Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Oxygen
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Oxygen » 12 apr 2012, 16:57

Hajd' da i ja nešto pitam, stvar je sljedeća, ako želim konekciju na internet sa PC-a i laptopa istovremeno i imam wireless router, hoće li se brzina poloviti (6Mb) uvijek neovisno jesu li oba u funkciji ili se ne polovi nikada?
Hvala!
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 12 apr 2012, 17:32

alacious je napisao/la:Da se ja ne zezam sa svim ovim,jel' mogu ja fino srusit sistem i onda ga poneve dignut,i hoce li sve bit' normalno onda...msm kad instaliram onda drajvere sa cd-a,ili ako budem 7-icu instalir'o one sto ce mi ona sama instal? :)
a jesi ti lik, majke mi...znas sta ces...odo sad vani, pa kad se vratim, skinut ces program teamviewer i preko tog programa cu ti ja sve skinut i odradit...sto bi obarao sistem kad ti je ovo triput lakse...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 12 apr 2012, 17:41

Mozete li mi preopruciti neki USB dobar za ruter? Imam neki od 54 mbps ali je karna teska :)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 12 apr 2012, 20:38

Prob'o sam ono sve,al' i kada instaliram ove starije...nece opet :twisted:

Jel' ima neka sansa da je "otisla" zvucna? :?

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 13 apr 2012, 00:17

alacious je napisao/la:Da se ja ne zezam sa svim ovim,jel' mogu ja fino srusit sistem i onda ga poneve dignut,i hoce li sve bit' normalno onda...msm kad instaliram onda drajvere sa cd-a,ili ako budem 7-icu instalir'o one sto ce mi ona sama instal? :)
pa bolan što ne uradi ovo sa driversweeperom? moguće da će ti proraditi zvuk dizanjem novog sistema ako je belaj bio do drajvera. sedmica će ti 99% sama instalirati već drajver za realtek i nećeš se morati masirati naravno ako je do drajvera. mada je moguće kako sam kažeš da je problem i sa zvučnom tj. da je crkla. u tom slučaju kupiš pci zvučnu to je jeftino pravo.

Oxygen je napisao/la:Hajd' da i ja nešto pitam, stvar je sljedeća, ako želim konekciju na internet sa PC-a i laptopa istovremeno i imam wireless router, hoće li se brzina poloviti (6Mb) uvijek neovisno jesu li oba u funkciji ili se ne polovi nikada?
Hvala!
ne polovi se brzina kako kažeš ali teoretski kada bi vukao brzinu max na obje strane imao bi možda 3mpbs na laptopu i 3mbps na pc-u. znači neovisno je pa ako surfaš na laptopu a ne skidaš ništa na pc-u imaš 6mpbs na laptopu.

alacious je napisao/la:Prob'o sam ono sve,al' i kada instaliram ove starije...nece opet :twisted:

Jel' ima neka sansa da je "otisla" zvucna? :?
nosi nekom ko se razumije da provjeri za svaki slučaj da se ne izlažeš trošku bespotrebno. probaj opet prčkati po realtek sound manageru, donji desni ugao u sys trayu imaš ikonu pa se malo igraj vidi da nije šta smanjeno. i naravno vidi da ti nije smanjen ton, nemam xp pa idem po sjećanju putanju: program files>accessories>entertainment>sound properties i vidi jel ti pojačano do kraja zvuk ili kojim slučajem disejblano tj. onemogućeno.

sound properties:
slika

realtek sound manager:
slika
Sarajlijc@ je napisao/la:Mozete li mi preopruciti neki USB dobar za ruter? Imam neki od 54 mbps ali je karna teska :)
ne kontam šta ti treba usb antena ili, imaš već router? gledaj ove jeftinije modele ako nisi zahtjevan korisnik ovih boljih brendova za mrežnu opremu cisco, tplink, dlink itd. asus mrežnu opremu treba izbjegavati u širokom luku.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 13 apr 2012, 09:43

Imam neki problem sa FB, čim se ulogujem ovako izgleda
slika

Zna neko do čega je :S

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 13 apr 2012, 11:02

ocisti cache i cookiese u browseru. ako opet bude onda je do fb. proci ce.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 13 apr 2012, 11:14

baresi#6 je napisao/la:ocisti cache i cookiese u browseru. ako opet bude onda je do fb. proci ce.
Uradio ali ništa, sinoć mi se ovo prikazivalo kad hoću da se ulogujem na FB

slika

I ipak sam kliknuo na ovo add exception i uspio sam ući ali mi onda chat na fb-u nije radio, a evo sada to bijelo :S
S tim da mi od sestre FB normalno radi preko istog PC-a samo što ona nije klikala na add exception. Može li se to ukloniti kako il šta :S :?:

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 13 apr 2012, 11:50

I meni se to desavalo,koristio sam stariju verziju google chrome,izbrisao je,instalirao novu i onda mi je sve u redu bilo.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 13 apr 2012, 12:10

Jučer nosio PC na popravku, i sad šta su već radili, ostao datum da je 2004. godina, i evo sad ga promijenio na 2012. i radi normala. Koji fail :lol:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 13 apr 2012, 17:56

slika
:lol:
dugo cekani ivy bridge :lol:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 apr 2012, 18:10

Ibizevic je napisao/la:Jučer nosio PC na popravku, i sad šta su već radili, ostao datum da je 2004. godina, i evo sad ga promijenio na 2012. i radi normala. Koji fail :lol:
Taman ti citirao ovaj prethodni post da ti kažem do čega je, kad ti već skonto fazon...jbg :mrgreen:

I meni se to dešavalo, da sam ranije vidio, ne bi ga morao nositi na servis ...

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 13 apr 2012, 18:21

mandraX je napisao/la:
I meni se to dešavalo, da sam ranije vidio, ne bi ga morao nositi na servis ...
Ma nosio ga zbog čitača, nema nikakve veze s ovim :D

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 14 apr 2012, 17:08

Ako moze mala pomoc oko Joomle 1.7, pokusavam malo da ozivim stranicu sa nekim modulima za npr novosti koje bi azurirao cesce, pa ako neko ima neke tutorijale ili da objasni na PP ( vazno napomenuti da nemam predznanja sa programiranjem i kreiranjem stranica ali mi je potrebno ... )
Rođeni brato

Semirr
Kontakt:

Post Postao/la Semirr » 15 apr 2012, 17:41

imam jedan problem :D
zelio sam sakriti folder sa desktopa i kliknuo sam desni klik na folder i otvorio mi se prozor, na dnu je pisalo sakrij,na to sam kliknuo i folder mi se u potpunosti izgubio.zna li neko kako da vratim taj skriveni folder :D :D

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 15 apr 2012, 17:52

control panel>folder options>view>show hidden files i prikazat će ti taj folder iako je skriven. kasnije možeš promijeniti atribut na propertiesu foldera tj. da više nije hidden/skriven po želji i naravno ponoviti ovo sve ako želiš da ti budu sakriveni fajlovi.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 15 apr 2012, 20:19

Kako mogu otvorit video sa nastavkom .hbr

nanek

Post Postao/la nanek » 15 apr 2012, 21:12

Jel mi moze neko reci neki program da ocistim pc kako bi brze radio,(da nije ccleaner)
Bio je dobar nekad ovaj pc :D

cuo sam da imaju neki programi za ciscenje pca samo nisam bas strucan u tome, jesam ali i nisam bas :(

Samo mozda je problem sto je ovo mini pc i na njemu je instaliran windows 7 starter malo upuceniji ce znati o cemu pricam, al mi se ne dize bas sistem novi ovo mi je samo skolski pc :) Sluzi za dokumente i tako to

Hvala unaprijed

High

Post Postao/la High » 15 apr 2012, 21:36

nanek je napisao/la:Jel mi moze neko reci neki program da ocistim pc kako bi brze radio,(da nije ccleaner)

cuo sam da imaju neki programi za ciscenje pca samo nisam bas strucan u tome, jesam ali i nisam bas :(

Samo mozda je problem sto je ovo mini pc i na njemu je instaliran windows 7 starter malo upuceniji ce znati o cemu pricam, al mi se ne dize bas sistem novi ovo mi je samo skolski pc :) Sluzi za dokumente i tako to

Hvala unaprijed
Skini preko torrent-a ''TuneUp 2012''. Koristim ga dvije godine i zadovoljan sam programom, ima milion opcija korisnih za računar, naravno.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 apr 2012, 21:50

High je napisao/la:
nanek je napisao/la:Jel mi moze neko reci neki program da ocistim pc kako bi brze radio,(da nije ccleaner)

Hvala unaprijed
Skini preko torrent-a ''TuneUp 2012''. Koristim ga dvije godine i zadovoljan sam programom, ima milion opcija korisnih za računar, naravno.
Link za skidanje ? Moze i na pp :P
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 63 gosta.