BiH - Turska

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

The Game
Kontakt:

Re: BiH - Turska

Post Postao/la The Game » 09 sep 2009, 22:42

CRNI_SA je napisao/la:sa ovakvom igrom nemamo sta traziti u barazu !! najvise sam razocaran misketom i dzekom ko da lopte nisu igrali nikada !! ali sretan sam bodom to je najvaznije valjda ce se popraviti protiv estonije :arrow: igra koja je bila ista kao protiv belgije u zenici nekako nas nema na sredini nikako ljudi nas stisnu izgubimo se i mislim da je bog bio uz nas sva sreca !!
Miske i Dzeko, kao uostalom i Sejo i Vedo su bili udvajani tokom citave tekme tako da nisu ni mogli nesto vise napraviti. Opet kazem Turci su treci u Evropi, nas nikad na Euru, a bjezimo ima 4 boda dva kola do kraja, tako da nema potrebe za nekom panikom i razocarenjima

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 09 sep 2009, 22:43

SVAKA CAST DECKIMA...SVIMA...OD GOLMANA DO NAPADACA...OVAJ BOD KO KUCA, POBJEDE VRIJEDNA :)))) bas sam presretan iako mi je hrvatska donekle pokvarila vecer..jebga..sta ces...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

edoode
Kontakt:

Post Postao/la edoode » 09 sep 2009, 22:45

Sve u svemu dobro je. Iako sam malo razočaran, nakon onoliko prilika, a i Džeku neče go nešta ove sezone. Sva sreča pa Salihović zabi onaj slobodnjak inače bi nam se crno pisalo. Al et dobro je, sad još "samo" Estoniju pobjedimo i to je to, baraž je tu, al me opet nekako strah, da slučajno ne kiksamo protiv Estonije.

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 09 sep 2009, 22:46

Fudo je napisao/la:
adnan_nanda je napisao/la:
Fudo je napisao/la:Jesam li se tebi obraco...
šta ja znam kome si se obraćo sam znam da previše pričaš o nečemu o čemu nemaš pojma čuj ko **** pa znaš li ti kolko je jaka turska :roll: :roll: :roll: :roll:
Znam ali i znam izjave igraca i trenera prije tekme..IDEMO NA POBJEDU...haj mi reci kakva je sad razlika sto smo dobili jedan pojen..svakako moramo pobjediti estoniju,..i da smo dobili 0 pojena iz ove utakmice isto bi bilo "SAMO" bi morali estoniju dobiti tako da nevidim razliku neku...protiv spanaca sanse nemamo to je realno gledjauci
pa da smo dobili 0 bodova automatski bi nas jedini konkurent za drugo mjesto dobio 3 boda i primakli bi se nama na 1 bod,a imaju lakse utakmice do kraja i et kakva je razlika.[/quote]
Da i dobijes Estoniju...????? i u barazu si ...po meni Istoo zar ne..moras je i sad dobiti[/quote]
pa nije isto bolan,bilo bi 6 bodova u igri a mi bi bjezali turcima jedan bod,i ta tri protiv estonije to je 4 a i turska ima dvije utakmice tako da bi morali i protiv spanije nesto osvojit :!:
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 09 sep 2009, 22:48

Fudo je napisao/la:
adnan_nanda je napisao/la:
Fudo je napisao/la:Jesam li se tebi obraco...
šta ja znam kome si se obraćo sam znam da previše pričaš o nečemu o čemu nemaš pojma čuj ko **** pa znaš li ti kolko je jaka turska :roll: :roll: :roll: :roll:
Znam ali i znam izjave igraca i trenera prije tekme..IDEMO NA POBJEDU...haj mi reci kakva je sad razlika sto smo dobili jedan pojen..svakako moramo pobjediti estoniju,..i da smo dobili 0 pojena iz ove utakmice isto bi bilo "SAMO" bi morali estoniju dobiti tako da nevidim razliku neku...protiv spanaca sanse nemamo to je realno gledjauci
pa da smo dobili 0 bodova automatski bi nas jedini konkurent za drugo mjesto dobio 3 boda i primakli bi se nama na 1 bod,a imaju lakse utakmice do kraja i et kakva je razlika.[/quote]
Da i dobijes Estoniju...????? i u barazu si ...po meni Istoo zar ne..moras je i sad dobiti[/quote]
hej fudo ako ti nesto smeta il se gubi ili obuj kopacke pa da te vidimo....
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 09 sep 2009, 22:50

Proradice Dzeko i Ibisevic do Estonije... Nego de mi recite kako stojimo s zutim kartonima? Cini mi se da Supic i Rahimic nece biti na raspolaganju u Talinu, obojica su danas zaradili po zuti uz Misketa i Pjanica. Sad hoceli Hasagic biti spreman i u formi.. inace debi Begovica.
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 09 sep 2009, 22:51

Da i ja iznesem svoje viđenje utakmice.

Prije svega želio bih da čestitam momcima na zaista sjajnoj utakmici i da im poželim puno sreće u nastavku kvalifikacija.

Turke smo i previše potcijenili i hvala Bogu da nam se to nije obilo o glavu. Ipak, oni su treća repka sa prošlog EP-a i svakako da je ovaj bod protiv njih velik kao pobjeda. Šteta što nismo uspjeli da realiziramo naše šanse, ali isto tako je dobro što Turci nisu uspjeli da iskoriste svoje prilike i da nam upropaste veče. Budimo realni, ovaj remi je najidealniji rezultat za ovu utakmicu. Naši momci odigrali veoma dobru u takmicu.

Supić- Jedan od najboljih u večerašnjoj utakmici, odbranio je sve ono što je mogao, i opravdao povjerenje koje mu je ukazao selektor

Spahić- Još jednom odigrao kapitenski i pokazao o kakvom se igraču radi, pokupio sve što je ušlo u šesnaesterac i pokazao kako se bori za državni dres

Nadarević- Obavio ono što mu je bilo naređeno, sve što je mogao odradio je majstorski

Jahić- Takođe odigrao veoma dobru utakmicu i obavio sve svoje zadatke

Salihović- Veliki majstor, fenomenalan gol iz slobodnjaka, dobro igrao i u defanzivi i prema naprijed i jedan među najboljim u ovoj utakmici

Ibričić- Igrao koliko je mogao, osjetio je umor i napustio je teren, još jednom pokazao da mu Ćiro sa opravdanjem daje mjesto u timu

Rahimić- Čovjek koji je presjekao toliko napada, da je to nemoguće pobrojati, sve odradio na visini zadatka i pokazao da je veliki ratnik na terenu.

Muratović- Takođe presjekao dosta napada i prema naprijed je igrao dobro, ali vidi se da mu fali onaj zadnji pas prema napadaču

Misimović - Šta reći o ovom čovjeku, pokazao je koliko nam znači na sredini terena, koliko puta je samo proigrao napadače, sve odradio na nivou

Džeko-Standardno dobro odigrao utakmicu, napravio ogroman posao u napadu i još jednom pokazao o kakvom se nogometašu radi, imao je par dobrih proboja i nekoliko šansi, ali lopta nije htjela u gol

Ibišević - Svaka čast za prikazanu igru i ono što je radio u ovoj utakmici, imao takođe svoje šanse, ali kada neide, neide

Takođe, ovi nogometaši koji su usšli kao zamjene pokazali su svoju klasu i dobro je za našu repku što imamo ovako dugu i dobru klupu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 09 sep 2009, 22:55

protiv estonije pjanic mora igrati od pocetka !!!!!!!!!!!!!!!!!
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 09 sep 2009, 22:56

el-fighter je napisao/la:Da i ja iznesem svoje viđenje utakmice.

Prije svega želio bih da čestitam momcima na zaista sjajnoj utakmici i da im poželim puno sreće u nastavku kvalifikacija.

Turke smo i previše potcijenili i hvala Bogu da nam se to nije obilo o glavu. Ipak, oni su treća repka sa prošlog EP-a i svakako da je ovaj bod protiv njih velik kao pobjeda. Šteta što nismo uspjeli da realiziramo naše šanse, ali isto tako je dobro što Turci nisu uspjeli da iskoriste svoje prilike i da nam upropaste veče. Budimo realni, ovaj remi je najidealniji rezultat za ovu utakmicu. Naši momci odigrali veoma dobru u takmicu.

Supić- Jedan od najboljih u večerašnjoj utakmici, odbranio je sve ono što je mogao, i opravdao povjerenje koje mu je ukazao selektor

Spahić- Još jednom odigrao kapitenski i pokazao o kakvom se igraču radi, pokupio sve što je ušlo u šesnaesterac i pokazao kako se bori za državni dres

Nadarević- Obavio ono što mu je bilo naređeno, sve što je mogao odradio je majstorski

Jahić- Takođe odigrao veoma dobru utakmicu i obavio sve svoje zadatke

Salihović- Veliki majstor, fenomenalan gol iz slobodnjaka, dobro igrao i u defanzivi i prema naprijed i jedan među najboljim u ovoj utakmici

Ibričić- Igrao koliko je mogao, osjetio je umor i napustio je teren, još jednom pokazao da mu Ćiro sa opravdanjem daje mjesto u timu

Rahimić- Čovjek koji je presjekao toliko napada, da je to nemoguće pobrojati, sve odradio na visini zadatka i pokazao da je veliki ratnik na terenu.

Muratović- Takođe presjekao dosta napada i prema naprijed je igrao dobro, ali vidi se da mu fali onaj zadnji pas prema napadaču

Misimović - Šta reći o ovom čovjeku, pokazao je koliko nam znači na sredini terena, koliko puta je samo proigrao napadače, sve odradio na nivou

Džeko-Standardno dobro odigrao utakmicu, napravio ogroman posao u napadu i još jednom pokazao o kakvom se nogometašu radi, imao je par dobrih proboja i nekoliko šansi, ali lopta nije htjela u gol

Ibišević - Svaka čast za prikazanu igru i ono što je radio u ovoj utakmici, imao takođe svoje šanse, ali kada neide, neide

Takođe, ovi nogometaši koji su usšli kao zamjene pokazali su svoju klasu i dobro je za našu repku što imamo ovako dugu i dobru klupu.
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 09 sep 2009, 22:56

Nisam zadovoljan bodom,ali eto najbitnije je da opet bježimo turcima 4 boda.
Imali smo dosta šansi (Džeko 3 šanse ali ga ne ide nikako,Ibričić u prvom pol.kada puca preko gola umjesto da puca po zemlji,Misimović imao najbolju šansu utakmice kad je predriblao golmana ali turci skidaju loptu sa gol-linije,Muslimović je imao cist zicer u drugom pol. ali puca ravno u Demirela i još neke šanse)...Salihović je dao majstorski gol ,svaka mu cast...igrali smo vrlo dobro do 75 minute kada smo fizicki pali i kada smo turcima prepustili sredinu terena nakon cega su oni poceli da igraju pred našim golom...mora se reci da su i oni imali nekoliko extra šansi koje je Supić odbranio,Arda Turan je pravio dar-mar u par navrata cak i pogodio stativu...dakle,imali smo i mi sreće u nekoliko navrata (baš kao i turci kod naših šansi)...na stranu sve,turci su vrlo nezgodna i opasna ekipa.
Supić,Rahimić,Spahić ponajbolji na terenu...Muratović vrlo dobar u prvom poluvremenu ali on jednostavno nema snage (može igrati do 60 minute i to mu je kapak,kasnije se pocne vuci po terenu ko prebijena mačka i samim tim turci automatski stvaraju višak na sredini terena..sreća pa je Ćiro brzo reagovao kad je ubacio Pjanića)...Ibričić totalno odsjecen od igre,ne igra na svojoj poziciji i nije imao nekog ucinka na terenu...Salihović takođe ne igra na svojoj poziciji,ali se borio koliko je mogao (mada je nekolikp puta ispao i gubio se ko abdest).
Misimović je podbacio sigurno,turci su bili vrlo agresivni na njemu i nisu mu dali da diše (znao je Terim vrlo dobro ko nam je glavni igrac)...Nadarević i Jahić sasvim solidni,momci su se borili-nema šta (turci jesu stvarali šanse pored njih,ali to je to što imamo,nemamo bolje).
Napad je najviše zakazao veceras...jednostavno nije išlo ni Dzeku,ni Ibiševića,ni Muslimovića...nekad nam je napad bio najbolji dio tima (npr.statistika kaže da smo zabili 21 gol dosada a turci 11) i svima smo trpali golova...i veceras su napadaci stvorili dosta prilika,ali fali koncentracija i realizacija...ali ne brinem,do oktobra svi naši napadaci ce doci u pravu formu jer ce tada igrati vec 10 kola sezone.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 09 sep 2009, 22:58

Dado je napisao/la:Vrlo vazna stvar. Skotska je izgubila od Holandije sto znaci da Norveska pobjedom nad Makedonijom je druga sa 10 bodova I +2 gol razlikom. Nama kad se odbije Armenija imamo sad vec 10 bodova I +8 gol razliku.

Ovo su opcije za iduce kolo:
Ako Turska odigra nerjeseno sa Belgijom idemo u baraz.
Ako Turska izgubi od Belgije idemo u baraz
Samo ako Turska pobjedi Belgiju onda nam treba pobjeda protiv Estonije da osiguramo baraz.

Svedska ima samo 9,irska i jedna i druga ima manje od nas,hrvati 11 ali samo jos jednu tekmu...Treba nam jedna pobjeda..

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 09 sep 2009, 23:00

CRNI_SA je napisao/la:protiv estonije pjanic mora igrati od pocetka !!!!!!!!!!!!!!!!!
zar on nije dobio drugi zuti karton i nemoze igrat.
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 09 sep 2009, 23:01

CRNI_SA je napisao/la:protiv estonije pjanic mora igrati od pocetka !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja mislim da Pjanic nece nikako igrati protiv Estonije, jer je dobio drugi zuti veceras. Nisam siguran, ispravite me ako grijesim

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 09 sep 2009, 23:04

A da li će Supić igrati, jer dobio je večeras žuti , a imao je , koliko se sjećam, već jednog. ?!
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 09 sep 2009, 23:06

The Game je napisao/la:
Ja mislim da Pjanic nece nikako igrati protiv Estonije, jer je dobio drugi zuti veceras. Nisam siguran, ispravite me ako grijesim
Tako je , Pjana je dobio drugi zuti, i nece uopste igrati protiv Estonije.
A nece ni Supic igrati.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 09 sep 2009, 23:08

Genghis je napisao/la:
The Game je napisao/la:
Tako je , Pjana je dobio drugi zuti, i nece uopste igrati protiv Estonije.
A nece ni Supic igrati.
Eto za Asmira prilike !
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 09 sep 2009, 23:10

Supic i Pjanic nece igrati.

Misimovic je opet na jednim zutim kartonom.

Ja bih odigrao Misimovica jedno poluvrijeme i Stilica drugo, samo da pobjedimo Estoniju i da Misimovic nedobije dva zuta.

Bit ce tesko protiv Estonije. Sigurno nam nisu oprostili onih 7-0...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 sep 2009, 23:18

Svaka cast ovim zmajevima. Svaka cast svakom igracu, Salihovicu za onaj meteor, onu kometu, onu cruise missile u turski goal. Supic je danas bio nevjerovatan, bez njega bih ova utakmica zavrsila drugacije. Vecina je prije ove utakmice govorila da smo na goalu slabiji od Turske, ali Demirel danas nije bio ni sjena Supica.

Znam da smo danas svi zeljeli pobjedu. Ipak danas smo nesto na terenu pokazali, nasu nevjerovatnu snagu, posebno ona dominacija pred pauzu. Turci su dobro prosli jer nas lopta nije htijela. Ova ekipa je danas jos vise ojacala na samopouzdanju, ovo je najaca utakmica koju smo do sada u kvalifikacijama pruzili, ne po poenima ali po tome sta je bilo na terenu. Ostali smo hladni poslije tako brzog goala, kod jedne Turske gdje su jace ekipe gubile nerve i utakmicu. Najzad smo u centru kontrolisali i dobivali loptu. Kada Dzeko i Ibisevic dodju najzad u svoju formu, a imaju vremena da Oktobra, svako ce da se plasi i strahuje od ove reprezentacije.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bosnia_rules
Kontakt:

Post Postao/la bosnia_rules » 09 sep 2009, 23:19

jel atmosfera na stadionu bila prijateljska?

evo turci imali nase ljiljane :)

slika

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 09 sep 2009, 23:24

Nevjerovatna utakmica. Ćiro, svaka čast, kada je svako mislio da ćeš igrati defanzivno ti si okrenuo ploču i potpuno napadački odigrao. Nisam gledao ovakvu reprezentaciju, koja protiv velikog tima igra otvoreno i za gol više.

Ni mi ni Turci nismo imali sreće, jer je moglo biti još hrpa golova ali su golovi bili ko začarani. Tačnije, Supić je branio lavovski a naši napadači su bili ili dekoncentrisani ili je turska odbrana skidala lopte u zadnjoj sekundi.

Za ove koji nešto pametuju: Vidite koliko smo mi bili nervozni a zamislite tek kako je bilo igračima. Odigrali su sjajno protiv velike Turske, stiču iskustvo koje nam tako fali a još smo i sačuvali i bodovnu prednost. Ne serendajte dalje i idite pokrijte se po glavi.

Svjedočimo stvaranju jedne fudbalske sile i to, napokon, u svakom segmentu. Nema se kome šta prigovoriti i stoga, pošto smo ostvarili svoj cilj radujte se. Administraciju molim da bude malo aktivnija noćas i da ne dozvoli ove glupe priče, ko god šta progovori protiv naše reprezentacije odmah trajni ban. To su samo prdekavci koji svoje frustracije i nedostatak roditeljske ljubavi kompenziraju širenjem svoje frustracije i kontriranja svemu.

BRAVO MOMCI! IDEMO U ESTONIJU.

P.S. Iz pouzdanih izvora sam saznao da noćas nisu htjeli da pobjede i da se plasiraju jer se ne bi moglo kvalitetno proslaviti zbog Ramazana. :mrgreen:

P.S2. De nam vratite onog libertasa da vidimo kako se trenutno osjeća. :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.