Republika Irska - BiH (26. maj 2012)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Bosco
Kontakt:

Re: Republika Irska - BiH (26. maj 2012)

Post Postao/la Bosco » 16 apr 2012, 09:51

harishp je napisao/la:
secer je napisao/la:zasto menadzeri i vlasnici velikih klubova ne dovode nase igrace? hm, nemaju pojma, ko im yebe mater :lol:
cekaj, haman da stvarno nemaju pojma :idea:
liverpul je skrsio stotine i stotine miliona u ekipu, kupio onog kosijanera za 40-ak mil. i? - nista. nece se izboriti za mjesto koje vodi u neatraktivnu evropsku ligu.
jedinstvo i gradski iz mancestera - nista. ove prve drzi ferguson koji i od go.vana pravi pitu, a da imaju barem 5 vrhunskih igraca - nemaju. Bog sami zna koliko su para syebali. citi je jos gori. mislim da nema insana koji ce tacno odgovoriti koliko je igraca syebao onaj njihov ´strateg´ mancini.
u arsenalu je slicna situacija. spahic i mujdza su bolji od sve i jednog arsenalovog branica.
u mnogim klubovima vladaju slicne prilike.
e, za razliku od njih jedan magat koji, ruku na srce, nije neki menadzer dovede 3 bosanca(haso, miske i dzeko) i ima tri uboda - sve vrhunski igraci koji su se visestruko isplatili. hofenhajm vedu i salihovica, stutgart vedu, frajburg mujdzu, cesi oni par momaka od koji su neki proglasavani najboljima u ligi, italijani lulica koji dominira njihovom ligom, pa pjana itd. dakle, svi ti igraci su upalili i postali ponajbolji i nosioci igre u svojim timovima.
sad, umjesto da im prorade klikeri pa da pocnu dovoditi hude i napacene( :D ), oni i dalje po starom.
ali, sta ocekivati od jednog redknapa(il´ kako vec bi) koji, po vlastitom priznanju, ne umije pisati?!
dakle, ko ih yebe kad ne umiju :mrgreen:
Tesko ti je to gradivo za pojedine hude i napacene :D ;)
Arsene bio u Parizu i uzivo gledao strpavanje u mali djep njegovih hudnih francuzcica na privremenom radu u Engleskoj od strane Mujdze.Jest da je cjelo vrijeme bio povrijedjen ali u sta je onaj gledao,pitaj ti boga.Mozda u Atkinsona.Jer mu fakat odbrana kao i u Goska Gabela :lol:
Koje ste vi gluposti ovdje nalupali, ispade Mujdza bolji od Sagne, a k1 borac Spahic Od Vermaelena i Koscielnya. :? Svašta

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 apr 2012, 20:40

Jos gluplje je kad ''mrtvi''shimpatizher Arsenala pocne''objektivno'' porediti igrace''svog''tima sa ''tamo nekim'' reprezentativcima :roll:
Svasta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 17 apr 2012, 23:07

Ovu utakmicu mora biti pozvan Jasmin Buric, trenutno najstandardniji nas golman u najboljoj formi, u posljednjih 5 kola 3 puta je bio izabran za igraca utakmice i u timu kola
Limvo Likce

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 17 apr 2012, 23:22

bagra je napisao/la:Ovu utakmicu mora biti pozvan Jasmin Buric, trenutno najstandardniji nas golman u najboljoj formi, u posljednjih 5 kola 3 puta je bio izabran za igraca utakmice i u timu kola
jest i treba dat mogucnost Begovicu da promjeni drzavljanstvo i da ode za Kanadu,treba zovnut Torlaka i Cocalica jer Spaha nije dobar u glavi,trebaju raznorazni anonimusi iz Skandinavije,Svice i ostalih zemalja svaki dan da govore kako ocekuju poziv i da svi polete kako ih treba pozvat a vecina njih rezerve u svojim klubovima
a ako smo gdje pokriveni to je golmanska pozicija,i to za naredne godine...
Pape ce vjerovatno zovnut neka nova imena,ali vala ne treba nam svako u reprezentaciji,samo da bi imali neko novo ime,trebaju nam igraci koji nece igrat samo prijateljsku vec koji mogu odigrat vaznu ulogu i u kvalifikacijama,a takvih je nazalost malo...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 18 apr 2012, 00:39

Io_Sono_Interista je napisao/la:
bagra je napisao/la:Ovu utakmicu mora biti pozvan Jasmin Buric, trenutno najstandardniji nas golman u najboljoj formi, u posljednjih 5 kola 3 puta je bio izabran za igraca utakmice i u timu kola
jest i treba dat mogucnost Begovicu da promjeni drzavljanstvo i da ode za Kanadu,treba zovnut Torlaka i Cocalica jer Spaha nije dobar u glavi,trebaju raznorazni anonimusi iz Skandinavije,Svice i ostalih zemalja svaki dan da govore kako ocekuju poziv i da svi polete kako ih treba pozvat a vecina njih rezerve u svojim klubovima
Pape ce vjerovatno zovnut neka nova imena,ali vala ne treba nam svako u reprezentaciji,samo da bi imali neko novo ime,trebaju nam igraci koji nece igrat samo prijateljsku vec koji mogu odigrat vaznu ulogu i u kvalifikacijama,a takvih je nazalost malo...

Jel, a ko to brani standardno osim Begovica, Sehic i Hasagic su rezerve veze nemas i ne pricaj gluposti
Limvo Likce

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 18 apr 2012, 00:40

Kako mozes tvrditi za nekog da nece biti dobar u repki a da nije isproban...????????Pa nisi valjda vidovita Djemila?

I po cemu je to Sehic zasluzio poziv u repku a Buric nije?
Nije li i Spaha bio pozvan dok je igrao za Zagreb?
Ili Lulic dok je igra tamo za neki YB...
Pa i Rahimic je igrao dugo za Visocku Bosnu i sta sa njim...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 18 apr 2012, 01:08

harishp je napisao/la:Jos gluplje je kad ''mrtvi''shimpatizher Arsenala pocne''objektivno'' porediti igrace''svog''tima sa ''tamo nekim'' reprezentativcima :roll:
Svasta.
Pošto vjerovatno ne pratiš temu Arsenala onda nisi upratio da sam zazivao Mujdzu u Arsenalu, ali budimo realni on ne može prismrdit Sagni na desnom beku. Malo je igrača u svijetu koji to uopšte mogu. Ali da igra Mensur u Arsenalu svejedno bi skupio fin broj nastupa jer je pravilna rotacija odlična stvar. Nije on loš igrač, naprotiv, ali da je bolji od Sagne :roll:

Isto tako sam bio i za Spahica, i on bi bio doveden da onaj mafijaš nije tražio 25 miliona eura. Sad a li bi Spaha igro u prvoj ili ne bi, ne znam, ja mislim da bi bio treći izbor ali s tim da bi i tako odigrao makar 30 utakmica u sezoni.

I ja stvarno ne znam ko je ovdje objektivan, a ko nije. To što plaho ne pišem po temama reprezentacije ne znači da ne navijam, nego jednostavno ne zelim pisati upravo radi tebe, Šabana i drugih koji se odmah navale čovjeku na kosti ako ne dijeli njihovo mišljenje...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 apr 2012, 01:16

Dobro je @Bosko bolje sto te nema i kad napises vazda hinjski gledas da to ucinis
Sta ako igraju u Arsenalu,za @secera i mene eto recimo su i Mujdza i Spahic bolji od tih tvojih lavova i tigrova koji i doskora mrtvi Vigan handri u sesnaest.
Igramo se ''objektivnosti''kao i ti.Ali opet ima ona ukus i misljenja nije kulturno nipodostovati.
Ti se se odmah nasao da tudja misljenja nazoves gluposcu.Kako rekoh Bosko ako ti se ne svidja redoslijed citanja i pisanja,preskoci pa nastavi ono sto ti pase.Ali mani se tog tvog nacina obracanja nekom drugom.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 18 apr 2012, 10:13

Fino sam ti se obratio bez vrijeđanja, poštujem tvoje i seckino mišljenje, ali smatram da nije ispravno. I vi vjerovatno isto tako....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 apr 2012, 10:57

Bosco je napisao/la:
Koje ste vi gluposti ovdje nalupali, ispade Mujdza bolji od Sagne, a k1 borac Spahic Od Vermaelena i Koscielnya. :? Svašta
Prefino obracanje :roll:
Pa yebote kao da Mujdza i Spahic igraju u trecoj ligi San Marina a ne u BL i Spanskoj. Dok ovi Belgijanci i Francuzi ispadose medju najboljim igracima svijeta, nedodirljivi.
Eto ja na primjer smatram da tvoje misljenje nije ispravno,ali ti opet necu reci da lupas glupost.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 18 apr 2012, 11:03, ukupno mijenjano 1 put.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 18 apr 2012, 11:02

Pošteno od tebe. ;)

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 18 apr 2012, 12:13

Za_raju je napisao/la:
Kako mozes tvrditi za nekog da nece biti dobar u repki a da nije isproban...????????Pa nisi valjda vidovita Djemila?

I po cemu je to Sehic zasluzio poziv u repku a Buric nije?
Nije li i Spaha bio pozvan dok je igrao za Zagreb?
Ili Lulic dok je igra tamo za neki YB...
Pa i Rahimic je igrao dugo za Visocku Bosnu i sta sa njim...
ok vidis da sam napisao da nam trebaju oni koji imaju kvalitet a ne samo da bi imali neko novo ime,a ako nije dobar u svom klubu i ako je rezerva sta ce se koji qurac isprobavat u reprezentaciji
dosta onih koji se vrte po Safetovim spiskovima nisu jos uvijek dobili priliku iz jednog jedinog razloga zato sto nisu dovoljno kvalitetni ili zato sto na njegovoj poziciji igra bolji,mi imamo 14-15 kvalitetnih igraca koji se vrte i nemamo velikog izbora,mi moramo uigravat ove sto imamo a htjeli mi to il ne htjeli i ove kvalifikacije ce nam nosit istih 14-15 igraca...
Sehic je vec dio reprezentacije i u prednosti je nad Buricem,Begovic i Hasagic su prva dva golmana kako god,i treba momka zvat da bi u narednim godinama bio cetvrti golman a znamo i sami da sansu da brani nece dobit,Begovic je nas prvi golman za narednih 10 godina,Hasagic dok bude branio i bit ce u reprezentaciji zbog svog iskustva,Sehic je vec tu i sada treba zvat i Burica samo da bi bio pozvan,slazem se ja da bi njemu to predstavljalo satisfakciju za daljni napredak ali ako smo gdje pokriveni to su golmani...
sto se tice Spahica i Rahimica,to su bila neka sasvim druga vremena i reprezentacija je sada na totalno drugom nivou,ko sve tada i ko zna odakle nije pozivan...
a Lulic ti je najbolji primjer kako neko zasluzuje poziv,bio je jedan od najboljih u svom klubu i to ne u tamo nekom YB,vec u klubu koji je u vrhu Svice i koji je bio nadomak LP i koji je odigrao vrlo dobro u Evropi...
a poziv nikad ne trebaju dobit igraci koji igraju svaku petu utakmicu,koji su na posudbama u drugim Skandinavskim ligama,i koji zabiju jedan gol i odmah u novinama ocekuju poziv...

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 18 apr 2012, 12:27

Io_Sono_Interista je napisao/la:ok vidis da sam napisao da nam trebaju oni koji imaju kvalitet a ne samo da bi imali neko novo ime,a ako nije dobar u svom klubu i ako je rezerva sta ce se koji qurac isprobavat u reprezentaciji
dosta onih koji se vrte po Safetovim spiskovima nisu jos uvijek dobili priliku iz jednog jedinog razloga zato sto nisu dovoljno kvalitetni ili zato sto na njegovoj poziciji igra bolji,mi imamo 14-15 kvalitetnih igraca koji se vrte i nemamo velikog izbora,mi moramo uigravat ove sto imamo a htjeli mi to il ne htjeli i ove kvalifikacije ce nam nosit istih 14-15 igraca...
Sehic je vec dio reprezentacije i u prednosti je nad Buricem,Begovic i Hasagic su prva dva golmana kako god,i treba momka zvat da bi u narednim godinama bio cetvrti golman a znamo i sami da sansu da brani nece dobit,Begovic je nas prvi golman za narednih 10 godina,Hasagic dok bude branio i bit ce u reprezentaciji zbog svog iskustva,Sehic je vec tu i sada treba zvat i Burica samo da bi bio pozvan,slazem se ja da bi njemu to predstavljalo satisfakciju za daljni napredak ali ako smo gdje pokriveni to su golmani...
sto se tice Spahica i Rahimica,to su bila neka sasvim druga vremena i reprezentacija je sada na totalno drugom nivou,ko sve tada i ko zna odakle nije pozivan...
a Lulic ti je najbolji primjer kako neko zasluzuje poziv,bio je jedan od najboljih u svom klubu i to ne u tamo nekom YB,vec u klubu koji je u vrhu Svice i koji je bio nadomak LP i koji je odigrao vrlo dobro u Evropi...
a poziv nikad ne trebaju dobit igraci koji igraju svaku petu utakmicu,koji su na posudbama u drugim Skandinavskim ligama,i koji zabiju jedan gol i odmah u novinama ocekuju poziv...
Zuaknovic,Cocalic,O.Vranjes,Ljevakovic,Visca,Stevanovic,Cajic,I.Buric,Hajrovic,Fajic,Galesic ... Su tebi 2 Skandinavska liga? :o
Pa sta su onda Ibricic(tribine),Maletic,Stilic(klupa redovna ,invalid),Mravac,Zec(klupa vjecna)Medunjanin(Invalid i turista)Rahimic (Tribine)... :?
Zadnja izmjena: Za_raju, dana/u 18 apr 2012, 12:31, ukupno mijenjano 2 puta.
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 18 apr 2012, 12:30

Ma daj Bože da mi to bar nekako dobro odradimo ili X odigramo,loše meni to sve izgleda, a i napadači , naši igrači 3-4 koja nešto igraju i u formi su ,ostalo nemam komentara.Mislim da Irci imaju motiv veći,spremniji,kvalitetniji,a i sam trener čovjek zna sve posložit .Kažem daj Bože da neku bolju nadu vidim , što se tiče mladog kadra i novitete ne vjerujem baš , mislim da će to uvijek biti iste face još duže vrijeme,bez obzira na kvalitet , ili neki test probu uigravanja mlađeg tima što će nam trebat u kvalifikacijama dalje.Puno ne očekujem,naravno da će nas euforija podignut 10 dana prije ludilo zmajevi i slike s terena, ali treba bit realan.
Lopta je okrugla kako kažu,malo sreće,ali , daleko smo mi za sad od nekog velikog rezulata. ;)
Sretno, vidjet ćemo!

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 18 apr 2012, 12:33

Asmir Begović, Kenan Hasagić, Jasmin Burić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Boris Pandža, Emir Spahić, Sanel Jahić, Gordan Bunoza, Saša Papac, Daniel Pavlović( Grasshoppers) , Sejad Salihović, Senad Lulić, Zvjezdan Misimović, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Anel Hadžić, Edin Višća, Senijad Ibričić, Mario Barić, Darko Bodul( Sturm Graz) , Edin Džeko, Vedad Ibišević, Milan Đurić, Miroslav Stevanović. Rezerve: Ibrahim Šehić, Edin Cocalić, Ermin Bičakčić, Muhamed Subašić, Stojan Vranješ, Semir Štilić, Goran Zakarić, Izet Hajrović, Mehmed Alispahić, Adnan Zahirović. Mislim da bi ovo bilo realno. Spisku bih dodao i Bešića kada se ustali u nekoj od kvalitetnih ekipa
Zadnja izmjena: Pauleta, dana/u 18 apr 2012, 12:33, ukupno mijenjano 1 put.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 18 apr 2012, 12:33

bambina je napisao/la:Ma daj Bože da mi to bar nekako dobro odradimo ili X odigramo,loše meni to sve izgleda, a i napadači , naši igrači 3-4 koja nešto igraju i u formi su ,ostalo nemam komentara.Mislim da Irci imaju motiv veći,spremniji,kvalitetniji,a i sam trener čovjek zna sve posložit .Kažem daj Bože da neku bolju nadu vidim , što se tiče mladog kadra i novitete ne vjerujem baš , mislim da će to uvijek biti iste face još duže vrijeme,bez obzira na kvalitet , ili neki test probu uigravanja mlađeg tima što će nam trebat u kvalifikacijama dalje.Puno ne očekujem,naravno da će nas euforija podignut 10 dana prije ludilo zmajevi i slike s terena, ali treba bit realan.
Lopta je okrugla kako kažu,malo sreće,ali , daleko smo mi za sad od nekog velikog rezulata. ;)
Sretno, vidjet ćemo!
Pa sa ekipom invalida sta mozes ocekivati?
Daj borce pa nek i popusimo ali neka barem ginu i neka trce...
"No God is Good God "

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 18 apr 2012, 12:39

Za_raju je napisao/la:
bambina je napisao/la:Ma daj Bože da mi to bar nekako dobro odradimo ili X odigramo,loše meni to sve izgleda, a i napadači , naši igrači 3-4 koja nešto igraju i u formi su ,ostalo nemam komentara.Mislim da Irci imaju motiv veći,spremniji,kvalitetniji,a i sam trener čovjek zna sve posložit .Kažem daj Bože da neku bolju nadu vidim , što se tiče mladog kadra i novitete ne vjerujem baš , mislim da će to uvijek biti iste face još duže vrijeme,bez obzira na kvalitet , ili neki test probu uigravanja mlađeg tima što će nam trebat u kvalifikacijama dalje.Puno ne očekujem,naravno da će nas euforija podignut 10 dana prije ludilo zmajevi i slike s terena, ali treba bit realan.
Sretno, vidjet ćemo!
daj molim te prokomentiraj ovaj moj spisak. koga bi eventualno izostavio, a koga ubacio
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 18 apr 2012, 13:01

Pauleta je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:
Sretno, vidjet ćemo!
daj molim te prokomentiraj ovaj moj spisak. koga bi eventualno izostavio, a koga ubacio
Izbacio bih Ibricica barem dok ne sidje sa tribina!
Medunjanina takodje dok ne nadje kub u kojem ce biti u prvih11!
Jos bi dodao i Fajica jer je covjek explodirao trpa slovenke kao na traci!!!
Zukanovica bi obavezno dodao!
Od ovog sto si pobrojao se moze sklopiti sigurno tim koji moze pretrati onakvu grupu za SP!!!
"No God is Good God "

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 18 apr 2012, 13:12

[/quote]
Zuaknovic,Cocalic,O.Vranjes,Ljevakovic,Visca,Stevanovic,Cajic,I.Buric,Hajrovic,Fajic,Galesic ... Su tebi 2 Skandinavska liga? :o
Pa sta su onda Ibricic(tribine),Maletic,Stilic(klupa redovna ,invalid),Mravac,Zec(klupa vjecna)Medunjanin(Invalid i turista)Rahimic (Tribine)... :?[/quote]
najbolji su mi ko ti,izvadi jednu rijec iz posta i udri...
od ovih dole navedenih ovi gore nista nisu bolji i znaci trebali bi biti poziv da bi imali njihovu ulogu,izuzev Rahimica koji je i na tribinama bolji od vecine ovih i Medunjanina koji volili ga il ne volili u sistemu koji igra Pape se najbolje uklapa na toj poziciji
Cocalic bi trebao dobit poziv umjesto Mravca jer je zasluzio to standardnim dobrim igrama,ali da ima ulogu kao Mravac znaci da je tu ako zaskripi ali nikako da je u prva dva stopera...
Visca i Stevanovic su buducnost i u narednim godinama ce i biti standardni reprezentativci ali ocigledno je da su sada potrebniji mladoj reprezentaciji nego da ovamo budu samo jedni od pozvanih,isto vazi i za Hajrovica koji je perspektiva
ovi ostali nikakvu prevagu i poboljsanje ne bi donijeli jer nista nisu bolji od ovih dole navedenih i nikakve koristi od njih da samo budu pozvani,ali ti ces se sad vjerovatno uhvatit jednog imena ako sam ga izostavio i izvuc sto ti godi...
a za Skandinavsku sam rekao zato sto svaki dan izlijecu nova imena koja su odigrala jednu-dvije dobre utakmice i treba ih se pozvat,kao sto sam gore napisao Lulic je najbolji primjer kako se zasluzi poziv,budes jedan od najboljih u dobrom klubu i dobijes poziv...
kad vec spominjes Fajica prije par godina tu istu slovenacku ligu je trpao A. Smajlovic ovdje iz Slobode,i onda se vratio u Tuzlu gdje nije mogao dvije sastavit,ta liga je u dvije deke s nasom a on ako vrijedi nek ode u jacu ligu i nek nastavi zabijat pa nek dobije poziv,tu si sam sebi kontradiktoran spominjes gore Ibricica koji je par sezona bio najbolji igrac Hrvatske lige i vidimo sad kad je otisao koliko to vrijedi,a treba zvat Fajica koji zabija za superjaku Muru u top Slovenackoj ligi :?

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 18 apr 2012, 13:12

za ibru se slažem, ali za medunjanina nikako. mislim da je on klasa. fajića nisam gledao, ali sam čuo da zabija na veliko. zukanović da bi ušao mora otpasti pandža, jahić ili bunoza, a mislim da su sva trojica bolji. eventualno na rezerni spisak.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.