Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
15%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
18
33%
4) St.Pauli
11
20%
5) Mainz
8
15%
6) Augsburg
8
15%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 55

secer
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la secer » 12 apr 2012, 09:26

lautern je isp´o, keln ima odlicne sanse da ispadne, a nesto mi govori da ce ih slijediti niko drugi do b-ligaski dino - hsv 8-)
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 apr 2012, 22:52

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 apr 2012, 20:12

Konacno i ovo se dogodilo. Fürth je danasnjom pobjedom nad St.Pauli-jom od 2:1 na domacem terenu osigurao minimalno doigravanje, a ukoliko Fortuna bude porazena u Ponedeljak na gostovanju kod Dresdena bit ce prva ekipa koja je obezbjedila ulazak u Bundesligu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

AÐ_Official
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la AÐ_Official » 13 apr 2012, 21:20

U drugom poluvremenu bice krvi do koljena. Jedva cekam :mrgreen:

effe_sa
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la effe_sa » 13 apr 2012, 23:05

Stuttgart stabilan, dobar, lijepa, dopadljiva igra, ponovo povratak nakon zaostatka i stvarno zaslužuju da igraju EL.
Gentnerov gol fantastičan. Izdominirali su Werder, stvarno su fenomenalni i imaju pravi Lauf.

Labbadia je sve kockice dobro posložio, a stvarno imaju izbora i kvaliteta i u vezi i u napadu. U vezi jedan Gentner, pa Harnik, pa onda se ne osjeti ni kad Kuzmanović nedostaje, u napadu dobili širinu sa Ibiševićem i onda kad imaš opciju da ubaciš Cacau sa klupe, tad se onda stvarno mora reći da imaju širinu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 apr 2012, 23:12

Kad sad Schaefer preporodi Köln i na kraju se oni i izvuku, pa čak ne budu morali ni u doigravanje. Prošli put kad ih je preuzeo i onako je bez veze otišao i to zbog neslaganja s Finkeom čini mi se. Sad bi mogao odradit dobar posao i izvući Jarčeve. A onda bi Hertha zaista mogla biti donja, ako kojim slučajem sutra ne zacementira Otto opet sve i onda uzme Leverkusenu bod, ko Gladbachu prije 2 kola. Sve je moguće u ovom ludilu zvanom Bundesliga. :)

Werder očigledno odlazi u prosjek, nakon večerašnjeg poraza najvjerovatnije da se mogu oprostit od učešća u EL, ali od svih konkurenata za to takmičenje, imaju zaista trenutno najslabiju ekipu.
A još se večeras pojavi spektakulrna informacija da je Wiese potpisao za Real. On sigurno jeste potpisao ugovor s jednim klubom, jer je to potvrdio tokom sedmice u jednoj izjavi i rekao je da je to klub s velikom perspektivom.
Da li je to Real i o kojem se klubu zaista radi, saznat će se uskoro... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 13 apr 2012, 23:15

Jedino sto mrzim kod furtha je to sho ima je stadion mali tj premal. A sho se ekipe tice veoma su dobri imaju 2 dobra napadaca occeana I nothea tu su 2 dobra krila felix klaus I heinrich schimgal plus onaj furstner sho je bio u bayernu prije. Uz 2 3 pojacanja nebi trebali biti kanta za nabijanje. Inace se nadam da ce jbni augsburg ispasti, imaju najtezi raspored ako ima pravde ispast ce. Koja je to **** od ekipe.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 apr 2012, 23:23

Mislim da ce Fürth praviti novi stadion. Eh sad, kad ce on biti gotov, to ne znam. Vrlo je moguce da u Bundesligi podijele stadion sa komsijskim Nürnbergom.
Vom Jäger zum Gejagten

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 apr 2012, 23:24

http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Meyer_(footballer" onclick="window.open(this.href);return false;)

Šta je s ovim čovjekom, zar on nije bio specijalista za vaditi timove iz govana :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 apr 2012, 23:27

legenda reala je napisao/la:http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Meyer_(footballer)

Šta je s ovim čovjekom, zar on nije bio specijalista za vaditi timove iz govana :P
Jeste bio, ali se povukao, otišao u penziju i sad sređuje vrt i uzgaja cvijeće ..... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 apr 2012, 23:37

Haha, Hansi dedeerac. :D Mislim da je on danas neki klinac u Gladbachu, ali nisam siguran.
Bilo je puno tih vatrogasaca i trenera koji su vodili timove sa zacelja ili one koji su imali sanse iz Cvajte doci u prvi razred. Najmrzi od svih su mi bili (i ostali :lol: ): Funkel i Neururer. :D
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 apr 2012, 23:43

geronimo je napisao/la:Haha, Hansi dedeerac. :D Mislim da je on danas neki klinac u Gladbachu, ali nisam siguran.
Znaš šta, sjetih se sad, čini mi se da je podpredsjednik u Gladbachu, jedan od podpredsjednika, ali ipak je u fudbalskoj penziji, puno ga manje ima u javnosti.

Nije bilo boljeg trenera da izvadi ekipu iz govana, spašavao je Gladbach, spasio jednom i Herthu a eto s tvojim Nurnbergom uzeo kup. :) Al njegov sarkazam, provale i kako on sastavi rečenicu, pa to je zadovoljstvo slušat.
Nevjerovatan, fantastičan lik. :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 apr 2012, 00:22

Elf des 30. Spieltags ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 apr 2012, 00:26

Bertijev potrcko je podpresjednik Gladbacha, a Meyer uzgaja cvijece u svom vrtu. :lol: :lol:
Kada smo vec kod izjava, najbolja press-konferencija u historiji Bundeslige. Da mi je samo bilo vidjeti izraz lica papaka iz BILD-a.

[youtube][/youtube]

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 apr 2012, 00:30

rio_Ferdy88 je napisao/la:Elf des 30. Spieltags ;)

slika

A gdje su Kagawa i Gundogan :evil: :evil:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 apr 2012, 01:18

geronimo je napisao/la:Bilo je puno tih vatrogasaca i trenera koji su vodili timove sa zacelja ili one koji su imali sanse iz Cvajte doci u prvi razred. Najmrzi od svih su mi bili (i ostali :lol: ): Funkel i Neururer. :D
:lol:

Isti sam ti. :D Ali daleko najmutaviji trener u historji BuLi otkao je ja pratim je Friedel Rausch. Nema s kim taj nije ispao iz lige. :lol:

Pokojni Berger mi pade na pamet. Dosta ekipa je spasio ispadanja. :)

Hans je defintivno jedan od najupecatljivijih likova koji su prodefilovali kroz BuLi. Nevidjen zayebant. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 apr 2012, 01:27

[youtube][/youtube]

Ovo se ne moze opisati rijecima, a pokojni Berger je prvi dobio nadimak Feuerwehrmann.
Ja mislim da je @gero hebao Baumannu sve po spisku. :lol: :lol: Ko bi rekao da ce prvi golman Elfa tri put ispadati u Cvajtu. :o :o

@ hare

sjecas li se Vase mutave uprave. Kada ste otpustili Skibbe-a, a bili ste na cetvrtoj poziciji i doveli onog kloca Krausa i umalo da ispadnete, da nije bilo Latteka i Sammera da Vas spase. :lol: :lol: :lol: :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 apr 2012, 01:37

A eto Hare nas fino podsjeti na pokojnog Bergera, bio je to stručan trener. A sjećam se i Bernda Krausa, on je navodno radio u Španiji, prije nego što je tad preuzeo Bvb i imao tu nes(p)retnu epizodu :)

A povratak Ude Latteka na klupu u tandemu sa Sammerom je bilo nešto senzacionalno i Udo potvrdio da je sjajan trener. A inače je eto jedan od najuspješniji u Njemačkoj s Bayernom se dosta naosvajao, ali toga se slabo ko sjeća na forumu, nije niko toliko star. :lol: Ali inače ima tu legendarni snimaka, te uspješne generacije Bayerna i Ude na klupi. :) A i Doppelpass je s njim bio fantastičan uvijek i njegove sjajne analize.

Eto krenusmo od trenera koji su čupali i vadili klubove i dođosmo sad do daljih interesantnih imena.

A Ribbeck spada u kategoriju tih nekako nesretnih trenera, nesretna epizoda u Bayernu, tokom devedesetih, kratko je bio tu, onda nesretna epizoda s njemačkom repkom (EURO 2000).

Kada je već Gero spomenuo Neururera, taj čovjek eto vodio je solidno Bochum, ali sad nikako da pronađe opet trenersko mjesto, a na tv-u stalno laprda, posebno na ****. Imam osjećaj da on ima malo previsoko mišljenje o sebi.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 apr 2012, 01:42

[youtube][/youtube]

Koji kralj. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PS: Vidi ko pored njega sjedi. Nas capitano.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 apr 2012, 01:45

effe_sa je napisao/la: :) A i Doppelpass je s njim bio fantastičan uvijek i njegove sjajne analize.
Odma mi je naumpala ta emisija kad si ga spomenuo.
Nedjeljom Bundesliga Pur 9:45 pa Dopppelpass 11:00
Na ex DSF-u
Piju pivo iz onih velikih čaša :lol:

Meni je onaj predsjednik Schalke bio lud lik onako frajer snimo reklame više od igrača :lol: :lol:
Uvijek sa cigarom ustima :P

Bila je i ona emisija kad pucaju slobodnjake onaj crnac i neki od igrača i na kraju zamjene dresove ;)

Nego sprema se SAT1 za polufinale opasno.
Od 19:30 počinje prenos utorak ;) :D :D
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.