Ja stvarno ne znam gdje su ljudi mogli vidjeti igranje Pepea rukom?

Ljudi su 5x ponavljali tu situaciju + barem 10-ak puta poslije tekme (na SAT 1) i lopta ga je napucala u prsa. Dalje, taman da ga je i u ruku napucala, sudija bi pogriješio sviravši penal. Zašto? Napucao ga je Coentrao sa udaljenosti od 2 metra, a lopta je išla u pravcu Madagaskara.
Penal nad Riberyjem u prvih par minuta nije postoja. Opet se pozivam na njemačku televiziju i njihove stručne (ne tipove poput B.Bilića) komentatore i goste. A, imam i oči vala. Ribery drži ruke na Ramosu, a onda Ramos dodiruje rukom Riberyja, a ovaj pada k'o pokošen. Dobro je prošao što mu Webb nije pokazao žuti karton.
Rekoh, jedina sumnjiva scena je start Coentraa na Gomezu. Ali, i tu je Ramos izbio loptu koja je išla daleko od Maria, a poslije ga je zakačio Portugalac. Mogao je svirati, ali nije pogriješio u toj situaciji. Tu je ono slobodno sudijsko uvjerenje. Za mene ono nije penal i tačka.
Na kraju dođosmo do žutog za Marcela. Vidim da ovdje ipak imam istomišljenika, tako da nema potrebe o ovom razglabati. Mislim da mu nije dao crveni samo zbog toga što je bilo duboko u sudijskoj nadoknadi. No, to nije nikakvo opravdanje, ako ćemo biti iskreni.
Kako me Webb sinoć kupio? Pokazavši 2 žuta kartona u jednom napadu igračima Reala. Alonso + Coentrao, ako se ne varam. Tako se treba suditi. Nebitno što je sviran faul Alonsa, možeš pokazati žuti karton drugom igraču koji je nasrn'o na protivnika i polomio ga u trenucima kada je utakmica prekinuta. Mislim da bi to suci trebali češće raditi, jer su onakvi startovi debilski.
Moradoh napisati svoje mišljenje nakon prospavane večeri. Dobro je @Namik rekao: "Uvijek se govori o sucima na ovim temama." Živim za dan kad se utakmice Barcelone i Reala neće gledati pod takvom vrstom lupe.

Al', haman da to neću doživjeti.
Volio bih da Joseov kukavičluk + čuvanje za Barcelonu za rezultat dobije ispadanje u polufinalu Lige Prvaka. Bayern može zabiti na SB-u, posebno jer će Real tražiti taj gol i konstantno napadati i stvarati šanse. Tu i vidim Bayernovu šansu, koji preko Riberyja (

) i samozatajnog Robbena mogu zabiti iz kontranapada. Ukoliko Barcelona dobije Reala, moguće da ih to psihički ubije te da tako olakšaju Bayernu tu utakmicu koja će se igrati za 7 dana.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”