FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Puyol je jedan od najboljih defanzivaca u posljednjih 15 godina.Institucija.
Mascherano je mnogo napredovao dolaskom u Barcelonu a moze jos vise.Sto se tice Piquea , mislim da je to obicni medijski trik.Pique je rovit bio a u El - Classicu ce igrati 90 minuta kao i CL.
Mascherano je mnogo napredovao dolaskom u Barcelonu a moze jos vise.Sto se tice Piquea , mislim da je to obicni medijski trik.Pique je rovit bio a u El - Classicu ce igrati 90 minuta kao i CL.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
I meni je bilo čudno što Pique ne igra, al' razumljivo je ako je tačna informacija da je u pitanju lakša povreda, pa je ostao na klupi zbog predstrožnosti. Međutim, ne bi bilo dobro po Barcelonu da se desilo nešto na relaciji Guardiola - Pique. Obadva su bitni faktori u ovakvoj ekipi Barce, iako je jasno kome se s pravom pripisuju veće zasluge. Sumnjam da je nešto puklo, tako da sam pobornik mišljenja da je ipak Pep mudro postavio taktiku i dodao igrača više u vezni red, tj. u njegov defanzivni dio.
Naravno, što se tiče pobjede Chelseaja od 1:0, i dalje su šanse za prolazak u finale ravnoprave, 50-50 kako bi Di Matteo rekao. Barca igra na Nou Campu, svom domu, tako da će pružiti 200% svojih mogućnosti i izluđivati Engleze u ofanzivi. Eh sad, pitanje je koliko će lopti završiti iza leđa Cecha, tj. da li će se hronična neefikasnost na gostovanjima u LP koja se ogleda u posljednja dva susreta (San Siro and Stamford Bridge). Jednostavno, džaba Barci sva igra ako nema golova, jer to je, na kraju krajeva, najbitnije u ovoj igri.
Naravno, što se tiče pobjede Chelseaja od 1:0, i dalje su šanse za prolazak u finale ravnoprave, 50-50 kako bi Di Matteo rekao. Barca igra na Nou Campu, svom domu, tako da će pružiti 200% svojih mogućnosti i izluđivati Engleze u ofanzivi. Eh sad, pitanje je koliko će lopti završiti iza leđa Cecha, tj. da li će se hronična neefikasnost na gostovanjima u LP koja se ogleda u posljednja dva susreta (San Siro and Stamford Bridge). Jednostavno, džaba Barci sva igra ako nema golova, jer to je, na kraju krajeva, najbitnije u ovoj igri.
i dalje je prica o mecu s celzijem. ne znam ljudi sta imamo tu pametovati, sve se vidjelo jasno, nismo imali srece i to je to, to je fudbal i zato je i zanimljiv
mnogi grijese ovdje u misljenjima, prvo u vezi celzija
celzi se uopste nije dobro branio, igrali su prakticno bunker i uprkos tome, barca im je napravila 5-6 odlicnih prilika, to nije dobra odbrana, to se zove sretna odbrana, dobra odbran je bio onaj bunker hidinka, gdje barca u dvije utakmice nije mogla napraviti ni 2-3 prilike, a opet je prosla, to je opet bila sreca samo na kontra strani
grijesite i u vezi nasih promasaja, to je sve normalno, postoje klasicni napadaci, to su oni koji skoronista drugo na terenu ne rade osim cekaju priliku za gol, takvi su npr nistelroj ili gomez. takvi igraci se manje trose i svako da su skoncetrisaniji kad su u prilici za gol
napadaci barce, pocevsi od messija pa i svih ostalih, odradjuju veliki dio posla u presingu i izvlacenju u sredinu, puno se vise trose, zato se i desavaju promasaji. ne znam sjeca li se ko kako je ferguson kritikovao runija sto se vraca nazad i pomaze ekipi, iako je to na prvu onako pozeljna osobina, ferguson je dakle smtarao da runi mora cuvati snagu i koncetraciju za golove
kod barce je drugaciji sistem, on jeste najbolji sistem koji je ikada svijet vidio, klasicni golgeter ne moze igrati kod nas, vidjeli smo to s ibrom, svi igraci moraju znati sve i to se zove totalni fudbal, upravo zato i nasi stoperi i spicevi moraju biti potkovani i dobro se kretati, otkrivati se i imati precizna dodavanja, to je to sto cini tika taka, vidjeli ste kako celzi ne moze doci do lopte i kako to izgleda jednostavno, zato sto se igraci perfektno krecu i uvijek je neko slobodan
mnogi vidim likuju i pricaju o pobjedi celzija, al ajd, i ja im cestitam prije svega na fer igri, na kvalitetu im ne mogu cestitati jer zaista nista nisu pokazali osim branjanja, koje takodje i nije za pohvale, jer i pored bunker od 9 igraca, izigrani su 5-6 puta i to nije za pohvaliti se
pobjeda celzija i nije pobjeda, to je pobjeda u prvom poluvremenu, drugo se igra na kamp nou i tek tad cemo govoriti ko je pobjednik, tako je to jednostavno kad se igra u dvije tekme i jedna tekma dodje ko poluvrijeme
celzzija cemo elaborirati u utorak, prema svemu sudeci, tu ne da ce nasi pobijediti, nego ce biti deranje, 3-4 razlike sigurno, na kamp nou je jos i teze igrati bunker, a jos teze je ocekivati da se ponove prekrsaji, jednostavno barca je triput bolja i noseni nasim navijacima na vecem terenu jednostavno celzi se ne moze odbraniti, a tesko mogu i do gola, jednostavno u prvih pola sata barca ce uvaliti gol ili dva, onda se celzi otvara i prima jos koji. jedina sansa celzija je da njihov trener napravi neko cudo i da zapocne totalno ofanzivno, pa da nekako na hampu i iznenadjenje uvale gol, pa da barca mora srljati, pa da oni daju jkos koji itd. bude li se celzi brani, jednostavno nece preci pola centra, a opet ce primiti 2-3 komada
mnogo toga ce nam reci i el classico, vrlo moguce da i real pokusa ovako ko celzi, ali ako reala dobijemo a nema potrebe sumnjati u to, u revans protiv celzija nasi ce uci u pozitivnom ozracju i jednostavno cemo ih razmontirati, mogli smo to i u londonu al nije bilo srece, u utorak ce jos to biti i ubjedljivije i golovi ce doci
celzi se uopste nije dobro branio, igrali su prakticno bunker i uprkos tome, barca im je napravila 5-6 odlicnih prilika, to nije dobra odbrana, to se zove sretna odbrana, dobra odbran je bio onaj bunker hidinka, gdje barca u dvije utakmice nije mogla napraviti ni 2-3 prilike, a opet je prosla, to je opet bila sreca samo na kontra strani
grijesite i u vezi nasih promasaja, to je sve normalno, postoje klasicni napadaci, to su oni koji skoronista drugo na terenu ne rade osim cekaju priliku za gol, takvi su npr nistelroj ili gomez. takvi igraci se manje trose i svako da su skoncetrisaniji kad su u prilici za gol
napadaci barce, pocevsi od messija pa i svih ostalih, odradjuju veliki dio posla u presingu i izvlacenju u sredinu, puno se vise trose, zato se i desavaju promasaji. ne znam sjeca li se ko kako je ferguson kritikovao runija sto se vraca nazad i pomaze ekipi, iako je to na prvu onako pozeljna osobina, ferguson je dakle smtarao da runi mora cuvati snagu i koncetraciju za golove
kod barce je drugaciji sistem, on jeste najbolji sistem koji je ikada svijet vidio, klasicni golgeter ne moze igrati kod nas, vidjeli smo to s ibrom, svi igraci moraju znati sve i to se zove totalni fudbal, upravo zato i nasi stoperi i spicevi moraju biti potkovani i dobro se kretati, otkrivati se i imati precizna dodavanja, to je to sto cini tika taka, vidjeli ste kako celzi ne moze doci do lopte i kako to izgleda jednostavno, zato sto se igraci perfektno krecu i uvijek je neko slobodan
mnogi vidim likuju i pricaju o pobjedi celzija, al ajd, i ja im cestitam prije svega na fer igri, na kvalitetu im ne mogu cestitati jer zaista nista nisu pokazali osim branjanja, koje takodje i nije za pohvale, jer i pored bunker od 9 igraca, izigrani su 5-6 puta i to nije za pohvaliti se
pobjeda celzija i nije pobjeda, to je pobjeda u prvom poluvremenu, drugo se igra na kamp nou i tek tad cemo govoriti ko je pobjednik, tako je to jednostavno kad se igra u dvije tekme i jedna tekma dodje ko poluvrijeme
celzzija cemo elaborirati u utorak, prema svemu sudeci, tu ne da ce nasi pobijediti, nego ce biti deranje, 3-4 razlike sigurno, na kamp nou je jos i teze igrati bunker, a jos teze je ocekivati da se ponove prekrsaji, jednostavno barca je triput bolja i noseni nasim navijacima na vecem terenu jednostavno celzi se ne moze odbraniti, a tesko mogu i do gola, jednostavno u prvih pola sata barca ce uvaliti gol ili dva, onda se celzi otvara i prima jos koji. jedina sansa celzija je da njihov trener napravi neko cudo i da zapocne totalno ofanzivno, pa da nekako na hampu i iznenadjenje uvale gol, pa da barca mora srljati, pa da oni daju jkos koji itd. bude li se celzi brani, jednostavno nece preci pola centra, a opet ce primiti 2-3 komada
mnogo toga ce nam reci i el classico, vrlo moguce da i real pokusa ovako ko celzi, ali ako reala dobijemo a nema potrebe sumnjati u to, u revans protiv celzija nasi ce uci u pozitivnom ozracju i jednostavno cemo ih razmontirati, mogli smo to i u londonu al nije bilo srece, u utorak ce jos to biti i ubjedljivije i golovi ce doci
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Kakva se ovo probavno provokatorska koreografija sprema.

https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA
- PatrickBateman
- Kontakt:
Jadno je kad odredjeni navijaci Barce nakon jednog poraza proglasuju krizu i traze dovodjenje svjezeg mesa...
Jbt,pa ne mozes ocekivati sve dvomece da dobijes i prvu i uzvrat,pa nisu ljudi masine.
Pogotovo kada to slijedi pored dobre igre Barce. Nemojte se zavaravati pricama medija o jacini Chelseja i njihove odbrane. Ona odbrana je juce bila propuh samo takav,samo sto je Barca sama sebe sje*ala. Pa Hiddinkov bunker je bio mnogo bolji,samo sto je sreca taj put bila na strani Barce. Tada je Barca stvorila 2,3 sanse u dvomecu,a sinoc je u samo 90. minuta stvorila najmanje 5 zicera...
Jbt,pa ne mozes ocekivati sve dvomece da dobijes i prvu i uzvrat,pa nisu ljudi masine.
Pogotovo kada to slijedi pored dobre igre Barce. Nemojte se zavaravati pricama medija o jacini Chelseja i njihove odbrane. Ona odbrana je juce bila propuh samo takav,samo sto je Barca sama sebe sje*ala. Pa Hiddinkov bunker je bio mnogo bolji,samo sto je sreca taj put bila na strani Barce. Tada je Barca stvorila 2,3 sanse u dvomecu,a sinoc je u samo 90. minuta stvorila najmanje 5 zicera...
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
izgleda da onaj sudar s Terryem ipak presudioMonolog je napisao/la:Dok vi pričate o Huntelaaru i ostalim sidrašima, Sanchez će možda propustiti utakmicu sa Realom zbog povrede butnog mišića.

izgleda da ga je pep nakon onih promašaja povrjedioQUARESMA 18<<< je napisao/la:izgleda da onaj sudar s Terryem ipak presudioMonolog je napisao/la:Dok vi pričate o Huntelaaru i ostalim sidrašima, Sanchez će možda propustiti utakmicu sa Realom zbog povrede butnog mišića.

.
pa ljudi stvarno ne znam sta se zalite pa Barcelona ih je sinoc unistila,pa oni nikad nisu bili losiji,pa prije dok su igrali protiv njih na SB Chelsea je stvaro pritisak po citavom terenu,dok su sinoc se jedva kretali,i bili su samo na svojoj polovini terena to je jedna stara ekipa koja se jedva krece.I radi jedne greske Barcelone na sredini terena su dali go.Pa razvalit ce ce ih Barcelona kod kuce
A ovoga ispade igraci masine , neg kako ti kazes tako ce biti ?Romariooo je napisao/la:i dalje je prica o mecu s celzijem. ne znam ljudi sta imamo tu pametovati, sve se vidjelo jasno, nismo imali srece i to je to, to je fudbal i zato je i zanimljiv

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ma hoce, ma sigurnotuzlak2 je napisao/la:pa ljudi stvarno ne znam sta se zalite pa Barcelona ih je sinoc unistila,pa oni nikad nisu bili losiji,pa prije dok su igrali protiv njih na SB Chelsea je stvaro pritisak po citavom terenu,dok su sinoc se jedva kretali,i bili su samo na svojoj polovini terena to je jedna stara ekipa koja se jedva krece.I radi jedne greske Barcelone na sredini terena su dali go.Pa razvalit ce ce ih Barcelona kod kuce

barca 500 dodavanja pred chelsievim golom, a u chelsia samo dva su dovoljna za gol, lampard za ramiza, ramiz za Drogbu gdje on laganini loptu u gol poslao

E kad dođu ovi fanovi Čelzija da provociraju ovdje
i još svjesni koja razlika u kvaliteti i na koju nafaku su sinoc pobjedili i opet imaju obraza ismijavati Barcu
kakvi likovi jbt
za stripova

i corava koka neko zrno ubode
Ukoliko Chelsea primi gol u prvih 20-25 minuta, ubijeđen sam da im slijedi potop. Igrom su ih razvalili i u ovoj prvoj utakmica, to samo budala neće priznat'.QUARESMA 18<<< je napisao/la:ma hoce, ma sigurnotuzlak2 je napisao/la:pa ljudi stvarno ne znam sta se zalite pa Barcelona ih je sinoc unistila,pa oni nikad nisu bili losiji,pa prije dok su igrali protiv njih na SB Chelsea je stvaro pritisak po citavom terenu,dok su sinoc se jedva kretali,i bili su samo na svojoj polovini terena to je jedna stara ekipa koja se jedva krece.I radi jedne greske Barcelone na sredini terena su dali go.Pa razvalit ce ce ih Barcelona kod kuce![]()
barca 500 dodavanja pred chelsievim golom, a u chelsia samo dva su dovoljna za gol, lampard za ramiza, ramiz za Drogbu gdje on laganini loptu u gol poslao
Ove godine je jedino Milan koliko-toliko skupio muda, pa odigrao solidnu tekmu sa Barcom.
neznam stvarno nisam toliki fan Barcelone,al samo sam realno reko ko god je gledo sinoc utakmicu vidio je ko je bio bolji,a sto su ovi dali gol iz niceg svaka cast,al vidit ce mo u revansu,pa nek se onda podsmijavamandraX je napisao/la:Ukoliko Chelsea primi gol u prvih 20-25 minuta, ubijeđen sam da im slijedi potop. Igrom su ih razvalili i u ovoj prvoj utakmica, to samo budala neće priznat'.QUARESMA 18<<< je napisao/la:ma hoce, ma sigurnotuzlak2 je napisao/la:pa ljudi stvarno ne znam sta se zalite pa Barcelona ih je sinoc unistila,pa oni nikad nisu bili losiji,pa prije dok su igrali protiv njih na SB Chelsea je stvaro pritisak po citavom terenu,dok su sinoc se jedva kretali,i bili su samo na svojoj polovini terena to je jedna stara ekipa koja se jedva krece.I radi jedne greske Barcelone na sredini terena su dali go.Pa razvalit ce ce ih Barcelona kod kuce![]()
Ove godine je jedino Milan koliko-toliko skupio muda, pa odigrao solidnu tekmu sa Barcom.
Romariooo je napisao/la:i
kod barce je drugaciji sistem, on jeste najbolji sistem koji je ikada svijet vidio,

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- Omerbavarac
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Sta Cesc pokusava, zaj.bava se, zavarava protivnickog golmana.
Koji kralj.

Sta Cesc pokusava, zaj.bava se, zavarava protivnickog golmana.
Koji kralj.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Slažem se sa ovim. Ako Chelsea odbrani se u prvih pola sata ili 45 minuta, onda će se u Barci uvući nervoza i sve će lakše i lakše biti igrat Chelsea-u. Najbitnije je Chelsea-u da odbije to prvo poluvrijeme i onda bi trebao to privesti kraju. A suprotno Barca mora dati gol u prvih pola sata inače bi vrlo lahko moglo doći do pomutnje i nervoze u redovima ekipe. Kako god, slijedi zanimljiva utakmica, veoma zanimljiva.mandraX je napisao/la:Ukoliko Chelsea primi gol u prvih 20-25 minuta, ubijeđen sam da im slijedi potop.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Jako, jako neugodan rezultat. Sve i da povedu rano i da daju taj drugi gol, opet lako mogu izletiti. Arsenal i Milan doslovno ni iz cega su im napravili dosta problema, a imali su povoljniji rezultat.
Za nadati se samo da ce sacuvati svoj gol, a vec ce nesto uvaljati u gol da je naopako.
Za nadati se samo da ce sacuvati svoj gol, a vec ce nesto uvaljati u gol da je naopako.
Don't hate what you don't understand.
Oštetio je Barcu, ali priznaje: 'Ništa me nije impresioniralo kao taj gol!
U razgovoru za Uefa.com talijanski je umirovljeni sudac Pierluigi Collina izjavio da je gol koji je brazilski as Ronaldinho u četvrtfinalu Lige prvaka zabio na Stamford Bridgeu u proljeće 2005. godine najljepši kojem je svjedočio...

Utakmicu je Barcelona izgubila 4-2 i time ispala iz natjecanja u prvoj sezoni stolovanja Josea Mourinha u londonskom klubu. Utakmicu je svejedno dvama golovima obilježio sjajni Brazilac, koji je tada igrao najbolji nogomet u karijeri. Na 3-2 smanjio je zabivši Peteru Čechu fantastičnim udarcem vanjskim dijelom desnog stopala s mjesta, malo izvan 16-erca.
"Ništa me u nogometu nije impresioniralo kao taj gol. Bio je to šut kojeg nitko nije očekivao. Ronaldinho je cijeli nogometni svijet ostavio u šoku", rekao je Talijan koji je u posljednjim trenucima utakmice priznao pogodak Johanu Terryu za 4:2, iako je pomoćni sudac podigao zastavicu 'reklamiravši' prekršaj Carvalha na vrataru Barce Victoru Valdesu. Ronaldiho i suigrači žestoko su protestirali kod Colline, no ovaj nije uvažio sugestiju svoga pomoćnika, pa je Chelsea prošao dalje.
[youtube][/youtube]
U razgovoru za Uefa.com talijanski je umirovljeni sudac Pierluigi Collina izjavio da je gol koji je brazilski as Ronaldinho u četvrtfinalu Lige prvaka zabio na Stamford Bridgeu u proljeće 2005. godine najljepši kojem je svjedočio...

Utakmicu je Barcelona izgubila 4-2 i time ispala iz natjecanja u prvoj sezoni stolovanja Josea Mourinha u londonskom klubu. Utakmicu je svejedno dvama golovima obilježio sjajni Brazilac, koji je tada igrao najbolji nogomet u karijeri. Na 3-2 smanjio je zabivši Peteru Čechu fantastičnim udarcem vanjskim dijelom desnog stopala s mjesta, malo izvan 16-erca.
"Ništa me u nogometu nije impresioniralo kao taj gol. Bio je to šut kojeg nitko nije očekivao. Ronaldinho je cijeli nogometni svijet ostavio u šoku", rekao je Talijan koji je u posljednjim trenucima utakmice priznao pogodak Johanu Terryu za 4:2, iako je pomoćni sudac podigao zastavicu 'reklamiravši' prekršaj Carvalha na vrataru Barce Victoru Valdesu. Ronaldiho i suigrači žestoko su protestirali kod Colline, no ovaj nije uvažio sugestiju svoga pomoćnika, pa je Chelsea prošao dalje.
[youtube][/youtube]
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.