Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MirzaGunner
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la MirzaGunner » 20 apr 2012, 11:01

spielführer_21 je napisao/la:Pa nije ovo jedina država sa više naroda/nacija, neke multinacionalne države su najuspešnije na svim poljima (Švicarska). Kod nas je problem što smo zaostali, bilo da smo jedna ili 16 nacija. Nadoćemo i mi, samo treba dočekati :mrgreen:
Znam da nismo jedina drzava ali kazem samo da je to tako kod nas, naravno i to dobro zaostali nema nas ni na mapi..Sad kad cemo nadoci to treba da se vidi aBd ja se nadam da hocemo u skorijem vremenu, ali dokle su god ove guzonje na vlasti bgm......!! :lol: ;)
F.K.Rajvosa! Arsenal FC!! Rafael Nadal!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 20 apr 2012, 12:07

http://sportsport.ba/bh_fudbal/jelic-za ... bova/78972" onclick="window.open(this.href);return false;

Ajmo malo o ovom diskutovati...
U startu da kažem da podržavam svaki sastanak klubova, to samo pokazuje koliko je neophodno da imamo Udrugu premijerligaša. Jedino mi nije jasno otkud Jeliću informacija da je Komitet protiv sastanka? Ja nisam vidio da se Komitet oglasio povodom toga :? Možda sam propustio...

A iz izjave kao da ni on sam nije siguran:
"Meni uopće nije jasno zašto Komitetu za normalizaciju smeta sastanak sa 13 klubova Premijer lige, gdje želimo zajedndo sjesti i donijeti argumente i na njihovom osnovu razgovarati o propustima rada komisija i pojedinih članova komisija, a posebno Sudačke komisije na čelu. Ne znam zašto pojedinim članovima Komiteta smeta takav sastanak. Ako se sjećamom, gospodo, da je prije nekoliko godina jedan od članova Komiteta povukao ekipu sa terena zbog nezadovoljnog suđenja, a taj isti nam ne dozvoljova da razgovaramo", ističe prvi čovjek kluba s Pecare,
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 apr 2012, 12:24

Stara prica isti akteri, dosadni su.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 20 apr 2012, 12:25

Prijeratni prodavač cipela ponovo u akciji. Daklen, pozivan, našin navijača da navijaju sutran korektno kao i uvijek.
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 apr 2012, 12:35

Taj ''prijeratni prodavac cipela'' je usput ponajveci sportski radnik u BiH. I najsposobniji. Ne znam samo sta to onda tek govori o ovim sto nisu ''prijeratni prodavaci cipela'', koja je njihova specijalnost da toliko ''kaskaju''.
Ne znam sto nekome ima smetati ako se prozivaju nepravilnosti ili ukoliko se ukazuje na iste, opet kazem nebitno hoce li to i za nas napraviti, nek se nesto rijesava, ili sto nekome ima smetati sastanak klubova ili da imamo udruzenje premijerligasa kao svaka normalna liga.
Problem eto jer to rece Jelic koji onako glupavo izgleda/djeluje i isto tako prica, a jos predstavlja Široki Brijeg, koji usput ''sjedi'' iza Zeljeznicara, pa mora da proziva babu Osima za privilegiranost, sta li. Al vraga, sjedi sa njim pola sata, ja jesam, daleko je to od glupog i nesposobnog.
...Život za Široki...

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 20 apr 2012, 12:38

Na ovoj presici je spominjao kako finalista kupa treba igrati u europi.Prosle god celik je bio finalista a nije igrao europu da li je to u pitanju bilo ova odluka komiteta ili sto celik nije dobio licencu ???

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 20 apr 2012, 12:39

ŠB_Fidelis je napisao/la:Taj ''prijeratni prodavac cipela'' je usput ponajveci sportski radnik u BiH. I najsposobniji.
Ne znam sto nekome ima smetati ako se prozivaju nepravilnosti ili ukoliko se ukazuje na iste, ili sto nekome ima smetati sastanak klubova ili da imamo udruzenje premijerligasa kao svaka normalna liga.
Problem eto jer to rece Jelic koji onako glupavo izgleda i tako isto prica, a jos predstavlja Široki Brijeg. Al vraga, sjedi sa njim pola sata, ja jesam, daleko je to od glupog i nesposobnog.
Koliko znam, sam Komitet je pokrenuo inicijativu da se formira udruženje klubova, jer je i njima u cilju da rasterete Savez, a i UEFA im to nalaže da učine. Ne kontam, kako to sada Komitet opstruira formiranje udruženje premijerligaša??

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 apr 2012, 12:41

damirfile je napisao/la:Na ovoj presici je spominjao kako finalista kupa treba igrati u europi.Prosle god celik je bio finalista a nije igrao europu da li je to u pitanju bilo ova odluka komiteta ili sto celik nije dobio licencu ???
ako pobjednik kupa bude i osvajac lige, onda je trebao finalista da igra u evropi. Prosle godine Željo nije bio prvi u ligi, tako da Celik, iako je dobio licencu koliko sam upoznat, nije dobio mjesto u Evropi

redwhite

Post Postao/la redwhite » 20 apr 2012, 12:41

NEZALAGANJE je napisao/la:
redwhite je napisao/la:Po defaultu se kaznjava komentarisanje sudjenja,ali isto nije predmet kontrole.Sudije su zasticene medijskih komentara(po ugledu na europske lige),ali se njihovo djelovanje ne pregledava.Isti ti budu ponovno delegirani
Ne mogu se sloziti da je sudjenje napredovalo,samo se mogu sloziti da se perfidnije rade te "sitne i nebitne" sudijske greske.
Mogu prihvatiti da se nenamjerno pogrijesi,ali kada te stvari konstantno odgovaruje jednim te istim klubovima...
Liga nije bila nikad gora,"reorganizacija" saveza koliko do sada mogu da vidim odgovara samo nekima,generalnog napretka lige nema.
Mogu da razumijem da neki misle da je sve bajno i sjajno zato sto to njihovom klubu godi.Takvi smo mi balkanci
Tek si se registrovao,a vec k.enjas da se tako slikovito izrazim...Nacin diskutovanja na forumu,kad se iznose takve stvari koje si ti iznio,je da ih i argumentujes,a ti to nisi uradio...Da li uopste pratis nasu ligu,gledas utakmice uzivo?Koliko dugo je pratis?Da li si uopste svjestan kakvo je stanje prije bilo i kakvo je sudjenje bilo? E pa ja cu ti reci,centra nisi mogao preci u gostima,ako si se dobro drzao,uslijedio bi neki penal da te dokrajci,pobjeda gostiju se slavila kao najveci praznici itd itd....Rad sudija se itekako nadgleda,posebno otkad je Komitet dosao,a ako nisi svjestan da su neki vec suspendovani i skinuti sa liste,onda se opet vracamo na pocetak i tvoje,ocigledno,nedovoljno pracenje desavanja u savezu... Ne, ja ne kazem da je sve bajno,daleko od toga,ali negdje se mora poceti,negdje se moraju 'zasukati rukavi' i poceti sa radom...E to,druze moj,radi ovaj Komitet,vidio ti to ili ne...Nista ne dolazi preko noci,za sve dobro je potrebno mnogo rada i vremena,a pogotovo kod nas,gdje su prethodnici doveli u pitanje opstanak fudbala kao sporta u nasoj zemlji i ti kazes nema generalnog napretka!!?? I nema,on je RADIKALAN,jer su ljudi spasili nas fudbal...Da li si prije imao sponzora lige,konstantno utakmice na TV-u,lopte za sve klubove(ma kakve one bile,neki je znak unaprijed) i slobodno cu reci BOLJE SUDJENJE(ovu su samo neki primjeri napretka u 2god,koji ovi prije nisu uradili u prethodnih 15)!!!???Da li imas bolje rjesenje od Komiteta i ljudi koji su sad tu?Predlozi nam,molim te, spasi nas perfidnosti...
Bez zelje za prepucavanjem i daljim citiranjem,
to sto sam se tek registrovao ne znaci da sam tek i poceo da pratim forum. Ligu pratim skoro onoliko koliko i ona sama od rata na ovamo postoji. Nagledao se svega,sa gostovanja koja gore opisujes se X puta vracao s.j.e.b.a.n i bas zato kad sve sagledam nisam sebi dozvolio da me kozmeticke promjene i ovolika hvala na rad komiteta zbune.
Da se razumijemo, promjene su se desile ali ne u onoj mjeri kolika se hvala na sva usta digla.Ovi ljudi jesu dosta cinili,ali jel to znaci da treba da im spomenik dignemo.Ja ne zaboravljam da su do prije 5-6 godina ovi nasi spasioci govorili kako ne zele nista da imaju sa bh fudbalom.Odakle sad odjednom ovoliki interes za spas bh fudbala???
Mozda ne bi mi o ovome ni pricali da se radi i suti,lagano i sistematski,jer drugacije i ne moze,ali ovamo se hvali na sva usta sve to skupa,a dobro iz svega ovoga MOZDA vide samo pojedini.Ostali ostaju na margini,jer nisu blizu vatre

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 20 apr 2012, 12:42

damirfile je napisao/la:Na ovoj presici je spominjao kako finalista kupa treba igrati u europi.Prosle god celik je bio finalista a nije igrao europu da li je to u pitanju bilo ova odluka komiteta ili sto celik nije dobio licencu ???
Željo prošle godine nije bio prvak, to se pravilo (izgleda, nisam ni ja 100% siguran) odnosi ako prvak osvoji ujedno i KUP.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 apr 2012, 12:43

voltron30 je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Taj ''prijeratni prodavac cipela'' je usput ponajveci sportski radnik u BiH. I najsposobniji.
Ne znam sto nekome ima smetati ako se prozivaju nepravilnosti ili ukoliko se ukazuje na iste, ili sto nekome ima smetati sastanak klubova ili da imamo udruzenje premijerligasa kao svaka normalna liga.
Problem eto jer to rece Jelic koji onako glupavo izgleda i tako isto prica, a jos predstavlja Široki Brijeg. Al vraga, sjedi sa njim pola sata, ja jesam, daleko je to od glupog i nesposobnog.
Koliko znam, sam Komitet je pokrenuo inicijativu da se formira udruženje klubova, jer je i njima u cilju da rasterete Savez, a i UEFA im to nalaže da učine. Ne kontam, kako to sada Komitet opstruira formiranje udruženje premijerligaša??
Ne govorim da opstruira, valjda zele pristati na takvo sto i da se organiziramo, kazem da bi takvo sto trebalo biti, a ovaj sastanak bi na neki nacin i bio uvod u takvo sto, stoga smatram da je pozitivna stvar. Stvari se nece same od sebe pokrenuti, a posto ne pokrece dovoljno toga data komisija, zasto ne bi sami klubovi krenuli od sebe i iznijeli na stol sta imaju iznijeti pa se dogovoriti i argumentirano ocijeniti rad nadleznih institucija i smisliti kako dalje. Jednostavno da se znaju neke stvari, da postoje odredjeni propisi vodjeni nekim drugim propisima.
...Život za Široki...

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 20 apr 2012, 12:48

ŠB_Fidelis

Ne govorim da opstruira, valjda zele pristati na takvo sto i da se organiziramo, kazem da bi takvo sto trebalo biti, a ovaj sastanak bi na neki nacin i bio uvod u takvo sto. Stvari se nece sami od sebe pokrenuti, a posto ne pokrece dovoljno toga data komisija, zasto ne bi sami klubovi.
Ja koliko sam upoznat', i njima je to u cilju, jer svaki član UEFA organizacije ima i udruženje klubova koje vodi takmičenje lige. A pošto je Komitet i postavljen od strane UEFA-e, oni sprovode UEFA-ina načela. Otpor prema stvaranju udruženju premijerligaša imaju neki klubovi, kao i savez RS-a jer bi Udruženje davalo još jednog člana Izvršnog odbora, a to onda ''krši'' nacionalni reciprocitet.

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 20 apr 2012, 12:50

Ako je ovo istina da finalist kupa ako izgubi u kupu od prvaka drzave ne ide u Europu to je stvarno sramota.Da je Velez prosao u finale odluka bi vjerojatno bila drugacija.Bravo Osime,li i ostali clanovi odbora ciji klubovi zele u Europu ;) ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 apr 2012, 12:53

voltron30 je napisao/la:
ŠB_Fidelis

Ne govorim da opstruira, valjda zele pristati na takvo sto i da se organiziramo, kazem da bi takvo sto trebalo biti, a ovaj sastanak bi na neki nacin i bio uvod u takvo sto. Stvari se nece sami od sebe pokrenuti, a posto ne pokrece dovoljno toga data komisija, zasto ne bi sami klubovi.
Ja koliko sam upoznat', i njima je to u cilju, jer svaki član UEFA organizacije ima i udruženje klubova koje vodi takmičenje lige. A pošto je Komitet i postavljen od strane UEFA-e, oni sprovode UEFA-ina načela. Otpor prema stvaranju udruženju premijerligaša imaju neki klubovi, kao i savez RS-a jer bi Udruženje davalo još jednog člana Izvršnog odbora, a to onda ''krši'' nacionalni reciprocitet.
Razumijem, medjutim to treba jednostavno sjesti i rijesavati, prihvatiti i napraviti sastanak. Ne moze ni cijela liga biti taoc pojedinih saveza ili pojedinih klubova.
...Život za Široki...

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 20 apr 2012, 12:55

ŠB.TRN je napisao/la:Ako je ovo istina da finalist kupa ako izgubi u kupu od prvaka drzave ne ide u Europu to je stvarno sramota.Da je Velez prosao u finale odluka bi vjerojatno bila drugacija.Bravo Osime,li i ostali clanovi odbora ciji klubovi zele u Europu ;) ;)
Pričekaj malo, ja nigdje nisam vidio nikakvo zvanično saopštenje. Gdje trčite pred rudu, pa čitavu sezonu se ovdje vodi rasprava da li finalista KUP-a ide u Europu.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 apr 2012, 12:56

ŠB.TRN je napisao/la:Ako je ovo istina da finalist kupa ako izgubi u kupu od prvaka drzave ne ide u Europu to je stvarno sramota.Da je Velez prosao u finale odluka bi vjerojatno bila drugacija.Bravo Osime,li i ostali clanovi odbora ciji klubovi zele u Europu ;) ;)
ma vi cete kako god biti na kraju drugi na tabeli pa dobijate tu poziciju, kako god gledas, krenut cete od drugog pretkola... Ali ako je odluka istinita, onda jeste za osudu, ali sacekajmo zvanicno saopstenje :)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 apr 2012, 13:05

ma ovo pismo sirokog netreba uzimati ozbiljno,ovo je samo pumpanje atmosfere pred sarajevo i finale kupa

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 20 apr 2012, 13:11

Sigurno da je napuhavanje istine al... Ne znam stvarno što komitetu smeta da se klubovi sastaju i okušavaju riješit pitanja Premier Lige. Znači, savez to također hoče, da klubovi osnuju udruženje premierligaša i da se odvoji Liga od reprezentacije. Iskreno, stvarno ne znam zašto to smeta komitetu, možda zato što nisu njega pitali, možda zato što to dolazi od Širokog a ne od nekog drugog ( nebih da govorim ), ima milion možda al samo jedan razlog. Valjda se komitet odluči za presicu i objasni nama običnim smrtnicima razlog.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 20 apr 2012, 13:31

Meni stvarno nije jasno kako netko kao Zlatan Mijo Jelić može biti predsjednik upravnog odbora nekog kluba,u ovom slučaju Širokog?
Pa moja pokojna baba je imali bolji vokabular od navedenog.Jelić sigurno ima zasluge i sve to,ali brate nije za javnost.On je za neke funkcije daleko od medija jer ga je pokora slušati,nevjerovatno nepismen čovjek sa vokabularom ruralne Hercegovine tamo kasnih 60-ih.
Široki smatram ozbiljnim i organiziranim klubom ali svaki izlazak u medije navedenog gospodina je jedna velika smijurija.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 20 apr 2012, 13:37

GunnerS je napisao/la:Sigurno da je napuhavanje istine al... Ne znam stvarno što komitetu smeta da se klubovi sastaju i okušavaju riješit pitanja Premier Lige. Znači, savez to također hoče, da klubovi osnuju udruženje premierligaša i da se odvoji Liga od reprezentacije. Iskreno, stvarno ne znam zašto to smeta komitetu, možda zato što nisu njega pitali, možda zato što to dolazi od Širokog a ne od nekog drugog ( nebih da govorim ), ima milion možda al samo jedan razlog. Valjda se komitet odluči za presicu i objasni nama običnim smrtnicima razlog.
U vecini se s tobom slazem, ovdje je iznesen stav jedne strane tj. stav ovog klovna Jelica.
Da mi prvo sacekamo da vidimo o cemu se tu radi sta je u pozadini svega, a ne da trcimo pred rudu kao i uvjek do sad. Ocito je da nam treba to udruzenje i da su svi za to i na kraju do pocetka nove sezone vjerovatno cemo ga i imati na ovaj ili onaj nacin samo sabura s nase strane, a ne odma da dizemo prasinu po svakom saopcenju za javnost. I ko je ocekivao od ovog komiteta cuda taj treba da posjeti psihologa, ljudi rade koliko mogu i napravili su veeeeliki pomak ko to ne da vidi ili je sljep ili fakat nece da vidi. Ne kazem da je dovoljno, al' s kim sve rade cudi me da odavno nisu odustali i sve poslali u 3 .... toliko od mene ;)
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.