BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: BV Borussia Dortmund
BTW STO SE TICE one potraznje za karte i onog zahtjeva od 450.000 gdje su sad oni sto su tvrdili da to ima veze sa Bayernom evo vam dokaz 70.000 su SAMO POTRAZLI BAVARCI tako da pssstttt .....
BvB Echte Liebe !!!
Kao prvo kakve veze ima Real, naravno da stiže i nebitno od te utakmice opet se mora konstatovat da je Bayern pojam za Bvb u Evropi i još dugo će tako ostat. 1998. godine je Dortmund zadnji put nešto značajno napravio u tom takmičenju kada je igrao polufinale i godinu prije osvojio to takmičenje. Nemoj mi pričat da ne bi sad želilil biti među 4 najbolje ekipe. I vjeruj ti meni dobro ja sam tada i te '97 isto kao i poslije uvijek u Evropi držao palčeve Dortmundu. Uvijek volim da njemačka ekipa postigne uspjeh, naravno da želim da Bayern najviše uspije, ali tako i drugim njemačkim ekipama držim palčeve.Damir_BvB je napisao/la:@ Effe Sa
Pa gdje si EffenberzeDobro ti nama dosao na SAMPIONSKI forum
![]()
Pa covjece dragi kakve veze ovo ima sa kompleksom vi u polufinalu lp Ok cestitam kapa dole uspjeh je . Ali stize Real![]()
al o tom po tom . Vidi moj uvazeni kolega sa foruma ja sam vidjeo vec davno da se razumijes u fudbal i da poznajes fudbal . No vece bi koristi od svega tog bilo kad ne bi bio pristrasan jer ovako s tobom ne vrijedi raspravljat, tebi je Stuber bolji od Hummelsa jbg kako ic dalje. Hajde et nije ni to problem ici cu spustit cu se na neki nizi nivo koji je vjerovatno tvoj
...
I gledaj kontradiktoran si, kao i mnogi drugi na forumu. Prvo ti meni kažeš da se ja razumijem u fudbal, a poslije se kao spuštaš na niži nivo. Ti si taj koji često udara nisko, a što se Holgera tiče, mora mi čovjek biti bolji jer je internacionalno dokazan. Džaba sva elegancija Hummelsu, kad vas je on ukopao u Ligi prvaka. Čovjek je pacer, a vidjet ćeš i sam ko će više u reprezentaciji pokazat Hummels ili Holger.
Ja sam ovde čestitao na transferu Reusa, iako sam od onih koji bi Reusa rado vidio u Bayernu, htio sam ga vidjet.
Druga stvar rado bi vidio i Gotzea. To su stvari koje priznam, da sad ne ispadne ja omalovažavam igrače BVB-a.
Samo što Holgera nikad ne bi dao iz Bayerna, ako si i sinoć dobro pratio mogao si vidjet da je čovjek dobru utakmicu odigrao. Nađi mi njegove greške.....Njegovu vrijednost kao igrača mnogi ne kontaju, jer površno posmatraju stvari.
Kompleks datira iz 10 godina prije i desetina godina u kojima Bayern vlada njemačkim fudbalom i ima veliki respekt u Evropi. I nije Werderu pošlo za rukom u pedesetim godinama, nego u 90-tim sa Rehagelom na čelu.Damir_BvB je napisao/la: Kazes kompleks upitanju, pa kako ce bit kompleks upitanju kad je BvB ispred vas i to 2 citave godine, cjepamo vas 4 put zaredom to je samo jednoj ekipi uspjelo Werderu nekih tamo 50 ih godina . I o kakvom kompleksu pricas covjece zar moze bit kompleks ako ste izanas i to vam jos 4 put dokazemo zaredom .
Hoeness je blagodat za Bayern, a Hoeness je blagodat za fudbal, ono hajd što je posuđivao Bvb-u, to i da zanemarimo, ali čovjek je spašavao St. Pauli, spašavao još par klubova u nižem razredu. Kada je došao tek na mjesto menađera Bayern je imao niz problema, a onda je napravio od Bayerna finansijskog giganta, jer sportski gigant je već i bio od slavne generacije u 70-tim godinama. Sezona u kojoj uđeš među 4 najbolje ekipe u Evropi je za svaki klub uspjeh, pa taman da ne uzmemo trofej. A u jedan najmanje sam trofej i dalje siguran, mnogo bi naopako moralo krenut da se to ne desi.Damir_BvB je napisao/la: Shvati jedno arogancija Honnesa se prenjela na svakog igraca Bayerna pa tako i na navijace Bayerna, naucili ste na BAYERN DUSEL ! Nema ga Effenberze nema ga prohujalo s vihorom ... Nemoj se bezzveze silit jer ove sezone Bayern nece osvojit ni jedan jedini TROFEJ ! A koliko ono prosle sezone osvojiste ?? De me prosvijetli nesto se ne sjecam![]()
... Hvalite se dizete se pricate ali tako se ne osvajaju titule i utakmice ... Pa gdje je taj Robery puna usta Ribery ovo Ribery ono igra najjacu sezonu ikad de mi reci gdje je bio sinoc
reci cu ti ja u Piszcekovom dzepu
... Moj Effenberze lahko je pumpat sicu od ekipa i ne ozbiljne ekipe i tu demonstrirat silu gdje ste sinoc bili sta ste uradili protiv jedne ozbiljne ekipe koja ulaze 5 puta manje nego tvoj Honnes .
Ne moram clip odgledat, kad sam sinoć pogledao situaciju fino, stručnjaci su obrazložili i prvi put ovde kod vas na pdf čujem da pričate da penala nije bilo. Al et čovjek fulio i slavite. Uzdižete pobjedu na nivo kao da ste razbili nas sinoć, a ne treba zaboravit da je Bayern par minuta prije Bvb-a bio razvukao i imao je potpunu kontrolu nad utakmicom, neki su Dortmundovi igrači lipsali. Dvije onakve šanse , penal, plus zakucavanje Robbena preko gola, to se Bayernu može samo jednom desit u 10 godina, ako ne i 15 godina da tako nešto fuli.Prema tome, sigurno će nam se to vratit na pozitivan način......Damir_BvB je napisao/la: Sto se tice PENALA ! Penal je isfoliran vas grbavi celavac Robben je zasluzio zuti karton . Robben je igrac svjetske klase u to nema sumnje no da je seljak bio uvijek to se zna . Rijetko se gdje moze nac igrac da je vise sebican, arogantan, pun sebe i tako sjetimo se opali samar Mulleru lani, pa koliko visoko misljenje o sebi moras imat kad isfoliras penal da te ne bude stid uzet ga i pucat jos . Kako ima boga tako mi je drago sto se tobas njemu desilo . Effe penala nije ni bilo odgledaj covjece klip jos jednom koji sam postavio i budi samo realan sve ces vidjet na klipu, a ova slika nista ne moze pokazat i dokazat molim te samo realan budi jbg .
S druge strane ostvarili ste pobjedu zasluženo na osnovu prvog poluvremena, u kojem ste bili apsolutno bolja ekipa, sa zrelijim šansama. Ja samo hoću da se stvari realno sagledaju, a ne da neko sad predstavlja tu pobjedu kao demonstraciju sile.
Ja tvoje emocije mogu shvatit, jer ti koliko voliš Bvb a vidi se da ga voliš i da si zagriženi navijač koji ludi za Bvb-om , jer i ja isto tako gorim za Bayernom i pratim ga dugo. Međutim nekad vidiš neke stvari protiv Dortmunda koje ne postoje i u afektu znaš omalovažavat Bayern i neke navijače ovde.....A koliko je ko realan, to je uvijek stvar subjektivnog pogleda, tako da to nećeš 100 % utvrdit, niti bilo ko može. Samo nekad znamo svi jedino kad su ljudi totalno nerealni. To se onda vidi.....
A eto ja sam jedan od onih koji svo vrijeme nije shvatao što kritikujete Lewandowskog koji je sinoć uvalio gol u velikom stilu i pokazalo se da momak mnogo više vrijedi nego što su mnogi forumaši to htjeli priznat.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- kraljttbvb
- Kontakt:
Hare_BvB je napisao/la:Kraljino s kobrom medju nogama, kojeg ce nam klinca penali, ta lani smo svaki ofulali.
Dobro "gonimo" i bez tog belaja.
![]()
Ma salim se ja, nije ni meni 22, nego 20-21
Ne trebaju nama penali, jer mi to sve rijesimo i bez penala. Ali mi cudno da se pola tekme setamo po 16-tercu, a jedan penal nam sviran u 30 kola
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
schwarcgelbfantom
- Kontakt:
evo malo da zapjevamo jednu šampionsku,što je red red
Jooooj ne mogu da doćekam utakmicu sa frajom kad ću da budem na jugu
,samo . . .strah me je da me hertz ne udari od silnog meraka
" onclick="window.open(this.href);return false;
Jooooj ne mogu da doćekam utakmicu sa frajom kad ću da budem na jugu
" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobro Sema, igraci kad nesto kazu ne mora znaciti da tako i misle.Semir bvb je napisao/la: Weidenfeller:Ich berühre ihn auch nicht und ich weiß nicht, warum er fällt und den Elfmeter schindet."
Ovakav penal je dosudjen u bezbroj situacija i tu nam ovi klipovi i slike nece nista novo pokazati. Evo vidis, mi imamo video, sliku i opet smo neodlucni (barem neki od nas) a, kako bi sudija u djelicu sekunde mogao donijeti pravu odluku?
Nakon svega se vidi da penal nije postojao!
„Ich hab' keinen Bock auf Schwalben, irgendwas in der Art.“
Nesto ne vjerujem da je Subotic imao prilike izgovoriti pomenutu recenicu ka Robbenu.
Citaci usana vele da je Nevenko ovo prozborio: Du Bastard.
Hare, harisone, prljavi momce
kraljttbvb je napisao/la: Kod nas da Salihovic dodje, ne bi gola dao do djurdjevdana
Divi Cobre.
Vom Jäger zum Gejagten
Geronimo
Hahahaha koja slika koja je ovo moc hahahaha
Svaka cast Hare
ahahahha koji si ti kralj svaka ti dala 
Hahahaha koja slika koja je ovo moc hahahaha
BvB Echte Liebe !!!
"Teddy de Beer hat mir einen entscheidenden Hinweis gegeben." (Roman Weidenfeller)
BvB Echte Liebe !!!
Cestitke na novoj tituli!Mozda malo kasnim,ali nema veze sinoc jednostavno nisam mogao.
Zasluzena pobjeda i titula u svakom slucaju.Imate pravo na veliku radost, ne desava se svaki dan da ekipa koja se ne zove Bayern uzme titulu 2 puta zaredom u Bundesligi.
Sad mozete biti samo jaci i mogu reci da jedva cekam da vidim ovaj DORTMUND(Moram velikim slovima zasluzili ste)
u evropi naredne godine,uvjeren sam da ce grupna faza biti samo formalnost ma kakva vas grupa "zapala" a za dalje cemo vidjeti.(Pristao bih na opkladu da cete dogurat minimalno do cetvrtfinala ali o tome kad za to dodje vrijeme
P.S. Ne ocekujte isti scenario 12.Maja kada se sretnemo ponovno
Zasluzena pobjeda i titula u svakom slucaju.Imate pravo na veliku radost, ne desava se svaki dan da ekipa koja se ne zove Bayern uzme titulu 2 puta zaredom u Bundesligi.
Sad mozete biti samo jaci i mogu reci da jedva cekam da vidim ovaj DORTMUND(Moram velikim slovima zasluzili ste)
u evropi naredne godine,uvjeren sam da ce grupna faza biti samo formalnost ma kakva vas grupa "zapala" a za dalje cemo vidjeti.(Pristao bih na opkladu da cete dogurat minimalno do cetvrtfinala ali o tome kad za to dodje vrijeme
P.S. Ne ocekujte isti scenario 12.Maja kada se sretnemo ponovno
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
@gero
Super ti je avatar. Bolje ti stoji žuta boja. Razmisli da je trajno prisvojiš

Lewandowski napokon odlučio/riješio neku tešku utakmicu maestralnim potezom. I bilo je vrijeme da postigne koji važan gol - a ono se desi da to bude baš najvažniji gol za BVB ove sezone.
Ja sam mu često znao zamjerit' kad maša stopostotne šanse i često sam govorio da ne postiže važne golove neg' samo kad krenemo trpat', ali nakon ovog sinoć sve mu opraštam i sve zaboravljam. Onako kako je sinoć odigrao meč ja ga ne bih mijenjao...nema šanse.... pa kad bi nudili Hulka i Falcaoa u paketu
(šalim se malo).
Ne znam kako bih dočarao drugačije koliko sam zadovoljan njegovom simultankom sinoć. Respect
Nastavi tako majstore i ne dozvoli nam da te više kritikujemo....

Super ti je avatar. Bolje ti stoji žuta boja. Razmisli da je trajno prisvojiš
Lewandowski napokon odlučio/riješio neku tešku utakmicu maestralnim potezom. I bilo je vrijeme da postigne koji važan gol - a ono se desi da to bude baš najvažniji gol za BVB ove sezone.
Ja sam mu često znao zamjerit' kad maša stopostotne šanse i često sam govorio da ne postiže važne golove neg' samo kad krenemo trpat', ali nakon ovog sinoć sve mu opraštam i sve zaboravljam. Onako kako je sinoć odigrao meč ja ga ne bih mijenjao...nema šanse.... pa kad bi nudili Hulka i Falcaoa u paketu
Ne znam kako bih dočarao drugačije koliko sam zadovoljan njegovom simultankom sinoć. Respect
Nastavi tako majstore i ne dozvoli nam da te više kritikujemo....
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
-
schwarcgelbfantom
- Kontakt:
Semir bvb je napisao/la:@gero
Super ti je avatar. Bolje ti stoji žuta boja. Razmisli da je trajno prisvojiš![]()
Ja sam mu često znao zamjerit' kad maša stopostotne šanse i često sam govorio da ne postiže važne golove neg' samo kad krenemo trpat', ali nakon ovog sinoć sve mu opraštam i sve zaboravljam. Onako kako je sinoć odigrao meč ja ga ne bih mijenjao...nema šanse.... pa kad bi nudili Hulka i Falcaoa u paketu(šalim se malo).
Nastavi tako majstore i ne dozvoli nam da te više kritikujemo....![]()
@semir - đaba nam sada svima gospodin lewandowski kada neče produžiti ugovor i šti time gubimo najmanje 15-20 miliona eura
Scheiß Bayern-dusel!!!mats je napisao/la:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
VRIJEDI POSLUŠAT, SVAKA CAST ZA NOBY DICKELA
Korner koji je prethodio golu - Kommt jungs...Feuer, feuer...Gas!!
Neponovljivi Nobby!
Nikad sladji nisi bio.geronimo je napisao/la:Hare, harisone, prljavi momcegdje mi ovog gabora nadje.
![]()
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Klopp je ponovo briljantno postavio ekipu. Kompakatan presing na sredini terena uz izolaciju protivnickih krila. Furiozan pocetak kao sto sam i najavio. Steta pa ne zabismo, kakav bi tek onda mec bio na programu. Prvo poluvrijeme je odigrano u strasnom ritmu, Bayo je jednostavno bio pregazen. To nam se umalo nije osvetlilo u nastavku. Pali smo nakon sat vremena, a Bayo je prilazio sve blize Weidiju. Ekipa je stajala dosta nize, Gundo i Kagawa su lipsali, nismo uspjevali prenijeti loptu na protivnicku polovinu.No odbrana je i dalje odradjivala strasan posao, pogotovo Hummels koji je odigrao perfektan mec. Pravovremene izmjene su urodile plodom. Perisic je unio prijeko potrebnu energiju i zivost. Finis smo izvukli na herc i dosli do velike pobjede nad jednom od najjacih svjetskih momcadi. Kad se sve uzme u obzir, impozantna igra kad vidimo ko je sve stajao s druge strane.
Cestitke Kloppu jer je imao muda gurnuti Gundu u vatru. Decko je klasa, nevjerovatno brz sa loptom i s istancanim smislom za igru. Njegovi pasovi razdiru protivnicke odbrane. Odlicno je istrpio pritisak Bayinih veznjaka. Ako se ne varam, samo je jednom pogrijesio, kada je Kroos imao priliku u prvom poluvremenu. Iz meca u mec dokazuje da je sposoban igrati na sestici. Popravio je igru u zonskoj odbrani, nema praznog trka i bespotrebnog zalijetanja kao ranije.
Bekovi nisu isli toliko naprijed, fakat i nije bilo potrebe. U odbrani su odlicno fercerali, pogotovo Schmelle. Samoubistvo bi bilo jurcati u napad protiv najboljih svjetskih krila. Bayern je najranjiviji kroz sredinu, a to Klopp evo vec dvije godine uspjesno eksploatise. Vise sam ocekivao od Shinjija, malo me razocarao kad nije dodao loptu Kubi u prvom poluvremenu koji imao prazan gol ispred sebe. Inace, Kuba je ponovo odigrao dobar mec u oba pravca. KG po obicaju neumoran i odlican u odbrani, ali u napadu kao da nije postojao. Lewandowski odigrao fantastican mec. Kapiten ko u najboljim danima, neunistiv je. Gomez je po obicaju bio satran. Mali Alaba nam je pravio najvece probleme. Ulaskom Svinjceka Bayo je poceo kontrolisati sredinu, no pravovremena reakcija Kloppa je odlucila mec.
Jedina zamjerka ide na finis meca. Nepotrebno panicarenje umalo da nas ponovo kosta pobjede. Neiskustvo, strah od pobjede, sta li vec? Momcad se po ko zna koji put duboko povukla. Subotic je dva puta katastrofalno intervenisao u drugom poluvremenu. Ribi je prvi put fulao, a u sudijskom vremenu smo imali mnogo srece. I dalje imamo velikih problema s bunarenjem i balonima. Weidi u takvim situacijama mora preuzeti incijativu i ici na te lopte.
Uvjeren sam da su decki i dalje maksimalno naspanovani, ceka nas novi derbi vec za vikend. Nista jos nije gotovo, ostali su nam teski protivnici do kraja, ne smije biti opustanja nakon ovog velikog trijumfa. Ocekujem par rokada u ekipi.
Schalke mora pasti.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
@ gero
sada znas kako je meni bilo kada sam morao nositi avatar Pranjica.
Subotic moze glumiti facu nad slabijim od sebe, ali sta bi dao da je jucer u onoj situaciji bio Effenberg ili Basler. Ja mislim i sada bi brao zube po travnjaku Westfalena.
Takodjer nakon utakmice sinoc je nastao problem oko maskote BVB-a. Naime prilikom odlaska ista je stajala pored autobusa Bayerna i zauzela polozaj kao da zeli da se popisa - sto su iz BVB-a saopstenjem demantovali.
BVB bi po meni trebao dosta toga poraditi na ponasanju van terena i prilikom proslave golova - jer ovo nije prvi put da se desava, a samo sebi kvare imidz koji su gradili dugi niz godina.
sada znas kako je meni bilo kada sam morao nositi avatar Pranjica.
Subotic moze glumiti facu nad slabijim od sebe, ali sta bi dao da je jucer u onoj situaciji bio Effenberg ili Basler. Ja mislim i sada bi brao zube po travnjaku Westfalena.
Takodjer nakon utakmice sinoc je nastao problem oko maskote BVB-a. Naime prilikom odlaska ista je stajala pored autobusa Bayerna i zauzela polozaj kao da zeli da se popisa - sto su iz BVB-a saopstenjem demantovali.
BVB bi po meni trebao dosta toga poraditi na ponasanju van terena i prilikom proslave golova - jer ovo nije prvi put da se desava, a samo sebi kvare imidz koji su gradili dugi niz godina.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Čestitke na pobjedi.
Žestoka utakmica i veliki pritisak. 6 bodova je mnogo ali sačekati do Salatare kad konačno sudija odsvira kraj zadnje tekme.
Žestoka utakmica i veliki pritisak. 6 bodova je mnogo ali sačekati do Salatare kad konačno sudija odsvira kraj zadnje tekme.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Subota ne igra sutra zbog lakse povrede...umjesto njega Santana koji je bio strijelac protiv malih plavih u prvom mecu.
Bender i Perisic bi trebali zaigrati u prvih 11 dok ce odmoriti Kehl i Greuskreutz.
Bender i Perisic bi trebali zaigrati u prvih 11 dok ce odmoriti Kehl i Greuskreutz.
adnan24 je napisao/la:Subota ne igra sutra zbog lakse povrede...umjesto njega Santana koji je bio strijelac protiv malih plavih u prvom mecu.

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Stevens postavlja odbranu dosta visoko. Ubacivanja iz drugog plana su nasa najveca sansa. Gundo i Kagawa ce podvaliti par lopti i ako realizacija ne izostane satracemo ih.
Schalke nema defanzivni kvalitet da istrpi nas pritisak. Previse ofanzivnih igraca imaju i vjerovatno ce nam i stvoriti neke probleme u odbrani. Poseban presing udariti na Fuchsa, rezultat nece izostati.
Schalke nema defanzivni kvalitet da istrpi nas pritisak. Previse ofanzivnih igraca imaju i vjerovatno ce nam i stvoriti neke probleme u odbrani. Poseban presing udariti na Fuchsa, rezultat nece izostati.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja se ne bojim sapkea i ovih jacih. Sapke i m'gladbah ce dobiti svoju porciju golova, mene je vise strah k'lauterna i freiburga (mada nema zasto biti, titula je tu
). Mi ove poraze i remije imamo sa ovima iz donjeg dijela tabele. To je valjda ona "lako cemo sa njima", pa se opustimo i u jeku napada na njihove bunkere, oni nama sloze kontru i izvuku bod(ove). Da potvrdim svoju teoriju: zadnje dvije ekipe i vjerovatno novi drugoligasi su nam na Westfalenu uzeli 5 bodova (herta 3, k'lautern 2).
A u zadnje vrijeme sve vise mi se kroz glavu provlaci misao da bi bolje odigrali i u LP da smo dobili jacu grupu. Mi naletili na Marseja i olympiakosa i svi uveliko kontali da cemo ih pobucati. A siguran sam da je i Klop uveliko ovako mislio. Jer ne bi izvodio onako ofanzivne postavke protiv obe ekipe, nego bi ko sad u srijedu kontrolisao sredinu i cekao priliku za gol.
Cini se da smo mi nekako u svemu unikati. Svi mole Boga da dobiju lakse protivnike, samo je mescini kod nas drugacije. Lakse nam je sa bajernom, nego sa hertom i k'lauternom
A u zadnje vrijeme sve vise mi se kroz glavu provlaci misao da bi bolje odigrali i u LP da smo dobili jacu grupu. Mi naletili na Marseja i olympiakosa i svi uveliko kontali da cemo ih pobucati. A siguran sam da je i Klop uveliko ovako mislio. Jer ne bi izvodio onako ofanzivne postavke protiv obe ekipe, nego bi ko sad u srijedu kontrolisao sredinu i cekao priliku za gol.
Cini se da smo mi nekako u svemu unikati. Svi mole Boga da dobiju lakse protivnike, samo je mescini kod nas drugacije. Lakse nam je sa bajernom, nego sa hertom i k'lauternom
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Otac!WATZKE »Hoeneß sollte mehr BVB-Aktien kaufen!!
Vakat je za derby double.
[youtube][/youtube]
Borki: 2-0 gegen den kommenden vizemeister!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.