KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

randy_moss
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la randy_moss » 17 apr 2012, 15:42

KK Bosna igra iducu utakmicu u dvorani Amel Beckovic u Vogosci. :lol: :lol:

Pa recite da nismo u bratskim odnosima s vama, cak smo vam i dvoranu ustupili. :lol:
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 apr 2012, 15:47

možete mi se obratiti za sve što je vezano za forum, a za tekstove, jednako kao i svakom drugom forumašu. tekstove možemo zajedno da komentarišemo i diskutijemo i to ti je to.

za ovo drugo, ne želim da te uvrijedim na bilo koji način, ali vas trojica koji komentarišete na ovoj temi teško da možete biti "javnost". To šta javnost želi, vidi svako ko dođe na utakmicu Bosne i sjedi u praznoj dvorani. Htio ti to priznati ili ne, KK Bosna je stara vijest, ne intreresuje nikog, pa i ti članci o kojima sad pričamo uglavnom se i ne čitaju (tj. čitaju se daleko manje od većine drugih).

Mislim da si me pogrešno shvatio... koga je briga hoće li se neki sajt uvrijediti? SportSport.ba je išao kontra mnogo većih likova od ovih u KK Bosna, pa se nije obazirao hoće li se uvrijediti. Pitanje je hoće li čitaoci (ovih 98% koji nemaju pojma šta se dešava u KK Bosna) to protumačiti kao korištenje medija za neke lične stvari (da nas poistovjete sa Dani/SB bljuvotinama), pa da to umanji kredibilitet portala kad bude pisao o daleko važnijim i interesantnijim temama. Jednostavno, ti likovi nisu vrijedni da se troši tastatura na njih, ako nema korjenitog rješenja za KK Bosnu na pomolu. ...a nema.

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 17 apr 2012, 16:19

Evo sad gledam ovaj klip sa utakmice u Skenderiji protiv Cibone. Bas na ovoj utakmici sam bio. Sjecam se atmosvere, dvorana puna do posljednjeg mjesta, sjajna kosarka, pobjeda Bosne. Stvarno je bilo uzivancija dolaziti na utakmice u to vrijeme. Bas je vladala neka euforija za kosarkom. Pa kad se sjetim utakmica protiv Širokog i tih trilera. Stvarno mi to ne dostaje :( Ne znam ko je to sve unistio i zasto je to uradio, ali Bosna mora opstati jer Sarajevo zasluzuje jedan jak kosarkaski klub. To sto se desilo KK Bosna ranije evo sad se desava i RK Bosna. Definitivno je neko odgovoran za ove stvari. Ovaj "raspad sistema" izgleda da se desava onda kada klubovima dobro ide, kada su uspijesni, kada pobjedju, pune dvorane ... Nadam se da ovim putem nece krenuti i fudbalski velikani iz Sarajeva...
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 apr 2012, 16:32

admin je napisao/la:možete mi se obratiti za sve što je vezano za forum, a za tekstove, jednako kao i svakom drugom forumašu. tekstove možemo zajedno da komentarišemo i diskutijemo i to ti je to.

za ovo drugo, ne želim da te uvrijedim na bilo koji način, ali vas trojica koji komentarišete na ovoj temi teško da možete biti "javnost". To šta javnost želi, vidi svako ko dođe na utakmicu Bosne i sjedi u praznoj dvorani. Htio ti to priznati ili ne, KK Bosna je stara vijest, ne intreresuje nikog, pa i ti članci o kojima sad pričamo uglavnom se i ne čitaju (tj. čitaju se daleko manje od većine drugih).

Mislim da si me pogrešno shvatio... koga je briga hoće li se neki sajt uvrijediti? SportSport.ba je išao kontra mnogo većih likova od ovih u KK Bosna, pa se nije obazirao hoće li se uvrijediti. Pitanje je hoće li čitaoci (ovih 98% koji nemaju pojma šta se dešava u KK Bosna) to protumačiti kao korištenje medija za neke lične stvari (da nas poistovjete sa Dani/SB bljuvotinama), pa da to umanji kredibilitet portala kad bude pisao o daleko važnijim i interesantnijim temama. Jednostavno, ti likovi nisu vrijedni da se troši tastatura na njih, ako nema korjenitog rješenja za KK Bosnu na pomolu. ...a nema.
Razumijem da si uposlenik ovog portala. Slozit cu se da je KK Bosna stara vijest, nova vijest su Spursi. Naravno da se necu uvrijediti, ne shvatam nista licno, pogotovo ne preko foruma, ali to sto javnost zeli vidjelo se kada je Skenderija puna. Nazalost, problem kosarke u Sarajevu je sto mi nismo imali i nemamo navijace, vec publiku, simpatizere, koliko god to neko zelio priznati. Organizovane navijace smo imali dok su Horde Zla dolazile.

Ne vidim zasto bi neko to shvatio kao promovisanje licnih stvari, pogotovo sto je KK Bosna u stanju kakvom je sada, ali reci istinu - ko je kriv, to je ono sto je bitno ovdje. Bio to Konakovic, bila to politika njegove stranke, bili to "carsijski" lobiji, bitno je reci, ne zbog toga sto je KK Bosna stara vijest, vec zbog toga sto je to ispravno, zbog toga sto je to posao novinara. E to je kredibiltet portala, a ne linija manjeg otpora. Pisati o tome masovno kada neko drugi (veci) napise i pokrene lavinu, a napisace, kad-tad, je samo uzimanja nezasluzenog dijela kolaca.

"Ti likovi nisu vrijedni", samo zato sto nisu vrijedni ovom portalu, jer nazalost svih nas niste dovoljno veliki da imate "sponzore" u masovnom auditoriju. Ne sumnjam u motive ovog portala naravno, ali veliki necete biti dok se malo i ne pocnete "kockati" i ispitivati, vjeruj mi druze, ja to znam. Nazalost, takvo je stanje u drzavi: spusti glavu i nadaj se. Volio bih samo da ostanete nezavisni, a ovo je prvi korak zavisnosti. Lijep pozdrav.
Sport je lijek za tijelo i duh.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 apr 2012, 17:39

storm_raider je napisao/la: Slozit cu se da je KK Bosna stara vijest, nova vijest su Spursi.
Moram te riješiti i ove zablude (osim ako ne govoriš o San Antonio Spursima, umjesto KK Sparsima).
Klub koji nije dominantan ni u A1 ligi u državi gdje niko ne prati ni playoff je zanimljiv poput osmosatnog filma o uzganjanju krompira... Načuo sam da se Arena i Eurosport natječu ko će prenositi njihove utakmice :lol:

Generalno, bez jake Bosne (ili eventualno Slobode), košarka u Bosni i Hercegovini ne postoji. To su najbolje naučili Širokobriježani koji i pored odličnih rezultata praktično ne postoje na sportskoj sceni u BiH. Tek sada i oni uče da se mora ulagati u domaću košarku uopšte, a ne gaziti po njoj, da bi se u budućnosti ubirali rezultati.

Zato i jete čitava priča da Bosna treba biti projekat iz kojeg stoji država, jer je to jedini spas za košarku u državi.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 apr 2012, 18:02

admin je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Slozit cu se da je KK Bosna stara vijest, nova vijest su Spursi.
Moram te riješiti i ove zablude (osim ako ne govoriš o San Antonio Spursima, umjesto KK Sparsima).
Klub koji nije dominantan ni u A1 ligi u državi gdje niko ne prati ni playoff je zanimljiv poput osmosatnog filma o uzganjanju krompira... Načuo sam da se Arena i Eurosport natječu ko će prenositi njihove utakmice :lol:

Generalno, bez jake Bosne (ili eventualno Slobode), košarka u Bosni i Hercegovini ne postoji. To su najbolje naučili Širokobriježani koji i pored odličnih rezultata praktično ne postoje na sportskoj sceni u BiH. Tek sada i oni uče da se mora ulagati u domaću košarku uopšte, a ne gaziti po njoj, da bi se u budućnosti ubirali rezultati.

Zato i jete čitava priča da Bosna treba biti projekat iz kojeg stoji država, jer je to jedini spas za košarku u državi.
Daleko od toga da ces me rijesiti zablude, ja pokusavam da tebe rijesim zabluda da novinarskoj etici i o tome da novinari moraju iznijeti istinu bez obzira na sve. Interesantno je da branis neistinu, kao sto je interesantno i siptomaticno da si citirao samo taj dio posta. Takodjer, interesantno je, ali logicno obzirom da sve ovo shvatas kao atak, a ne pozitivnu kritiku, ironicno naglasavas da se "Arena i Eurosport natječu ko će prenositi njihove utakmice". Bezuspjesno. Vjerovatno i licno ovo shvatas, ali nije tako.
"Sparsi" su trenutno uspjesnija sarajevska kosarkaska klupska prica, a KK Bosna je stara vijest.

Ne bih da se ponavljam, pa cu citirati sam sebe iz prijasnjeg posta. Dozvolices:
storm_raider je napisao/la:Ne vidim zasto bi neko to shvatio kao promovisanje licnih stvari, pogotovo sto je KK Bosna u stanju kakvom je sada, ali reci istinu - ko je kriv, to je ono sto je bitno ovdje. Bio to Konakovic, bila to politika njegove stranke, bili to "carsijski" lobiji, bitno je reci, ne zbog toga sto je KK Bosna stara vijest, vec zbog toga sto je to ispravno, zbog toga sto je to posao novinara. E to je kredibiltet portala, a ne linija manjeg otpora. Pisati o tome masovno kada neko drugi (veci) napise i pokrene lavinu, a napisace, kad-tad, je samo uzimanja nezasluzenog dijela kolaca.

"Ti likovi nisu vrijedni", samo zato sto nisu vrijedni ovom portalu, jer nazalost svih nas niste dovoljno veliki da imate "sponzore" u masovnom auditoriju. Ne sumnjam u motive ovog portala naravno, ali veliki necete biti dok se malo i ne pocnete "kockati" i ispitivati, vjeruj mi druze, ja to znam. Nazalost, takvo je stanje u drzavi: spusti glavu i nadaj se. Volio bih samo da ostanete nezavisni, a ovo je prvi korak zavisnosti. Lijep pozdrav.

Ja bih najradije da se ova prica ne vodi, ali kada je KK Bosna u pitanju, gdje sam proveo i neke kosarkaske godine, uvijek cu napisati istinu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 17 apr 2012, 18:10

admin je napisao/la:

Ne postoje legendom za tebe ako tako misliš , ne postojimo za režimske medije I državne institucije , ali zato cijela regija priča I piše o tom po tebi nezanimljivom projektu , kažeš gazili po državi ,mi koji toj istoj uredno plaćamo sve poreze ,koji poprilicito sve ispunjavali preuzete obveze , što na svoja ledja preuzimamo odredjene terete tipa org.kupa ove godine , što radimo sa domaćim dečkima I stvaramo od njih igrače . Pogledaj koju utakmicu Širokog na Areni pa poslušaju što novinari I Bg kažu za nas klub , nažalost medija u Sa ( BHt ,FTV ) nismo im zanimljivi jer šu mogli pokazati cijelokupnoj javnosti kako se radi posao ali bili smo zanimljivi ostalima od Arene ,Htv-a do Izraelskih tv kuća koje su prenijele ono što se dogadjalo ove sezone na Pecari ali I svim ostalim dvoranama gdje je igrao Siroki . A tvoje razmišljanje da Bosna treba biti projekat države , jedno veliko hahaha , pa pobogu nismo vise u socijalizmu da država gura sportske projekte , I zašto bi to kkB bila u boljem položaju od Mladosti iz Mrkonjica da nekazem od Širokog .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 17 apr 2012, 19:09

jednom davno na forumu kk bosne registrovao se glavom i bradom dino konakovic. isti dino konakovic kojeg vidim mnogi optuzuju da je zgrnuo milione. i kojeg su tada takodjer optuzivali za ista djela.

tada dino napisa, parafraziram: "da se ne bismo natezali preko foruma, bujrum ko god hoce od forumasa neka se najavi i neka dodje u prostorije kluba da popricamo".

tada su se raznorazni likovi po forumu busali kako ce ici da mu saspu u lice sve sto imaju, kako idu da ga potope svojim "tacnim i provjerenim informacijama koje nisu za forum" (zvuci poznato, zar ne?)... i sta bi?

pojeo vuk magarca.

na sastanku su se pojavila dvojica forumasa sto i dan-danas ovdje pisu, i moja malenkost. jedan je stvarno ispitivao dinu o svemu i svacemu, drugi je sutio.

dino je na sva pitanja otvoreno i konkretno odgovorio... e sada, da li bi covjek koji se toliko nakrao po "provjerenim i istinitim pricama koje nisu za foruma" fino pozvao forumase da dodju i da ga izresetaju pitanjima?

inace, moj licni stav o tome sta se desilo sa bosnom se sastoji samo u dvije rijeci: nenad markovic.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 apr 2012, 20:35

KK_Bosna je napisao/la:jednom davno na forumu kk bosne registrovao se glavom i bradom dino konakovic. isti dino konakovic kojeg vidim mnogi optuzuju da je zgrnuo milione. i kojeg su tada takodjer optuzivali za ista djela.

tada dino napisa, parafraziram: "da se ne bismo natezali preko foruma, bujrum ko god hoce od forumasa neka se najavi i neka dodje u prostorije kluba da popricamo".

tada su se raznorazni likovi po forumu busali kako ce ici da mu saspu u lice sve sto imaju, kako idu da ga potope svojim "tacnim i provjerenim informacijama koje nisu za forum" (zvuci poznato, zar ne?)... i sta bi?

pojeo vuk magarca.

na sastanku su se pojavila dvojica forumasa sto i dan-danas ovdje pisu, i moja malenkost. jedan je stvarno ispitivao dinu o svemu i svacemu, drugi je sutio.

dino je na sva pitanja otvoreno i konkretno odgovorio... e sada, da li bi covjek koji se toliko nakrao po "provjerenim i istinitim pricama koje nisu za foruma" fino pozvao forumase da dodju i da ga izresetaju pitanjima?

inace, moj licni stav o tome sta se desilo sa bosnom se sastoji samo u dvije rijeci: nenad markovic.
:mrgreen:

ali me najvise zanima sta mislis pod nenom markovicem
a) pozitivan jer je bio je magnet za publiku samim tim i za sponzore (nesto sto su sadasnji uhljupi u upravi mogli uraditi sa krupalijom samo na daleko manjm nivou, ali bi definitivno veliki pozitivni korak naprijed a ne sporo tonjenje u kalez)

b) negetivan jer je izgubio cuvenu majstoricu sa sirokim i radi cega Bosna te godine nije igrala NLB i sto mnogi smatraju smatraju momentom kada su kola krenula nizbrdo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 17 apr 2012, 21:06

naravno da je ovo pod a)

neno je vratio publiku, neno je digao bosnu iz ambisa koji je bio slican danasnjem...

njegovim odlaskom bosna je padala sve nize i nize... to su nepobitne cinjenice
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 apr 2012, 22:08

stormrider, ne kontam, koju neistinu ja branim? molim te, pojasni.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 17 apr 2012, 22:14

....... žalosna priča!!!! Klub iz većeg grada može biti zlatna koka i kao takav se nađe na udaru raznoraznih novopečenih obrtnika i manipulatora. Kod nas nikada dugoročnih planova, samo da je zaraditi što lakše, što brže. Klupski sport nam poslije rata generalno diše na aparate.Čisto sumnjam da će klubove iz Sarajeva u ovom slučaju moćni privatnici ikada nositi na svojim leđima, na duži period.
Oni se tu samo smjenjuju prebacujući jedan drugom vruć krompir iz ruke u ruku. Čudi me da se iz ovako anoreksičnih sportskih ustanova išta više može i izmusti.

Podsjetimo se ;)

KK Bosna ASA BH Telecom će biti izbrisan iz registra udruženja ukoliko nadležna ministarstva Federacije BiH i Kantona Sarajevo ostanu nijema na zahtjeve za pomoć u servisiranju dugovanja kluba.

Najveća dugovanja su prema Centru Skenderija u iznosu od 300.000 KM, prema FBiH na ime poreza u iznosu od 3,8 miliona KM i na ime duga prema fizičkim licima, naknadama, dobavljačima, pravnim licima i dr. u iznosu od 2.9 miliona KM.

Klub poziva nadležne kantonalne institucije da privremeno sufinansiraju takmičarsku sezonu, jer bi u protivnom moglo doći do blokade računa, isključenja iz sistema takmičenja i prestanka sa radom kluba.

Gašenje kluba bi se negativno odrazilo na ugled Sarajeva, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu.

Upravni odbor KK Bosne je dostavio danas Skupštini iscrpan izvještaj o stanju u klubu koji uključuje presjek sportskih rezultata kao i finansijskog poslovanja u proteklih 13 godina. Cilj vandredne skupštine je da se izvrši pregled svih aktivnosti i poslovanja kluba. Evidentno je da se klub suočava sa izazovima u intenzitetu i sadržini sa kojima se u svojoj dugoj i bogatoj historiji do sada nije susreo. Skupština je prihvatila da nezavisna revizorska kuća izvrši pregled cjelokupnog poslovanja.

U periodu od 01.01.1998. do 10.12.2010. klub je ostvario ukupan prihod od 17.550.000 KM dok je rashod bio 20.500.000 KM. Klub je prosječno godišnje trošio 227.000 KM više nego što je ostvarivao prihoda.

Svjesni ulazak u dugove klub opravdava stalno prisutnom potrebom i željom za očuvanjem ranije stečenog ugleda i tradicije KK Bosna, kao i stalno izraženom interesu ukupne javnosti za ostvarivanjem sportskih rezultata u afirmaciji grada, kantona i države. U ovom istom periodu izostala je odgovarajuća podrška sponzora, ali prije svega nadležnih državnih organa, što je dodatno uticalo na negativnu finansijsku situaciju u klubu.

Koliko je država imala razumijevanja za vrhunski sport najbolje ilustruje podatak da je klub dužan državi na osnovu poreza duplo više nego što su Grad, Kanton i ostale institucije finansirale klub u ovih 13 godina.

Klub koristi priliku da se posebno zahvali strateškim sponzorima ASA grupaciji i BH Telecomu koji su bili uz njega tokom svih ovih godina, te predsjedniku Skupštine Nihadu Imamoviću na nesebičnoj i kontinuiranoj podršci.

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 18 apr 2012, 20:41

admin je napisao/la:zanimljivo da tražite da se prozovu neki ljudi, a da, izuzev jednog forumaša, niko nije napisao ko je taj koga treba prozvati. hoćete da se neko proziva, a ni sami ne znate (ili ne želite čak ni iza nicka napisati) ko je to.
U zadnje dvije godine pod ovim nick-om naći ćeš vjerovatno 10-tak postova gdje su imenom i prezimenom prozvane najodgovornije osobe za stanje u kome su klub nalazi.Ipak si admin,malo zaviri u arhivu.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 18 apr 2012, 21:30

KK_Bosna je napisao/la:jednom davno na forumu kk bosne registrovao se glavom i bradom dino konakovic. isti dino konakovic kojeg vidim mnogi optuzuju da je zgrnuo milione. i kojeg su tada takodjer optuzivali za ista djela.

Bio sam tad na forumu ... tad je to djelovalo skoro 'vanzemaljsko' da se neko s 'funkcije' upusti u polemiku s nama forumasima ... ma sta tad ... i sad djeluje tako ... :)

zabluda
Kontakt:

Post Postao/la zabluda » 18 apr 2012, 22:12

Vjerovatno niste postavljali prava pitanja.

Npr. jeste li ga pitali ko drži šankove na utakmicama?

matematika kaže: 3 sezone sa punom dvoranom - 60 utakmica * cca 4.000 posjetilaca = ukupno 240.000 posjetilaca * 0 izdatih računa.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 19 apr 2012, 14:17

nemaš šta tu pitat to je mafija,lopovi,gamad koja sve uništava,novac-sila-moć.kao neke revizije inspekcije bile....daj molim vas ništa od toga, zgrabili lovu ,ekstra radnici svi stručnjaci to treba krivično odgovarati svi tamo iz kluba samo nema to kod nas dugo još ...samo se znaju naslikavat po partyima ,sponzorima kad dođu ostalo šupljo sve!!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 19 apr 2012, 18:35

zabluda je napisao/la:Vjerovatno niste postavljali prava pitanja.

matematika kaže: 3 sezone sa punom dvoranom - 60 utakmica * cca 4.000 posjetilaca = ukupno 240.000 posjetilaca * 0 izdatih računa.
Postavljana su prava pitanja i ona koja nisu za foruma a Dino je imao priču ali iz današnje perspektive sada mnogo toga drugačije zvuči i izgleda
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

zabluda
Kontakt:

Post Postao/la zabluda » 20 apr 2012, 09:53

nerminh74 je napisao/la:
zabluda je napisao/la:Vjerovatno niste postavljali prava pitanja.

Postavljana su prava pitanja i ona koja nisu za foruma a Dino je imao priču ali iz današnje perspektive sada mnogo toga drugačije zvuči i izgleda
pa ko ih je držao?

vjerovatno ste onda pitali i zbog čega je Sinalco prestao sponzorisati KK Bosnu, a bio jedan od velikih sponzora. U Srbiji se u to vrijeme čitava liga zvala Sinalco liga.

muamer_15
Kontakt:

Post Postao/la muamer_15 » 20 apr 2012, 18:19

samo cu reci sirotinja, bijeda, jad

Garbajosa
Kontakt:

Post Postao/la Garbajosa » 20 apr 2012, 18:59

Ja ne znam zasto Bosna ne krene sve ispocetka,kao tuzlanska Sloboda.Ovo nikud ne vodi.Sramota je da Bosna mora igrati utakmicu u Vogosci!!! :oops:

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.