BiH - Turska

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

spaha
Kontakt:

Re: BiH - Turska

Post Postao/la spaha » 07 sep 2009, 23:48

mrzim_ulizice je napisao/la:
fazlaaaa je napisao/la:Problem je sto oni ne citaju postove od velez_mostar i en vide dalje ispred nosa...sve sto je covjek rekao stoji....

i niko ne spominje nista drugo osim da nije lijepo to sto dolazite u dresovima celika kad repka igra... i ovo isto sto je rekao za pjesme stoji :)
ako vam se nesvidja zenica nemojte ni dolazit mi cemo sami napunit stadion
haj ba ne seri boli me vise racku i za zenicu i za robijase i za sve ostalo, nemojte nam kvariti atmosferu,kada si ulazio na forum mogao si fino procitati temu Bih- Turska, zato bez coraka zamolio bih te!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 sep 2009, 23:56

fazlaaaa je napisao/la:
fazlaaaa je napisao/la:Problem je sto oni ne citaju postove od velez_mostar i en vide dalje ispred nosa...sve sto je covjek rekao stoji....

i niko ne spominje nista drugo osim da nije lijepo to sto dolazite u dresovima celika kad repka igra... i ovo isto sto je rekao za pjesme stoji :)
ako vam se nesvidja zenica nemojte ni dolazit mi cemo sami napunit stadion
pa sto moras biti toliko corav ???
Svi neki pametni a i u pravu si velez mostar i takvi ne vide dalje ispred nosa :mrgreen:
Kad je to toliko lose na BP.Zasto onda igraci i rukama i nogama kopaju da igraju u zenici.
Zato ni jedne.Sadite filandendrone i cuvajte koze i ovce po svom stadionu sa corcima :lol: .A ljude iz Zenice i BP ostavite na miru.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 08 sep 2009, 00:01

fazlaaaa je napisao/la: isti slucaj ,a pred utakmicu se tresem ko muhamed ali xD

a u stomaku mi se sve prevrne...dok en damo gol normalno.... hahaha
A kad zabijemo prvi onda se tek tresem, zapravo ne mogu u mjestu ostati, jer me frka hvata da ne popijemo jedan. :D
Poslije drugog se malo smirim. :mrgreen:
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

kloc86
Kontakt:

Post Postao/la kloc86 » 08 sep 2009, 00:01

uf bice ovo krvava utakmnica :? :? :?
ja cu fino u kladionicu stavit vise od 2 crvena,popit par apaurina i mirna bosna :P :P :P drugacije nebi mogao gledat tekmu

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 08 sep 2009, 00:01

Iako svi govore da ce biti neka teska utakmica, licno mislim da cemo ih lagano dobiti sa nekih 2:0, eventualno 2:1. Realno smo bolji od Turske koja nam ni na njihovom terenu nije nista posebno pokazala. Sami smo sebe pobijedili. Ja sam kao i uvijek veliki optimista, samo sto sam ovaj put i realan, jer stvarno imamo bolju ekipu. To treba lagano zavrsiti u srijedu, a onda ko god dođe u barazu, sretno mu :twisted: jer ova ekipa moze da dobije svakog iz bubnja za baraz.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 08 sep 2009, 00:02

hajd dosta više šuplje price oko zenicana...ovaj sastav ce poniziti turke inšallah (da i ja malo glumim selektora :D )

Supić (Ćirina je zadnja,ali još uvijek mislim da je Begić bolja opcija)

Jahić - Nadarević - Spahić

Rahimić - Muratović (mada bi volio vidjeti ovdje Bajramovića više nego išta)
Ibričić (iako svi znamo da je Pjanić daleko bolja opcija)- Misimović - Salihović

Džeko - Muslimović (ili Ibišević,svejedno)

Na klupi cekaju šansu: Pjanić,Vladavić,Bajramović i Ibišević od bitnijih igraca.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

fazlaaaa
Kontakt:

Post Postao/la fazlaaaa » 08 sep 2009, 00:04

harishp je napisao/la:
fazlaaaa je napisao/la:
mrzim_ulizice je napisao/la: ako vam se nesvidja zenica nemojte ni dolazit mi cemo sami napunit stadion
pa sto moras biti toliko corav ???
Svi neki pametni a i u pravu si velez mostar i takvi ne vide dalje ispred nosa :mrgreen:
Kad je to toliko lose na BP.Zasto onda igraci i rukama i nogama kopaju da igraju u zenici.
Zato ni jedne.Sadite filandendrone i cuvajte koze i ovce po svom stadionu sa corcima :lol: .A ljude iz Zenice i BP ostavite na miru.
pa vi stvarno ne citate sta se pise...

nema niko nista protiv BP...tu je najbolja atmosgera i tu repka najbolje igra to svi znamo i drago nam je zbog tog...a to sto vi ne vidite sta je point ovoga svega i sta se kritikuje nije nas problem...ali eto idemo bezveze u offtopic...ja nemma namjeru vise da se prepirem jer vidim da nema koristi jer mlatite praznu slamu...

da se vratimo na temu sad :D

Bosna je sampion XD
Zemljo tisucljetna ,na vjernost ti se kunem
Od mora do Save ,od Drine do Une

Jedna i jedina.....

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 08 sep 2009, 00:04

drop je napisao/la:hajd dosta više šuplje price oko zenicana...ovaj sastav ce poniziti turke inšallah (da i ja malo glumim selektora :D )

Ibričić (iako svi znamo da je Pjanić daleko bolja opcija)- Misimović - Salihović

Na klupi cekaju šansu: Pjanić,Vladavić,Bajramović i Ibišević od bitnijih igraca.
sastav ti je super kad bi bio takav al ja mislim da ce ciro igrati sa jednim spicem garant

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 08 sep 2009, 00:06

Blažević: Moramo biti bolji nego što smo ikad bili
Imaju više registriranih igrača nego mi stanovnika, ukazuje selektor na snagu protivnika • Misimović unutra, ne zna se ko ispada...

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević u ponedjeljak je djelovao mnogo bezbrižnije nego proteklih dana. Nije bilo zabrinutog izraza lica, ali nam je u razgovoru priznao kako je to sve maska i zaštitni mehanizam.

Svjesni značaja

Sutrašnja (20 sati) utakmica u Zenici sa reprezentacijom Turske od ključnog je značaja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Svi u državu već znaju da nam pobjeda osigurava drugo mjesto, 99 posto i baraž.

- Igrači i mi koji ih vodimo svjesni smo šta nam znači ovaj meč. Vidi se na svakom licu, gestu. To je zabrinutost koja mobilizira do ekstrema. Ponavljam po ko zna koji put da je Turska nogometna velesila. Imaju ekipu koju možemo neutralizirati samo pod uvjetom da u srijedu budemo u izdanju u kakvom nikada nismo bili - najavljuje Ćiro.

Prema selektorovim riječima, to znači bolji nego što smo bili u Belgiji 28. marta ove godine, kada smo dobili sa 4:2.

- Moramo biti bolji nego u Genku. To je sigurno. Ispostavilo se da je Turska mnogo bolja od Belgije. Imaju bolje igrače, bolje su vođeni i to se vidi veoma lako.

Turski problemi sa povredama nisu posebno obradovali Blaževića. Bh. selektor smatra da to za njih nije neki problem.

- Prije meča u Istanbulu nedostajala im je skoro kompletna prva postava i dobili su nas. Nisu oni mi pa da im svaki izostanak bude hendikep. Imaju više registriranih igrača nego mi stanovnika. Uvijek se više bojim ovih koji dolaze iz drugog plana. Ti su više motivirani, željni dokazivanja, gladni uspjeha. Nisu oni nimalo hendikepirani. To mi morate vjerovati - kaže Blažević.

Racionalna okupacija

Malo je Ćiro govorio o sastavu i taktici koju priprema za srijedu. Bit će promjena u ekipi koja je počela meč u Jerevanu, jer se vraća Zvjezdan Misimović. Ipak, ne zna se ko će ispasti.

- Ima dosta vremena da se odlučim za sastav. Moj cilj u igri je transformacija u kojoj okupacija terena mora biti racionalna. Tome se teži i na pravom smo putu da to usavršimo - zaključuje Blažević.

Terim je veliki čovjek, sportista i trener

Najave turskog selektora Fatiha Terima kako će mu Blažević i igrači BiH čestitati nakon pobjede u Zenici nisu zabrinule Ćiru.

- On je pravi nogometni gospodin. U svakom trenutku zna šta radi i govori. Impulsivan je i onda se dobija utisak suprotan od onoga što on jeste, a to je veliki čovjek, sportista i trener - nahvalio je Blažević svog kolegu sa turske klupe.

Akreditiran i novinar iz Japana

Neće biti naknadne prodaje ulaznica za utakmicu. Sve raspoložive ulaznice, njih 11.500, odavno su rasprodate. Turskih navijača će biti oko 950. Stiglo je 159 zahtjeva za novinarske akreditacije iz BiH, a 75 iz Turske te još niz iz drugih zemalja, među kojima i jedna iz Japana (list "Ashai Shimbun" koji dnevno štampa više od 8 miliona primjeraka).

Tu su još i pozivnice za svečanu ložu i druge gratis ulaznice. Prema zahtjevu FIFA-e, Nogometni savez BiH mora ostaviti prazno 5 posto od stadionskog kapaciteta, što iznosi nešto više od 700 mjesta.

Izvor : Dnevniavaz(tacka)ba ;)

MIKIII_ZE
Kontakt:

Post Postao/la MIKIII_ZE » 08 sep 2009, 00:07

velez_mostar je napisao/la:Vidim vrijedjate nakon mog posta...sasvim nepotrebno.Jos nisam vidio post koji ce me argumentirano demantirati,naci neku jaku digresiju ,samo neki polupismeni likovi koji spominju navijacke skupine,pa onda Vrapcice,i td.
Nije mi uopce bila namjera praviti razlike izmedju navijackih grupa,naravno kad je reprezentacija u pitanju svi isto razmisljamo,i jedinstveni su..samo sam pokusao docarati kako sam ja to vidio,a mozete slobodno pitati sve navijace reprezentacije kako su docekani u Zenici,kako se navija na jugu,u kako potcinjenom polozaju su ostali navijaci,pa dosta njih je i degenek dobilo samo zato sto su imali Zeljin sal ,dres..i sl,pa su im otimani novcanici,i td.
Ne bi komentarisao ovoga sto je "udario" po nivou kulture i Mostaru...previse bih mogao napisati u svoju korist,i korist mog grada.
Na kraju da napomenem da je meni drago sto se igra u Zenici,jer tu nasa reprezentacija igra odlicno,navijaci su blizu terena,i atmosfera je puno bolja nego na Kosevu,gdje je udaljenost navijaca veca,a akustika manja...ali moramo biti objektivni i napisati nedostatke,onome kome se ne svidja,forum nije za njega...ipak bi se ovdje trebali barem malo parlamentarno ponasati!
e da se malo dovezem ovih stvari prije svega da kazem da nisam neki balavac imam 27 god prije sam redovnije gledao tekme celika veliki sam robijas ali malo mi vise to ohladilo radje mi je gledati subotom profesionalni fudbal na tv neg ovo prenamaganje na nasim nastimanim utakmicama
bio sam i ja na jugu protiv belgije ja neznam stvarno gdje si ti bio posto je raja vec bila 2 sata pred pocetak tekme na stadionu dosla je policija i poskidala sva obiljezja sa ograda zbog toga sto su padale preko reklama znaci tu si pogrijesio, onda sta sad ocekujes da na stadionu u zenici vodi navijanje neko iz sarajeva ili mostara mislim da je to nelogicno a mozda i malo nekulturno da se ne prate navijaci koji su tu najbrojniji i na domacem terenu, onda kazes da si platio nekim zenickim lihvarima 160 km za karte cekaj kakve veze ima to i ja sam platio protiv danske na kosevu jednu kartu 90 km pa nikog ne zovem lihvar u svakom gradu imas tapkarose i oni svugdje vide sebe u tome zato nevidim zasto vrijedjas zenicane, a dok sam bio na kosevu protiv danske nisam ni ja imao sal celika zato sto bi me nalupali momci koji navijaju za sarajvo i zeljeznicar a vjeruj na toj tekmi ih je bilo sa tim obiljezjima vise nego sa bh dresovima pa se ja ne ljutim i jos samo da ti napomenem da sam ja u svom gradu platio kartu za tursku 100 km i ne vrijedjam nikoga sta sad ja tu mogu
Svugdje ima idiotizma nemoj molim da ti pricam kako sam se prije nego sto je velez ispao u drugu ligu proveo u vrapcicima kako ste nas docekali ijako je te god celik dao pobjedu velezu na bilinom kad vas je vodio kemal hafizovic i pored toga nisam imao sofersajbe na autu kad sam se vracao odozdo ZATO TE MOLIM NEMOJ VRIJEDJATI NEKOG DOK NE POCISTIS ISPRED SVOJIH VRATA
PS nemojte mislit da sam neki extremni navijac celika jer se ova vrsta navijanja nikako ne svidja na nasim stadionima jer ja dok sam isao na gostovanja npr u sarajevo dodjem ujutro pa odem sa ovom rajomiz sarajeva sto je znam na kafu pa u zelju na cevape ma na tekmu pa onda opet svi zajedno na neko pice a sada ne zelim jer radi najljepse sporedne stvari na svijet ne zelim da izgubim zivot hvala vam
iI POZDRAV ZA SVE NAVIJACE SIROM BIH

emir_

Post Postao/la emir_ » 08 sep 2009, 00:11

drop je napisao/la:hajd dosta više šuplje price oko zenicana...ovaj sastav ce poniziti turke inšallah (da i ja malo glumim selektora :D )

sastav ti je super kad bi bio takav al ja mislim da ce ciro igrati sa jednim spicem garant
sastav mu je katastrofa.... prije svega ovaj komentar za Ibru, inace najboljeg na tekmi protiv armenije! jak, robusan, tehnicar s malo gresaka na terenu. pjanic mora ojacati za ovakvih utakmica i mislim da je njegova sansa na muratovicevom mjestu.... ince ciro ce 100% krenuti u ovom sastavu!

Supic na golu, na bokovima Vladavic i Salihovic. Zadnji vezni Rahimic, ispred njega tzv. baklavam Muratovic, Misimovic, Ibricic i u špici Džeko.... Ibra je ovo igrao protiv famosa kad smo igrali sa jednom spicom...

........................Supic
.........Jahic...........Nadarevic.........Spahic
Vladavic..............................................salihovic
.........................Rahimic.................................
.......Misimovic...................Muratovic...........
...................Ibricic...............................
.................Džeko.....................
4-IN-A-ROW

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 08 sep 2009, 00:12

MIKIII_ZE je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Vidim vrijedjate nakon mog posta...sasvim nepotrebno.Jos nisam vidio post koji ce me argumentirano demantirati,naci neku jaku digresiju ,samo neki polupismeni likovi koji spominju navijacke skupine,pa onda Vrapcice,i td.
Nije mi uopce bila namjera praviti razlike izmedju navijackih grupa,naravno kad je reprezentacija u pitanju svi isto razmisljamo,i jedinstveni su..samo sam pokusao docarati kako sam ja to vidio,a mozete slobodno pitati sve navijace reprezentacije kako su docekani u Zenici,kako se navija na jugu,u kako potcinjenom polozaju su ostali navijaci,pa dosta njih je i degenek dobilo samo zato sto su imali Zeljin sal ,dres..i sl,pa su im otimani novcanici,i td.
Ne bi komentarisao ovoga sto je "udario" po nivou kulture i Mostaru...previse bih mogao napisati u svoju korist,i korist mog grada.
Na kraju da napomenem da je meni drago sto se igra u Zenici,jer tu nasa reprezentacija igra odlicno,navijaci su blizu terena,i atmosfera je puno bolja nego na Kosevu,gdje je udaljenost navijaca veca,a akustika manja...ali moramo biti objektivni i napisati nedostatke,onome kome se ne svidja,forum nije za njega...ipak bi se ovdje trebali barem malo parlamentarno ponasati!
e da se malo dovezem ovih stvari prije svega da kazem da nisam neki balavac imam 27 god prije sam redovnije gledao tekme celika veliki sam robijas ali malo mi vise to ohladilo radje mi je gledati subotom profesionalni fudbal na tv neg ovo prenamaganje na nasim nastimanim utakmicama
bio sam i ja na jugu protiv belgije ja neznam stvarno gdje si ti bio posto je raja vec bila 2 sata pred pocetak tekme na stadionu dosla je policija i poskidala sva obiljezja sa ograda zbog toga sto su padale preko reklama znaci tu si pogrijesio, onda sta sad ocekujes da na stadionu u zenici vodi navijanje neko iz sarajeva ili mostara mislim da je to nelogicno a mozda i malo nekulturno da se ne prate navijaci koji su tu najbrojniji i na domacem terenu, onda kazes da si platio nekim zenickim lihvarima 160 km za karte cekaj kakve veze ima to i ja sam platio protiv danske na kosevu jednu kartu 90 km pa nikog ne zovem lihvar u svakom gradu imas tapkarose i oni svugdje vide sebe u tome zato nevidim zasto vrijedjas zenicane, a dok sam bio na kosevu protiv danske nisam ni ja imao sal celika zato sto bi me nalupali momci koji navijaju za sarajvo i zeljeznicar a vjeruj na toj tekmi ih je bilo sa tim obiljezjima vise nego sa bh dresovima pa se ja ne ljutim i jos samo da ti napomenem da sam ja u svom gradu platio kartu za tursku 100 km i ne vrijedjam nikoga sta sad ja tu mogu
Svugdje ima idiotizma nemoj molim da ti pricam kako sam se prije nego sto je velez ispao u drugu ligu proveo u vrapcicima kako ste nas docekali ijako je te god celik dao pobjedu velezu na bilinom kad vas je vodio kemal hafizovic i pored toga nisam imao sofersajbe na autu kad sam se vracao odozdo ZATO TE MOLIM NEMOJ VRIJEDJATI NEKOG DOK NE POCISTIS ISPRED SVOJIH VRATA
PS nemojte mislit da sam neki extremni navijac celika jer se ova vrsta navijanja nikako ne svidja na nasim stadionima jer ja dok sam isao na gostovanja npr u sarajevo dodjem ujutro pa odem sa ovom rajomiz sarajeva sto je znam na kafu pa u zelju na cevape ma na tekmu pa onda opet svi zajedno na neko pice a sada ne zelim jer radi najljepse sporedne stvari na svijet ne zelim da izgubim zivot hvala vam
svaka cast na ovom postu
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 08 sep 2009, 00:14

emir_ je napisao/la: sastav mu je katastrofa.... prije svega ovaj komentar za Ibru, inace najboljeg na tekmi protiv armenije! jak, robusan, tehnicar s malo gresaka na terenu. pjanic mora ojacati za ovakvih utakmica i mislim da je njegova sansa na muratovicevom mjestu.... ince ciro ce 100% krenuti u ovom sastavu!

Supic na golu, na bokovima Vladavic i Salihovic. Zadnji vezni Rahimic, ispred njega tzv. baklavam Muratovic, Misimovic, Ibricic i u špici Džeko.... Ibra je ovo igrao protiv famosa kad smo igrali sa jednom spicom...

........................Supic
.........Jahic...........Nadarevic.........Spahic
Vladavic..............................................salihovic
.........................Rahimic.................................
.......Misimovic...................Muratovic...........
...................Ibricic...............................
.................Džeko.....................
e bravo i ja vjerujem da ce ovakav sastav izaci na teren,i onda ce vjerovatno oko 60 min ubaciti pjanica umjesto Murata

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 08 sep 2009, 00:14

MIKIII_ZE je napisao/la:
svaka ti cast na tekstu nemam rijeci

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 08 sep 2009, 00:21

Zamolio bi administratora da polako pocne da cisti pojedine postove.
Tema je utakmica BIh-Turska

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 08 sep 2009, 00:22

Mi trebamo igrati pametno i ne srljati. Oni moraju da srljaju a mi pametnom igrom moramo iskoristiti prostor. Ne trebamo se plasiti njihovih provokacija, jer mi njih treba da provociramo i igramo se njihovim zivcima a ne da pustimo da oni nas provociraju. Oni ce biti nervozni i to trebamo iskorisiti.

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 08 sep 2009, 00:26

Ja ne bih stavio muratovica katastrofa je odigro u Armeniji nije u formi
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 08 sep 2009, 00:30

a sta mislite stavit ibisevica i muslimovica a dzeku na klupu posto evo ovih zadnjih mjeseci nemoze ni na treningu da dadne go a muslimovic je u top formi i dosta je iskusniji

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 08 sep 2009, 00:30

heh ma napraviće njima Zeničani sutra i prekustra dobar iftar.Pa nek se prejedu,da onda ne mogu hodat po BP :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 08 sep 2009, 00:33

Za Zenicanina iznad:
Mislim druze da se nismo bas razumjeli,nisam napisao je li vodja navijaca bio zenicanin,samo sam spomenuo da je bio u celikovom dresu,..ovo sto sam napisao vezano za karte,samo sam njega nazvao lihvarom,nikako nisam generalizirao da su svi takvi.To sto su tebi neki delikventi razbili auto,sto si dozivio neugodnosti naravno da kritiziram jako,ali si ti isao na gostovanje druze,u tom trenutku si bio na protivnickoj strani (uslovno receno),dok u ovom slucaju to nije tako.Naime ,ja kad idem na utakmicu svoje repke,zelim da se osjecam kao kuci,a ne da gledam ko ce mi glavu razbit ,ko ce me namjerno gurnut,ko ce se napusit pa skakat pored mene,derat se "**** pitare",ovo,ono..i td.
Ovo sto si napomenuo da se uslo 2 sata prije,pa jeste ,i ta 2 sata sam se svega nagledao,mogu mislit kako je pitarima bilo koji su bili tu..da se razumijemo ,svi smo tu zbog jednog cilja ,svi smo tu da navijamo za BiH,a ne da jedni druge vrijedjamo.
Ovo ,i nije toliko promasilo temu,jer se radi o tome da bi bilo lijepo da i na ovoj utakmici ne bude tako.
Niti jednom nisam napisao da bi se trebalo igrati drugdje,ponovicu,odlicno je sto se igra u Zenici iz niza nekih razloga,ali je bitno da se navijaci koji dolaze sa svih krajeva BiH ne osjecaju tu kao gostujuci navijaci..ipak smatramo Zenicu svojom...jer smo svi nasi ,bili smo nasi kad je bilo najgore,a mislim da smo i sada.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.