Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo

Raul_64
Kontakt:

Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Post Postao/la Raul_64 » 16 apr 2012, 23:33

Nisam znao sta je fudbal a dobio sam bijelu "7" s tekom naprijed 8-)
onda skonta da je to Real,onda dodje Figo i onda kompanija i imao sam lijepo djetinstvo.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 apr 2012, 23:37

Jest' da smo otisli malo od teme, al' evo da se i ja pofalim :mrgreen:

Zbog ovog kinga sam počeo pratit' Barcu 8-)

slika

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 16 apr 2012, 23:37

mandraX je napisao/la:Pored onih 2-6 i 5-0 :mrgreen: najbolji el-clasico za mene je bio onaj 2007 godine na Nou Campu, 3-3 8-) ...Messi hat-trick, RvN 2x i Ramos...i naravno gdje bi zaboravio Oleguer-a i crveni karton, i da - penal, debilko neobrijani :mrgreen: :evil:

Strašna tekma 8-)
Dao je i RvN tada 3 kakav Ramos ba :D Tada me Capello iznerviro kad izvede Gutija znao sam da ćete izjednačit :lol:
Ja navijam za Real jer sam sa 4 godine dobio u paketiću šal koji i sad imam :lol:
slika
A tu je i ovo :D Kako sam molio tada roditelje da mi kupe sedmicu :)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 16 apr 2012, 23:39

LBJ MVP je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Pored onih 2-6 i 5-0 :mrgreen: najbolji el-clasico za mene je bio onaj 2007 godine na Nou Campu, 3-3 8-) ...Messi hat-trick, RvN 2x i Ramos...i naravno gdje bi zaboravio Oleguer-a i crveni karton, i da - penal, debilko neobrijani :mrgreen: :evil:

Strašna tekma 8-)
Dao je i RvN tada 3 kakav Ramos ba :D Tada me Capello iznerviro kad izvede Gutija zbnao sam daćete izjednačit :lol:
Ramos dao za 2:3

[youtube][/youtube]

ako ti jednu vaspitnu!
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 apr 2012, 23:39

LBJ MVP je napisao/la:

Strašna tekma 8-)
Dao je i RvN tada 3 kakav Ramos ba :D Tada me Capello iznerviro kad izvede Gutija zbnao sam daćete izjednačit :lol:
Ma kakav RvN, Ramos na ubačaj upravo Gutija čini mi se, zavrnu je nekako glavom, nezna ni on kako, ispade na kraju eurogol :mrgreen: :lol:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 16 apr 2012, 23:41

A jbg sad.Ja sam bio uvjeren da je bilo Messi 3:3 RvN :D :roll: Moja greška,bio sam previše potresen izlaskom Gutija :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 16 apr 2012, 23:43

mandraX je napisao/la:Jest' da smo otisli malo od teme, al' evo da se i ja pofalim :mrgreen:

I ja sam od ove ere Holandjana,mozda od posljednje Figove sezone,tako nesto...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 apr 2012, 23:47

PatrickBateman je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Jest' da smo otisli malo od teme, al' evo da se i ja pofalim :mrgreen:

I ja sam od ove ere Holandjana,mozda od posljednje Figove sezone,tako nesto...
Godina gore-dole, nije bitno :mrgreen:

Al' mi malo falilo da je prestanem pratit upravo zbog likova tipa Oleguer, Gudjohnsen, a Bogami ni Larsson nije daleko od te dvoj'ce, nije se vala baš ni naigrao :mrgreen: zatim Belleti, jedino mu valja onaj gol protiv Arsenala :mrgreen: ...bilo je par likova koji mi nikako nisu godili pojavom u Barcinom dresu :roll:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 17 apr 2012, 00:04

slika
96-97 poslije rata, Victor Baia, Guardiola, Enrique, Couto, De La Pena, Hristo, Figo, Ronaldo, Blanc, Sergi, Abelardo, eh to su mi bili najdrazi igraci i danas ih se rado sjetim (osim Figa :lol: ), ostalih se ne sjecam haha. Nakon toga dosao meni mnogo drag igrac Sonny Anderson, a nakon toga navala gospode iz Holandije itd. itd. i sve tako do danas :D

Ubjedljivo najgori i meni najmrzi igraci koji su igrali za Barcu su mi bili: Oleguer, Gabri, Bonano, rahmetli Enke i Cristanval koji je nesto skupo placen a vazda bio povrijedjen. Najvise mi je zao kada su nam dosli Gerard i Mendieta, kao veliki igraci iz Valencie, jer su mi bili dragi igraci, a onda propadose kod nas. Gerard se cini mi se povrijedio cim je dosao, dok Mendieti nije pozicija nikako odgovarala sto je kod nas igrao. U to vrijeme sam prizeljkivao transfer Vicentea iz Valencie takodjer, ali nisam bio te srece da nam dodje, a i njega na kraju povrede slomise.

Eh bila su to mnogo lijepa vremena.
Visa el Barca.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 17 apr 2012, 00:08

mandraX je napisao/la: Al' mi malo falilo da je prestanem pratit upravo zbog likova tipa Oleguer, Gudjohnsen, a Bogami ni Larsson nije daleko od te dvoj'ce, nije se vala baš ni naigrao :mrgreen: zatim Belleti, jedino mu valja onaj gol protiv Arsenala :mrgreen: ...bilo je par likova koji mi nikako nisu godili pojavom u Barcinom dresu :roll:
Edmilson,bitch please. Povrijedio Xavija na treningu,i onda igrao pola godine na njegovoj poziciji u prvom timu :lol:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 17 apr 2012, 00:18

PatrickBateman je napisao/la:
mandraX je napisao/la: Al' mi malo falilo da je prestanem pratit upravo zbog likova tipa Oleguer, Gudjohnsen, a Bogami ni Larsson nije daleko od te dvoj'ce, nije se vala baš ni naigrao :mrgreen: zatim Belleti, jedino mu valja onaj gol protiv Arsenala :mrgreen: ...bilo je par likova koji mi nikako nisu godili pojavom u Barcinom dresu :roll:
Edmilson,bitch please. Povrijedio Xavija na treningu,i onda igrao pola godine na njegovoj poziciji u prvom timu :lol:
Ma Oleguera ne moze niko nadmasiti :lol: , mislim da svaki navijac Barce, na pomen imena Oleguer, automatski zeli da povrati.

Mes Que Un Club!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 17 apr 2012, 01:01

Oleguer je imao dvije solidne sezone cak dobio poziv za reprezentaciju i odbio da igra gospodin 8-) Nakon toga havarija, pola utakmice mu se smijem drugu polovicu dodje mi da placem.

Samo ne znam kako za Larssona neko moze reci da je bio los. Poceo jako dobro, do one povrede protiv Reala kada je propustio haman ostatak sezone. Druga godina nelosa, pola sata u finalu protiv Arsenala odigrao maestralno.
Don't hate what you don't understand.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 17 apr 2012, 01:08

xaviesta je napisao/la:Oleguer je imao dvije solidne sezone cak dobio poziv za reprezentaciju i odbio da igra gospodin 8-) Nakon toga havarija, pola utakmice mu se smijem drugu polovicu dodje mi da placem.

Samo ne znam kako za Larssona neko moze reci da je bio los. Poceo jako dobro, do one povrede protiv Reala kada je propustio haman ostatak sezone. Druga godina nelosa, pola sata u finalu protiv Arsenala odigrao maestralno.
Za Larssona se slazem, drag je i meni uvijek bio jos dok je u Celticu igrao, ali nemoj tako brate za Oleguera, pa to je najslabiji igrac u Barcinoj historiji i to ubjedljivo (u ovoj novijoj, sta je bilo prije 50 godina to ne znam), a nakon njega dolaze oni silni flopovi od golmana kojih je bila bruka. Ja ne znam ko je Oleguera uopste uputio u svijet fudbala, vecih talenata bude sirom BiH na terminima :lol: .

Mes Que Un Club!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 17 apr 2012, 01:12

Kad neko sponene Olegera meni odma scena u glavi kako on sjedi na tribinama i gleda utakmicu
Thomas Müller - Fußballgott

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 17 apr 2012, 01:14

adriano_leite je napisao/la: Za Larssona se slazem, drag je i meni uvijek bio jos dok je u Celticu igrao, ali nemoj tako brate za Oleguera, pa to je najslabiji igrac u Barcinoj historiji i to ubjedljivo (u ovoj novijoj, sta je bilo prije 50 godina to ne znam), a nakon njega dolaze oni silni flopovi od golmana kojih je bila bruka. Ja ne znam ko je Oleguera uopste uputio u svijet fudbala, vecih talenata bude sirom BiH na terminima :lol: .
Ne znam da je'l najslabiji, znam da je najveci flop kojeg sam ja gledao u Barci. :mrgreen: Ne branim ga jbt, samo kazem da u onoj sezoni 2004/05 nije uopste pruzao lose partije. Nesto slicno kao Krkic, u prvoj sezoni (kada su zvizdali Dinhu, Decu & co.) izabran za najboljeg igraca od strane navijaca, kasnije flopcina samo takva :D
Don't hate what you don't understand.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 17 apr 2012, 01:17

Od 35 sekunde pa dalje,plac :mrgreen:
[youtube][/youtube]

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 apr 2012, 01:56

Mendieta nije propao u Barci, nego u Laziu ;)
Kasnije je došao u Barcu, ali to više nije bilo to ;)
Gerard nako na oko uvijek bio kloc, samo je nama na Koševu zabio gol i nikom nikad :lol:
Cristanval na plejki najjači iz svakog kornera sa njim gol :lol:

Iz ere Holanđana meni je Overmars ostao najviše u sjećanju, majstor ;)
A bilo ih je sila, braća DeBour, Raiziger, Zenden, Cocu, Kluivert :lol:

A kad je Rustu branio, pa Bonano, Hesp :lol: :lol:
Uvijek su vam budalaši neki branili, pa i danas danile :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 17 apr 2012, 02:25

adriano_leite je napisao/la:

slika
96-97 poslije rata, Victor Baia, Guardiola, Enrique, Couto, De La Pena, Hristo, Figo, Ronaldo, Blanc, Sergi, Abelardo, eh to su mi bili najdrazi igraci i danas ih se rado sjetim (osim Figa :lol: ), ostalih se ne sjecam haha. Nakon toga dosao meni mnogo drag igrac Sonny Anderson, a nakon toga navala gospode iz Holandije itd. itd. i sve tako do danas :D

Ubjedljivo najgori i meni najmrzi igraci koji su igrali za Barcu su mi bili: Oleguer, Gabri, Bonano, rahmetli Enke i Cristanval koji je nesto skupo placen a vazda bio povrijedjen. Najvise mi je zao kada su nam dosli Gerard i Mendieta, kao veliki igraci iz Valencie, jer su mi bili dragi igraci, a onda propadose kod nas. Gerard se cini mi se povrijedio cim je dosao, dok Mendieti nije pozicija nikako odgovarala sto je kod nas igrao. U to vrijeme sam prizeljkivao transfer Vicentea iz Valencie takodjer, ali nisam bio te srece da nam dodje, a i njega na kraju povrede slomise.

Eh bila su to mnogo lijepa vremena.
Visa el Barca.
također od 1996/97 i ere ronalda,ali onog pravog,originala...
bio je tu i onaj igrač iz srbije Dragan Ćirić ili tako nekako,ne sjećam se šta bi sa njim dalje...
još su tada igrali i argentinac Pizzi,Ferrer,Amor,Prosinečki,Hagi,Giovanni,Nadal,neki rumunj,(sad se ne sjećam tačno koji,možda popescu)i sjećam da su bili i par nigerijaca,ali ne i koji,možda Amunike,Amokači,nemam pojma...moraću malo da guglam igrače barse iz tog perioda...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 apr 2012, 09:43

Da vam se onda pohvalim kako imam potpisane dresove Seedorfa i Cocua. :mrgreen:
Al' ne navijam ni za jedan od ovih klubova. :P

Inače, kad bih pravio neku listu najdražih i najsmješnijih (recimo) igrača koji su igrali u Barceloni i Realu, to bi onda bilo ovako (naše ne brojim, a neću pisati one koje nisam gledao):
1. Cocu, Rivaldo, Stoichkov, Amor, Luis Enrique, Ronaldinho, Raul, Redondo, Ronaldo, Seedorf, Makelele, Morientes
2. Gravesen, Salgado, Raul Bravo, Ivan Campo, Karanka, Solari, Conceicao (F.), Munitis, Cruyff (Jordi), Oleguer, Christanval, Rochembak, Coco, Zenden...

Uglavnom, i jedni i drugi su imali fudbalere koje nisam mirisao/ne mirišem/, tako da... :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 17 apr 2012, 10:05

Monolog je napisao/la:naše ne brojim
Mogul' pogađat' na koga si ovdje mislio? :mrgreen: Barem što se tiče ove kategorije "najsmješniji" :lol:

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: PSV i 8 gostiju.