FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la KK_Bosna » 21 apr 2012, 22:28

JTS je napisao/la:Čuj pročitali im igru, a ljudi od postojanja igraju isti fudbal :lol:
Može samo doći do zasićenja igrača, pa do smjene generacije.

Kao npr. prošla generacija (Deco, Eto'o, Ronaldinho, Larsson), a dođoše (Xavi, Inesta, Messi, Abidal, Alves)..

Uvijek dođe do zasićenja, zato su doveli Cesca, Alexisa, ubacili Tella i Cuencu u prvi tim ..

1) od postojanja igraju tika-taka igru koja je izmisljena prije 4-5 godina?

2) xavi, iniesta i messi su igrali zajedno sa decom etom ronaldinhom i larssonom
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 21 apr 2012, 22:29

siłenT. je napisao/la:Do kada ćemo trpiti ove greške Valdesa na golu? Meni lično Victor je jedan od dražih igrača u Barçi, al' ove njegove greške postaju kobne za našu momčad. Nadam se kako ćemo u narednoj sezoni tražiti novo rješenja na golu jer ovako više ne može. I u prošlom El Clásicu je pogriješio (Benzema), ali smo ipak došli do pobjede.

Vjerovao sam u ovu taktiku Pepa, al' nažalost Tello & Thiago su suviše mladi za ovako važan meč.
slika :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 21 apr 2012, 22:30

Ovo je objavljeno na Sportu prije samo par sati, slika koja ce obici svijet:
slika
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 21 apr 2012, 22:30

MARCELO je napisao/la:Ajmo sada realno...Jestel vi ovdje prije nekoliko mjeseci poredili Valdesa sa Casillasom??
:|
:mrgreen: Mozda nismo s Casillasom, ali neki(mozda i ja, ne sjecam se) su govorili da je odlican golman, da je u top 5 golmana i sl...A on bi bio u top 5 golmana, kad bi na svijetu bila dva kluba, prvo bi isli ostali golmani ukljucujuci i rezervni dvojac, pa tek onda Valdes... :D

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 21 apr 2012, 22:31

KK_Bosna je napisao/la:
JTS je napisao/la:Čuj pročitali im igru, a ljudi od postojanja igraju isti fudbal :lol:

Kao npr. prošla generacija (Deco, Eto'o, Ronaldinho, Larsson), a dođoše (Xavi, Inesta, Messi, Abidal, Alves)..

Uvijek dođe do zasićenja, zato su doveli Cesca, Alexisa, ubacili Tella i Cuencu u prvi tim ..

2) xavi, iniesta i messi su igrali zajedno sa decom etom ronaldinhom i larssonom
tika-taka nije izmisljena prije 4-5 god! malo bolje se informisite kad je nastala igra tika-taka, samo ju je Barca unaprijedila!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 apr 2012, 22:34

u p maternu

sta reci, koju poruku poslati

losa igra jednostavno, prelosa igra za el classico

glavni krivac je guardiola, veceras se zahebao u procjeni, to se rijetko desava, velemajstor jeste da nikad vise nista ne osvoji, al veceras nas je uhakao, prvo zbog tella, al ajd, moze se i s njim probati, al sto ga ne izvadi na poluvremenu barem, on ga drzi do pred kraj, a na klupi alexis, stvarno katasrofalno vodjenje utakmice od jednog trenera

greska je i ono sto smo cesto pricali, da treba sa dva klasicna krila igrati, ovako messi najistureniji i to 40 metara od gola, i prije se real ovako isto postavljao, ono kad smo ih 5 0 dobili, al tad su bili i pedro i vilja, messi izvlaci odbranu, onu zabijaju, jednostavna logika, al ovo veceras moglo bi se reci i smijesno, zasto nije koristio recept oproban, zasto je toliko potcijenio real da igra s juniorom, i da ga jos i ne vadi iz igre, ne znam sta reci

takodje xavi i iniesta nikad losiji, jedino sergio odlicno odigrao, messi je radio koliko je mogao, imao nekoliko genijalnih pasova, al tello jbg ne zna, sta ces. cim je alexis usao vidjelo se koliko je opasnije, dosao i gol

odbrana i golman takodje losi, uvijek sam ih hvalio i jesu bili odlicni godinama, al veceras lose prelose, svaki prelazak centra realov, a nije ih bilo puno nesto, uvijek je opasnost bila, dva napada dva gola, kad smo izjednacili imali smo ih u sansi, samo da ne primise naivno gol, al hbg, mora i to nekad doci

realu cestitke, nisu nas nadigrali, al su bili barem ravnopravni, i na tome im treba cestitati, jesu dali prvi gol vise sretno i iz ofsajda, ali malog koji nit se vidi niti treba svirati, drugi isto jednostavna kontra iz nicega, naivno smo primili oba gola, prenaivno. vidjeli smo napokon da nas real moze dobiti koliko toliko posteno, malo srece i nasa losa partija i to je to, cemu su potrebni bili bunkeri, zalopoljke, prljavstine itd.

nadam se da nas vise nece smarati pricama o padavicarstvu, kad je ocigledno i veceras i sve ove godine da je to realovo oruzje a ne nase, zamislite da smo mi dali gol ko kedira, 10 godina bi se pricalo kako barca daje golove iz ofsajda, uhvatili bi se za neku sitnicu ko i uvijek, al mi se necemo zaliti, znamo da smo puno bolji i da se realu pokloni uvijek po jedan gol, da moramo pobijediti opet

hegemonija je sad opasno uzdrmana, ligu smo i davno bili halali, pa se opet ponadali, trebali smo ih dobiti prvenstv eno radi ponosa al bilo bi opet i sanse dobre za ligu, ovako, real je sad i definitivno prvak, nakon tri uzastopne titule nije to sad neki problem veliki, bitno je da vec sledece sezone nasi to vrate

ostaje liga prvaka i kup, hebes i kup. liga prvaka je prioritet prioriteta uvijek i bila, moramo odbraniti to da bi se potvrdila najveca generacija u istoriji fudbala, nece biti lako proci celzi ako se ne odigra maestralno, sad je tim sigurno malo poljuljan, ali neka, i na muci se junaci prepoznaju i velicina ove generacije se mora potvrditi i na tom vadjenju iz lose situacije

nadam se da pep se nece vise zahebavati te da ce protiv celzija izvesti najjace oruzje i igrati onako kako je vec i dokatzano da je najbolje, znaci u napadu messi alexis i pedro,eventualno fabregas, sredina xavi iniesta i sergio, odbrana da se fino poslozi i to je to, smijesne su price da je igra procitana, kad e igra kako se moze i treba protivnik je uvijek fasovao, znalo se i prije kako barca igra, al kad ne podbaci il se ne desi neko cudo, ne moze se zaustaviti

uzdrmani jesmo, ali nista jos uvijek nije kriticno, osvojili smo svjetsko prvenstvo, superkup, finale kupa je tu, osvojimo li ligu prvaka, bice ovo jos jedna veoma uspjesna sezona, ne perfektna ali i dalje veoma uspjesna

idemo dalje, vec u utorak je veliki posao, prodjemo li celzija, liga prvaka je nasa, samo njih treba proci, puno smo bolji to smo vec vidjeli, sad je stvar samo psihe i srece

idemo dalje, hegemonija nije jos rekla zadnju rijec, ni u ovoj sezoni ni u sezonama koje dolaze!!!
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

tuzlak2
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak2 » 21 apr 2012, 22:35

vrebac86 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

tika-taka nije izmisljena prije 4-5 god! malo bolje se informisite kad je nastala igra tika-taka, samo ju je Barca unaprijedila!
koliko ja znam to Barcelona vec igra 20 godina, to jest od dolaska Johana Crojfa

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 21 apr 2012, 22:36

Ma vi ste gospoda i kad gubite. Nego, ko je nahebo?
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 21 apr 2012, 22:36

Jako cudna utakmica. Barca je usla u utakmicu sa vec upisana tri boda,i mislila je o Chelseju. Ne znam do kada ce Guardiola forsirati Iniestu van svoje pozicije,jer na njoj igra jako lose.Xavi bez njega na sredini,skoro bez ideje.
Drago mi je sto se Messi nije sj.ebavao posljednjih 20 minuta,jer je i njemu doku.rcilo da bude pokretac kad god Barca gubi.
Jedine svijetle tacke veceras su Thiago i Alexis.
Valdes je ove sezone previse puta kiksao,taman kad su ga ljudi poceli faliti..

Mislim da Real i nije odigrao tako dobro,do prvog gola su bili odlicni,poslije standardna prica. Gol je prilicno sretan,kao i onaj u superkupu. Drugi isto slican onom golu Ronalda Pintu..
Malo me je sudija iznervirao sa faulima nad Realovim igracima,koji nisu postojali,ali vece greske nije napravio.

Kako god,ovaj poraz ce ih spustiti na zemlji i dati im motiva da vrate sljedece sezone titulu u Barcelonu.ž
I mislim da ce se ovo jako lose odraziti po Chelsea...Jadni oni u utorak.
mes que un club

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 21 apr 2012, 22:36

Ne znam cemu sad linc Guardiole, ok ispostavilo se da je veceras pogrijesio sa Tellom ali mora se priznati da su veceras svi podbacili, eto proslu sa Chelzijem su igrali i Sanchez i Fabregas od prve pa su fulali mrtve zicere, ko zna da ne bi isto bilo veceras da su igrali od prve. Jbg zijanilo se i zivot ide dalje, ako nista siguran sam da Tella necemimo gledati u prvih 11 protiv Celzija i da u toj utakmici nece biti kalkulacija. Realno mislim da smo i dalje favoriti za osvajanje lige prvaka, bit cemo protiv Celzija maksimalno nabrijani, a veceras smo cini mi se usli u mec malo nonsalantno a i kako ne bi kad smo im godinama trpali koliko smo htjeli. Usput cestitke Realovcima, zasluzeno su pobjedili.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 21 apr 2012, 22:37

vrebac86 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

decko, bojim se da ti nisi najbolje informiran.

Romariooo je napisao/la:realu cestitke, nisu nas nadigrali, al su bili barem ravnopravni, i na tome im treba cestitati, jesu dali prvi gol vise sretno i iz ofsajda, ali malog koji nit se vidi niti treba svirati, drugi isto jednostavna kontra iz nicega, naivno smo primili oba gola, prenaivno.

... dok je s druge strane alexisov gol velemajstorski :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nanek

Post Postao/la nanek » 21 apr 2012, 22:40

Romariooo je napisao/la:u p maternu

sta reci, koju poruku poslati

losa igra jednostavno, prelosa igra za el classico

glavni krivac je guardiola, veceras se zahebao u procjeni, to se rijetko desava, velemajstor jeste da nikad vise nista ne osvoji, al veceras nas je uhakao, prvo zbog tella, al ajd, moze se i s njim probati, al sto ga ne izvadi na poluvremenu barem, on ga drzi do pred kraj, a na klupi alexis, stvarno katasrofalno vodjenje utakmice od jednog trenera

greska je i ono sto smo cesto pricali, da treba sa dva klasicna krila igrati, ovako messi najistureniji i to 40 metara od gola, i prije se real ovako isto postavljao, ono kad smo ih 5 0 dobili, al tad su bili i pedro i vilja, messi izvlaci odbranu, onu zabijaju, jednostavna logika, al ovo veceras moglo bi se reci i smijesno, zasto nije koristio recept oproban, zasto je toliko potcijenio real da igra s juniorom, i da ga jos i ne vadi iz igre, ne znam sta reci

takodje xavi i iniesta nikad losiji, jedino sergio odlicno odigrao, messi je radio koliko je mogao, imao nekoliko genijalnih pasova, al tello jbg ne zna, sta ces. cim je alexis usao vidjelo se koliko je opasnije, dosao i gol

odbrana i golman takodje losi, uvijek sam ih hvalio i jesu bili odlicni godinama, al veceras lose prelose, svaki prelazak centra realov, a nije ih bilo puno nesto, uvijek je opasnost bila, dva napada dva gola, kad smo izjednacili imali smo ih u sansi, samo da ne primise naivno gol, al hbg, mora i to nekad doci

realu cestitke, nisu nas nadigrali, al su bili barem ravnopravni, i na tome im treba cestitati, jesu dali prvi gol vise sretno i iz ofsajda, ali malog koji nit se vidi niti treba svirati, drugi isto jednostavna kontra iz nicega, naivno smo primili oba gola, prenaivno. vidjeli smo napokon da nas real moze dobiti koliko toliko posteno, malo srece i nasa losa partija i to je to, cemu su potrebni bili bunkeri, zalopoljke, prljavstine itd.

nadam se da nas vise nece smarati pricama o padavicarstvu, kad je ocigledno i veceras i sve ove godine da je to realovo oruzje a ne nase, zamislite da smo mi dali gol ko kedira, 10 godina bi se pricalo kako barca daje golove iz ofsajda, uhvatili bi se za neku sitnicu ko i uvijek, al mi se necemo zaliti, znamo da smo puno bolji i da se realu pokloni uvijek po jedan gol, da moramo pobijediti opet

hegemonija je sad opasno uzdrmana, ligu smo i davno bili halali, pa se opet ponadali, trebali smo ih dobiti prvenstv eno radi ponosa al bilo bi opet i sanse dobre za ligu, ovako, real je sad i definitivno prvak, nakon tri uzastopne titule nije to sad neki problem veliki, bitno je da vec sledece sezone nasi to vrate

ostaje liga prvaka i kup, hebes i kup. liga prvaka je prioritet prioriteta uvijek i bila, moramo odbraniti to da bi se potvrdila najveca generacija u istoriji fudbala, nece biti lako proci celzi ako se ne odigra maestralno, sad je tim sigurno malo poljuljan, ali neka, i na muci se junaci prepoznaju i velicina ove generacije se mora potvrditi i na tom vadjenju iz lose situacije

nadam se da pep se nece vise zahebavati te da ce protiv celzija izvesti najjace oruzje i igrati onako kako je vec i dokatzano da je najbolje, znaci u napadu messi alexis i pedro,eventualno fabregas, sredina xavi iniesta i sergio, odbrana da se fino poslozi i to je to, smijesne su price da je igra procitana, kad e igra kako se moze i treba protivnik je uvijek fasovao, znalo se i prije kako barca igra, al kad ne podbaci il se ne desi neko cudo, ne moze se zaustaviti

uzdrmani jesmo, ali nista jos uvijek nije kriticno, osvojili smo svjetsko prvenstvo, superkup, finale kupa je tu, osvojimo li ligu prvaka, bice ovo jos jedna veoma uspjesna sezona, ne perfektna ali i dalje veoma uspjesna

idemo dalje, vec u utorak je veliki posao, prodjemo li celzija, liga prvaka je nasa, samo njih treba proci, puno smo bolji to smo vec vidjeli, sad je stvar samo psihe i srece

idemo dalje, hegemonija nije jos rekla zadnju rijec, ni u ovoj sezoni ni u sezonama koje dolaze!!!
Evo ja cu ti reci koju posluku porati ;)
slika

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 21 apr 2012, 22:41

Ma reći će je ili protiv Chelseaja u utorak ili na AA ;)
Ti reče nešto o najboljoj ekipi svih vremena :D

Polako. Ove godine Barci je izbjegao naslov, ali ako se potrude i osvoje sljedećih 12 zaredom, prestići će Real. ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 21 apr 2012, 22:43

No Stark, no party!
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 21 apr 2012, 22:44

Zanimljivo mi je kad ovi navijaci Reala smatraju dobrim sudjenjem kad oni daju gol iz ofsajda ? :lol:
Samo velika je razlika sto Barcini navijaci ne koncentrisu na taj dio,nego na losu igru koja je uvijek zasluzna za poraz.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 21 apr 2012, 22:45

KK Bosna, evo brate: The tiki-taka style of play originates with Johan Cruyff's tenure as manager of Barcelona from 1988 to 1996.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 21 apr 2012, 22:46

PatrickBateman je napisao/la:Zanimljivo mi je kad ovi navijaci Reala smatraju dobrim sudjenjem kad oni daju gol iz ofsajda ? :lol:
Samo velika je razlika sto Barcini navijaci ne koncentrisu na taj dio,nego na losu igru koja je uvijek zasluzna za poraz.
opet sudac kriv sto messi nije blistao penalima?
:lol:
Što se tiče suđenja bilo je smiješno pravo domaćinsko no ipak smo uspjeli pobjedit.Kad se samo sjetim za šta je Alonso dobio žuti :lol:
Ofsajd?I Valdes i Puyol dirali loptu prije Samija :D

StevieM
Kontakt:

Post Postao/la StevieM » 21 apr 2012, 22:48

Romariooo je napisao/la:glavni krivac je guardiola, veceras se zahebao u procjeni, to se rijetko desava, velemajstor jeste da nikad vise nista ne osvoji, al veceras nas je uhakao, prvo zbog tella, al ajd, moze se i s njim probati, al sto ga ne izvadi na poluvremenu barem, on ga drzi do pred kraj, a na klupi alexis, stvarno katasrofalno vodjenje utakmice od jednog trenera
Pa druze Romario, evo sta ti napisa manje od pola sata prije utakmice:
Romariooo je napisao/la:sto se tice tella, meni je drago sto on igra, ako vec alexix nije spreman potpuno, i ako pedro nije u formi. mali tello ima onu drskost i malo sebicnosti koja nam je i potrebna u napadu, da je igrao protiv celzija vjerovatno bi on i dao barem jedan gol, ono sto su promasivali cesc i alexis. veceras bi mali tello mogao zablistati, jako je brz i ima dobar dribling, mogao bi izvozati coentrao-a a i arbelou ako bude isao na tu stranu, u svakom slucaju, ako se veceras pokaze onda definitivno mozemo racunati na njega i u buducnosti
Ko je sad ovdje kriv? :D Kazu stari ljudi, lahko je bit general poslije bitke...
Pa i ovo napisa neki dan
Romariooo je napisao/la:u subotu navece gledajte kako se dere real, tako ce fasovati da ce zamrziti posao kojim se bave, a bayern ce ih dokusuriti
Vala kako je krenulo s tvojim procjenama, ne bih imao nista protiv i da nas Bayern dokusuri :D

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 21 apr 2012, 22:49

D10S je napisao/la:No Stark, no party!

tishina bolje ti je :lol:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

http://www.dailymotion.com/video/xpn6qw ... adas_sport

ups ipak je sve ovo bilo slučajno :lol: :lol:

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 21 apr 2012, 22:50

Jos kad se sjetim da sam sa gospodinom hegemonijom morao raspravljati o tome da li je Neuer bolji golman od Valdesa, jer kao Neuer se nije dokazao na vrhunskom nivou.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: sombrero i 3 gosta.