BiH - Turska
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: BiH - Turska
Raja molim vas ohanite sto se kaze...Ibro u ofanzivi zna biti maestralan kao protiv Armenaca...mada to i nije sada nesto aman zaman...i Pjanic bi bio isti ....ali u defanzivi??? Hajde neka mi neko kaze ko ga uopste u kadru vidi kada je u defanzivi tj. kada se branimo??? Misimovic/Ibricic ce biti jedna opasna kombinacija protiv Turaka...vise bih volio vidjeti Pjanic/Misimovic....Pjanic za razliku od Ibre ima snage za ove tekme...pa sjetite se proslih utakmica...Ibro se zajapuri i ne moze da dise u 65 min....hajde jos me ubijedjujte da je spreman za 120 min. 

@xavi, manja je steta po ekipu da igra ne lijevom bocnom nego spica, al eto vidjet cemo sta je cirkan spremio za sutra,niko sretniji od mene da ibricic opet rijesi tekmu aBd
Cuva Bog Zelju svog!
- RK Gradacac
- Kontakt:
Evo ti odgovor:cole-ch je napisao/la:Da li je nekom poznato hoce li Dodik prisustvovati utakmici?
Pricao je Ciro da ce ga protiv Turske zvati, da li ga je pozvao? A, i sam Dodik je rekao da za BiH navija jedino kada igra protiv Turske.
Generalni tajnik SNSD-a, Rajko Vasić je izjavio :
"Znam za tu njegovu izjavu(da navija za BiH jedino kad protiv Turske igraju), ali koliko znam, neće doći na utakmicu. On (Milorad Dodik) i ne voli nogomet, draža mu je košarka. Ali, nema zašto ni dolaziti jer BiH nema šanse. Turci su jači, i nema smisla navijati za gubitnike. Razvalit će vas,".
010 ISN'T JUST A CODE
Ja bi ekipu postavio ovako:
Begovic
Jahic Nadarevic Spahic
Pjanic Rahimic Bajramovic Salihovic
Misimovic
Ibisevic Dzeko
Nisam poklonik formacije s tri igraca nazad ali eto Ciro to forsira i dobro mu ide.
Isto tako znam da ovakvom formacijom zrtvujemo i Salihovica i Pjanica jer ih
opterecujemo defanzivnim zadacima jer nije lako pokrivati cijelu stranu.
Tezak je to zadatak i veoma naporan ali mislim da to nih dvojica mogu izdrzat.
Misimovicu dati apsolutnu slobodu jer jedino tako njegova kreativnost i umjece
dolaze do potpunog izrazaja.
Od turskih igraca najvise me strah Arde Turana. Njega se moramo paziti jer je
on mozak njihovog tima nesto kao Miske kod nas. Ukoliko njega ustopamo
pola posla smo odradili, mozda i flastera na njega Rahimica ili Bajramovica npr.
Trebamo samo igrati svoju igru i siguran sam da dobijamo Turke.
Begovic
Jahic Nadarevic Spahic
Misimovic
Ibisevic Dzeko
Nisam poklonik formacije s tri igraca nazad ali eto Ciro to forsira i dobro mu ide.
pola posla smo odradili, mozda i flastera na njega Rahimica ili Bajramovica npr.
-
cantona je napisao/la:Ja bi ekipu postavio ovako:
Begovic
Jahic Nadarevic Spahic
Misimovic
Ibisevic Dzeko
ja bih ovu tvoju formaciju zalijepio ciri na celo s tim da bi mozda umjesto pjanketa trebao igrati ili ibricic kojeg ciro nece izostaviti ili vladavic jer nije to pozicija za pjanketa, on je gospodin ne treba njemu da toliko trci a realno mislim da ne bi ni mogao.
U ime Gospodara...
Nema se tu šta puno pametovati, početni sastav je definitivno
--------------------------------------------------------Hasagić / Supić-------------------------------------------------------------
--------------------------------Spahić-----------------Nadarević-------------------Pandža------------------------------------
----------Jahić----------------------------Rahimić--------------------Bajramović--------------------Salihović------------
------------------------------Ibričić-----------------------------------------------------Misimović---------------------------------
------------------------------------------------------------Džeko----------------------------------------------------------------------
Hasagić je sinoć trenirao, ne zna se hoće li biti 100% spreman, iako ima neopisivu želju da igra.
Ćiro se neće kockati - ojačava sredinu i igra s jednim isturenim špicom, gdje će Misimović igrati onog drugog po potrebi, ali je zato ojačao vezni red s Rahimićem i BAjramovićem, koji će iznositi loptu, a daljni prenos vrše Jahić - Salihović po bokovima, a u sredini ibričić i po potrebi Misimović.
Zadnju trojku čine Spahić-Nadarević i Pandža.
Suština je što jaču sredinu postaviti jer su tu turci jaki, a onda polukontrama i kratkim pasovima doturiti loptu Džeki.
Ovo je jedino logično rješenje postavke, a vađenjem Pandže i prebacivanjem Jahića u zadnju liniju po potrebi se otvara prostor za još jednog centarfora Muslimović ili Ibišević.
Bajramović ako ne mogne ulijeće Muratović, a na mjestu Ibričića ide Pjanić
To su moguće izmjene o kretanju rezultata.
--------------------------------------------------------Hasagić / Supić-------------------------------------------------------------
--------------------------------Spahić-----------------Nadarević-------------------Pandža------------------------------------
----------Jahić----------------------------Rahimić--------------------Bajramović--------------------Salihović------------
------------------------------Ibričić-----------------------------------------------------Misimović---------------------------------
------------------------------------------------------------Džeko----------------------------------------------------------------------
Hasagić je sinoć trenirao, ne zna se hoće li biti 100% spreman, iako ima neopisivu želju da igra.
Ćiro se neće kockati - ojačava sredinu i igra s jednim isturenim špicom, gdje će Misimović igrati onog drugog po potrebi, ali je zato ojačao vezni red s Rahimićem i BAjramovićem, koji će iznositi loptu, a daljni prenos vrše Jahić - Salihović po bokovima, a u sredini ibričić i po potrebi Misimović.
Suština je što jaču sredinu postaviti jer su tu turci jaki, a onda polukontrama i kratkim pasovima doturiti loptu Džeki.
Ovo je jedino logično rješenje postavke, a vađenjem Pandže i prebacivanjem Jahića u zadnju liniju po potrebi se otvara prostor za još jednog centarfora Muslimović ili Ibišević.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ne znam sto svi pisete svoja misljenja kad se manje vise sve zna, tako da nema svrhe da pisete trebao bi ovako, trebao bi onako, trebao bi ovaj igrati, a onaj ne, itd.
Ciro najbolje zna svoj posao, a mi smo tu da ga bodrimo u tome, i one koje je on izabrao.
Ako ne budu valjali, nece opet igrati i to je to..
Utakmica je bitna, ali i Ciro je imao i bitnijih, tako da pobjeda nije upitna..

Ciro najbolje zna svoj posao, a mi smo tu da ga bodrimo u tome, i one koje je on izabrao.
Ako ne budu valjali, nece opet igrati i to je to..
Utakmica je bitna, ali i Ciro je imao i bitnijih, tako da pobjeda nije upitna..

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
slazem se s tobom...samo sto ce sigurno supic biti na golu i ako bih i ja volio vidjeti begovicacantona je napisao/la:Ja bi ekipu postavio ovako:
Begovic
Jahic Nadarevic Spahic
Misimovic
Ibisevic Dzeko

Tarik14 je napisao/la:Ibro uz Džeku
Kako stvari stoje, doci ce do manjih rokada u timu. Zvjezdan Misimovic, povratnik u tim, potisnut ce, prema selektorovoj zamisli, Ibiševica, pa ce lucidni Ibricic biti bliže Džeki, a Misimovic preuzeti komandnu palicu. U odbrani nece biti promjena, jer je Vladavic sjajno odradio protiv Armenije. Na lijevom boku ordinirat ce Salihovic, na stoperskim pozicijama Spahic, Nadarevic i Jahic, a u sredini Muratovic, Rahimic, Misimovic. Kako je Supic sjajno odradio posao protiv Belgije i Armenije, selektor ce mu ukazati povjerenje i kontra Turske.
Izvor : Dnevniavaz(tacka)ba
ma bice ovaj sastav(to za sve one koji se nadaju nekim pozitivnim rokadama) ... da hoce muratovic kako pozutit pa da odmori makar jednu utakmicu...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Cinjenica je da smo deficitarni na desnoj strani. U vezi Vladavica sam objasnio na temi o bh reprenzetativcima.LeBronJamesKing je napisao/la:cantona je napisao/la:Ja bi ekipu postavio ovako:
Begovic
Jahic Nadarevic Spahic
Misimovic
Ibisevic Dzeko
ja bih ovu tvoju formaciju zalijepio ciri na celo s tim da bi mozda umjesto pjanketa trebao igrati ili ibricic kojeg ciro nece izostaviti ili vladavic jer nije to pozicija za pjanketa, on je gospodin ne treba njemu da toliko trci a realno mislim da ne bi ni mogao.
S Ibricicem smo pokusali i nije bas islo. Najbolja solucija bi bio Jahic ali koga onda na stopera!?
Spominjem Pjanica jer je u sjajnoj formi i netreba biti na klupi.
Njegova prirodna pozicija bi bila poluspic ali tu imamo nezamjenjivog Misketa.
Kazem Pjanic treba da igra i treba mu se naci mjesto iako se slazem s tobom da ce tesko odgovoriti
zadatku pokrivanja cijele desne strane. Jedino da ga Jahic zatvara stalno a da Salihovic na suprotnoj strani ostaje
nazad i obratno, manje bi se trosili i uvijek bi imali cetvoricu nazad.
-
- Kontakt:
al je video vrh....sve nacionalnosti i vjere pjevaju za nasu nam jedinu BiH.....bi li se ovo moglo naci da se downloaduje...Rz88 je napisao/la:Zajedništvom do pobjede. Ova pjesma je za sve u BiH koji je istinski vole .
[youtube][/youtube]
Terim je rekao da u Zenici očekuje težak meč, ali i da njegovi igrači znaju podnijeti pritisak.
- Situacija je jasna. Ako pobijedimo, idemo u baraž. Neriješeno nam ostavlja šansu da prođemo samo uz dozu sreće, a poraz znači da je za nas sve izgubljeno - rekao je Terim.
Ovaj Terim je adoloscent.
Ne slazem se s tobom. To bi znacilo da se moramo prilagodjavati Turcima, prepustiti im inicijativu i igrati na kontre.hz1987 je napisao/la:Nema se tu šta puno pametovati, početni sastav je definitivno
Jaci smo od njih i trebamo igrati svoju igru a nek se oni nama prilagodjavaju.
Znaci sa dva napadaca Ibisevicem i Dzekom i Misketom iza njih.
Netrebamo ih se bojati jer ponavljam jaci smo od njih.
deni_m1312 je napisao/la:al je video vrh....sve nacionalnosti i vjere pjevaju za nasu nam jedinu BiH.....bi li se ovo moglo naci da se downloaduje...Rz88 je napisao/la:Zajedništvom do pobjede. Ova pjesma je za sve u BiH koji je istinski vole .
[youtube][/youtube]
Terim je rekao da u Zenici očekuje težak meč, ali i da njegovi igrači znaju podnijeti pritisak.
- Situacija je jasna. Ako pobijedimo, idemo u baraž. Neriješeno nam ostavlja šansu da prođemo samo uz dozu sreće, a poraz znači da je za nas sve izgubljeno - rekao je Terim.
Ovaj Terim je adoloscent.
Napokon da neko uoći šta sam potavio i radi čega baš na ovoj temi. Naravno da se može skinuti, treba ti samo program. Zaista sada nisam u stanju da pojasnim detalje. Previše sam umoran, ali siguran sam da ti neko drugi sa foruma može objasniti to. Najlakše ti je ako imaš Idm i na svaki ti youtube video pojavi automatski download this video.
vidi jbt cijeli forum ima trenbersku licencu 

Zemljo tisucljetna ,na vjernost ti se kunem
Od mora do Save ,od Drine do Une
Jedna i jedina.....
Od mora do Save ,od Drine do Une
Jedna i jedina.....
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
"Apeliram na naše navijače, na one koji nas vole i poštuju, da ne naprave ništa što bi nas moglo ugroziti. Neka atmosfera bude kao protiv Belgije, kada nije pala nijedna petarda na teren i neka nas podrže dlanovima i pjesmom. Želim da pokažemo Evropi i svijetu da nismo divljaci, kakvim nas predstavljaju. Neka ne bude ni najmanjeg incidenta", zamolio je kapiten bh. selekcije, koji je lično vidio pismo iz UEFA koje je stiglo na adresu Saveza, a u kojem se jasno kaže da će naša reprezentacija biti izbačena iz kvalifikacija, ukoliko navijači budu pravili bilo kakve nerede.
"Iskreno, više se bojim toga, nego Turske i nadam se da će nas navijači podržavati dušom i srcem, a ja im obećavam da ćemo na terenu poginuti za pobjedu. Za nas, ali i za sve njih ćemo pokušati da im uljepšamo svakodnevnicu, kako bi barem na trenutak zaboravili probleme", kaže Emir Spahić, stoper nogometne reprezentacije BiH, koju sa kapitenskom trakom predvodi do Južne Afrike, što će biti kruna ove sjajne generacije.
Treba ovo prenijeti svim mangupima..
"Iskreno, više se bojim toga, nego Turske i nadam se da će nas navijači podržavati dušom i srcem, a ja im obećavam da ćemo na terenu poginuti za pobjedu. Za nas, ali i za sve njih ćemo pokušati da im uljepšamo svakodnevnicu, kako bi barem na trenutak zaboravili probleme", kaže Emir Spahić, stoper nogometne reprezentacije BiH, koju sa kapitenskom trakom predvodi do Južne Afrike, što će biti kruna ove sjajne generacije.
Treba ovo prenijeti svim mangupima..

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
po meni je lose, predefanzivno ba... previse koljaca koji ne znaju nista osim vratit golmanu i slati neprecizne lopte napadacima... dzeko ako bude sam, bice mu tesko. nece imati podrsku ostalih... odbrambeni igraci turske ce se orjentisati samo na njega a nemamo bas neke igrace koji prijete iz drugog plana.. probijanja po bokovima isto vjerovatno nece biti efikasna jer jednostavno formacija nije za toga stvorena.. zamislite kakav bi impuls ovim igracima dala ova formacija.. pa kukavicki izlazimo na teren, sa jednim spicem. ziheraski... ko da smo sta ja znam madjarska..Virtu4l je napisao/la:Ibricic nece igrati napadaca, najopasniji je kada djeluje iza napadaca, u ovom slucaju Misimovic bi bio povuceniji nego inace, a Ibro bi vjerovatno prenosio loptu do Dzeke. Nije lose, kad uzmemo u obzir da cemo imati dosta prostora za kontra napade. Miske je veoma dobar i u defanzivi.mirzza je napisao/la: Opet cu ti ponoviti, na mjestu napadaca Ibisevic je za klasu bolji od Ibricica, u to me neces ubijediti ni ti ni niko ziv jer je to jednostavno tako. Misimovic ima prednost nad Ibricicem jer je dvije klase iznad njega na poziciji organizatora igre, samo se nadam posto vec mora igrati Ibricic da ce zaigrati na poziciji lijevog bocnog sto je igrao protiv Belgije jer je Sejo bio slab u Armeniji.
meni se sve cini da se od svih u nasem taboru ciro daleko najvise usrao u gace... boji se neuspjeha ko djavo krsta.. moglo bi nas to kostati..
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ma seljaci uefa , ne mogu vjerovati kakav teror vrše nad nama. Šta se radilo po toj "civiliziranoj " Europi a da nisu neke repke kažnjeni a nama odmah prijete izbačajem. Ovo je suviše smiješno. Tako su nas dotukli u rukometu, sada žele i u fudbalu.
- miralem444
- Kontakt:
ma ljudi moji..ko sutra prenosi tekmu...dahte nam bahu..molim vas..dajte ljudi da sutra uzivamo i placemo..
Zadnja izmjena: miralem444, dana/u 08 sep 2009, 11:03, ukupno mijenjano 1 put.
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
Ko bude držao sredinu on pobjeđuje - očito kao dan.cantona je napisao/la:Ne slazem se s tobom. To bi znacilo da se moramo prilagodjavati Turcima, prepustiti im inicijativu i igrati na kontre.hz1987 je napisao/la:Nema se tu šta puno pametovati, početni sastav je definitivno
Jaci smo od njih i trebamo igrati svoju igru a nek se oni nama prilagodjavaju.
Znaci sa dva napadaca Ibisevicem i Dzekom i Misketom iza njih.
Netrebamo ih se bojati jer ponavljam jaci smo od njih.
Nema tu moja, tvoja, njihova igra....Gol mogu dati Ibricic, Misimovic, Salihovic i Dzeko... i to brzim pasovima, s tim da Miske moze po potrebi u akciji biti drugi centarfor, a Salihovic na njegovom mjesto upada....
ne zaboravi da imamo poroznu odbranu, i da nam protivnik lako moze doci u sesnaesterac....
Turke cemo razbiti ako preuzmemo sredinu, i po bokovima budu furali jahic i salihovic, onda lako je Misketu i Dzeki da se nadju prilici za gol, jer sprega bokova mora i jeste Ibricic.
Vjeruj mi ovo je jedino logicno i ispravno rjesenje!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.