FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Messi je krtica, to je jasno k'o dan. Zato i nije dosao na utakmicu.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA
- adriano_leite
- Kontakt:
Razlicite pozicije je li? Ti stvarno ubijedjen da je Sanchez centralni napdac?Saurman je napisao/la:Čim si stavio Robbena i Sancheza u istu rečenicu nema svrhe dalje pisati.adriano_leite je napisao/la:
Spic, poluspic, krilni napadac, sve razliciti termini a svi se gledaju kao napadaci, kao i veznjaci, neko je krilo, neko je centralni vezni, neko zadnji vezni, kao i odbrana neko je bek, neko je centralni vezni. Ono sto radi Sanchez nikako nije isto sto treba da radi Messi, jer igraju na razlicitim mjestima, s tim da je Sanchez pomjeren u sredinu da bi se stvorio prostor ofanzivnom Alvesu. Sanchez je po svojoj lokaciji krilni napadac (to je bio u Udinama) kao sto je i Robben, znaci Robben je takodjer kita jer je placen 24 miliona, odigrao 2 utakmice prve sezone, nakon toga zabio 10 golova cini mi se u drugoj sezoni itd. **** ti logiku.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- PatrickBateman
- Kontakt:
Nije fudbal tako jednostavan,niti je jedina funkcija napadaca da zabije gol,pogotovo u Barceloni,u njihovom sistemu igre.Saurman je napisao/la:
Gdje vidiš da poredim Gomeza sa Sanchezom ?
Sanchez čini napad Barcelone a zadatak napada je da plijevi luk ili da zabija golove ? Messi ove sezone zabio blizu 60 golova ostali statiraju u kukuruzu, najbolje se vidjelo u Londonu koliko Sanchez zna odnosno ne zna.
[youtube][/youtube]
Ma nije bitno čovječe je li centralni ili krilni,bitna je njegova igra u napadu.adriano_leite je napisao/la:Razlicite pozicije je li? Ti stvarno ubijedjen da je Sanchez centralni napdac?Saurman je napisao/la:Čim si stavio Robbena i Sancheza u istu rečenicu nema svrhe dalje pisati.adriano_leite je napisao/la:
Spic, poluspic, krilni napadac, sve razliciti termini a svi se gledaju kao napadaci, kao i veznjaci, neko je krilo, neko je centralni vezni, neko zadnji vezni, kao i odbrana neko je bek, neko je centralni vezni. Ono sto radi Sanchez nikako nije isto sto treba da radi Messi, jer igraju na razlicitim mjestima, s tim da je Sanchez pomjeren u sredinu da bi se stvorio prostor ofanzivnom Alvesu. Sanchez je po svojoj lokaciji krilni napadac (to je bio u Udinama) kao sto je i Robben, znaci Robben je takodjer kita jer je placen 24 miliona, odigrao 2 utakmice prve sezone, nakon toga zabio 10 golova cini mi se u drugoj sezoni itd. **** ti logiku.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- adriano_leite
- Kontakt:
Znaci Robben je po tvom cijenjenom misljenju, STA? Koju poziciju igra Robben?Saurman je napisao/la: Ma nije bitno čovječe je li centralni ili krilni,bitna je njegova igra u napadu.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Sanchezu je ovo prva sezona i normalno je ocekivati da je to sezona adaptacije na ovaj sistem igre. Jedno je igrati u Udineseu, a drugo u Barci.
I u ovoj prvoj sezoni je bio skoro pola sezone ozljeđen i van stroja. Slicno je i sa Pedrom. Pa šta ste onda ocekivali od Alexisa
da zabija i igra kao Messi, jel
momak ima 22 godine, samo može biti još bolji u ovoj Barci u buducnosti, ima odlicne atletske sposobnosti, brzinu, vrlo dobru tehniku, promjenu pravca,razumijevanje igre, šut mu je sasvim dobar, zna i skociti i glavom zabiti...pa šta hocete više od njega?? nije svako Messi jbg....shvatite to.
I u ovoj prvoj sezoni je bio skoro pola sezone ozljeđen i van stroja. Slicno je i sa Pedrom. Pa šta ste onda ocekivali od Alexisa

Nema svrhe dalje se raspravljati, očigledno je da vam je Sanchez veliko pojačanje samo neka ovako nastavi.adriano_leite je napisao/la:Znaci Robben je po tvom cijenjenom misljenju, STA? Koju poziciju igra Robben?Saurman je napisao/la: Ma nije bitno čovječe je li centralni ili krilni,bitna je njegova igra u napadu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- adriano_leite
- Kontakt:
Prije bi macka zalajala nego sto bi ti skontao, ali eto hajd sad vozdrica, adio...Saurman je napisao/la:Nema svrhe dalje se raspravljati, očigledno je da vam je Sanchez veliko pojačanje samo neka ovako nastavi.adriano_leite je napisao/la:Znaci Robben je po tvom cijenjenom misljenju, STA? Koju poziciju igra Robben?Saurman je napisao/la: Ma nije bitno čovječe je li centralni ili krilni,bitna je njegova igra u napadu.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Otkud tebi razlog da takvo nešto pričaš, ovo mu je prva sezona u Barci, kontaš ti to ikako?Saurman je napisao/la:Nema svrhe dalje se raspravljati, očigledno je da vam je Sanchez veliko pojačanje samo neka ovako nastavi.adriano_leite je napisao/la:Znaci Robben je po tvom cijenjenom misljenju, STA? Koju poziciju igra Robben?Saurman je napisao/la: Ma nije bitno čovječe je li centralni ili krilni,bitna je njegova igra u napadu.
ma ovim novim navijacima Barcelone samo bi porucio da usute,pa ja za Barcu navijam od 94godine dugo sam prvu titule ceko,i sada sto prozivaju GUARDIOLU,pa ne znam kako ih nije sramota,to nisu nikakvi navijaci nego obicna djeca koja ce vjerovatno za godinu navijati za Real
- adriano_leite
- Kontakt:
Bravo, takvo nesto sam bas rekao jednu ili dvije stranice prije, ne znaju cijeniti ovo sto imamo danas sa ovim momcima i Guardiolom.tuzlak2 je napisao/la:ma ovim novim navijacima Barcelone samo bi porucio da usute,pa ja za Barcu navijam od 94godine dugo sam prvu titule ceko,i sada sto prozivaju GUARDIOLU,pa ne znam kako ih nije sramota,to nisu nikakvi navijaci nego obicna djeca koja ce vjerovatno za godinu navijati za Real
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
A baš se sad to vidi, samo treba nešto slično da se desi, u ovom slučaju 2 (bolna) poraza, i odmah sve isplovi na površinu.adriano_leite je napisao/la:Bravo, takvo nesto sam bas rekao jednu ili dvije stranice prije, ne znaju cijeniti ovo sto imamo danas sa ovim momcima i Guardiolom.tuzlak2 je napisao/la:ma ovim novim navijacima Barcelone samo bi porucio da usute,pa ja za Barcu navijam od 94godine dugo sam prvu titule ceko,i sada sto prozivaju GUARDIOLU,pa ne znam kako ih nije sramota,to nisu nikakvi navijaci nego obicna djeca koja ce vjerovatno za godinu navijati za Real
Sanchez je igracina ko kaze suprotno taj veze nema o fudbalu! Samo da ga zaobidju povrede,a i tek je dosao polako tek mu je prva sezona 

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.
FCB
FCB
Idemo dalje
Ove sezone nismo u prilici osvojiti 6 trofeja,jbg....
Idemo po 5 trofeja,jos Liga prvaka i kup. Iskreno,bio bih stvarno razocaran kad nebi prosli Chelsea u utorak
Trebaju se iskupiti za ovaj nesretni poraz od Reala.

Idemo po 5 trofeja,jos Liga prvaka i kup. Iskreno,bio bih stvarno razocaran kad nebi prosli Chelsea u utorak

Trebaju se iskupiti za ovaj nesretni poraz od Reala.
- zlatan1982
- Kontakt:
ja se nadam da bi ovaj poraz od reala mogao biti nešto slično kao prošle godine kada su izgubili u finalu kupa,također od reala...taj poraz u kupu im je sigurno bio motiv da izbace real u polufinalu LP-a..tako da se nadam u utorak prolasku,ali ne tako laganom,ali da će ipak biti prolaz,i osvajanju još dvije titule na kraju,što bi bio veliki uspjeh.
auf, nego, jesi ti razmišljao da napraviš drugi account?adriano_leite je napisao/la: Eto vidis ti moj jarane do pocetka Primere sta moram da nosim, ti si makar dobro prosao, potpis je tvoj.

Dobar tekst, uz jutarnju kaficuC Barcelona 1:2 Real Madrid CF. Rezultat je to sinoćnje utakmice, kojom je Barça izgubila gotovo sve šanse da po četvrti put u nizu osvoji Primeru.
Blaugrana je odigrala lošu utakmicu. Nije tu bilo uobičajenih dodavanja Xavija i Inieste, Messi je veći dio utakmice bio neprimjetan, Dani Alves je igrao na poziciji na kojoj ni sam nije znao što treba činiti, a da ne govorimo o izuzetno lošoj predstavi odrbambene linije sa Puyolom na čelu. Katastrofalni pokušaji prodora Tella po lijevoj strani terena su nas bacali u očaj, a broj netočnih pasova na sredini igrališta je bio vjerovatno najveći u jednoj utakmici od kada Pep Guardiola vodi ovu momčad. Nije tu bilo prepoznatljive mirnoće Busquetsa i lucidnosti ostalih veznjaka, a kada svemu ovome dodamo promašene, košarkaškim žargonom rečeno zicere, u potpunosti se svi možemo složiti sa prvom rečenicom u ovom ulomku, a koja kaže da je predstava katalonskog kluba bila jako loša.
Ne možemo reći da su Madriđani odigrali toliko maestralnu utakmicu, koliko je Barcelona razočarala. Istina je, može se kazati da je Tello bio apsolutno pročitan, kao i to da Messiju nije ostavljeno mnogo prostora (iako je opet imao fantastičnu asistenciju za Xavija, koju Barçin veznjak nije pretvorio u gol), ali greške u postavljanju zadnje linije i neobjašnjivo loša dodavanja u vezi, dovode nas do zaključka da je Barcelona sama kriva što ju je Madrid po prvi put od 2007. godine pobijedio na Camp Nou.
Drugi je ovo poraz Barcelone u samo četiri dana. Međutim, ono što je katalonski klub činio svih ovih godina, pa tako i u ovoj, nešto manje uspješnoj, ne može pasti u zaborav preko noći. „Mislim da je ova momčad najbolja ikada“, „Sachijev Milan je bio izvanredan, ali ova Barcelona je najbolja u povijesti“, „Definitivno im nema ravnih“... Nisu ovo moje rečenice iz nekih ranijih kolumni, već izjave koje najveći trener u povijesti ovog sporta, Sir Alex Ferguson, daje svaki put kada novinari pred njega postave pitanje u vezi Barcelone. Ovakve izjave Ferguson, Wenger i drugi veliki stručnjaci nisu davali samo onda kada je Barça dominantno osvajala trofeje, već i u trenucima kada je Real Madrid imao 10 bodova prednosti u La Ligi.
Dodavanja, prodori, dominacija i golovi... To je ono što je karakteriziralo Barcelonu svih ovih godina, a takva slika se nipošto ne smije promijeniti nakon sinoćnjeg susreta. Zar jedan meč nas Culese može toliko obeshrabriti da zaboravimo na sve one lijepe trenutke koje su nam Pepovi momci priredili? Zar onoliko izluđivanje protivnika u 95% utakmica sada ništa ne vrijedi? Istih onih protivnika koji bod protiv Barcelone slavekao da su osvojili nacionalno prvenstvo, protivnika koji ne šišaju travu na dan meča kako bi bar malo usporili dodavanja Barçe, protivnika kojima susret sa igračima suparničke ekipe predstavlja novo rođenje... Sve ovo se nikada nije dešavalo u nogometu. Nikada niti jedna vrhunska svjetska momčad protiv neke ekipe nije ulazila u utakmicu sa mišlju da primi što manje golova, a preko kontranapada ako se nešto desi, dobro i jest. Nikada, sve do sada... Barcelona je uvela veliku promjenu u nogomet. Klub u kojem u početnom sastavu nerijetko igra šest igrača poniklih iz vlastitog omladinskog pogona, klub koji je dokazao, a dokazuje i danas bez obzira na sve, da mozak, inteligencija, znanje na terenu više znače od fizičke snage. Rekli bismo nešto nezamislivo za moderni sport u kojem je fizička snaga stavljena na prvo mjesto... Nakon gore napisanih rečenica pred vas stavljam zadatak da usporedite Barcelonu sa ostalim vrhunskim timovima na svijetu... Potpuna razlika, zar ne? Unatoč sinoćnjem porazu, malo je vrhunskih nepristranih svjetskih stručnjaka koji će reći da je Real Madrid dominantnija ekipa od Barcelone, upravo zbog svega onoga što sam spomenuo u ovom članku.
Nisam pisao ovaj tekst da nam posluži kao neka utjeha. Izgubili smo od najvećeg rivala, a poraz vrlo vjerovatno znači oproštaj od titule prvaka. Ipak, ovom kolumnom pozivam sve Culese na jedinstvo. Nemojte gubiti vjeru, imajte povjerenja u Pepove momke, jer nas, siguran sam, neće iznevjeriti!
Guardioli i momcima, koji su drugi u Španjolskoj, a prvi u svijetu (znam da zvuči nemoguće, ali tako je), možemo poželjeti mnogo sreće u finišu sezone uz poruku da će od nas uvijek imati bezrezervnu podršku.
Visca el Barça y Visca Catalunya!

Šta ste se ušutili, zar vas je tako uništio ovaj poraz protiv Reala 'bem mu miša
Pa šta bi trebali ovi Realovci da su tako radili, dosad bi im se ugasila tema na ovom forumu
Van der Sar: "Za dobrobit ove igre, kao i fudbala općenito, se nadam da će Barca pobijediti na Camp Nou"

Van der Sar: "Za dobrobit ove igre, kao i fudbala općenito, se nadam da će Barca pobijediti na Camp Nou"

Trenutno, nemože jače!Prvih 11 za utakmicu protiv Chelsea-a prema mišljenju preko 55 hiljada navijača glasanjem preko neta, izgleda ovako: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Mascherano, Busquets, Iniesta, Xavi, Messi, Alexis i Cesc.

PotpisujemmandraX je napisao/la:Šta ste se ušutili, zar vas je tako uništio ovaj poraz protiv Reala 'bem mu mišaPa šta bi trebali ovi Realovci da su tako radili, dosad bi im se ugasila tema na ovom forumu
![]()
![]()
Van der Sar: "Za dobrobit ove igre, kao i fudbala općenito, se nadam da će Barca pobijediti na Camp Nou"![]()
Trenutno, nemože jače!Prvih 11 za utakmicu protiv Chelsea-a prema mišljenju preko 55 hiljada navijača glasanjem preko neta, izgleda ovako: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Mascherano, Busquets, Iniesta, Xavi, Messi, Alexis i Cesc.
i svako drugo eksperimentisanje poput onog u subotu protiv Reala ce nas odvesti u propast.
Iako sam navijač Reala, moram da kažem da je poraz Barcelone isključivo došao kao plod veoma loše realizacije katalonskog diva u posljednje vrijeme, Real je igrao svoju igru protiv Barcelone ( ako se uopšte može nazvati tako ) i na kraju sa iskorištavanjem pruženog, došao do pobjede. Meni lično je veoma drago što je Real pobjedio ( logično )
al poraz igrače i navijače ne treba da zabrine. Sretno protiv Chelsea 

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- PatrickBateman
- Kontakt:
Protiv Chelseja bi trebali vidjeti Barcu sa potpunom motivacijom,nakon jako dugo vremena.(od izgubljenog kupa prosle godine)
Prvo su izgubili od Chelseja,ali nezasluzeno. Imali su igru,prilike,nedostajalo je srece. Desava se to,samo vecinom protiv manjih ekipa.
Onda poraz od Reala gdje se ne moze okrivit sreca ili nesto drugo,zasluzen poraz koji ce djelovati kao strasna motivacija protiv Chelseja.
Mislim da bi mogli odigrati utakmicu cak i bolju nego onu protiv Valencije na Nou Campu
Jako sam optimistican pred sutrasnji mec...
Prvo su izgubili od Chelseja,ali nezasluzeno. Imali su igru,prilike,nedostajalo je srece. Desava se to,samo vecinom protiv manjih ekipa.
Onda poraz od Reala gdje se ne moze okrivit sreca ili nesto drugo,zasluzen poraz koji ce djelovati kao strasna motivacija protiv Chelseja.
Mislim da bi mogli odigrati utakmicu cak i bolju nego onu protiv Valencije na Nou Campu
Jako sam optimistican pred sutrasnji mec...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.