Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Armageddon2012
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Armageddon2012 » 18 apr 2012, 16:45

O nekim pomacima komiteta prerano je jos govoriti al mislim da ce najveci uspjeh biti smanjenje lige sto ce se vrlo tesko postici al mislim da je realno ocekivati. Ovi prije njih to ne bi nikada ni pomislili da urade zato sto im to nije u interesu. Vec su bili neki sastanci povodom toga i ako to uspiju zasluzuju veliki respekt.

slažem se.

ako to naprave,ne trebaju ništa više uraditi,imaće moju podršku.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 18 apr 2012, 16:51

samir825 je napisao/la:hahahahahahahahahahahaha

Armagedon nakacili su ti se na kosti, neces se lahko rijesiti :D
Moras priznati da su oni u pravu. Nema ti druge, ocekuj jedno 64 poruke u minuti, sa kojekakvim upitima, "argumentima" i ostalim glupostima ;)

E strumfete moje, najbolji ste, da vas nema trebalo bi vas izmisliti :D
samke ne mozes jednom guzicom na dvije stolice sjediti
Za zivot cijeli!

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 18 apr 2012, 16:51

voltron30 je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:sve je to lijepo što ti pričaš,ali uopšte ne odgovaraš na moj post da se ništa nije unaprijedilo dolaskom komiteta,jer je isto bilo i lani,pa i taj procenat gostujućih pobjeda,već se vraćaš na period od prije 5-10 godina,za koji svi znamo kakav je bio (borac je to najbolje osjetio!),ne ponovio se....
Ja sam ti samo rekao šta mi je odmah upalo u oči, kud ćeš veći napredak ako nema udaranja igrača od strane domaćina?? Automatski se gostu daje mogućnost da igra. Ja pratim ovu našu ligu od samog početka, malo sam stariji i vjeruj mi da znam kako se prije mlatilo. Govoriš mi o procentu, a nisi mi iznio podatak, koliko su to gosti ranije ostvarivali pobjeda?? Meni je zanimljivo, da se vi toliko bunite samo kad je Željo ubjedljivo najbolji. Prije 3g, je ista priča bila, nije bilo Komiteta, ali je zato Nijaz Brković ''sređivao'' Želji utakmice. Prošle godine kada je Borac bio prvak, sve je bilo O.K., sada Željo još bolji, jači..i normalno ''Komitet'' ga gura. Ma daj..

nema svrhe nastavljati diskusiju,jer koliko vidim tebi je jedini argument da su se lani udarali gostujući igrači a sad se ne udaraju,a to niti je opipljivo,niti mjerljivo,pa je najbolje da završimo sa tim...

Zeljo.ba
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo.ba » 18 apr 2012, 16:58

Treba ignore ove neznalice,s ovakvim cemo pricat poslije kraja sezone pa da vidimo ko je sta ugrabio na kraju :mrgreen: Jer vidite oni ne vide dalje od guzice,svi sto ovako pricaju su jos uvijek Blekic boysi :mrgreen:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 18 apr 2012, 17:03

Zeljo.ba je napisao/la:Treba ignore ove neznalice,s ovakvim cemo pricat poslije kraja sezone pa da vidimo ko je sta ugrabio na kraju :mrgreen: Jer vidite oni ne vide dalje od guzice,svi sto ovako pricaju su jos uvijek Blekic boysi :mrgreen:
Ovo se još nije vidjelo, Blekić provede par mjeseci na čelu kluba, a posljedice trajne :lol: :lol: :lol:
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 18 apr 2012, 17:12

samir825 je napisao/la:hahahahahahahahahahahaha

Armagedon nakacili su ti se na kosti, neces se lahko rijesiti :D
Moras priznati da su oni u pravu. Nema ti druge, ocekuj jedno 64 poruke u minuti, sa kojekakvim upitima, "argumentima" i ostalim glupostima ;)

E strumfete moje, najbolji ste, da vas nema trebalo bi vas izmisliti :D
Ma ti si lud.
Armageddon2012 je napisao/la:može malo za nas neupućene,u čemu je pomak?

ako svi igrači kažu da lopte select nisu ni za q i da se prije igralo boljim loptama,ako se pola lige žali na suđenje,ako još nema generalnog sponzora,ako je procenat gostujućih pobjeda isti kao i lani prije komiteta,ako su prenosi lošiji nego prije,ako još nema generalnog sponzora,ako nema gostovanja, i ako je publike na stadionima mnogo manje?
Koji to svi igraci ? Samo se Gracic zalio dalje niko, samo su se 3 kluba zalila na sudjenje(Siroki, Borac i Slavija) to nije pola lige. Trener Sirokog jedno kaze, uprava drugo. Sudija koji je sudio na Kosevu je kaznjen, a vi standardno za svaki poraz ozezi po sudiji. Generalni sponzor mozda bude HT Eronet ili BH Telecom, jos se dogovaraju(pomak, oni prije su samo znali duple ugovore potpisivati i dugove stvarati). Kako su to prenosi losiji ? Za gostovanja ste vi krivi, vi ste ih naveli na to razmisljanje. Kakav kvalitet toliko i publike tu komitet nista nije kriv.
Pokrenuli su inicijativu da se osnuje udruzenje premijerligaša, da se smanji liga.
Sam znas koji su bili na celo saveza, za godinu dana tesko je to popraviti, ali pomaka ima mali su ali ih ima.
NO PYRO NO PARTY

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 18 apr 2012, 17:14

nema svrhe nastavljati diskusiju,jer koliko vidim tebi je jedini argument da su se lani udarali gostujući igrači a sad se ne udaraju,a to niti je opipljivo,niti mjerljivo,pa je najbolje da završimo sa tim...
Pa izvini, meni je to jako bitno. Vama izgleda smeta što ne mogu i igrači učestvovati u linču, jer kod vas je to jako u modi. Meni kao ljubitelju nogometa normalno da to upada u oči , e sada ne znam šta takvi koji nisu zadovoljni Komitetom očekuju. Mislim da trebaš fino iznijeti svoj stav, pa se onda upuštaj u diskusiju, a ne, čim ti nešto nije po volji ''završimo s tim''.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 18 apr 2012, 17:16

pa moj stav je da NIŠTA nije bolje u ovoj sezoni sa Komitetom,u odnosu na prethodne dve godine bez Komiteta,kad su prvaci bili Željo i Borac.

vrlo jasan stav.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 18 apr 2012, 17:19

Armageddon2012 je napisao/la:pa moj stav je da NIŠTA nije bolje u ovoj sezoni sa Komitetom,u odnosu na prethodne dve godine bez Komiteta,kad su prvaci bili Željo i Borac.

vrlo jasan stav.
Pa eto super, meni jest' bolje, da se džaba ne natežemo više. ;)

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 18 apr 2012, 17:24

upravo to, ako neko nije sam vidio napredak nece ga niko ni ovdje ubjedit, samo ako vec pljujete i imate dojave o namjestaljkama i teorijama zavjere potvrdite to dokazima

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 18 apr 2012, 17:27

ma znate i vi da nije tako,ali eto zbog poštovanja prema osimu tako pišete...

ako je liga bila bezveze prije dve godine,a sad ubija qurcem,zašto ste tada imali duplo veću posjetu nego sad,a imali slabiji tim?

samo protiv borca (koji je tada bio mnogo slabiji nego sad) je tad bilo 12 000,a u subotu će biti 5000...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 apr 2012, 17:31

Armageddon2012 je napisao/la:ma znate i vi da nije tako,ali eto zbog poštovanja prema osimu tako pišete...

ako je liga bila bezveze prije dve godine,a sad ubija qurcem,zašto ste tada imali duplo veću posjetu nego sad,a imali slabiji tim?

samo protiv borca (koji je tada bio mnogo slabiji nego sad) je tad bilo 12 000,a u subotu će biti 5000...
euforija.
Naš narod je čudan, prvu sezonu kad se vratio Amar imali smo fantastičnu posjetu, što zbog solidnih rezultata, što zbog Amara samog, kako sezone odmiču narodu prelazi u naviku da Željo pobjeđuje, ali bi htjeli da igra ko Real.I onda će radije ostati kući i gledati Real ili Barcu, nego što će dati 10 km na Grbavici i gledati Želju.Je.bo ti naš mentalitet :? :?
DRUG NEBI TI PUNCA

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 18 apr 2012, 17:34

Armageddon2012 je napisao/la:ma znate i vi da nije tako,ali eto zbog poštovanja prema osimu tako pišete...

Eto opet me vučeš za jezik. :D Liga je po kvaliteti slična, ne znam kakve veze Komitet ima s kvalitetom nekog tima? Komitet ti može obezbijediti regularnost takmičenja, neće ti pojačavati tim. 12 000 protiv Borca je bila euforija zbog povratka Amara i vraćanje Želje tamo gdje mu je mjesto, a sada smo se već navikli da vas redovito mlatnemo, pa se narod brzo zasitio. :D
Zadnja izmjena: voltron30, dana/u 18 apr 2012, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 apr 2012, 17:34

Pojedinci bi komitetu dali prolaznu ocjenu samo u slučaju da je u ovih godinu dana taj komitet promijenio sistem natjecanja, da je prosječna posjeta narasla na pet tisuća ljudi, da stadioni imaju njemački komfor, da su prijenosi utakmica u HD-u i to po tri-četiri tekme po kolu i tako to.

Naravno da za sve ovo što su dosad napravili neće dobiti prolaznu ocjenu od znalaca. Mi koji hvalimo očiti napredak smo neznalice. Ili navijači Želje.
Hayley <3

senci-071
Kontakt:

Post Postao/la senci-071 » 18 apr 2012, 17:35

Haj da uzmemo da ste sudija Premijer lige BIH,gdje je plata nekoliko milja u ovim kokuznim vremenima, gdje svaki dinar zivot znaci .Da li ima neki forumas koji ne bi malo navukao sinu(Amaru) svoga glavnog šefa.Jedan mali mig prema delegatu koji ti da slabu ocjenu ,i ti letis sa liste za sudije.Žali se ti u ovj drzavi onda kome hoces,ili kao vojnici ispred Zaj.Institucija.Da li sudija u takvoj situaciji moze biti;posten,relan,objektivan. TESKO!! :idea:
Zadnja izmjena: senci-071, dana/u 18 apr 2012, 17:42, ukupno mijenjano 1 put.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 apr 2012, 17:38

badblueboylivno je napisao/la:Pojedinci bi komitetu dali prolaznu ocjenu samo u slučaju da je u ovih godinu dana taj komitet promijenio sistem natjecanja, da je prosječna posjeta narasla na pet tisuća ljudi, da stadioni imaju njemački komfor, da su prijenosi utakmica u HD-u i to po tri-četiri tekme po kolu i tako to.

Naravno da za sve ovo što su dosad napravili neće dobiti prolaznu ocjenu od znalaca. Mi koji hvalimo očiti napredak smo neznalice. Ili navijači Želje.
u kojoj državi ti živiš prijatelju ?
DRUG NEBI TI PUNCA

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 apr 2012, 17:40

Gdje je problem?
Hayley <3

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 apr 2012, 17:46

da je prosječna posjeta narasla na pet tisuća ljudi, da stadioni imaju njemački komfor, da su prijenosi utakmica u HD-u i to po tri-četiri tekme po kolu i tako to.

ovo za sistem takmičenja ću progledati kroz prste, ali i tu ima opstrukcija.Ali brate ovo o stadionima i HD prenosima :shock: Ne znam dali da se smijem ili da plačem.Vidiš da je tek danas budžet usvojen, a ti bi stadione sa njemačkim komforom.Kako i kojim sredstvima bi ti napravio te stadione ? Klubovi nemaju da izvrše svoje osnovne obaveze, a da prave stadione :shock: Ili misliš da je i to obaveza komiteta ?

Ovo oko, posjete opet nije do komiteta.Kako komitet može uticati na nekoga da dođe na utakmicu ? Jesi li možda pomislio da je zadatak klubova da svojom igrom, ili marketinškim potezima dovedu ljude na stadion.
Nemoj pisati samo da bi pisao, napiši nešto pametno ;)
Zadnja izmjena: bagrcavi, dana/u 18 apr 2012, 17:47, ukupno mijenjano 1 put.
DRUG NEBI TI PUNCA

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 18 apr 2012, 17:47

čovjek je ironičan,nisi ukapirao ;)

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 apr 2012, 17:49

Čekaj, pročitaj malo bolje.

Rekao sam da pojedinci ne priznaju sve što je komitet dosad napravio, ništa za poboljšanje suđenja, ništa za kažnjavanje, ništa za onemogućavanje pričanja sa sucima pred utakmicu, ništa za prijenose kroz cijelu sezonu, ništa za početak reorganizacije sistema natjecanja... sve to i ostalo je za njih je NULA, NIŠTA, nego bi priznali isti tek kad bi se desilo to što sam naveo, i slično tome..
Hayley <3

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.