FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
- PatrickBateman
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Da li zelim procitati komentar LBJ MVP kojeg sam blockovo zbog ranijih glupih postova,ne 

Samo lagano, spustite loptu. Subota je pa se ocekuje jos jedan val padobranaca na ovoj temi. Realovce razumijem, ali ove druge... ma razumijem ih sve.
Tri trofeja su osvojena ove sezone, igramo finale kupa i jos smo u igri u Ligi prvaka a ovo nam je losa sezona. Dabogda nam vazda 'vake bile lose sezone
Tri trofeja su osvojena ove sezone, igramo finale kupa i jos smo u igri u Ligi prvaka a ovo nam je losa sezona. Dabogda nam vazda 'vake bile lose sezone

Don't hate what you don't understand.
jbg shit happens
nije mi drago što smo izgubili od reala ali treba biti realan pa reći da je titula davno izgubljena

.
Naziv Tika-taka je nastao 2006 godine na SP kad je igrala Spanija, ali stil igre je nastao davno! samo sto je to Barca ukoponirala dobro sto bi se reklo (ugodno sa korisnim), i oni su najbolji nacin kako se igra tika -taka!adriano_leite je napisao/la:KK Bosna, evo brate: The tiki-taka style of play originates with Johan Cruyff's tenure as manager of Barcelona from 1988 to 1996.
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
ma sve je to ok, sumnjao sam da alexis nespreman, to normalno nisam mogao znati, ali ispostavilo se da je sasvim ok, ok je i to sto je probao s tellom, moraju se imati muda nekad i za neki takav potez, al brate kad vidis da ne ide mijenjaj to, nije mi krivo sto je poceo s tellom, krivo mi je sto ga nije prija izvadio. al opet, greske se devaju i najvecima i ne umanjujem ja pepovo znanje i zasluge, hiljadu puta je sjajno odradio posao, nekoliko puta slabo, svaka njemu cast, nek nam pozivi jos tristo godina na klupiStevieM je napisao/la:Pa druze Romario, evo sta ti napisa manje od pola sata prije utakmice:Romariooo je napisao/la:glavni krivac je guardiola, veceras se zahebao u procjeni, to se rijetko desava, velemajstor jeste da nikad vise nista ne osvoji, al veceras nas je uhakao, prvo zbog tella, al ajd, moze se i s njim probati, al sto ga ne izvadi na poluvremenu barem, on ga drzi do pred kraj, a na klupi alexis, stvarno katasrofalno vodjenje utakmice od jednog treneraKo je sad ovdje kriv?Romariooo je napisao/la:sto se tice tella, meni je drago sto on igra, ako vec alexix nije spreman potpuno, i ako pedro nije u formi. mali tello ima onu drskost i malo sebicnosti koja nam je i potrebna u napadu, da je igrao protiv celzija vjerovatno bi on i dao barem jedan gol, ono sto su promasivali cesc i alexis. veceras bi mali tello mogao zablistati, jako je brz i ima dobar dribling, mogao bi izvozati coentrao-a a i arbelou ako bude isao na tu stranu, u svakom slucaju, ako se veceras pokaze onda definitivno mozemo racunati na njega i u buducnostiKazu stari ljudi, lahko je bit general poslije bitke...
Pa i ovo napisa neki danVala kako je krenulo s tvojim procjenama, ne bih imao nista protiv i da nas Bayern dokusuriRomariooo je napisao/la:u subotu navece gledajte kako se dere real, tako ce fasovati da ce zamrziti posao kojim se bave, a bayern ce ih dokusuriti
a sto se tice price o deranju reala, to sam normalno ocekivao kao i ti vjerovatno, i svako normalan, medjutim podbacili smo i sta sad, zahebao se, ako zbrojimo odnos dobrih i losih prepostavki, onda mozemo o nekome suditi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- adriano_leite
- Kontakt:
Tika-taka (kratki pasovi) stil je razvio Cuyff sa Barcelonom, pa ga koristila repka Spanije 2006- (pola repke su igraci Barce), a danasnja nasa tika-taka je najsavrsenija (tako kazu jbg.).vrebac86 je napisao/la:Naziv Tika-taka je nastao 2006 godine na SP kad je igrala Spanija, ali stil igre je nastao davno! samo sto je to Barca ukoponirala dobro sto bi se reklo (ugodno sa korisnim), i oni su najbolji nacin kako se igra tika -taka!adriano_leite je napisao/la:KK Bosna, evo brate: The tiki-taka style of play originates with Johan Cruyff's tenure as manager of Barcelona from 1988 to 1996.
Poenta je da je taj stil upravo forsirao Cruyff, a ko joj je da naziv i kada, to je manje bitno. Cruyff je to sve pokrenuo i naziva ga se tvorcem ovog stila koji forsira Barca

CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
- Donnie Darko
- Kontakt:
sad jesu, ali tad to sigurno nije bio slucaj. Tad su samo Xavi, Iniesta i Puyol bili u repci Spanijeadriano_leite je napisao/la: repka Spanije 2006- (pola repke su igraci Barce),

btw zakleo bih se da se izraz tika taka korisito i prije SP2006

OfsajdPatrickBateman je napisao/la:Zanimljivo mi je kad ovi navijaci Reala smatraju dobrim sudjenjem kad oni daju gol iz ofsajda ?![]()
Samo velika je razlika sto Barcini navijaci ne koncentrisu na taj dio,nego na losu igru koja je uvijek zasluzna za poraz.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ajde sad da se uozbiljimo i da ne pisemo komentare tipa : jadan Chelsea, razvalicemo ih itd.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Mislim cak da je i prije Cruyffa nastao taj stil?, naravno drugacije je to izgledalo, naziv tika-taka je dao jedan novinar kada je posmatrao mislim trening repke Spanije pred SP, sve u svemu tika -taka (stil igre) nije nastao prije 4-5 godina i u tome nas dvojica slazemo. Samo treba jos i KK Bosna da se popravi i idemo svi na spavanje !adriano_leite je napisao/la:Tika-taka (kratki pasovi) stil je razvio Cuyff sa Barcelonom, pa ga koristila repka Spanije 2006- (pola repke su igraci Barce), a danasnja nasa tika-taka je najsavrsenija (tako kazu jbg.).vrebac86 je napisao/la:Naziv Tika-taka je nastao 2006 godine na SP kad je igrala Spanija, ali stil igre je nastao davno! samo sto je to Barca ukoponirala dobro sto bi se reklo (ugodno sa korisnim), i oni su najbolji nacin kako se igra tika -taka!adriano_leite je napisao/la:KK Bosna, evo brate: The tiki-taka style of play originates with Johan Cruyff's tenure as manager of Barcelona from 1988 to 1996.
Poenta je da je taj stil upravo forsirao Cruyff, a ko joj je da naziv i kada, to je manje bitno. Cruyff je to sve pokrenuo i naziva ga se tvorcem ovog stila koji forsira Barca.

I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Som i serem.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
za njih to komotno mozes pisatimessilla je napisao/la:Ajde sad da se uozbiljimo i da ne pisemo komentare tipa : jadan Chelsea, razvalicemo ih itd.

ser del barça es el millor que hi ha !
Naziv Tika-taka je nastao 2006 godine na SP kad je igrala Spanija, ali stil igre je nastao davno! samo sto je to Barca ukoponirala dobro sto bi se reklo (ugodno sa korisnim), i oni su najbolji nacin kako se igra tika -taka![/quote]
Tika-taka (kratki pasovi) stil je razvio Cuyff sa Barcelonom, pa ga koristila repka Spanije 2006- (pola repke su igraci Barce), a danasnja nasa tika-taka je najsavrsenija (tako kazu jbg.).
Poenta je da je taj stil upravo forsirao Cruyff, a ko joj je da naziv i kada, to je manje bitno. Cruyff je to sve pokrenuo i naziva ga se tvorcem ovog stila koji forsira Barca
.[/quote]
Mislim cak da je i prije Cruyffa nastao taj stil?, naravno drugacije je to izgledalo, naziv tika-taka je dao jedan novinar kada je posmatrao mislim trening repke Spanije pred SP, sve u svemu tika -taka (stil igre) nije nastao prije 4-5 godina i u tome nas dvojica slazemo. Samo treba jos i KK Bosna da se popravi i idemo svi na spavanje !
[/quote]
pa i nasto je prije Cruyffa,samo sto ga je on prenjeo iz Ajaxa u Barcelonu
Tika-taka (kratki pasovi) stil je razvio Cuyff sa Barcelonom, pa ga koristila repka Spanije 2006- (pola repke su igraci Barce), a danasnja nasa tika-taka je najsavrsenija (tako kazu jbg.).

Mislim cak da je i prije Cruyffa nastao taj stil?, naravno drugacije je to izgledalo, naziv tika-taka je dao jedan novinar kada je posmatrao mislim trening repke Spanije pred SP, sve u svemu tika -taka (stil igre) nije nastao prije 4-5 godina i u tome nas dvojica slazemo. Samo treba jos i KK Bosna da se popravi i idemo svi na spavanje !

pa i nasto je prije Cruyffa,samo sto ga je on prenjeo iz Ajaxa u Barcelonu
Ma morate bit svjesni da Barcelona igra 3 superjake utakmice u 7 dana, i sve su se morale unaprijed isplanirat. Da nije bilo do Tella, skripalo bi negdje drugo, ako ne veceras onda mozda u uzvratu u utorak. Ne moze odjednom Guardiola bit krivac, kako je Valdes odjednom los golman a Messi amater? Mozda je moglo i bolje al Guardiola je vjerovatno izvukao maksimum iz utakmice, s obzirom kako su se stvari odvijale. Da je Barca kojim slucajem preokrenula, ne mogu da zamislim kakve biste hvalospjeve pisali Guardioli za onu izmjenu Xavi - Sanchez. Htio je je ubrzat igru, uradio je sta je mislio da je najbolje. Na kraju krajeva ova utakmica je bila Barcelonin problem a ne Realov, a upravo taj pritisak je bio mozda kljucan u vecerasnjoj utakmici. Real je prvi put iskoristio svoje sanse za razliku od nekih prethodnih meceva, sreca se okrenula, Barca je ovaj put fulala zicere. Mourinho i Real su ovaj put ostvarili zacrtano i zasluzeno ce slavit titulu.Romariooo je napisao/la:ma sve je to ok, sumnjao sam da alexis nespreman, to normalno nisam mogao znati, ali ispostavilo se da je sasvim ok, ok je i to sto je probao s tellom, moraju se imati muda nekad i za neki takav potez, al brate kad vidis da ne ide mijenjaj to, nije mi krivo sto je poceo s tellom, krivo mi je sto ga nije prija izvadio. al opet, greske se devaju i najvecima i ne umanjujem ja pepovo znanje i zasluge, hiljadu puta je sjajno odradio posao, nekoliko puta slabo, svaka njemu cast, nek nam pozivi jos tristo godina na klupi
I ja, a i mnogi drugi su vjerovatno ostali iznenadjeni krajnjim rezultatom, al svakako vase izjave pred utakmicu su u najmanju ruku bile bahate. Sve to nekako dodje na svoje, za nadat se da ce Real ovo izgurat do kraja u srijedu. A ne bih imao nista protiv ni da se Barca oporavi do utorka. Ova utakmica bi sigurno donijela posebnu draz finalnom El Clasicu.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Termin tiki-taka je skovao Javier Clemente a.k.a Blonde of Barrakaldo i to kao podrugljiv naziv... nakon što su ga novinari prozivali da reprezentacija ne igra dovoljno lijepo, on se ismijavao sa takvim stilom igre i prozvao ga takoadriano_leite je napisao/la:KK Bosna, evo brate: The tiki-taka style of play originates with Johan Cruyff's tenure as manager of Barcelona from 1988 to 1996.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
ma nije bitno ime,ja kazem za stil igre,a ovi ga u Holandiji zvali totalni fudbal,il ovi ga zvali tika-taka,pa isti je nacin rada i igrerio_Ferdy88 je napisao/la:Termin tiki-taka je skovao Javier Clemente a.k.a Blonde of Barrakaldo i to kao podrugljiv naziv... nakon što su ga novinari prozivali da reprezentacija ne igra dovoljno lijepo, on se ismijavao sa takvim stilom igre i prozvao ga takoadriano_leite je napisao/la:KK Bosna, evo brate: The tiki-taka style of play originates with Johan Cruyff's tenure as manager of Barcelona from 1988 to 1996.
Tacno tako.rio_Ferdy88 je napisao/la:Termin tiki-taka je skovao Javier Clemente a.k.a Blonde of Barrakaldo i to kao podrugljiv naziv... nakon što su ga novinari prozivali da reprezentacija ne igra dovoljno lijepo, on se ismijavao sa takvim stilom igre i prozvao ga takoadriano_leite je napisao/la:KK Bosna, evo brate: The tiki-taka style of play originates with Johan Cruyff's tenure as manager of Barcelona from 1988 to 1996.
I da, Guardiola i Xavi su jednom izjavili da mrze taj termin jer je Tiki-Taka zapravo podsmijeh i ismijavanje.
kako su objavili da messi postaje otac, njega nigdje na terenu.............

Odakle ovom Thiagu ova volovska muda?
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
Thiago i Tello u prvih 11 u ovako bitnoj utakmici
velika muda i još veci rizik Guardiole koji mu se vratio kao bumerang. Valjda nece takve eksperimente praviti protiv Čelzija. U utorak moraju igrati Alexis, Pedro i Cesc. Nema tu više pametovanja.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.