Saurman je napisao/la:Kako je ostvaren skok od 52% kad su prethodno bili na 412 mil.?FRANK RIBERY je napisao/la:Moja želja je bila bar 800 mil eura kao što su zahtjevali KHR i još neki čelnici klubova no to nije realno iz razloga koji su više puta spominjani.Ovo je ogroman skoko od 52 posto što govori koliko je ova liga postala jebozovna i atraktivna.Svakako značajan podatak za BAyern koji će sa dodatnim novcem postati još konkurentniji engleskim klubovima i španskom dvojcu.KAd se uzme da će biti skoro 220 mil eura više za pojačanja i ostale troškove prosto biste drkicom zalili ove sjajne vijesti
Bundesliga
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Kako je ovaj znao uopste da se registruje na forum ?anton 1983 je napisao/la:kolko je 50% od 412?Saurman je napisao/la:
Kako je ostvaren skok od 52% kad su prethodno bili na 412 mil.?
HzBvB je napisao/la:Kako je ovaj znao uopste da se registruje na forum ?anton 1983 je napisao/la:kolko je 50% od 412?Saurman je napisao/la:
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
HzBvB je napisao/la:Kako je ovaj znao uopste da se registruje na forum ?anton 1983 je napisao/la:kolko je 50% od 412?Saurman je napisao/la:
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Od 20 najvrijednih klubova na svijetu nalaze se i cetiri Njemacke ekipe - Bayern, Schalke, Borussia Dortmund i HSV.
FC Bayern je zauzeo 5.mjesto sa ukupnom vrijednoscu od 941 miliona € i odnosu na proslu godinu cijena je prasla za 18%. Sljedeci na listi je FC Schalke (koji je zauzeo 10. poziciju) s ukupnom vrijednoscu od 447 miliona € i dozvijelu su porast za nevjerovatnih 56%. Dalje slijedi novi-stari prvak Njemacke BVB na 14. poziciji s ukupnom vrijednoscu od 300 miliona € i porastom od 52%, dok se posljednji Njemacki klub na ovoj listi nalazi na 16. poziciji sa ukupnom vrijednoscu od 277 miliona € i porastom od 4% (ovaj mali porast su opravdali sportskim neuspjesima u tekucoj sezoni).
FC Bayern je zauzeo 5.mjesto sa ukupnom vrijednoscu od 941 miliona € i odnosu na proslu godinu cijena je prasla za 18%. Sljedeci na listi je FC Schalke (koji je zauzeo 10. poziciju) s ukupnom vrijednoscu od 447 miliona € i dozvijelu su porast za nevjerovatnih 56%. Dalje slijedi novi-stari prvak Njemacke BVB na 14. poziciji s ukupnom vrijednoscu od 300 miliona € i porastom od 52%, dok se posljednji Njemacki klub na ovoj listi nalazi na 16. poziciji sa ukupnom vrijednoscu od 277 miliona € i porastom od 4% (ovaj mali porast su opravdali sportskim neuspjesima u tekucoj sezoni).
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Re: VfB Stuttgart
pa mogu reci da nisam odavno vidio da dolaskom jednog Bosanca ovako ekipa napreduje, pogotovu u ovakvoj konkurencijiHigh je napisao/la:Opasno zakuha ovaj Stuttgart u ligi, Ibišević im došao kao odlično osvježenje u timu.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
SirAlexFerguson
- Kontakt:
Furth drži 1-1 u Frankfurtu, ovim bodom bi osigurao ulazak u Bundesligu 2 kola prije kraja
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Fürth je bio vec osigruao Bundesligu nakon poraza Düsseldorfa u Ponedeljak protiv Dresdena.SirAlexFerguson je napisao/la:Furth drži 1-1 u Frankfurtu, ovim bodom bi osigurao ulazak u Bundesligu 2 kola prije kraja
Za ove slike sto je postavio @rio mogu samo reci nek ostali veznjaci u Bundesligi izvrse samoubistvo.
Hebem ti ja takve vezne igrace kada je antipropaganda fudbala Jarolim najsigurniji u predaji lopte.
Joj uvijek si ga kritikovaoamerosm je napisao/la: Hebem ti ja takve vezne igrace kada je antipropaganda fudbala Jarolim najsigurniji u predaji lopte.
A dobro drugi dio tabele je bitan isto, ovi ključni pasovi, koji baš odlučuju. Evo npr. naš Tymo dobro kotira po tačnim pasovima, a većina njegovih pasova su baš ona čista sigurica, bez onog kilerskog instinkta (il što bi Žika rekao insekta
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ruku na srce Jarolim je igrac cija mi se igra nikako ne svidja, jer njegov glavni cilj je da ga neko faulira ili da uspori igru (koliko sam ja zivca izgubio zbog toga sto je on bezbroj kontri HSV-a upropastio svojim usporavanjem), ali isto tako treba biti fer i priznati da je Jarolim pravi primjer sportiste - no mislim da je njegovo odavno proslo, a sada u HSV-u donosi stabilizaciju iz toga sto je ovoj ekipi potrebno iskustvo.effe_sa je napisao/la:Joj uvijek si ga kritikovaoamerosm je napisao/la: Hebem ti ja takve vezne igrace kada je antipropaganda fudbala Jarolim najsigurniji u predaji lopte., a po meni je jedno vrijeme bio ključni igrač Hsv-a. Jednostavno i sad u njemu ima to nešto, jest da je sad već na zalasku i oslabio je. Međutim , znali su njegovi pasovi, pa njegova borbenost, biti jako bitni za Hsv.
A dobro drugi dio tabele je bitan isto, ovi ključni pasovi, koji baš odlučuju. Evo npr. naš Tymo dobro kotira po tačnim pasovima, a većina njegovih pasova su baš ona čista sigurica, bez onog kilerskog instinkta (il što bi Žika rekao insekta) prema naprijed...
Narvno slazem se da je ovaj drugi dio bitniji, ali isto tako ovdje je zanimljivo da se na listi nalaze samo tri igraca iz sredine terena, naravno pod uslovom da Reusa stavimo u kategoriju krilnih napadaca.
Jos da predstavim najveci fenomen BUNDESLIGE, a to je: NIKOLCE NOVESKI
Naime Kaltzu je trebalo 20 sezona u BUNDESLIGI, odnosno 581 utakmica da postigne 6 autogolova, a Nikolcetu je samo trebalo 6 sezona i 180 utakmica.
- anton 1983
- Kontakt:
Sad su došle ove pare od TV prava i mam su se ljudi uzjebali. Počelo se sa prijedlogom da se liga proširi na 20 klubova. Koliko je to dobro u to neću ulaziti. S jedne strane bilo bi manje pra od TV prava pojedinačno, s druge strane dve tekme doma više po klubu a i liga bi najvjerojatnije gubila manje ovih traditionvereina, ali bi zbog toga abstiegskampf bio manje interesantan. Taj dio me neinteresira toliko koliko raspodjela para.
Naravno ovi veliki klubovi se zalažu za to da vrh tabele dobije više para ako se gledaju postotci, ali to se zasada neće dogoditi i mislim d ajeto loš potez BUNDESLIGE- Ovim slabijim klubovima po mom mišljenju i netreba puno više para, dok bu BUNDESLIGA u teoriji sigurno više zarađivala od onoh internacionalnog priljeva noFca, ako bi vrh BUNDESLIGE bio bogatiji.
Teorijski:
U tim klubovima igrali bi bilji igrači jer bi bilo više, para što može pridonjeti boljim rezultatima u europi i samim time skočila bi reputacija lige, kako i kao što sam već rekao, ubiranje para od TV-a prava izvana...
Ak se ipak tako nedogovore mislim da će to biti veliki promašaj, jer sadašnja raspodjela noFca e dobra samo za BUNDESLIGU unutar Njemačkih granica..
Naravno ovi veliki klubovi se zalažu za to da vrh tabele dobije više para ako se gledaju postotci, ali to se zasada neće dogoditi i mislim d ajeto loš potez BUNDESLIGE- Ovim slabijim klubovima po mom mišljenju i netreba puno više para, dok bu BUNDESLIGA u teoriji sigurno više zarađivala od onoh internacionalnog priljeva noFca, ako bi vrh BUNDESLIGE bio bogatiji.
Teorijski:
U tim klubovima igrali bi bilji igrači jer bi bilo više, para što može pridonjeti boljim rezultatima u europi i samim time skočila bi reputacija lige, kako i kao što sam već rekao, ubiranje para od TV-a prava izvana...
Ak se ipak tako nedogovore mislim da će to biti veliki promašaj, jer sadašnja raspodjela noFca e dobra samo za BUNDESLIGU unutar Njemačkih granica..
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
-
Pale_Companion
- Kontakt:
svima treba dati para, neka svi imaju
. pa nećemo valjda ko primera da budemo... i opet da ponovim svoj stav, apsolutno sam protiv proširenja lige
Agieren statt reagieren
Pa i do sad je su ekipe bolje plasirane zarađivale više od onih lošije plasirani, samo što je razlika u par miliona, a sad bi naravno veliki htjeli da tu razlika bude i u desetinama miliona....anton 1983 je napisao/la:
Evo ovde objašnjenja, preračunavaju se tabele zadnje 3 sezone po nekom posebnom ključu....Evo Bayern je npr. prošle godine zaradio nešto više od 24 miliona eura, duplo više od K'lauterna, koji je dobio najmanje od tv prava.
Do sad se bar ovako preračunavalo, sad će možda biti neki novi sistem uveden, ili možda sve ostane isto, ali bit će više para od 2013. za raspodjelu.
Zadnja izmjena: effe_sa, dana/u 21 apr 2012, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- anton 1983
- Kontakt:
Da znam, ja bi to nekak ovak.effe_sa je napisao/la: Pa i do sad je su ekipe bolje plasirane zarađivale više od onih lošije plasirani, samo što je razlika u par miliona, a sad bi naravno veliki htjeli da tu razlika bude i u desetinama miliona....
OD NOVIH PARA
50% oko 100 milja na prvih 6
30% oko 60 milja na 7-12
20% oko 40 milja na 13-18
Možda bi čak i rigorozniji bio, ako je nova podjela blizu ovome...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jao Herthe
, od fenjerasa iz 'Lauterna gube
u Berlinu golom Kircha 
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
To su Nijemci.. Uvijek profesionalnost na nivou. Koliko je raje danas stavilo keca na Hertu misleci da ce ih Kaizer pustiti.. Ono standardno ne treba ovima ni za sta...rio_Ferdy88 je napisao/la:Jao Herthe, od fenjerasa iz 'Lauterna gube
u Berlinu golom Kircha
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Meni je bila kvota nerealna, pa sam igr'o dvojku na nekom sistemu. Nadam se da će Hertha ispasti, jer mi je to ubjedljivo najmrži klub u Njemačkoj. 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
-
SirAlexFerguson
- Kontakt:
Hoće li ovo biti koban poraz Herthe, Koln je neriješio sa Švabama i sada im doigravanje bježi 2 boda, međutim u idućem kolu Hertha gostuje kod Schalkea a Koln igra protiv Freiburga, HSV i Augsburg su blizu luke spasa, znači ispast će odmah Koln ili Hertha, a jedan možda i kroz play-out
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ma nisam ovo radi kladare napisao, nego cisto sto me rezultat iznenadiototasef1 je napisao/la:To su Nijemci.. Uvijek profesionalnost na nivou. Koliko je raje danas stavilo keca na Hertu misleci da ce ih Kaizer pustiti.. Ono standardno ne treba ovima ni za sta...rio_Ferdy88 je napisao/la:Jao Herthe, od fenjerasa iz 'Lauterna gube
u Berlinu golom Kircha
'Lautern danasnjim slavljem u Berlinu prekinuo seriju od 21 tekme bez pobjede
A mislim i da jedna metropola i haupt-stadt kao Berlin ipak zasluzuje tim u Bundes ligi, a zasigurno i vise od toga, je ima sve preduslove za to( jedino kakav seik fali
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.