FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

bordo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la bordo » 19 apr 2012, 22:33

Gdje ces sa bratom Bilalom!!! Francuski mangup!!!
Ma rijesi ce to Jupi!!! Po samarcinu obadvojici!!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 apr 2012, 23:11

JP treba malo uvesti reda u svlačionicu jer ovo nije prvi put da se svađaju oko toga ko će izvesti slobodan udarac.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 apr 2012, 23:34

secer je napisao/la: sad, mene zanima sta je sa igracima koji su u stanju unaprijediti bayernovu igru i popuniti rupe koje imamo?
Zato što naša ekipa kada je u pitanju prvih 11 maltene nema rupa...Mi moremo samo uzeti drugačije, teško da možemo bolje...

O tome kakav bi kagawa bio kod nas ne želim predviđati a neki vanserijski igrači na toj poziciji baš i nisu slobodni. Jedino kaj mi moremo raditi to redimo, a to je odrađivanje maestralnog transfer rok. Nesječam se kad je Bayern zadnji puta povezao ovako dva pametna prelazna roka - ne govorim tu o zvijezdama, nego o planskom kupovanju, i da se dobiju igrači za manje para nego kaj vrijede i da se popunjavaju baš one pozicije koje nam škripe...

Na Ulijevom mjestu ja bi kroosa žrtvovo za kaku, ali nisam siguran da bi to napravio za Kagawu - nadam se da me razmeš.

Nije da ja ne bi kagawu u Bayernu, daleko od toga, no nebi ga vidio ko neku mesiju i nisam baš siguran da bi njegov prelazak tako glatko bio obavljen. Jel ti misliš da bi Kagawa u ovakvom ozračju u BUNDESLIGI uopće htio u Bayern? Dobro razmisli sa čim bi se on sve morao suočiti! ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

ArnelBa
Kontakt:

Post Postao/la ArnelBa » 20 apr 2012, 00:03

Pozz svima. :)
Inače već nekih godinu i po pratim dešavanja na ovom forumu, ali nikad nisam imao volju da se registrujem tu.
Eto sad odlučih da to uradim i da kažem da će Bavarci da imaju još jednog člana ovdje. :D

Taman sam se pojavio tu u pravi čas, da se svi zajedno možemo naslađivati Bayernovom prolasku u finale LP, kao i njenom osvajanju nadam se. :)
Jedan grb, jedan tim, jedna boja, samo je jedna ljubav moja.

♥ FC BAYERN ♥

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 apr 2012, 00:12

anton 1983 je napisao/la:Nije da ja ne bi kagawu u Bayernu, daleko od toga, no nebi ga vidio ko neku mesiju i nisam baš siguran da bi njegov prelazak tako glatko bio obavljen. Jel ti misliš da bi Kagawa u ovakvom ozračju u BUNDESLIGI uopće htio u Bayern? Dobro razmisli sa čim bi se on sve morao suočiti!
Ovdje se u potpunosti slazem s tobom uz par dodataka, naravno da nije sigurno bi li Kagawa bio toliko uspjesan u Bayernu kao sto je sada u Dortmundu, mnoge stvari se trebaju poklopiti . Medjutim siguran sam da BvB Kagawu ne bi prodao Bayernu, sto je i logicno i meni je zaista drago zbog toga, jer nema smisla uzimati jednu od najbitnijih karika tog kluba sto Kagawa trenutno jeste, siguran sam da BvB ukoliko ovaj momak ne bude zelio da produzi ugovor s njima, oni ce ga prodati vjerovatno u inostranstvo, cak i za manje pare nego li bi eventualno Bayern ponudio.Imamo primjer Gustava, nakon cijeg odlaska se polako Hoffenheim poceo raspadati i cjelokupni koncept njihove igre, naravno Hoffenheim je postao klub slican Ajaxu, nevjerovatno je koliko dobrih igraca proizvode a onda ih prodaju za kiflu ili posude u neki drugi klub. Siguran sam da BvB nece pojacati svog najveceg rivala, tako da od dolazaka igraca iz ovog kluba nema nista, Bayo se treba okrenuti igracima drugih klubova.

@ ArnelBa
Dobrodosao i budi siguran da cemo se radovati svi zajedno tituli Lige Prvaka na Allianz Areni ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 apr 2012, 00:15

anton 1983 je napisao/la: Nije da ja ne bi kagawu u Bayernu, daleko od toga, no nebi ga vidio ko neku mesiju i nisam baš siguran da bi njegov prelazak tako glatko bio obavljen. Jel ti misliš da bi Kagawa u ovakvom ozračju u BUNDESLIGI uopće htio u Bayern? Dobro razmisli sa čim bi se on sve morao suočiti! ;)
Kagawa bi pas'o svakom timu pa tako i vama, ali ako Kagawa bude išao negdje to definitvno neće bit' Bayern i to mi svi znamo, ali sanjariti nije zabranjeno.

Momak je osvojio 2 Bundeslige u dvije sezone, igra sad i finale kupa. Sam je rekao da ako bi išao iz BvB-a da bi to bilo van Njemačke(99% EPL) i da za njega postoji samo BvB u Njemačkoj, te da nema motiva da mijenja klubove unutar' lige. To mu nije izazov...

Malo je nerealno s vaše strane razmišljati o pojačanjima iz BvB-a i to baš u ovim trenucima kad se dešava to što se dešava u ligi... 8-) - dominacija :mrgreen:
Realnije bi bilo obratno :mrgreen: , vjeruj mi @anto 8-).... Znam da nije ni ovo realno, ali morao sam napisat' jer ne znam kako bih drugačije pojasnio takvu jednu vjerovatnoću prelaska nekog našeg igrača u FCB. :?

Ne trebaju mi niti prsti jedne ruke da bi nabrojao igrače u zadnjih 20-30 godina koji su direktno prešli iz BvB-a u Minken - to je samo Frings koji je napustio Sinking Ship(BvB), koji je praktično bio istjeran samo da se izglavi koja para. ;)

Vjerovatno bi vam se uklopio u sistem igre, ali vjerovatnoća da pređe u Bayern je 0,00 %. Dakle bez šanse. To ti ja tvrdim, ne samo za Japanera (bez obzira što možda ide iz BvB-a) nego za bilo kojeg BvB-oFca u ovom trenutku i u bližoj budućnosti. Trust me! ;)

Evo @Bundesliga ti je sve rekao ;). Realan i down to earth do jaja 8-) Bravo dečko :!:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 apr 2012, 00:17

geronimo je napisao/la:ps: auu, kuku lele, al´ se stranica zuti. :mrgreen:
platices mi hare, platices samo tako. :twisted:
"Meščini" da ti plaćaš janjetinu za uspjesnu sezonu klinja iz Frankenlanda. :mrgreen:

Ta se duris, nekako mi je sad puno ljeVsi i osvjezeniji ovaj vas mali kutak. "More bit" da donosi srecu, haj ga znaj. :lol: Jos samo da @secku nabacimo jedne sexy zute gace. :lol:

PS1: Si vec spremio Enesovu cehru za moje ljetne avanture? :evil:

PS2: Vidi i Pizzu jamili, mozda i budete kokurentni naredne sezone. :mrgreen: :lol:
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 20 apr 2012, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 20 apr 2012, 00:20

slika

Dobro mu stoji, što jest jest :mrgreen:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 apr 2012, 00:25

Semir bvb je napisao/la:Realan i down to earth do jaja Bravo dečko
Ma da tako stvari stoje i to su cinjenice.

@ Mandrax
Taj dres kod Baye mi je bio pravo ruzan :mrgreen: :lol: , ima sigurno i boljih slika.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 20 apr 2012, 01:44

Jedna stvar je jasna da smo Pizarra kupili da bude treći napadač jer je Uli naglasio da ta bomba od napadača neće biti profila Gomeza.Znači svi visoki igrači otpadaju.Mogu se očekivati igrači kao Doumbia, Lavezzi, Villa i njima slični.Bez obzira na formu Kroosa nam je desetka potrebna i tu se treba tražiti dugoročno rješenje jer ma koliko Kaka zvučao sjajno na papiru on ima godina.KAd su ostale pozicije u pitanju tu je samo još upitan lijevi bok gdje ćemo traziti univerzalca koji moze igrati i beka i krilo.Stim u vezi se spominju Vargas i Adriano koji su dosta ofanzivni kao i Alaba.Znač mogu se očekivati dvije bombe i jedan univerzalac do 10 mil eura.E sad će se mnogi pitati kako da se sve to pokupuje u jednom prijelaznom roku? Ako želimo skinuti BVB sa trona koja će sljedeće godine biti jača 20-30 posto minimalno uzimajući stečeno iskustvo mladih igrača i pojačanja koja će doći onda je ovo pod muss i neophodan korak ka stvaranju nedodirljivog Bayerna.

Mislim da su Hazard ili Erikssen logična rješenja jer su manje više povezani:prvi preko Buytena, a drugi jer igra u Holandiji koja je u dvorištu.Ima masa odličnih playmakera, a sad je na Uliju da pikne jednog dragog srcu mom.

VArgas i Adriano su za lijeve pozicije idealni, a o napadaču je teško govoriti.JAko puno je igrača koje BAyern moze dovesti pa je teško prognozirati, ali kad bi već birao to bi bio Roberto Soldado.Čak mi se on čini kao logično rješenje.Tu su još Doumbija iz CSKa, LAvezzi (preskup),Iker Muniain (mozda bi se mogao dovesti no borba bi bila zestoka), VAn Persie (ističe mu ugovor - ne bi bio preskup), Adrian iz Atletika je također zanimljiv igrač, Luis Suarez - također bi ga mogli dovesti no tu su postrani neke druge stvari koje nemaju veze sa fudbalom, CHicarito - ne bi htio otići iz MAn Utd, Theo Walcott (moze čak igrati i špicu) - ne znam sta bi rekao za njega , nit miriše nit smrdi, Lisandro Lopez - daleko od neke vrhunske forme, Hulka i Cavanija ne mozemo kupiti zbog ljudske pohlepe, John Guidetti se kao i Soldado čini logičan izbor, ali nije nikakva bomba već klinjo, Luk De Jong - mlad i talentovan, ali daleko od bombe o kojoj pričamo.O ostalim pada mi Damiao na pamet i Neymar, ali BAyern je rekao svoj stav u vezi latinosa iako Neymar ne moze biti promašaj sobzirom da je već sad jedan od najboljih igrača svijeta (nerealna kupovina).Tevez taj ni džaba ne bi mogao igrati u BAyernu.Villa već 30 ljeta, a i ova povreda će ostaviti traga.Ipak ne!
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 20 apr 2012, 06:39

Ante gdje ces bolan kroosa zrtvovat sha ti je malac je strava igrac. Kako samo mirno pametno odigrava kao da mu je 30 a ne 21 godina. Nekima je cudo sto je schweini izasao prije njega meni nije ni malo. Neko gore rece da hoffa prodaje igrace za kiflu? 35 miliona od transfera gustava I eduarda nije bas kifla. Plus ce sad I na sigurdsonu omastiti brk.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 20 apr 2012, 08:22

Ne znam zaš meni objašnjavate da Kagawa neće doči u Bayern? Secko je taj koji pluje po upravi, što se oko njega ne angažira! :lol:

U werderu startamo sa najslabijom mogućom ekipom! :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 20 apr 2012, 10:24

u subotu navece gledajte kako se dere real, tako ce fasovati da ce zamrziti posao kojim se bave, a bayern ce ih dokusuriti, samo da od pocetka pocne olinjo, jer ako ce im iko ispisati otpusnicu iz lige prvaka, onda je to posavski gonic olinjo
da, ali pod uslovom da ih barca stuce sa velikom razlikom. sad, neki knap poraz bi ih uzdrmao, ali bi jos vise povecao volju za iskupljenjem. ali, ako ih barac razbije, a nadam se da hoce, onda ih ni veliki murinjo nece podici do utakmice s bayernom.
ArnelBa je napisao/la:Pozz svima. :)
Inače već nekih godinu i po pratim dešavanja na ovom forumu, ali nikad nisam imao volju da se registrujem tu.
Eto sad odlučih da to uradim i da kažem da će Bavarci da imaju još jednog člana ovdje.
herzlich willkommen :)
Hare_BvB je napisao/la:Jos samo da @secku nabacimo jedne sexy zute gace. :lol:
nikad :!: na temi o salkeu napisah sta mislim o pavijanu klopu i njegovim babunima, tako da...
anton 1983 je napisao/la:Zato što naša ekipa kada je u pitanju prvih 11 maltene nema rupa...
ist das so :twisted:
gustavo je dizelas, dok su kroos i svajni mehki dizelasi. prvo poluvrijeme protiv reala je najsvjeziji i najbolji dokaz za ovu tvrdnju. trebam li napominjati da je badstuber dobio zuti karton upravo zbog njih trojice koji su ispali u sredini?!
osim toga, imati 5 igraca za 3 pozicije(dvije sestice i desetka) je nesto najzdravije za jednu ekipu.
ovo ti omogucava rotacije od koji profitiraju i igraci, a bome i klub. imati friske iliti odmorne igrace do kraja sezone = mogucnost za borbu na sva 3 fronta.
jos jednom pogledati utakmicu bvb vs. bayern. pitas li se zasto bayern nije odigrao svih 90 min. kao sto je odigrao drugih 45? jednostavno, momci nisu imali snage. imati igrace koji ce utakmicu nastaviti onim tempom kakvim su igrali oni iz prvih 11 jeste ono sto dobija utakmice, ono sto osvaja prvenstva.
anton 1983 je napisao/la:Na Ulijevom mjestu ja bi kroosa žrtvovo za kaku...
cekaj, zasto uopste koristiti rijec ´zrtvovanje´? prije bih se koristio rijecju ´nadopunjavanje´. sezona je duga i preduga(50+ utakmica) i samo pravilnom rotacijom mozes ostvariti zacrtane ciljeve.
anton 1983 je napisao/la:nisam siguran da bi to napravio za Kagawu
cekaj, spusti loptu :) jesi li cuo poslovicu koja kaze da je pametnom jedna dosta :)
pazi, kagava je odigrao 2 sezone u jednoj od najjacih liga na svijetu i slobodno mozemo reci da je u drugoj sezoni jos jaci iako je odigrao manji broj utakmica.
sad, ja razumijem zasto bi ti prije kaku i moram priznati da imas barem 2 yebeno jaka argumenta, ali :!:
postoje i vrlo jaki argumenti koji su pro kagava.
prvi argument je kakina zasicenost naspram kagavine gladi za trofejima. to cini najmanje 10% od svega, ali tih 10% odlucuje utakmice i prvenstva.
drugi argument su godine. ako bismo doveli kaku dobili bismo igraca koji bi nas unaprijedio i skojim bismo osvojili par trofeja. nekada bi se mogli hvaliti kako smo imali jaku generaciju koja je zarila i palila ligom i evropom.
problem je sto bismo u vrlo kratkom vremenskom periodu ostali bez 3 glavna igraca - udarac koji bi tesko podnjeli i koji bi nas vratio unazad. jer, kaka, riberi i roben na ovom nivou mogu igrati max. 3-4 godine i onda slijedi strasan pad.
kagava je igrac koji vec sada igra na vrhunskom nivou, a njegove godine nam govore da bi to bila odlicna investicija za narednih 8-10 godina.
anton 1983 je napisao/la:nisam baš siguran da bi njegov prelazak tako glatko bio obavljen. Jel ti misliš da bi Kagawa u ovakvom ozračju u BUNDESLIGI uopće htio u Bayern? Dobro razmisli sa čim bi se on sve morao suočiti!
u pravu si 100%. ali(kod vjecitog optimiste uvijek postoji ono ´ali´ :D ), ne zaboravi da navijas za giganta koji u odredjenom momentu povlaci poteze kakve ne povlace oni koji imaju jos vise novaca.
mislim da ces se sloziti sa mnom kad kazem da ne postoji klub koji ce dati 25+ miliona za igraca kojem istice ugovor. pogotovo ne za igraca koji se nije dokazao u najvecim takmicenjima(el, cl, sp).
nijedan klub osim bayerna. u nekim normalnim okolnostima ni bayern ne bi dao vise od 10-ak mil., ali mi smo u vanrednom stanju koje iziskuje krajnje mjere.
ne znam imas li ovaj njemacki sky, pa ako imas zanima me jesi li gledao zadnji sky90 u kojem je gostovao uli?
indirektno je rekao da ce bayern, zavisno od rezultata koje ostvari, dobrano odrijesiti kesu.
uliju je udareno na cast i ponos - nesto sto debeljko ne zaboravlja i ne oprasta.
zapamti, ako je hones zapikirao kagavu, taj ce doci u minhen bez obzira sta o tome mislili pojedini.
bayern je jedini klub koji za svajna i gomeza s lahkocom daje dvocifrene milionske ugovore - pare koje doticni ne bi zaradili u drugim klubovima.
mozemo mi pricati o ljubavi prema klubu, odbijanju pojacavanja glavnog konkurenta, mrznji, itd. ali, trebamo znati da ce taj isti vacke tesko odbiti bayernovu ponudu ako ista bude znatno veca od ponuda ostalih klubova.
dakle, nemoralne ponude se ne odbijaju, a uli je taj koji moze poslati ponudu koja se ne moze odbiti.
budimo realni, postoji lijep broj klubova koji su zainteresirani za kagavu, ali nijedan evropski klub nece ponuditi vise od 10-15 miliona, zar ne?
e, tu je nasa sansa. jbg, mi najbolje znamo koliko taj kagava vrijedi, zar ne :oops: :D
osim toga, pare su jedini razlog zbog kojeg kagava ne zeli da produzi ugovor. lud je onaj koji misli drukcije.
sad, samo je bayern taj koji mu moze ponuditi 6, 7 ili 8 miliona eura godisnje. drugi klubovi ne placaju toliko.
bayern se vodi onom: ´ima se, moze se´ :lol:
i za kraj, znas li onu staru, zikinu :lol: : ´prijatelju, sve za paaare´ :lol:
ps.
moram se ograditi i reci da su to samo primjeri i da je bitno jedino to da nam pojacanja trebaju upravo na tim pozicijama.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 20 apr 2012, 10:32

secer je napisao/la:riberi i roben na ovom nivou mogu igrati max. 3-4 godine i onda slijedi strasan pad.
Zaboravio si da je nadjeno rjesenje za Robena, i to nadam se vec od sljedece sezone da ce biti iskoristeno.

Xherdan Shaqiri, dugorocni krilni napadac. Moze igrati jos 15 godina :mrgreen:

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 20 apr 2012, 10:44

Treba se riješiti Robena na kraju sezone jer od njega više štete nego koristi

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 20 apr 2012, 10:49

Buducnost je napisao/la:Zaboravio si da je nadjeno rjesenje za Robena, i to nadam se vec od sljedece sezone da ce biti iskoristeno.
Xherdan Shaqiri, dugorocni krilni napadac. Moze igrati jos 15 godina
nista ja ne zaboravljam ;)
problem je sto drug secko ne vjeruje da doticni moze dostici robenov nivo i da zbog toga moramo sto vise izbalansirati ekipu dovodjenjem kvalitetnih pojacanja na drugim pozicijama - pojacanja koja ce kompenzirati sve nedostatke i zatvoriti rupe koje ce nastati odlaskom ova dva majstora.
do tada je bitno da ta pojacanja pomognu ekipu koju predvode riberi i roben.
bajern100 je napisao/la:Treba se riješiti Robena na kraju sezone jer od njega više štete nego koristi
:)
stvarno smijesan komentar.

ps.
par primjera na kojim pozicijama treba pojacati bayern.
kagava(21) + herman(20) + nasi alaba(19) + muler(22) + kroos(22) + sacir(20) = lijepa buducnost.
dakle, ova dvojica ili igraci slicni njima.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Buducnost
Kontakt:

Post Postao/la Buducnost » 20 apr 2012, 11:00

Ja sam siguran da ce Sakiri i preci Robenov nivo. Naravno ne odmah ali je sigurno da hoce. Nadam se samo da ce ga povrede zaobici. Pred njim su godine..

Roben jeste u ovom trenutku dosta kvalitetniji od Sakirija ali za 2-3 sezone, Sakiri ce biti na vecem nivou nego sto je sad Roben.

Jedini teski nedostatak u ekipi bit ce odlazak Riberija. E takvog borca i takvu ljudinu, igracinu.. tesko ce moci Bayern naci.

Za Robena se nesikiram puno. Kao sto sam rekao, dok Roben krene u penziju Sakiri ce biti na vecem nivou nego sto je on trenutno.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 20 apr 2012, 11:07

secer je napisao/la: ist das so :twisted:
gustavo je dizelas, dok su kroos i svajni mehki dizelasi. prvo poluvrijeme protiv reala je najsvjeziji i najbolji dokaz za ovu tvrdnju. trebam li napominjati da je badstuber dobio zuti karton upravo zbog njih trojice koji su ispali u sredini?!
osim toga, imati 5 igraca za 3 pozicije(dvije sestice i desetka) je nesto najzdravije za jednu ekipu.
ovo ti omogucava rotacije od koji profitiraju i igraci, a bome i klub. imati friske iliti odmorne igrace do kraja sezone = mogucnost za borbu na sva 3 fronta.
jos jednom pogledati utakmicu bvb vs. bayern. pitas li se zasto bayern nije odigrao svih 90 min. kao sto je odigrao drugih 45? jednostavno, momci nisu imali snage. imati igrace koji ce utakmicu nastaviti onim tempom kakvim su igrali oni iz prvih 11 jeste ono sto dobija utakmice, ono sto osvaja prvenstva.
DE SI BOG! :D

ne znam ćemu ovakav post? Jel sam ja reko da mi netrebamo nabaviti neki geferplihtung ili ja želim pravog cekija? Vidjet ćeš da ja želi cekija, a za one koji me znaju, ja sam bio onaj koji je tu ideju izmislio. Ja sam ti sam reko, da se nama teško bavaiti sa pojačanjima koji odmah idu u prvih 11, jer imamo jako dobrih prvih 11 i jako je malo BOLJIH IGRAČA OD NAŠIH N ATRŽIŠTU. To ne znači da mi ne trebamo se pojačati. znači d aja se slažem sa tobom ili bolje rečeno ti samnom :mrgreen: da mi trebamo neš kupiti po tom pitanju, ala "kagawa".

Reći ču još da je mene zasmetalo to što si ti napisao, da se uprava time ne bavi. Ko ti je to reko, kako ti to znaš, pa koji je mjesec? ja ti velim da bumo mi nekaj takvog dopelali a ti si misli kaj god oćeš...

i još jedna stvar. Dovođenje takvog igrača ,ne znači automatski BOLJE, nego znači drugačije. Oču ti reči da real more igrati u sredini sa pepeom, Xabijem i Khedirom, kao što može igrati sa Ozilom, Xabijem i Khedirom. To ništa nije bolje, nego je SEXUALNIJE i pitanje je koja ti postava u kojoj igri treba.

tako je za nas "bolje" da mi recimo u realu igramo sa "pravim" Schweinijem 8valjda znaš kaj mislim), Kroosom i Luisom Gustavom, nego recimo d aumjesto kroosa igra neko tipa Kagawa. nauči DRUGAČIJE, nauči BOLJE. Bolje je kad imaš u napadu Carrola i onda si dopeljaš Gomeza. Drugačije je kad u vezi imaš Schweinsteigera i kad imaš Ozila.
secer je napisao/la: cekaj, zasto uopste koristiti rijec ´zrtvovanje´? prije bih se koristio rijecju ´nadopunjavanje´. sezona je duga i preduga(50+ utakmica) i samo pravilnom rotacijom mozes ostvariti zacrtane ciljeve.
zato što ljudi koriste tu riječ, ja nemrem protiv Toga...pa znaš i sam što se bayernu događa, kad mu samo jedan Muller sjedi na klupi. U ovom slučaju sjedili bi i Kroos i Muller i šečiri - zato moraš koristiti riječ žrtvovanje. Kod nas je jako bitna stvar što mi imamo samo 34 kola...Opet ja sam ZA kupovinu tog igrača, ali znam da se nekoga MORA ŽRTVOVATI. No meni je Bayern uvijek prije kluba...

PS postoje igrači koje mam nije rodila da se rotiraju - kod nas ima takvih pun ****!

Što se tiće Kake njega sam samo spomenuo radi imena ak me razmeš.

što se tiće Kagawe, nisi ti to dobro promislio kolko ja vidim. ne vidiš crnu stranu u svemu tome.

postoji mogučnost da nas Bvb odbije ili da nas kagawa odbije - da li to bayern želi?

Kada bi Kagawa prešao kod nas veće šu šanse da to negativno odjekne u medijima nego pozitivno.

Kako bi naša ekipa primila tog kagawu koji sada dolazi iz Bvb-a?

Mediji bi nas razapeli jer "žrtvujemo2 švabu za japanca

Zamisli si samo da sa tim transferom pogriješimo jer se Kagawa kod nas ne snađe...

Minusa je previše da bi se mi samo tako odlučili na pokušaj dovođenja kagawe, jer nam još jedna pljuska ne treba...

A što ovo napišeš za Schweinia i Gomeza. gle neću sa tobom pričati sada o vedadu, Džeki i Salihoviću o tome ko je bolji, neg ću ti samo reči da je Inter Schweiniju nudio veću plaču što se zna. A kada je Chelsea došao po MAria za 50 milja, sigurno mu nisu mislili dati manje nego što je onda zarađivao, već bi mu plača bila jako slična ovoj koju sada ima, ako ne i bar za 25% veća...

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 20 apr 2012, 11:51

anton 1983 je napisao/la:Reći ču još da je mene zasmetalo to što si ti napisao, da se uprava time ne bavi. Ko ti je to reko, kako ti to znaš, pa koji je mjesec? ja ti velim da bumo mi nekaj takvog dopelali a ti si misli kaj god oćeš...
majku mu, izgleda da je ipak ogromna razlika izmedju hrvatskog i bosanskog jezika :lol: ono, bas se ne razumijemo.
u prethodnom postu napisah da se uprava itekako bavi tim pitanjem tj. sigurno je da ce biti pojacanja.
sad, hoce li to biti ´pojacanja´ ili pojacanja, zavisi od rezultata koje ostvarimo.
ovo ti je iz usta velikog ulinatora i izreceno je na sky90.
dakle, ako bayern bude igrao finale lp-a i ako osvoji kup, onda se spremi za ne tako zvucna imena.
ali, ako bayo ispusi od dortmunda u finalu kupa, onda se spremi za yebeno dobra pojacanja od 20+ miliona.
anton 1983 je napisao/la:i još jedna stvar. Dovođenje takvog igrača ,ne znači automatski BOLJE, nego znači drugačije.
netacno. ustvari, djelomicno tacno. pazi, ako jednu desetku zamijenimo drugo desetkom koja je, usput receno, kvalitetnija od one koju imas, onda je to itekako bolje za ekipu.
+ dovodjenje kagave = odmoran svajni(mijenjao bi se sa kroosom) odmoran gustavo, odmoran kroos, odmoran riberi.
anton 1983 je napisao/la:pitanje je koja ti postava u kojoj igri treba.
daaa, tako je. moj prijedlog omogucava mnogo vise varijanti 8-)
anton 1983 je napisao/la:tako je za nas "bolje" da mi recimo u realu igramo sa "pravim" Schweinijem 8valjda znaš kaj mislim), Kroosom i Luisom Gustavom, nego recimo d aumjesto kroosa igra neko tipa Kagawa. nauči DRUGAČIJE, nauči BOLJE.
nije bolje. da imamo kagavu, onda bismo nespremnog svajnija fino posjeli na klupu dok bi na nj. mjestu zaigrao kroos, a na krosovom kagava ;)
anton 1983 je napisao/la:Bolje je kad imaš u napadu Carrola i onda si dopeljaš Gomeza. Drugačije je kad u vezi imaš Schweinsteigera i kad imaš Ozila.
kagava umjesto kroosa i samo kroosa, s tim da bi doslo do lancane reakcije koja bi koristila bayernu i samo bayernu.
anton 1983 je napisao/la:zato što ljudi koriste tu riječ, ja nemrem protiv Toga...pa znaš i sam što se bayernu događa, kad mu samo jedan Muller sjedi na klupi.
ne desava se nista ako ekipa pravi dobre rezultate.
anton 1983 je napisao/la:U ovom slučaju sjedili bi i Kroos i Muller i šečiri - zato moraš koristiti riječ žrtvovanje.
netacno. samo pesimista gleda kroz te naocare. ti igraci bi igrali, a sto je najvaznije, do kraja sezone bismo izgurali na najvecem mogucem nivou jer ne bi bilo umornih igraca.
dakle, nadopuna, niks zrtvovanje :)
anton 1983 je napisao/la:postoje igrači koje mam nije rodila da se rotiraju - kod nas ima takvih pun ****!
za to je kriv trener i niko drugi. igrace treba ubijediti da je bayern > roben, bayern > riberi, itd.
sad, ako cemo u detalje, stalno bi se rotirali igraci sredine terena koji su inace mirne naravi ;) dok bi roben i riberi svakako odigrali vecinu utakmica.
anton 1983 je napisao/la:što se tiće Kagawe, nisi ti to dobro promislio kolko ja vidim. ne vidiš crnu stranu u svemu tome.
postoji mogučnost da nas Bvb odbije ili da nas kagawa odbije - da li to bayern želi?
Kada bi Kagawa prešao kod nas veće šu šanse da to negativno odjekne u medijima nego pozitivno.
Kako bi naša ekipa primila tog kagawu koji sada dolazi iz Bvb-a?
za razliku od mene koji sam vjeciti optimista, a iznio sam i argumente koji govore u moju korist, ti si teski pesimista koji od bijele macke pravi crnu.
kak bi igraci primili kagavu? isto kao sto su primili i ostale igrace. pa, oni su nagovarali rojsa i gocea da predju u bayern, zar ne?
anton 1983 je napisao/la:Mediji bi nas razapeli jer "žrtvujemo2 švabu za japanca
ne bi ako bi bayern pravio rezultate. dakle, svi bi pozdravili prelazak velikog igraca u najveci klub - tamo i pripada.
ne zaboravi da svi novinari svrsavaju na bayern iako ga redovno kritiziraju. ipak se radi o klubu koji pumpa njemacki moral i na najbolji moguci nacin ih predstavlja u evropi s kojom su se nijemci oduvijek takmicili ;)
anton 1983 je napisao/la:Zamisli si samo da sa tim transferom pogriješimo jer se Kagawa kod nas ne snađe...
to se ne moze desiti. momak je prekvalitetan i sa ogromnom dozom samopouzdanja da bi mu se desilo tak nest.
anton 1983 je napisao/la:A što ovo napišeš za Schweinia i Gomeza. gle neću sa tobom pričati sada o vedadu, Džeki i Salihoviću o tome ko je bolji, neg ću ti samo reči da je Inter Schweiniju nudio veću plaču što se zna. A kada je Chelsea došao po MAria za 50 milja, sigurno mu nisu mislili dati manje nego što je onda zarađivao, već bi mu plača bila jako slična ovoj koju sada ima, ako ne i bar za 25% veća...
neki su svajnu nudili vecu platu od one koju je imao prije produzenja ugovora.
za gomeza cu se samo nasmijati. liverpul je jedini koji se kod nase uprave raspitivao za gomeza i to za posudbu, a nikako za kupovinu. pazi, ovo je iz ulijevih usta, a nikako iz medija koji izmisljaju vijesti.
celzi jeste nudio 50 miliona ali ne za gomu, nego za riberija ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 apr 2012, 11:52

slika

Robben odbio Juve preko sms-a, najvjerovatnije da će već tokom aprila produžit ugovor s Bayernom. A ugovor mu inače ističe kao što je poznato, 2013. god.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.