Minnesota-LA Clippers kp2 @ 1.30
Doktor je već napisao analizu, nema potrebe da ponavaljam isto.
Golden State-Dallas kp2 @ 1.40
Mavsi imaju težak raspored do kraja, a motiva im sad već sigurno ne nedostaje, jer se bore za očuvanje mjesta koje vodi u playoff, kao i za što bolju poziciju. Inače ne volim da se kladim na Dallas jer mi često izgledaju usporeno, dezorijentisano. No prošlu utakmicu su pokazali agresivnost (istina, protiv loših Kingsa), ali i to je napredak. MIslim da im je odlazak Odoma čak i dobro došao, jer su cijelu sezonu očekivali od njega dobre partije a nisu dobili ništa zauzvrat. Večeras se vraća i Kidd, koji samom svojom pojavom na parketu puno znači. Osim toga, teško je zamisliti da šampionska ekipa propusti playoff (iako se i to dešavalo), i ja uvijek kažem: Nikad ne potcjenjuj srce šampiona!
Charlotte-Detroit kp2 @ 1.45
Charlotte jeste dobila nazad svog startnog playmakera, no pokazali su da umiju da gube i s njim i bez njega. Cijelu sezonu su kanta za napucavanje, a porazi vrlo lako prerastaju u naviku. I Pistonsi su imali tu naviku proteklih, kao i početkom ove sezone, no uspjeli su se trgnuti i meni izgledaju puno bolje od današnjih protivnika. Ne tankiraju, bore se, žele pobjedu kad god je dostupna. Iako su izgubli 3 u nizu (što je ništa naspram 12 Bobcatsa), to je bilo protiv ekipa u vrhu istoka, Atlante, Miami-a i Orlanda, i sve su redom bili motivisani protivnici. Večeras očekujem da i četvrti put ove sezone dobiju Bobcatse, prije svega jer su talentovaniji i izgledaju mi kao da imaju veći karakter (šta god to značilo). Očekujem i da Greg Monroe svojim finesama izdominira divljaka Biyomba. Znam da nije lijepo reći za čovjeka da je divljak, al nisam previše rječit čovjek
Ukupna kvota: 2,64