New York Knicks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

LenBias
Kontakt:

Re: New York Knicks

Post Postao/la LenBias » 15 apr 2012, 21:34

ipak je wade klasa za rosea, ne moze se njega onako cuvat :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 15 apr 2012, 21:40

LenBias je napisao/la:ipak je wade klasa za rosea, ne moze se njega onako cuvat :mrgreen:
Obojica su osrednji igraci spram Kinga.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 16 apr 2012, 00:55

Sam Carmelo nije mogao pobjediti Heat. Preveiše skokova na strani Heata, Chandler ništa. Slobodna bacanja katastrofa.
Heat je bio favorit protiv polovni Knicksa i ostvario je pobjedu ali nimalo impresivno.
Kompletni Knicksi bi bili strašno težak protivnik (i za Bullse i za Heat) u PO seriji. Ukoliko se vrate Amere i Lin (zavisi u kakvom stanju) može se svašta desiti.
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 16 apr 2012, 09:55

SheldonCooper je napisao/la: Kompletni Knicksi bi bili strašno težak protivnik (i za Bullse i za Heat) u PO seriji. Ukoliko se vrate Amere i Lin (zavisi u kakvom stanju) može se svašta desiti.
Pa i ovako su vec tezak protivnik, a ova dvojica mozda bolje da se i ne vracaju nego samo ovi jos malo da se dotjeraju u formi i ustimaju....kemija je cudo....
Jedan od razloga zašto me Barcelona fascinira je da gotovo nikad ne napucavaju loptu...Valdes bi radije primio go normalno dodavajući nego što bi je nekontrolisano ispucao. I to obavljaju tako znalački i smireno - zaista superioran dokaz nadmoći!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 apr 2012, 09:57

lin nek se vrati, stat izgleda i nije toliko potreban ovakav kakav je :mrgreen:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 16 apr 2012, 11:02

BIHfan je napisao/la:
LenBias je napisao/la:ipak je wade klasa za rosea, ne moze se njega onako cuvat :mrgreen:
Obojica su osrednji igraci spram Kinga.
jesu :D
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 17 apr 2012, 01:16

SheldonCooper je napisao/la:Sam Carmelo nije mogao pobjediti Heat. Preveiše skokova na strani Heata, Chandler ništa. Slobodna bacanja katastrofa.
Heat je bio favorit protiv polovni Knicksa i ostvario je pobjedu ali nimalo impresivno.
Kompletni Knicksi bi bili strašno težak protivnik (i za Bullse i za Heat) u PO seriji. Ukoliko se vrate Amere i Lin (zavisi u kakvom stanju) može se svašta desiti.
Izgleda da ćemo ipak na jednu od te dvije ekipe, prije neki dan sam se ponadao da možemo preskočit Magic i ići na Pacerse, ali ništa od toga. Mi jesmo njima (i svakome) težak protivnik, ali oni imaju ono nešto da dokusure protivnike poput nas. Inače sam nerealni optimista ali stvarno mi je teško povjerovati da ih možemo dobiti 4 puta u 7 ili manje utakmica. Naravno, ako želim biti barem konkurentni onda moramo biti kompletni sa igračima u solidnoj formi. Nadam se Linu barem sličnom iz Linsanity perioda, treba nam širina, ako stane Mela mi smo tapija, a to ne valja ništa. I Novak od prije mjesec bi mogao biti jako bitan. Iako još uvijek nismo osigurali play-off, odgovorno tvrdim da nam se ne može desiti da se ne neađemo tamo.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 17 apr 2012, 14:21

Sa Melom u formi, zdravim Linom i STATom mozemo daleko dogurati u play offu bez obzira da li nam protivnik bio Miami ili Chicago. U zadnje vrijeme protivnici nas ubijaju sa ofanzivnim skokovima, to se podhitno mora rijesiti.
I da, veceras je must-win utakmica protiv Bostona.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 apr 2012, 16:23

samo da vas rondo ne unisti veceras jer su vam plejevi kriticni maksimalno :|

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 17 apr 2012, 16:45

LenBias je napisao/la:samo da vas rondo ne unisti veceras jer su vam plejevi kriticni maksimalno :|
Ja se bojim isključivo Piercea i njegovih ho-ruk šuteva u zadnje dvije minute, šta nam je taj čistih pobjeda izbio iz ruke to nije normalno...

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 17 apr 2012, 19:00

Amar'e-ov moguci povratak u petak
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 17 apr 2012, 20:25

LenBias je napisao/la:samo da vas rondo ne unisti veceras jer su vam plejevi kriticni maksimalno :|
Ma kaki, Shump će njega spustiti na zemlju :D

Kako javlja ESPN i kako @željovac reče Amare bi se mogao vratiti u petak, ekstra. Još samo da se Lin vrati :D

@Offsidepozicija, dobrodošao, lijepo je da nas ima :mrgreen:

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 17 apr 2012, 20:53

Carlo je napisao/la: @Offsidepozicija, dobrodošao, lijepo je da nas ima :mrgreen:
Hvala :mrgreen:

Ma bivao sam ja ranije u dva navrata na ovom forumu, ali imam kratak fitilj sa provokatorima pa sam banovan :lol:

Zato sam odlučio da više ne idem na "osjetljive" teme, samo pišem na temama Major liga i to je to.

Večeras s Celticsima u 2, a Yankeesi igraju od 1, ipak prednost ću dati Knicksima pošto je utakmica vitalna i tu moramo do pobjede. Inače mi ide na onu stvar ovo preklapanje termina, sad je jako nezgodan period, 4 lige su u pogonu, jedno je gore u oktobru i novembru kad se sve igra.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 17 apr 2012, 21:43

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
Carlo je napisao/la: @Offsidepozicija, dobrodošao, lijepo je da nas ima :mrgreen:
Hvala :mrgreen:

Ma bivao sam ja ranije u dva navrata na ovom forumu, ali imam kratak fitilj sa provokatorima pa sam banovan :lol:

Zato sam odlučio da više ne idem na "osjetljive" teme, samo pišem na temama Major liga i to je to.

Večeras s Celticsima u 2, a Yankeesi igraju od 1, ipak prednost ću dati Knicksima pošto je utakmica vitalna i tu moramo do pobjede. Inače mi ide na onu stvar ovo preklapanje termina, sad je jako nezgodan period, 4 lige su u pogonu, jedno je gore u oktobru i novembru kad se sve igra.
Ubuduće nemoj obraćati pažnju na provokatore :mrgreen:

a i @Sheldon se žali na poklapanje termina obzirom da on prati Rangerse :D

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 17 apr 2012, 21:52

Carlo je napisao/la: Ubuduće nemoj obraćati pažnju na provokatore :mrgreen:

Ma za tebe svi vele da si jedan od najrealnijih forumaša, znam pošto navijam za United i tamo se okuplja ekspedicija navijača Liverpoola da ospore sve što ima veze sa Unitedom, ali ti nisi taj i to tvrde i naši navijači.

Potpuno ga razumijem, nisam jednom gledao po dva streaminga istovremeno, Rangersi i Knicksi najčešće, sad evo i Yankeese kombinujem s kim stignem, Red Bullsi i Giantsi igraju rjeđe i to je onda lakše.

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 17 apr 2012, 23:35

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
Carlo je napisao/la: Ubuduće nemoj obraćati pažnju na provokatore :mrgreen:

Ma za tebe svi vele da si jedan od najrealnijih forumaša, znam pošto navijam za United i tamo se okuplja ekspedicija navijača Liverpoola da ospore sve što ima veze sa Unitedom, ali ti nisi taj i to tvrde i naši navijači.

Potpuno ga razumijem, nisam jednom gledao po dva streaminga istovremeno, Rangersi i Knicksi najčešće, sad evo i Yankeese kombinujem s kim stignem, Red Bullsi i Giantsi igraju rjeđe i to je onda lakše.

Zato su u mene četvrtine u NHL-u :lol: :lol: Večeras ne treba očekivati sigurnu pobjedu. Ova utakmica bi se mogla proći i sa porazom (mada bi se mogla i dobiti, šanse su 51-49 za NY) i onda ostaju dvije teže Hawksi i Clipersi (tu odigrati 1-1) i uz ostale pobjede (realno bi trebale biti)
eto PO. Prestići Orlando je skoro pa nemoguće, tako da nije ni bitno biti 7 ili 8. Mislim da bi čak Knicksima bilo lakše igrati protiv Bullsa (moram napomenuti KOMPLETNIM KNICKSIMA po 100 puta, jer su povrede obilježile ovu sezonu a Knicksima su vazda falila po 2 igrača iz startne 5orke).

Na NBA temama nema provokacija sve ti se svodi na: Bullsi,Heat,Lakersi ili Spursi, James protiv Kobea,
podcjenjivanje Thundera i pljuvanje po Griffinu i Westbrooku :lol: :lol:
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 17 apr 2012, 23:52

odoh ja odspavat, čujemo se za 2 sata :P

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 18 apr 2012, 01:24

SheldonCooper je napisao/la: Zato su u mene četvrtine u NHL-u :lol: :lol: Večeras ne treba očekivati sigurnu pobjedu. Ova utakmica bi se mogla proći i sa porazom (mada bi se mogla i dobiti, šanse su 51-49 za NY) i onda ostaju dvije teže Hawksi i Clipersi (tu odigrati 1-1) i uz ostale pobjede (realno bi trebale biti)
eto PO. Prestići Orlando je skoro pa nemoguće, tako da nije ni bitno biti 7 ili 8. Mislim da bi čak Knicksima bilo lakše igrati protiv Bullsa (moram napomenuti KOMPLETNIM KNICKSIMA po 100 puta, jer su povrede obilježile ovu sezonu a Knicksima su vazda falila po 2 igrača iz startne 5orke).

Na NBA temama nema provokacija sve ti se svodi na: Bullsi,Heat,Lakersi ili Spursi, James protiv Kobea,
podcjenjivanje Thundera i pljuvanje po Griffinu i Westbrooku :lol: :lol:
Nažalost moraću se složit s tobom, mi ako nismo kompletni onda nismo konkurentni jačim timovima. A recimo Bullsi su imali možda i većih problema od nas, povrede su im držale po dva ili tri glavna igrača vani u isto vrijeme, ali su svejedno držali konstantu rezultata. Mi smo imali dva strašna blackouta, prvi na samom početku nakon one serije od 4 pobjede pa do Linsanity perioda i drugi nakon završetka Linsanity perioda pa sve do otpuštanja D'Antonija. Da nismo bili tako kritični u ta dva navrata mogli smo ozbiljno konkurirati za pozicije 3-6, ovako više gledamo prema Bucksima nego prema vrhu, ali mislim da tu ipak neće biti problema. Evo šuška se da će STAT u pogon već u petak što je jako dobra vijest, taman bi mogao uhvatiti neku dobru formu do play-offa. Odo da ulovim štagod od Yankeesa dok ovo ne počne.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 18 apr 2012, 01:48

Slažem se s tobom, ali treba uzeti u obzir to da Bullsi igraju sa istim timom dvije godine dok se mi "krpimo" počevši od Chandlera koji je došao na početku sezone, zatim Lina koji je počeo igrati na polovini sezone, te onda Smitha koji je kasnije došao. Dakle, među Bullsima vlada nevjerovatna hemija, a ako i mi ostanemo u istom sastvu i sljedeće sezone onda se može očekivati da budemo puno bolji.

[youtube][/youtube]

Prisjetimo se Mela sa opening daya 8-)

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 18 apr 2012, 02:02

Sjećam se k'o sad kako sam žurio iz grada da pogledam tu utakmicu, prvo poluvrijeme sam se šepurio uzdignutog nosa, a onda sam počeo da drobim sve redom. Na kraju je dobro završilo, a ta utakmica je zapravo naša sezona u malom - promjenljivo. Nadam se da će kraj sezone biti kao kraj te utakmice.

Reakcija Doca najbolje pokazuje kako nije navikao da njegov tim gubi egal završnice, šta su samo egal finiša uzeli u zadnje četiri godine to nije normalno, da ne pričam o šutevima Piercea, on se u zadnje dvije minute ponaša k'o Popaj kad pojede špinat.

Ako uđemo sa +15 u finiš pomisliću da nećemo izgubit, sve ostalo me brine :lol:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.