Ženska liga BiH u košarci

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Emir ZENICA
Kontakt:

Re: Ženska liga BiH u košarci

Post Postao/la Emir ZENICA » 18 apr 2012, 21:01

Celik–Rudar Sport 83:68

Bejtic 21p.
Tavic 19p.
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 18 apr 2012, 21:06

Što se tice utakmice prošle sezone između Želje i Čelika javno se znalo da se Želji ponudilo od strane uprave ČElika novac da pusti, i to svi znaju, ko kaze drugacije laze.

Sada pošto Želji kako @KK Bosna kaze draze da MK bude prvak nego ČElik moguće je da bude svasta. Pa cak da ove i da daju zadnji atom snage u utakmici, koja im nista ne znaci.
Sloboda je moja nacija

reviewer

Post Postao/la reviewer » 18 apr 2012, 23:05

Činjenica je ljudi da je pola ovoga na forumu navijački obojeno..ništa loše....sve dok nema vrijeđanja ok....prošle sezone sam bio na dosta tekmi Zenici, B.Luci i Sarajevu, dok sam ove godine na samo jednoj i to Jedinstvo - Čelik, gdje je je Jedinstvo u prvoj četvrtini napravilo razliku od oko 10 poena, sve zbog nonšalantnosti igračica Čelika, tako se nešto ne smije dozvoliti ako neko želi titulu, a da ne kažem kakvo je ponašanje igračica ,istih bilo na zagrijavanju, kao da ne postoji trener. Ne treba tražiti opravdanje i gledati u Sarajevo i zadnje kolo. Zapnite i napravite rezultat u B.Luci. A ako se ne uspijete , vjerujte da ni M.Krajišniku neće biti veselo u SA. Zapamtite zadnje je kolo ,igračice igraju opušteno, pogotovo Željo koji nema šta izgubiti.
Prvak će biti Čelik ili MK, to je činjenica, ali je vrijeme da se zaštiti domaća ženska košarka, da BiH ne bude gnijezdo za izrađenu"legiju stranaca" imamo mi svoje igračice koje igraju u stranim klubovima ( Rumunija,Mađarska i ko zna gdje),koje nisu ni malo lošije od ovih u ligi 6. Naše igračice se u Srbiji i Hrvatskoj ne mogu ni opepeliti , ne zato što nemaju kvalitet nego zato što su stranci.Znači od sljedeće sezone ograničiti broj stranaca i a igrače iz susjednih država proglasiti strancima,a regionalci da igraju i domaću ligu uporedo kako je to u susjednim državama.Bolje da igraju naše malecke ...više jačih utakmica stvara igrače,slika i prilika su vam Sloboda koja je u regionalnoj ligi bila kanta za napucavanje, a gledaj sad.....i gospodo navijači ne stavljaju se rezultati i komentari kad vaš tim dobija...već i kad gubi....sutra kad u Zenici i B.Luci ponestane novca, kao u Tuzli poodavno, i Sarajevu odskora...Kad bude neki naš "mladi i domaći "Čelik budite uz svoj klub......NOVCA JOŠ IMA I BIĆE , A VRTI SE OKO POJEDINACA, ALI DALEKO OD IGRAČICA.....talove i kombinacije ne prave igrači već zna se ko,igrači su ti koji to znaju pokvariti...

Richardson
Kontakt:

Post Postao/la Richardson » 18 apr 2012, 23:35

Svaka čast rewiever, to je to, mora da si neki insider ;) , mada i nemoraš biti toliko pametan pa da vidiš šta se sve radi, ne samo u ženskoj košarci nego u sportu općenito. Mislim da se može ovaj podforum zaključat :D ili samo da se postavljaju rezultati, bez suvišnih i nepotrebnih komentara, jer frajer je sve objasnio.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 18 apr 2012, 23:36

naravno, upravo tako.

ja sam Čelik pratio i dok se igralo na Bilimšću i kad su sve ili praktično sve djevojke bile iz Zenice.

a gledaj sad ekipu. od ovih 9 iz rotacije samo dvije iz Ze, odnosno iz BiH uopće. od Matee Tavić izuzmemo li rahmetli Amnu nema talenta u ekipi. u 4 godine nekad najjača škola nije naptravila igračicu. evo sad. ova "mala" Anida mi djeluje da će biti nešto od nje. ove druge dvije visoke i ako se bude radilo dobro sa njima, teško da mogu preći nivo Nure Halimić. koja ako ćemo pošteno i jeste kvalitet za ekipu tipa Prijedora, ali za Čelik ne. šta će biti sa Čelikom kad presuše pare već me je sada strah. ok neće biti potpuna kanta za nabijanje, ali dugo će trebati da se oporavi. javna je tajna da se duguje i igračicama iz prošle sezone, a naravno i ove. kao načelnik je obeća pare ako osvoje titulu, ali isto tako je obeća velike cifre i nekim drugim klubovima. pa čak recimo i trenutnom kantonalcu u nogometu Rudaru 400 hiljda ako uđu u 2. ligu Federacije. uz tolikaobeća nja teško da može da bude dovoljno para u općinskom buđetu koji je nekih 45 miliona KM. znači Čelik će već za dvije tri godine doći u veliku dubiozu iz koje će se dugo oporavljati...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 19 apr 2012, 01:08

@Rewiev ako mislis na mene da sam navijac nisam ja sam simpatizer svog kluba i jako lud za zenskom kosarkom. Pitaj Pashu najbolje ti moze objasniti. Sto se tice utakmice od prosle sezone,greska u koracima je bila sto se odmah ponudilo, da se skinu gace sa lovom. Ove se jos vise nalozile i dovelo do cega je dovelo. Kako Pasha kaze ne treba da se krije da se duguje igracicama iz prosle sezone, kao da Jedinstvo duguje slovakinji, amerikankama neke novce. Da je Perisa oprostila 5000 km da dobije licencu, da moze u Zelju jer bajna "direktorica" je zeljela na njoj da trenira strogocu. Kao i da danas ima platu, ogromnu a da placa 4 igracice koje 6 mjeseci nisu ni marke crkavice dobili i tako to . Treba rascistiti i iznositi sav prljav vec pa makar i ovdje. Jer ako odustanemo mi koji volimo zensku kosarku, onda jos crnije nam se pise nego sada.
Sloboda je moja nacija

reviewer

Post Postao/la reviewer » 19 apr 2012, 08:32

@Sunderland "Treba rascistiti i iznositi sav prljav veš pa makar i ovdje."
Drugog načina borbe nema....Hvala momci , na razumijevanju ,@Sunderland nije sramota navijati, iako aktivno pratiš sport,mada se ja u principu uvijek stavljam na stranu slabijeg, što Jedinstvo nije ni u kom slučaju. Jedinstvo i Čelik sa svim svojim starim igračicama garantujem da bi i bez stranaca konkurisali i u Evropi...@Pasha gledao sam "malu" Anidu..mislim da zaslužuje veću minutažu, isto kao što smatram da je Halimićka duuugo gurana u stranu, ne znam da li je kasno , ali odavno je trebala uraditi ovo i igrati negdje gdje će imati veću minutažu...i gledao sam ja djevojke na Bilimišću,muške na Bilinom polju i mnoge druge ....sport i sportaši su bili mjesto gdje se vrtila velika lova, nešto je dotaklo i igrače, pošto su apetiti ostali veliki, dio para koji sada prispije na račune ostaje u rukama "inih", dok za igrače nema.....@Richardson , nije mi namjera bila da se pravim pametan, već da potaknem zdravu polemiku, za što ovi forumi i postoje...a ne za prepucavanja navijača i pojedinaca koji nemaju pojma...izvini ako sam te pogrešno razumio...dugo sam vremena u sportu, od aktivnog učešća , do pisanja za razne medije, sad sam više vezan za krevet, ali sport se živi, bez obzira na ove papke koji ga vode i čiji bedem nema šanse da probiješ da bi u njega upale prave osobe....

Richardson
Kontakt:

Post Postao/la Richardson » 19 apr 2012, 09:53

@reviewer, ma pogrešno si ti mene shvatio, mislio sam kazati da si progovorio o nekim stvarima o kojima svi šute a koje su očigledne.Da se može napraviti dobra ,,domaća,, ekipa (govorim o ŽKK Čelik), naravno, da može, pa uz još neka, istinska pojačanja, kao što kažeš, ni Europa nije daleko, ali finansije su najveći problem, ustvari, ljudi koji su zaduženi za finansije (raznorazni predsjednici, direktori, pa i treneri klubova, mislim općenito nevezano za Čelik).Naše igračice odlaze, upravo, iz tog razloga što su se ovdje već opekle, što se kaže, imale su neugodno iskustvo sa lopovima(opet mislim općenito).Pa nekako je logično kad ulaziš u sezonu da osiguraš novčana sredstva, a onda razmišljaš o kakvu ekipu sastavit i onda zadati određene ciljeve.Međutim, to u našem slučaju nije tako, pa s pravom mogu reći, a s obzirom na dugovanja o kojima pričate prema igračicama, da ŽKK Čelik vode nekompetentni ljudi.
Sadašnja ekipa ima kvalitet, u to nema sumnje, i samo zahvaljujući njima ŽKK Čelik je tu gdje jest, trener ima marginalnu ulogu u svemu tome, u to si se uvjerio i sam, Durmo je još uvjek ,,zelen,,. A na kraju sezone, moje subjektivno mišljenje, ekipa će se raspasti, jer obećane pare od načelnika(čuj ako osvoje titulu dobit će pare, niđe veze, jel opet da podjele 5000 KM), naravno, neće dobiti. Pa se postavlja pitanje šta onda?

Još jednom @reviewer, nisam mislio ništa loše nego samo, vidi se da si upućeniji od nas običnih ,,smrtnika,, navijača.

kurbalija
Kontakt:

Post Postao/la kurbalija » 19 apr 2012, 23:16

Mk-Čelik? Prednost dajem čeliku za milimetar. Ekipe su bara-bara.Taj milimetar je u glavama igračica Čelika.MK se nemože nositi sa pritiskom.I prošlu sezonu su drugi odradili za njihovu titulu.. to je fakat....

tigar
Kontakt:

Post Postao/la tigar » 20 apr 2012, 14:55

Imam neki ruzan predosjecaj da ce titula za kosarkasice pripasti M.Krajisniku. Nekako bi mi bas bilo zao da se to desi. Jednostavno tokom citave sezone u regionalnoj ligi smo bili u vrhu, ispred M.K., zavrsili kao viceprvaci, sada imamo sve pobjede ali nekakav djavo mi "govori" da ce bas kada bude najsladje, kada dodjemo do izvora da se necemo napiti vode, nego ce to da ucine Banjalucanke iako to nisu zasluzile, objektivno. Morali smo ih dobiti vecom kos razlikom i tako mirno koracati ka sampionskom tronu. Ovako... hm... Nadam se da sam potpuno u krivu i da ce me koserkasice razuvjeriti i titulu donijeti u Zenicu. ;)
I za štandom i kod kuće, Gale pije, Gale loče, Gale majstoreeee, Gale majstoreee...

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 20 apr 2012, 15:03

a zašto svi zaboravljaju da MK mora u ovom kolu gostovati Slobodi. i Sloboda voli dobiti MK više nego išta. mada objektivno teško se imamo nadati pobjedi Slobode, ali i one imaju kvalitetnu ekipu sposobnu pobjediti MK.

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 21 apr 2012, 15:43

Veceras ocekujem pobjedu Slobode ako sve bude regularno,a mislim da hoce.Nadam se tituli jos veceras.
Nema vise :P

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 21 apr 2012, 19:54

nešto mi "smrdi" u Bosanskom Novom. ode Sloboda na 6-7 razlike i odmah ih M.Krajišnik stigne. i još rezultat. oba perioda završila sa 15:15...

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 21 apr 2012, 20:42

72:64 pobjeda Slobode.

titula je na milimetar za Čelik :D

delpy
Kontakt:

Post Postao/la delpy » 21 apr 2012, 20:45

TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 8-) 8-) 8-) 8-) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
<3 Vječna Ljubav Čeličnog Grada <3

★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

kurbalija
Kontakt:

Post Postao/la kurbalija » 21 apr 2012, 22:23

Svaka čast ekipi Slobode. Dupalo je dr.mr.sci košarke , za samozvanog banjolučkog maga. Igračicama iz provincije skidam kapu uz svo ljudsko i sportsko poštovanje.MK nezna . I to je to!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 23 apr 2012, 11:05

ZENIČANKE ŠAMPIONKE!?

Košarkašice Slobode su pobjedile Mladi Krajišnik 72:68 tako da KŽK Čelik " komotno" može rasterećen igrati u Banjoj Luci, Potrebna je samo pobjeda u Zenici protiv Slobode koju smo dobili u gostima velikom razlikom. Praktično KŽK ČELIK SU NAKON OSVAJANJA KUPA NA KORAK DA BUDU ŠAMPIONKE BIH !!!!! Naime, ovo je drugi poraz M. Krajišnika, što je omogućilo Čeliku da dođe na korak do titule prvaka - potrebno je ,samo, da dobije Slobodu kod kuće - koju je pobjedio u gostima 95:48). Može, komotno, izgubiti u Banjoj Luci, u narednom kolu, samo neka pobjedi Slobodu u zadnjem, 10.kolu 05.05.2012.god. u Zenici. MOŽE LI ZENICA 5. MAJA PODRŽATI ŠAMPIONKE i napuniti Arenu????

Rezultati 8. kola ženske košarkaške Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine:
Sloboda - Mladi Krajišnik 72:64

18. aprila:
Čelik - Rudar Sport 83:68

24. aprila:
Jedinstvo BH Telecom - Željezničar

Tabela:

1. Čelik 16
2. Mladi Krajišnik 14
3. Sloboda 14
4. Željezničar 9
5. Rudar Sport 9
6. Jedinstvo BHT 7

Na, na, na, na, na, na Čelik šampion! Barem u ženskoj košarci :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 23 apr 2012, 13:50

jedna kritika tebi @Nimla

utakmica je završena 72:64. na portalu ZB su prvo upisali 72:68 u početni tekst, a kasije su dopunili tekst i tad su upisali pravi rezultat u drugom dijelu teksta.

e gdje je kritika, pa mogao si ti pri kopiranju bar to napisati pravilno. ;)

u svakom slučaju titula je skoro sigurna. trebalo bi se desiti pravo čudo, pa da je ne osvojimo. a treba to probati završiti već u Banjaluci.

jbt. koliko je lakše uživo gledati, naspram tekstualnog pračenja. još 2 i po minuta i +10 za Slobodu, reko' gotovo. kad u pola minute pogodi Žakula 2 trice i odmah mi frka. još sam se i jadnom @Sunderlandu nagovorio što je prije vremena počeo da mi govori titula je sigurna. :mrgreen:

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 23 apr 2012, 22:27

Ja se nadam da cure se nece opustiti te da ce dobiti Mladog Krajisnika 5. put ove sezone :lol: :lol: i onda u zadnjem kolu u Areni napraviti pravu atnosferu. LIMVO LIKČE DO BAGRO.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 23 apr 2012, 23:14

Pasha je napisao/la:jedna kritika tebi @Nimla

utakmica je završena 72:64. na portalu ZB su prvo upisali 72:68 u početni tekst, a kasije su dopunili tekst i tad su upisali pravi rezultat u drugom dijelu teksta.

e gdje je kritika, pa mogao si ti pri kopiranju bar to napisati pravilno. ;)
E yebiga, koja kritika, kont'o sam da si ti ozbiljan, vazda si bio takav :lol:

Pročit'o sam samo prvi dio teksta, rezultat i nije toliko bitan...
Čelik Zenica 1945

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.