Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

exbabilon
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la exbabilon » 18 apr 2012, 23:26

molotovljev je napisao/la:[quote="exbabilon"]Zadojenici neće podržati rad Komiteta sve dok njihov klub ne bude prvi na tabeli i u finalu Kupa. ;)
Kad kažem "Zadojenici" mislim na zadojenike, a ne na navijače nekog od timova. Sami nek se pronađu po izrečenom na ovoj temi. ;)
E sad si se malo 'okliznuo' sa ovom recenicom.Navodis razloge zbog cega podrzavas rad Komiteta,zar ne?[/quote]

Ne, nego govorim sta se treba desit da bi "Zadojenici" podržali rad Komiteta.
Pri tome sam siguran da i među navijačima Želje ima takvih, koji bi podržali samo u ovom slučaju, sreća pa je trenutno taj slučaj pa ne mogu isplivat na površinu. ;)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 18 apr 2012, 23:37

Godina dana Komiteta za normalizaciju
Osim: Nadam se da smo ostali normalni
Piše: O. Škundrić Danas, 20:18
Povodom godišnjice rada Komiteta za normalizaciju u Travniku je održana press konferencija na kojoj su o proteklom periodu govorili predsjednik Ivica Osim, potpredsjednici Darko Ljubojević i Elvedin Begić, te generalni sekretar Jasmin Baković,

Druženje sa predstavnicima medija otvorio je predsjednik Osim izjavom u svom stilu:

"Nadam se da smo ostali normalni poslije godinu dan, to je bilo najvažnije“, kazao je Osim.

Generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković je među najvažnije aktivnosti komiteta u proteklih 12 mjeseci ubrojio zakazivanje Skupštine NSBiH i usvajanje Statuta, nakon čega je ukinuta suspenzija Saveza od strane FIFA-e i UEFA-e.

"Do danas su održana 42 sastanka i sve odluke bile su donesene jednoglasno. Komitet je obezbijedio sponzora Premijer lige, a klubovi su oslobođeni plaćanja kotizacije. Pokrenuta je inicijative za formiranje Udruge premijerligaša i reorganizacije takmičenja. Komitet je također učinio mnogo na finansijskoj konsolidaciji, smanjenju duga, te je preduzeo određene zakonske mjere prema odgovornim osobama. Također, pokrenuta je reforma administracije, kao i duge aktivnosti koje bi dovele do poboljšanja rada administracije Saveza“, kazao je Baković.

Član komiteta Darko Ljubojević je naglasio, da je Savez bio u teškoj situaciji, ali da je angažovanjem svih ispunjen osnovni cilj -usvajanje Statuta.

"Treba napomenuti da su veliki doprinos u radu komiteta dali i ambasadori Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sergej Barbarez. Uspjeli smo vratiti imidž i pozitivnu atmosferu“, kazao je Ljubojević.

Na kraju press konferencije generalni sekretar Baković je uručio prigodne poklone članovima komiteta za njihov doprinos u stabilizaciji stanja u nogometu u našoj zemlji.

Prije press konferencije predsjednik Osim, potpredsjednik Begić i generalni sekretar Baković su bili gosti načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića, kao i NSSBK-a, navodi se u saopćenju.
-PAJA Fan Club!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 19 apr 2012, 00:32

Armageddon2012 je napisao/la:ti vrijeđaš čovjeka,a ja ti fino gore argumentovano napisah da je procenat gostujućih pobjeda bio isti i lani prije komiteta,kad je borac bio prvak,21 %..
Kad nema mačka, miševi kolo vode. 22 posto je procenat ovogodišnjih gostujućih pobjeda, a procenat pobjeda domaćina se smanjio ove sezone za 7 posto u odnosu na prošlu i 11 posto u odnosu na tvoju sezonu procvata.

Pokrenuli ste priču o ispadanju, najbolje bi bilo da nas napuste Slavija i Sloboda. Nadam se da će Kozara i GOŠK opstati!
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 19 apr 2012, 04:25

spielführer_21 je napisao/la:Pokrenuli ste priču o ispadanju, najbolje bi bilo da nas napuste Slavija i Sloboda. Nadam se da će Kozara i GOŠK opstati!
Ma sta ce nam Kozara i GOŠK, nikada doci do B. Gradiške ili Gabele, ja cu biti iskren i reci da zelim da ispadnu klubovi cije gostovanje meni nikako neodgovara, tj. daleki. A realno ako gledamo, mislim da ce ispasti Kozara i Leotar.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 19 apr 2012, 07:46

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:stvarno ljudi,ko ce uz kozaru ispasti? :?:

ovo za slobodu i velez mi nekako neozbiljno,nema sanse...

gosk,travnik,slavija?

Zašto ne druže? ;) Pa iz nekih,ruku na srce,ozbiljnijih i jačih liga su ispadali i veći klubovi od pomenutog dvojca i niko na to nije gledao kao na nemoguću misiju.Ako je neko na kraju 15. i 16. neka ispadne ,pa bio to Željo i Borac ,ili Kozara i na primjer moj Rudar.Rezultati su mjerilo,a ne tradicija kluba ;) Nesumnjivo je da su Sloboda i naročito Velež klubovi bogate tradicije,sa dosta navijača i bukvalno brendovi svojih regija ali ,kad je to sve tako, ti klubovi bi se trebali boriti za šampionsku titulu u ovakvoj ligi a ne za opstanak :geek: A zašto jr to tako neka razmisle ljudi koji vode te klubove.Nek ispadne ko zasluži,ni po babu ni po stričevima :D Kozara je 99% putnik u niži rang,mada sam mislio nakon par uvodnih kola da bi mogli da ostanu,ali sam se prevario.Kakvo je sad stanje mislim da bi se moglo desiti da na kraju izvisi GOŠK ili čak neko od gore pomenutog dvojca(Velež i Sloboda) iako tabela trenutno ne govori tako.još su 24 boda u igri.biće tu svega i svačega :mrgreen:
Slažem se u potpunosti. Ako Željo bude 15. ili 16. neka ispadne. Tradicija je super, ali to treba pokazati i na terenu. Inače ja bi volio da ispadne Travnik. Em što nam uzmu bodove, em št nas ubiju, em što nas sudija dole iskasapi. (da budem iskren, ove godine je sve bilo čisto kao suza- ljudi bili bolji i uzeli nas), a redovno se naguze Širokom i Borcu.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 19 apr 2012, 13:47

da se vratim na one tvrdnje ljudi iz Širokog da su oštećeni u I. Sarajevu
Na 43. sjednici Komiteta za normalizaciju održanoj u Travniku doneseno je pet odluka:

5. Komitet podnosi disciplinsku prijavu protiv odgovornih lica NK Široki Brijeg zbog neobjektivnih i neargumentovanih istupa u sredstvima infoirmisanja.
DRUG NEBI TI PUNCA

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 apr 2012, 15:20

bagrcavi je napisao/la:da se vratim na one tvrdnje ljudi iz Širokog da su oštećeni u I. Sarajevu
Na 43. sjednici Komiteta za normalizaciju održanoj u Travniku doneseno je pet odluka:

5. Komitet podnosi disciplinsku prijavu protiv odgovornih lica NK Široki Brijeg zbog neobjektivnih i neargumentovanih istupa u sredstvima infoirmisanja.
To nema apsolutno nikakve veze s time da li su u pravu ili ne, jednostavno se po defaultu kaznjava komentiranje sudjenja ili sudaca od strane odgovornih osoba ili struke kluba (kao sto je praksa bila dosad tijekom sezone), no i to ce se adresirati na skorasnjoj konferenciji za novinare.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 apr 2012, 15:22

ŠB_Fidelis je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:da se vratim na one tvrdnje ljudi iz Širokog da su oštećeni u I. Sarajevu

To nema apsolutno nikakve veze s time da li su u pravu ili ne, jednostavno se po defaultu kaznjava komentiranje sudjenja ili sudaca od strane odgovornih osoba ili struke kluba (kao sto je praksa bila dosad tijekom sezone), no i to ce se adresirati na skorasnjoj konferenciji za novinare.
joj..nema ovo veze sa suđenjem..ovo se odnosi na ono da savez ne radi kako treba, da ce iz širokog ukazat na neke stvari, da se mješaju članovi u rad nekih komisija itd.pa vjerojatno oni iz tog razloga kao prijete..

bit ce sutra prijenos uzivo, barem tako pise na stranici nk siroki, pa cemo svi vidjet o cem se radi
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 19 apr 2012, 15:36

Hercegovacka cetvorka dobro suradjuje i tu nema krize.
Za Gosk neznam jesu li uclanjeni i jesu li ih vec ubacili ovi gore :mrgreen:

redwhite

Post Postao/la redwhite » 19 apr 2012, 16:24

Po defaultu se kaznjava komentarisanje sudjenja,ali isto nije predmet kontrole.Sudije su zasticene medijskih komentara(po ugledu na europske lige),ali se njihovo djelovanje ne pregledava.Isti ti budu ponovno delegirani
Ne mogu se sloziti da je sudjenje napredovalo,samo se mogu sloziti da se perfidnije rade te "sitne i nebitne" sudijske greske.
Mogu prihvatiti da se nenamjerno pogrijesi,ali kada te stvari konstantno odgovaruje jednim te istim klubovima...
Liga nije bila nikad gora,"reorganizacija" saveza koliko do sada mogu da vidim odgovara samo nekima,generalnog napretka lige nema.
Mogu da razumijem da neki misle da je sve bajno i sjajno zato sto to njihovom klubu godi.Takvi smo mi balkanci

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 19 apr 2012, 16:44

Aveti prošlosti scako malo se jave, i svi ljubitelji fudbala ih moraju prepoznati i dati podršku promjenama u NSBiH. Kao realista apsolutno sam svjestan da idealno stanje u savezu neće biti moguće dok država nebude ustrojena po principima moderne evropske zemlje. A do tada ostaje nam boga moliti da zdravlje našeg švabu posluži što duže

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 apr 2012, 21:46

redwhite je napisao/la:Po defaultu se kaznjava komentarisanje sudjenja,ali isto nije predmet kontrole.Sudije su zasticene medijskih komentara(po ugledu na europske lige),ali se njihovo djelovanje ne pregledava.Isti ti budu ponovno delegirani
Ne mogu se sloziti da je sudjenje napredovalo,samo se mogu sloziti da se perfidnije rade te "sitne i nebitne" sudijske greske.
Mogu prihvatiti da se nenamjerno pogrijesi,ali kada te stvari konstantno odgovaruje jednim te istim klubovima...
Liga nije bila nikad gora,"reorganizacija" saveza koliko do sada mogu da vidim odgovara samo nekima,generalnog napretka lige nema.
Mogu da razumijem da neki misle da je sve bajno i sjajno zato sto to njihovom klubu godi.Takvi smo mi balkanci
to je to..i ako sam dobro skuzio upravo je zbog toga sutra press, upravo je zbog toga izdao Široki priopćenje..ništa drugo..ne kazu da je Slavija nezasluženo dobila, ili da je Željo nezasluženo prvi..

baš me zanima o čem će pričat
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 apr 2012, 02:12

redwhite je napisao/la:Po defaultu se kaznjava komentarisanje sudjenja,ali isto nije predmet kontrole.Sudije su zasticene medijskih komentara(po ugledu na europske lige),ali se njihovo djelovanje ne pregledava.Isti ti budu ponovno delegirani
Tek si se registrovao,a vec k.enjas da se tako slikovito izrazim...Nacin diskutovanja na forumu,kad se iznose takve stvari koje si ti iznio,je da ih i argumentujes,a ti to nisi uradio...Da li uopste pratis nasu ligu,gledas utakmice uzivo?Koliko dugo je pratis?Da li si uopste svjestan kakvo je stanje prije bilo i kakvo je sudjenje bilo? E pa ja cu ti reci,centra nisi mogao preci u gostima,ako si se dobro drzao,uslijedio bi neki penal da te dokrajci,pobjeda gostiju se slavila kao najveci praznici itd itd....Rad sudija se itekako nadgleda,posebno otkad je Komitet dosao,a ako nisi svjestan da su neki vec suspendovani i skinuti sa liste,onda se opet vracamo na pocetak i tvoje,ocigledno,nedovoljno pracenje desavanja u savezu... Ne, ja ne kazem da je sve bajno,daleko od toga,ali negdje se mora poceti,negdje se moraju 'zasukati rukavi' i poceti sa radom...E to,druze moj,radi ovaj Komitet,vidio ti to ili ne...Nista ne dolazi preko noci,za sve dobro je potrebno mnogo rada i vremena,a pogotovo kod nas,gdje su prethodnici doveli u pitanje opstanak fudbala kao sporta u nasoj zemlji i ti kazes nema generalnog napretka!!?? I nema,on je RADIKALAN,jer su ljudi spasili nas fudbal...Da li si prije imao sponzora lige,konstantno utakmice na TV-u,lopte za sve klubove(ma kakve one bile,neki je znak unaprijed) i slobodno cu reci BOLJE SUDJENJE(ovu su samo neki primjeri napretka u 2god,koji ovi prije nisu uradili u prethodnih 15)!!!???Da li imas bolje rjesenje od Komiteta i ljudi koji su sad tu?Predlozi nam,molim te, spasi nas perfidnosti...

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 apr 2012, 08:17

Obavezno smanjit i to fino obavjestit klubove recimo na pola sezone da se od iduce godine smanjuje liga na 12 klubova.Dakle dat vremena klubovima da znaju sta ce bit tako da klubovi imaju vremena da se pojacaju kako igracki tako i finansijski.Pa boze moj koja budu zadnja 4 vozdra ko kod bio.
Ja licno bi volio ligu sa 12 a moja zelja bi bila ovi klubovi.
Sloboda
Celik
Siroki
Zrinjski
Zeljo
Sarajevo
Velez
Borac
Leotar
Rudar-Prijedor
Jedinstvo-Bihac
Orasje

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 apr 2012, 09:58

Alipasino je napisao/la:Obavezno smanjit i to fino obavjestit klubove recimo na pola sezone da se od iduce godine smanjuje liga na 12 klubova.Dakle dat vremena klubovima da znaju sta ce bit tako da klubovi imaju vremena da se pojacaju kako igracki tako i finansijski.Pa boze moj koja budu zadnja 4 vozdra ko kod bio.
ako i dodje do smanjivanja u narednim godinama, to se ne moze uraditi "u pola" sezone, vec prilikom zrijeba kola, kada se utvrdjuje nacin takmicenja citave sezone, a prije toga smanjivanje lige mora proci kroz glasanje, tj dali se ljudi unutar saveza slazu da je to neophodno.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 20 apr 2012, 09:59

Dobar si ti meni :mrgreen: Kakvo crno Jedinstvo, jedva kuburi po Federalnoj, i Orašje :roll: I logično je da će klubovi znati prije početka sezone da bi se liga smanjivala...
Čelik Zenica 1945

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 20 apr 2012, 10:42

aleksandar_veliki je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:Dobar si ti meni :mrgreen: Kakvo crno Jedinstvo, jedva kuburi po Federalnoj, i Orašje :roll: I logično je da će klubovi znati prije početka sezone da bi se liga smanjivala...
Vidi klubovi ne moraju znati, odnosno ukoliko se zeli liga smanjiti to se moze uraditi odmah. Kako? Vrlo lako! Na licenciranju su zauzmu ostriji stavovi, odnosno postuju se propisi i pravila i smanji se liga, samo ukoliko bi se drzali pravila i propisa mozda bi 4 kluba prosla licenciranje.
Aco, ja mislim da jednostavno ne postoji dobra volja za smanjenje lige, od ljudi koji svojim glasom to mogu blokirati, a sve za rad sopstvenih interesa.
Kvalitet bi se rapidno popravio i kada bi PL ostala na 16 klubova, a da se reorganizira cijeli sistem takmičenja i da se drugi rang napravi od isto toliko klubova. Normalno na cijelom području Države.
Trenutno imamo 48 klubova u prva dva ranga, što je ogromno.
Možda bi naredni korak mogao biti skraćivanje ta dva ranga takmičenja na po 10-12 klubova, za par godina.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 apr 2012, 10:43

Nikad se nasi nece dogovoriti oko ovoga kad smo idioti i zivotinje a ne ljudi, sve nam se svodi na nacionalnoj osnovi. Doci ce ovi iz RS i reci "e mi necemo jer ima manje srpskih klubova" ili ce isto napraviti "hrvati" ilil "bosnjaci".

Jednostavno napraviti ovo sto kaze Aco, postroziti uslove/pravila - ili ispunjavas ili ne.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

MirzaGunner
Kontakt:

Post Postao/la MirzaGunner » 20 apr 2012, 10:51

Elegant je napisao/la:Nikad se nasi nece dogovoriti oko ovoga kad smo idioti i zivotinje a ne ljudi, sve nam se svodi na nacionalnoj osnovi. Doci ce ovi iz RS i reci "e mi necemo jer ima manje srpskih klubova" ili ce isto napraviti "hrvati" ilil "bosnjaci".

Jednostavno napraviti ovo sto kaze Aco, postroziti uslove/pravila - ili ispunjavas ili ne.
Naravno to je tako kod nas jednostavno mi nismo ljudi, tri nacije kod nas i uvijek ce jedna da bude problem kao sto ti kazes npr:Srbi,hrvati bunice se i od toga nema onda nista nazalost! :roll:
F.K.Rajvosa! Arsenal FC!! Rafael Nadal!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 20 apr 2012, 10:56

Pa nije ovo jedina država sa više naroda/nacija, neke multinacionalne države su najuspešnije na svim poljima (Švicarska). Kod nas je problem što smo zaostali, bilo da smo jedna ili 16 nacija. Nadoćemo i mi, samo treba dočekati :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.