Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

damirfile
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la damirfile » 20 apr 2012, 17:23

Zeljo J**+ sve redom zna se ko je babo ove lige i drzave. Namjestili smo 25 utakmica bez poraza u svim takmicenjima,10 bez primljenog gola (u gradacu nam i sudija stajao u zivi zid a nekad zamijenio gusu kad se ovaj umorio) .Jedino nam juventus bjezi oni imaju 32 utakmice jbg nije dzaba italija centar mafije. Kao sto jedan rece da nije osima borili bi se za opstanak,zato trebamo vidjeti sa komitetom i sudijama za sljedecu godinu da nam ligu i kup obezbijede unaprijed se osigurati.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 apr 2012, 17:33

Denizmare je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Taj ''prijeratni prodavac cipela'' je usput ponajveci sportski radnik u BiH. I najsposobniji. Ne znam samo sta to onda tek govori o ovim sto nisu ''prijeratni prodavaci cipela'', koja je njihova specijalnost da toliko ''kaskaju''.
Ne znam sto nekome ima smetati ako se prozivaju nepravilnosti ili ukoliko se ukazuje na iste, opet kazem nebitno hoce li to i za nas napraviti, nek se nesto rijesava, ili sto nekome ima smetati sastanak klubova ili da imamo udruzenje premijerligasa kao svaka normalna liga.
Problem eto jer to rece Jelic koji onako glupavo izgleda/djeluje i isto tako prica, a jos predstavlja Široki Brijeg, koji usput ''sjedi'' iza Zeljeznicara, pa mora da proziva babu Osima za privilegiranost, sta li. Al vraga, sjedi sa njim pola sata, ja jesam, daleko je to od glupog i nesposobnog.
Kad je tebi Jelic spooban,a Osima nazivas ironicno babo toliko o tebi kao nekom objektivnom i dobronamjernom forumasu.
Shvati ironiju posta. Onaj kome odgovaram drugacije ne bi ni shvatio i ovo je preneseno uokvirenje njegove perspektive ''mog'' razmisljanja, odnosno onoga sto takav vjerovatno konta da netko odavde misli, sto bi bilo evidentno iz posta kojem originalno replicirah, gdje direktno omalovazava gore navedenog ili njegovu pozvanost da, unatoc dokazanim mogucnostima i sposobnosti, nesto na tu temu kaze jer se njemu iz nekog razloga jednostavno ne svidja.
Ja, za razliku od takvih, nemam apsolutno nista protiv Osima i ljudi poput njega, cak stovise, smatram ih pozitivnim i kljucnim figurama u borbi za bolje uvjete nogometa u Bosni i Hercegovini, samo nek se ide naprijed, ali cu uvijek i u svakom momentu podrzati bilo, ali bilo ciju teznju rasvijetljavanja nekih stvari i borbu za sto bolje, transparentnije i regularnije uvjete za sve klubove.
Valjda ti je ovim putem jasnije.
...Život za Široki...

sreca
Kontakt:

Post Postao/la sreca » 20 apr 2012, 17:38

samir825 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la: Željo u ovoj pousezoni kažnjen sa 7000,00 KM zbog pirotehnike. Izgleda i u ovoj kategoriji Željo drži rekord. Gdje su sada navijači Sarajeva koji govore kako je Željo po ovom pitanju zaštićen.
Prije desetak dana se na ovom forumu vodila diskusija kako Komitet najviše kažnjava Sarajevo, a Želju štiti.
Tu sam, i opet ponavljam Zeljo je zasticen i Zelji se steli!

Imas nesto protiv?
Mislim da zivimo u demokratskom drustvu i da svako ima pravo na svoje misljenje, naravno i to misljenje podjeliti sa ostalim!

Zasto Celiku samo 1.500 KM?

Usput:
Danas je u Nogometnom klubu Široki Brijeg održana vanredna pres konferencija. Medijima se obratio prvi čovjek Širokobriježna, Mijo Jelić, koji je imao dosta zamjerki na rad Komiteta za normalizaciju, ali i upozorio i na druge probleme.

„Uopće mi nije jasno zašto Odboru za normalizaciju smeta sastanak s 13 klubova Premier lige BiH i argumentiran razgovor o propustima i pogreškama u radu povjerenstava, a posebice propustima i pogreškama Povjerenstva za suđenje na čelu s Ibrom Hasanbegovićem“, kazao je na konferenciji za novinare Zlatan Mijo Jelić, predsjednik UO NK Široki Brijeg. Dodao je kako potporu zahtjevu Širokog Brijega za žuran sastanak s Odborom za normalizaciju zbog nagomilanih problema nisu iskazali jedino Željezničar, Zrinjski i Slavija.

Prijetnje iz Odbora za normalizaciju o pokretanju stegovnog postupka protiv čelnika NK Široki Brijeg zbog javnog ukazivanja na propuste i upućenog pisma klubovima Premier lige BiH u kojem se traži njihova potpora za prevladavanje problema Jelić je nazvao „očitim ponovnim vraćanjem verbalnog delikta ukinutog padom komunizma“. Pritom je prozvao jednog člana Odbora da je prije nekoliko sezona povukao svoju momčad s travnjaka, a drugoga da je napao službenu osobu, a sada, eto, zanimljivo, Širokom Brijegu i još 12 klubova „ne daju ni razgovarati“.

„Tražimo jednake kriterije!“, kategoričan je bio predsjednik NK Široki Brijeg, istaknuvši kako će klubovi koji su pružili potporu zahtjevu Širokog Brijega sa snimkama i drugim dokazima doći na sastanak s članovima Odbora za normalizaciju te dokazati svoje navode. Ukoliko, pak, Odbor u određenom roku ne bude odgovorio na zahtjev 13 klubova, odnosno ne prihvati sastanak i razgovor o nagomilanim problemima u radu Saveza i njegovim povjerenstvima, odnosno na terenima Premier lige BiH, „onda ćemo na konferenciji za novinare sami predočiti argumente cjelokupnoj sportskoj javnosti“, zaključio je Jelić.

Marijan Bloudek, šef stručnog štaba NK Široki Brijeg, najavio je u drugom dijelu pressice derbi protiv Sarajeva (subota, 16.30 sati).

„Konkurencija je povratkom Bajana i Ćorića pojačana (izostat će jedino već dulje vrijeme ozlijeđeni Džidić i Jurčević), situacija s igračkim kadrom puno je bolja“, kazao je Bloudek, koji očekuje pobjedu.

sta bi sa licencom sirocici

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 20 apr 2012, 17:50

samir825 je napisao/la:
nick je napisao/la:naravno, dok god zavidite nama je odlicno, mada sve se vidjelo protiv slavije tako da nema potrebe za diskusijom, kukajte stavljajte se u ulogu zrtvice itd, vas problem
Da slazem se, protiv Slavije se vidjelo kakvo je sudjenje u PL, ali ne samo protiv Slavije, u jos nekoliko utakmica, znaci sudjenje generalno. Sta ces, nismo svi "sila" kao vi, neko se mora i zaliti i biti zrtva, samo sto je nasem slucaju ogroman broj zrtava (svi navijaci Sirkog, Borca, Sarajeva, Zrinjskog itd. )
svi oni koji nam nisu po golu mogli opucat :mrgreen:
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

samir825
Kontakt:

Post Postao/la samir825 » 20 apr 2012, 17:59

sreca je napisao/la:sta bi sa licencom sirocici
Nista, sta je trebalo biti?
Sarajevo ima licencu i aBd imat ce je ;)
nick je napisao/la:svi oni koji nam nisu po golu mogli opucat :mrgreen:
Zivim za dan kad ce vas neko spustiti na zemlju, i usutiti do naredne sezone!
Iskreno se nadam da ce to biti Sarajevo na Kosevu, ako propustimo tu priliku onda neki Evropski klub.
Oko za oko, zub za zub!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 apr 2012, 18:03

E svašta.Čuj živiš za to da Želju neko spusti na zemlju :o :shock:
Ne kontam prijatelju kako tako nešto možeš izjaviti.Zar nije normalnije da živiš za to kad će Sarajevo biti prvak BiH, igrati Evropa ligu.Svašta.
DRUG NEBI TI PUNCA

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 20 apr 2012, 18:06

samir825 je napisao/la: Zasto Celiku samo 1.500 KM?
Zašto bi trebalo biti više? Ovo je sramotno da se mi kažnjavamo sa 1500 KM zbog JEDNE baklje u utakmici sa Veležom, dok su neki pravili prave BAKLJADE i dobili samo malo veće kazne?

Ne znam, nek me neko uputi zašto je ova kazna ovolika?
Čelik Zenica 1945

samir825
Kontakt:

Post Postao/la samir825 » 20 apr 2012, 18:08

bagrcavi je napisao/la:E svašta.Čuj živiš za to da Želju neko spusti na zemlju :o :shock:
Ne kontam prijatelju kako tako nešto možeš izjaviti.Zar nije normalnije da živiš za to kad će Sarajevo biti prvak BiH, igrati Evropa ligu.Svašta.
"Nek` komsiji crkne krava" :evil:
Jel shvatas da ne mogu vise da slusam te price o nepobjedivosti, o omalovazanju svega i svacega sto nema veze sa Zeljom. O naslađivanju problemima koje imaju drugi. Pa vise vas se obradovalo sto je Sarajevu upitna licenca, nego sto je Zelji sigurna, ako ne vjerujes pogledaj komentar iznad, sirocici.

@Nimla
Slazem se da je Zeljo trebao dobiti i vecu kaznu za ono izviljavanje s pirotehnikom na tribinama, a ja mislio na kaznu za tuce na tribninama ;)
Oko za oko, zub za zub!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 20 apr 2012, 18:13

samir825 je napisao/la: @Nimla
Slazem se da je Zeljo trebao dobiti i vecu kaznu za ono izviljavanje s pirotehnikom na tribinama, a ja mislio na kaznu za tuce na tribninama ;)
Ovo je smiješno. Radi jedne baklje 1500 KM.

I radi te tuče, zašto bi se Čelik kažnjavao? Nema tu propusta u organizaciji! Navijači Sarajeva su došli na tribinu, izbila je tuča, tu ništa Čelik nije kriv. Kažnjeni su samo akteri tuče, to je sigurno, odmah je dobiju, takve kazne su minimalno 300 KM.
Čelik Zenica 1945

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 apr 2012, 18:14

Tuđoj nesreći se mogu radovati samo sitne duše. ;)
Bez jakog Sarajeva nema jakog Želje, i obratno.Iskreno, ja bih uvijek volio da je Sarajevo u vrhu BH fudbala, odmah iza Želje :mrgreen: Ali brate te vaše priče o namještanju Ivice postaju degutantne, i onda se čudite kad se ljudi smiju vašoj nesreći.
DRUG NEBI TI PUNCA

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 20 apr 2012, 18:14

"Nek' komšiji crkne krava" , to je odlika slabića i nejakih ;) .
Boli manijake polni organ šta se dešava u drugim klubovima. Mi imamo svoj cilj, a on je dupla kruna.
A drugima je cilj da komšiji crkne krava :o :shock: , puuu yebote na šta spade junacka kuca Petrovića :mrgreen: :D

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 20 apr 2012, 18:14

koji je ovaj samir hinjavac :mrgreen: , vise postujem UPS-a padobranca koji odmah kaze ono sto misli , nego takve hinjavce :mrgreen:

samir825
Kontakt:

Post Postao/la samir825 » 20 apr 2012, 18:15

tech je napisao/la:"Nek' komšiji crkne krava" , to je odlika slabića i nejakih ;) .
Boli manijake polni organ šta se dešava u drugim klubovima. Mi imamo svoj cilj, a on je dupla kruna.
A drugima je cilj da komšiji crkne krava :o :shock: , puuu yebote na šta spade junacka kuca Petrovića :mrgreen: :D
Obiđi temu FK Sarajevo, pogledaj postove koje su objavljivali Manijaci nakon vijesti o nedobivanju licence, sve ce ti se samo kazati.
Oko za oko, zub za zub!

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 20 apr 2012, 18:18

samir825 je napisao/la:
tech je napisao/la:"Nek' komšiji crkne krava" , to je odlika slabića i nejakih ;) .
Obiđi temu FK Sarajevo, pogledaj postove koje su objavljivali Manijaci nakon vijesti o nedobivanju licence, sve ce ti se samo kazati.
I po cemu se onda ti razlikuješ od tih manijaka koji si pisali na temu o Sarajevu :?: ? po cemu, ha ;)
Ni po cemu, care. Sam si sebe strpao u isti koš sa takvim likovima ;) . Kad pišeš o njima, zapravo pišeš o sebi.
Nemam ja šta oblilaziti druge teme radi nekakve provjere, niti mi je to posao. Mogu samo doci i napisati šta mislim, bez provokacija drugog.

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 20 apr 2012, 18:19

Jel shvatas da ne mogu vise da slusam te price o nepobjedivosti, o omalovazanju svega i svacega sto nema veze sa Zeljom. O naslađivanju problemima koje imaju drugi. Pa vise vas se obradovalo sto je Sarajevu upitna licenca, nego sto je Zelji sigurna, ako ne vjerujes pogledaj komentar iznad, sirocici.

Zar je danas upitna. Jučer nije bila

samir825
Kontakt:

Post Postao/la samir825 » 20 apr 2012, 18:23

Znaci jednak sam kao i 90% Manijaka, zasto se osudjejem samo ja, ne i oni?

@ekran, licenca nije upitna, vi ste sebi stvorili takvu predstavu, pa ste poceli ejakulirati od radosti na nasoj temi!
Oko za oko, zub za zub!

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 20 apr 2012, 18:27

samir825 je napisao/la:Znaci jednak sam kao i 90% Manijaka, zasto se osudjejem samo ja, ne i oni?

@ekran, licenca nije upitna, vi ste sebi stvorili takvu predstavu, pa ste poceli ejakulirati od radosti na nasoj temi!
Mojne izmišljanja ;) par pojedinaca ne cine 90% niti je kad cinilo, prema tome nema potrebe da sam sebe foliraš.
Cak vam manijaci žele srecu protiv Uskog, ali ti to nekako nisi primjetio ;) :lol: provjeri ti to malo ,pa onda smanji dobro tih 90%

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 20 apr 2012, 18:29

samir825 je napisao/la:Znaci jednak sam kao i 90% Manijaka, zasto se osudjejem samo ja, ne i oni?

Zasto imam neki osjecaj da si ti jedan "neizivljeni dripoac".
Izadji malo vani djecace igraj klikera, picigena .... ostavi se ti "visoke politike"
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 20 apr 2012, 18:45

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Denizmare je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Taj ''prijeratni prodavac cipela'' je usput ponajveci sportski radnik u BiH. I najsposobniji. Ne znam samo sta to onda tek govori o ovim sto nisu ''prijeratni prodavaci cipela'', koja je njihova specijalnost da toliko ''kaskaju''.
Ne znam sto nekome ima smetati ako se prozivaju nepravilnosti ili ukoliko se ukazuje na iste, opet kazem nebitno hoce li to i za nas napraviti, nek se nesto rijesava, ili sto nekome ima smetati sastanak klubova ili da imamo udruzenje premijerligasa kao svaka normalna liga.
Problem eto jer to rece Jelic koji onako glupavo izgleda/djeluje i isto tako prica, a jos predstavlja Široki Brijeg, koji usput ''sjedi'' iza Zeljeznicara, pa mora da proziva babu Osima za privilegiranost, sta li. Al vraga, sjedi sa njim pola sata, ja jesam, daleko je to od glupog i nesposobnog.
Kad je tebi Jelic spooban,a Osima nazivas ironicno babo toliko o tebi kao nekom objektivnom i dobronamjernom forumasu.
Shvati ironiju posta. Onaj kome odgovaram drugacije ne bi ni shvatio i ovo je preneseno uokvirenje njegove perspektive ''mog'' razmisljanja, odnosno onoga sto takav vjerovatno konta da netko odavde misli, sto bi bilo evidentno iz posta kojem originalno replicirah, gdje direktno omalovazava gore navedenog ili njegovu pozvanost da, unatoc dokazanim mogucnostima i sposobnosti, nesto na tu temu kaze jer se njemu iz nekog razloga jednostavno ne svidja.
Ja, za razliku od takvih, nemam apsolutno nista protiv Osima i ljudi poput njega, cak stovise, smatram ih pozitivnim i kljucnim figurama u borbi za bolje uvjete nogometa u Bosni i Hercegovini, samo nek se ide naprijed, ali cu uvijek i u svakom momentu podrzati bilo, ali bilo ciju teznju rasvijetljavanja nekih stvari i borbu za sto bolje, transparentnije i regularnije uvjete za sve klubove.
Valjda ti je ovim putem jasnije.
Jesam li napisao nešto što nije istina? Je li Mijo bio prodavač cipela prije rata? Da ili ne?
P.S. Boli me kita za Osima, i to da znaš.
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 20 apr 2012, 19:36

samir825 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la: Željo u ovoj pousezoni kažnjen sa 7000,00 KM zbog pirotehnike. Izgleda i u ovoj kategoriji Željo drži rekord. Gdje su sada navijači Sarajeva koji govore kako je Željo po ovom pitanju zaštićen.
Prije desetak dana se na ovom forumu vodila diskusija kako Komitet najviše kažnjava Sarajevo, a Želju štiti.
Tu sam, i opet ponavljam Zeljo je zasticen i Zelji se steli!

Imas nesto protiv?
Mislim da zivimo u demokratskom drustvu i da svako ima pravo na svoje misljenje, naravno i to misljenje podjeliti sa ostalim!

Zasto Celiku samo 1.500 KM?

Usput:
Danas je u Nogometnom klubu Široki Brijeg održana vanredna pres konferencija. Medijima se obratio prvi čovjek Širokobriježna, Mijo Jelić, koji je imao dosta zamjerki na rad Komiteta za normalizaciju, ali i upozorio i na druge probleme.

„Uopće mi nije jasno zašto Odboru za normalizaciju smeta sastanak s 13 klubova Premier lige BiH i argumentiran razgovor o propustima i pogreškama u radu povjerenstava, a posebice propustima i pogreškama Povjerenstva za suđenje na čelu s Ibrom Hasanbegovićem“, kazao je na konferenciji za novinare Zlatan Mijo Jelić, predsjednik UO NK Široki Brijeg. Dodao je kako potporu zahtjevu Širokog Brijega za žuran sastanak s Odborom za normalizaciju zbog nagomilanih problema nisu iskazali jedino Željezničar, Zrinjski i Slavija.

Prijetnje iz Odbora za normalizaciju o pokretanju stegovnog postupka protiv čelnika NK Široki Brijeg zbog javnog ukazivanja na propuste i upućenog pisma klubovima Premier lige BiH u kojem se traži njihova potpora za prevladavanje problema Jelić je nazvao „očitim ponovnim vraćanjem verbalnog delikta ukinutog padom komunizma“. Pritom je prozvao jednog člana Odbora da je prije nekoliko sezona povukao svoju momčad s travnjaka, a drugoga da je napao službenu osobu, a sada, eto, zanimljivo, Širokom Brijegu i još 12 klubova „ne daju ni razgovarati“.

„Tražimo jednake kriterije!“, kategoričan je bio predsjednik NK Široki Brijeg, istaknuvši kako će klubovi koji su pružili potporu zahtjevu Širokog Brijega sa snimkama i drugim dokazima doći na sastanak s članovima Odbora za normalizaciju te dokazati svoje navode. Ukoliko, pak, Odbor u određenom roku ne bude odgovorio na zahtjev 13 klubova, odnosno ne prihvati sastanak i razgovor o nagomilanim problemima u radu Saveza i njegovim povjerenstvima, odnosno na terenima Premier lige BiH, „onda ćemo na konferenciji za novinare sami predočiti argumente cjelokupnoj sportskoj javnosti“, zaključio je Jelić.

Marijan Bloudek, šef stručnog štaba NK Široki Brijeg, najavio je u drugom dijelu pressice derbi protiv Sarajeva (subota, 16.30 sati).

„Konkurencija je povratkom Bajana i Ćorića pojačana (izostat će jedino već dulje vrijeme ozlijeđeni Džidić i Jurčević), situacija s igračkim kadrom puno je bolja“, kazao je Bloudek, koji očekuje pobjedu.
Gdje je Jelić prije bio? Objektivno u u odnosu na protekle sezone, suđenje nikada nije bilo bolje. Ja nekažem da Željo u ovoj sezoni nije bio poguran, protiv Zrinjskog recimo, ali isto tako je bilo i Sarajevo. Vjerovatno i ostali klubovi. Ali objetivno nikada nije bilo kvalitetnije, i onda kao 13 klubova želi nakon 13 godina premier lige kada se nije moglo živjeti od dpmačinskog suđenja razgovarati o propustima. Eh da bi se o tome moglo razgovati, potrebni su odrešeni kriteriji, pa tako recimo izjeva trenera Borca nakon prekinutog meča u Banja Luci su nedopustive, kao i mnogih trenera koji jedino opravdanje u svojim porazima vide u sudijama. Eh kad se treneri i predsjednici kao i u svim ozbiljnim ligama počnu kažnjavat za komentare o suđenju onda sa nekim kredibilitetom i po nekim kriterijima mogu govoriti o propustima sudija u sudijske komisije. Ovako bez kriterija nije ništa drugo nego skup pljuvača koji će tražiti opravdanje za svoje "uspjehe".

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []