Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BaDa12
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la BaDa12 » 20 apr 2012, 15:03

majestic24 je napisao/la:Ajd jedno "lako pitanje"...kako se moze najbolje ocistiti tipkovnica na lap topu.

Znaci pored tipki gotovo da i nema prostora al ima smeta ispod.
Ako nećeš da vadiš tipkovnicu, onda ti je, po meni, najbolje kompresovani zrak koristiti u takvim situacijama.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Semirr
Kontakt:

Post Postao/la Semirr » 20 apr 2012, 19:10

eh ovako:igrao sam neke igre na kompu i previse sam se nervirao :D kako sam udario rukom od stol tako je i kompjuter poceo da pisti,resetovo sam ga i ona samo izbaci nesto crno s nekim brojevima.nisam neki expert za racunare pa da li je sad sistem pao ili nesto drugo ne znam.ako neko zna bio bih mu zahvalan da kaze :D

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 20 apr 2012, 21:29

Postoji li neki program koji ce pogasiti nepotrebne programe i osloboditi nesto rama? Komp mi je uzasno spor od kako sam instalirao ono bluetooth sranje dok se upali samo 2 minute mu trebaju :roll: :roll:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 20 apr 2012, 22:24

baresi#6 je napisao/la:skini HDtune http://www.softpedia.com/get/System/Har ... Tune.shtml" onclick="window.open(this.href);return false; i čekiraj hard disk možda ima bad sektore. i prati temperature procesora, grafičke, hdd itd da se ne pregrijavaju. moguće da ti se npr. procesor pregrijava pa throttla. ako nije do hard diska i pregrijavanja meni smrdi na neispravnu RAM memoriju pa možeš i to provjeriti sa memtest programom. imaš milion tutorijala na netu pa pogledaj kako i šta.
Evo kralju odradio sam error scan (valjda je to ujedno i check) na ovom programu sto si mi dao i kompjuter radi ko nov. :)
Hvala ti puno.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 20 apr 2012, 22:34

BIHfan je napisao/la:
baresi#6 je napisao/la:skini HDtune http://www.softpedia.com/get/System/Har ... Tune.shtml" onclick="window.open(this.href);return false; i čekiraj hard disk možda ima bad sektore. i prati temperature procesora, grafičke, hdd itd da se ne pregrijavaju. moguće da ti se npr. procesor pregrijava pa throttla. ako nije do hard diska i pregrijavanja meni smrdi na neispravnu RAM memoriju pa možeš i to provjeriti sa memtest programom. imaš milion tutorijala na netu pa pogledaj kako i šta.
Evo kralju odradio sam error scan (valjda je to ujedno i check) na ovom programu sto si mi dao i kompjuter radi ko nov. :)
Hvala ti puno.
Krenem i ja ovo da instaliram i pise mi CreateFile failed; code 5. Access is denied. :roll: :roll:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 21 apr 2012, 10:43

BIHfan je napisao/la: Evo kralju odradio sam error scan (valjda je to ujedno i check) na ovom programu sto si mi dao i kompjuter radi ko nov. :)
Hvala ti puno.
ti sa ovim programom nisi ništa riješio. to ti je samo za dijagnotiku hard diska da vidiš da li ima bad sectore i kakvog je 'zdravlja'. okači rezultat scana jer ako ima bad sectore zezat će te disk ako je zaista problem disk.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 21 apr 2012, 12:37

http://www.softpedia.com/get/Tweak/Syst ... Care.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Zašto (obojica) ne probate sa ovim programom ?
Stvarno odličan program, instalirate tu free verziju i (ako vas zanima) izguglate pro verziju i to je to :D
Ja ovaj program koristim već duže vrijeme i (zajedno) sa tune up utilities-om ga koristim za ispravljanje problema u registru, za malware i ostale nepotrebne fajlove.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 21 apr 2012, 22:35

Kako da provjerim koju verziju drivera za graficku imam, i da li je to poslednja verzija ? :)
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 21 apr 2012, 22:57

desni klik my computer>properties>display adapter i onda naštimaš da ti bude ko na slici.

slika
kod mene je sedmica mada je i na xp ako se sjećam haman isto. da li je poslednja verzija? pa postavi šta ti piše pa ću ti reći. mada možeš i sam to provjeriti na stranici proizvođača grafičke:
nvidia-http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
ati amd- http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

samo izaberi operativni sistem (xp, win7), vjerovatno imaš ovaj 'obični' 32bitni sistem i odgovarajuću karticu i download kreće.

kad to savladaš onda ću ti objasniti kako da ispravno instaliraš nove drajvere 8-)

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 21 apr 2012, 23:13

baresi#6 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la: Evo kralju odradio sam error scan (valjda je to ujedno i check) na ovom programu sto si mi dao i kompjuter radi ko nov. :)
Hvala ti puno.
ti sa ovim programom nisi ništa riješio. to ti je samo za dijagnotiku hard diska da vidiš da li ima bad sectore i kakvog je 'zdravlja'. okači rezultat scana jer ako ima bad sectore zezat će te disk ako je zaista problem disk.
Ne znam, vjeruj. :)
Samo su dvije crvene kockice bile, ostale su zelene. PC-i mi je uradio kasnije sam check disk i obnovio neke fajlove. Jbga sad je sve uredu, ne znam sta se desilo. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 21 apr 2012, 23:17

Eto nasao sam i downloadovo poslednje drivere, sad samo da pokrenem i instaliram ?

p.s pod ovo Digital signer pise mi not digitally signed
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 21 apr 2012, 23:23

@BIHfan to znači da imaš bad sektore a chdsk je regenerisao te bad sektore a ne sam hdtune zato me to bunilo. ako ih nemaš puno onda ovaj alat uradi regeneraciju tako što uzme 'zdrave' sektore jer svaki hard disk ima rezervne sektore baš za ovakve situacije. povremeno skeniraj disk da vidiš da se neće nastaviti 'trend'. mada iz svojih i tuđih iskustava tome disku je odzvonilo. pitanje je vremena kad će crknuti tako da se ne uzdaš mnogo u njega i već sad polako radiš backup ako imaš šta važno ;)

@Puma po pravili bi trebao deinstalirati postojeće drajvere prije instalacije novih ali i također i registar moraš očistiti.
prvo skini driversweeper i instaliraj ga: http://www.softpedia.com/get/Security/S" onclick="window.open(this.href);return false; ... eper.shtml
deinstalaciju postojećih drajvera radiš preko control panela remove ati/nvidia šta već ili preko device managera, desni klik na grafu uninstal...
resetuj pc i pritišći f8 dok ti se ne pojavi izbornik. zatim izaberi safe mode. slika će ti biti očajna, ne sekiraj se pokreni driversweeper i označi kvačicu na nvidia display/amd display šta već i clean. resetuj pc instaliraj drajvere koje si skinuo i kada završi ponudit će ti sam reset, reset uradiš i to je to.
btw ovo za digitally signed samo ignoriši. to znači da vjerovatno nisu oficijelno testirani od microsofta.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

rock87
Kontakt:

Post Postao/la rock87 » 22 apr 2012, 18:39

E pozdrav svima hitno mi treba pomoc.Igrao sam prije San Andreas Multyplayer i sve je islo ok,medjutim sada sam ga ponovo instalirao i nece da mi udje u igricu izbaci me dont send. Pls ako neko zna odgovor neka javi hitno mi je!!!!!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 apr 2012, 14:30

jel hoces i sad igrati mulitplayer?
to sto ti dont send izbacuje, najvjerovatnije je do cracka ;)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 23 apr 2012, 16:12

imam na kompu instaliran realplayer i koristim ga isključivo za skidanje klipova u flv formatu. sve ferceralo normalno do unazad desetak dana. recimo, kad uđem na youtube i hoću da skinem neki klip ili spot uvijek mi se u gornjem desnom uglu pojavljivala ona opcija da downloadujem taj klip. sad mi se to ne pojavljuje i ne mogu skidati. zna li neko šta je u pitanju?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 apr 2012, 21:10

ne znam, nisam dosta vremena koristio realplayer, probaj sa keepvid.com, mislim da podrzava flv format, pa probaj preko te stranice skidat videoe

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 24 apr 2012, 13:26

Zna li neko kako otvoriti PDF file koji ze "zakljucan" i trazi password.Pokusavao sam sa raznim programima(bravia reader,PDF pass remover) al nece da ga *ebes. De ako ko sta zna nek napise,frka mi je,moram seminar uradit a kljucni podatci su mi tu.

http://www.pbf.unizg.hr/hr/content/down ... enzimi.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

evo link pa nek neko pokusa ako zna bilo sta o ovome :D
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 25 apr 2012, 14:29

moze pomoc ....

stalno mi se otara my computer ne mogu da radim nista normalno na kompu....jel nesto pocnem on izbaci my comp...ja zatvorim on opet :evil: :evil:
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 27 apr 2012, 09:34

Pozdrav, jel neko mozda zna da pravi "crtice" u paintu ili ima neki video kako to da se nauci...
nesto ovako:
[youtube][/youtube]

Unaprijed hvala.
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 27 apr 2012, 11:26

Raja, kako da prebacim slike i neke tabele iz PDF-a u Word...to mi treba za neke radove, a ja veze nemam o tome :mrgreen: ..ako neko zna, bio bih zahvalan na pomoci :)
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: delko, StevieG8 i 5 gostiju.