Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

vidovitadjemila

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la vidovitadjemila » 24 apr 2012, 20:14

Urban je napisao/la:Iskreno svi vi mozete da mislite sta hocete al ovaj datum sve govori pa malo istrazite sta je u pitanju 22/07/98. i sve ce bit jasno ko dan , a sto pojedine sturkture nisu htjele da igraju i imale su neke vizije koje nikad nece ostvarit i samo mogu mastat to je neka druga stvar i sad to negiranje relevantnosti lige je apsurdno , samo istrazite datum koji vam je postavljen i tu je kraj price !!!
Mislim da je ova tema sada najbolji primjer koliko smo mi za nesto zajednicko SAMO KADA TO NAMA ODGOVARA.
Moramo nauciti da uvazavamo misljenja i drugih.Kao i puno stvari ne samo u nogometu,kako OVI i ONI tako i MI.
Traba konacno da pocnemo vec jednom potencirati stvari koje nas spajaju a ne razdvajaju.A ova liga od 20O2 nas spaja i za mene je relevantna.Znas zasto .Lako je ZATO STO JE PRIZNAJU SVI KOJI ZIVE OVDJE.
A nikoga ne treba opet ponavljam da zanima liga ,a bogami ni drzava koja nije na cjelom teritoriju.To moramo da svatimo prvo mi OVDJE ,jer ako to mi ne svatimo ja ne znam kako ce oni DRUGI.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Urban

Post Postao/la Urban » 24 apr 2012, 20:22

@vidovitadjemila

Sve si ti to lijepo napisao i ja kao i ostali postujem tudje misljenje al ne mogu se osporavat neke cinjenice a to da je liga priznata i kao prvak te lige si mogao da ucestvujes u evropskim takmicenjima a to je od 1998 a to se pokusava osporit ! Cinjenice se ne mogu osporit kao ni istina , i kao to nije postojalo dok i mi nismo igrali niko nije branio da igra pod okriljem jedine validne nogometne ili ti fudbalske kuce zvane NS BiH koje god htio mogao je koje doticnim kriv sto nisu igrali i sad kao nije to validno , ma nemoj to ako je to uvazanje misljenja kad neko osporava istinu hebo ti takvo postovanje misljenjaa .
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 24 apr 2012, 20:35

Urban je napisao/la:@vidovitadjemila

Sve si ti to lijepo napisao i ja kao i ostali postujem tudje misljenje al ne mogu se osporavat neke cinjenice a to da je liga priznata i kao prvak te lige si mogao da ucestvujes u evropskim takmicenjima a to je od 1998 a to se pokusava osporit ! Cinjenice se ne mogu osporit kao ni istina , i kao to nije postojalo dok i mi nismo igrali niko nije branio da igra pod okriljem jedine validne nogometne ili ti fudbalske kuce zvane NS BiH koje god htio mogao je koje doticnim kriv sto nisu igrali i sad kao nije to validno , ma nemoj to ako je to uvazanje misljenja kad neko osporava istinu hebo ti takvo postovanje misljenjaa .
podrzavam 100%, dakle Djemila govori samo o konkurentnosti lige, sto opet nema veze sa regularnoscu,
sada da se jedan od 3 naroda odluci ne igrati pod NSBIH a nema sportski razlog vec je pozadina politicke prirode, to ne znaci da liga nije vise regularna, vec da je manje kvalitetna... dakle drugo je ako ima pravi razlog sportski, odnosno zakonski...
@djemila niko ne gleda kome sta odgovara ovdje, vec realno stanje, jel treba racunati ratnu ligu u Zenici, ili mozda je trebalo cekati predstavnike FSRS do 2003 da odobre igranje fudbala u BiH pa da igramo.
bezveze se iznervirah zbog tvoje neupucenosti i ne realnosti.
peace

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 24 apr 2012, 20:37

Ma dobro u redu niko nije rekao da nije liga priznata 1998 od strane UEFE.To su fakta.
Ali meni je bitnije da je priznata na cjeloj teritoriji BiH 2oo2 nego od strane UEFE 1998 .Znas da se igraju 2 ili 3 lige uvjek bi bilo ono pitanje-jesam li stvarno najbolji-ono sportsko pitanje.
A to sto nogometasi iz jednog entiteta nisu igrali tu ligu ,mislis da su oni krivi.Ma krivi su politicari i nasi i njihovi ali to je sada jedna druga prica.A mi necemo o politici.Nama je zlo od nje ,zar ne....
Nemojte odmah brate dragi da trazimo razloge da se nesto djelimo.Hajdemo malo pricati o stvarima koje nas spajaju ..Mene ,tebe njega odozgo,onoga odozdo .Ako nismo zajedno u toj prici nije dobro.Zato ja potenciram pricu o ligi iz 2002 kao onoj pravoj.To je bit onoga sto sam htio reci...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 24 apr 2012, 20:40

vidovitadjemila je napisao/la:

Ma dobro u redu niko nije rekao da nije liga priznata 1998 od strane UEFE.To su fakta.
Ali meni je bitnije da je priznata na cjeloj teritoriji BiH 2oo2 nego od strane UEFE 1998 .Znas da se igraju 2 ili 3 lige uvjek bi bilo ono pitanje-jesam li stvarno najbolji-ono sportsko pitanje.
A to sto nogometasi iz jednog entiteta nisu igrali tu ligu ,mislis da su oni krivi.Ma krivi su politicari i nasi i njihovi ali to je sada jedna druga prica.A mi necemo o politici.Nama je zlo od nje ,zar ne....
Nemojte odmah brate dragi da trazimo razloge da se nesto djelimo.Hajdemo malo pricati o stvarima koje nas spajaju ..Mene ,tebe njega odozgo,onoga odozdo .Ako nismo zajedno u toj prici nije dobro.Zato ja potenciram pricu o ligi iz 2002 kao onoj pravoj.To je bit onoga sto sam htio reci...
eh sada kontam na sta ciljas, ali ne mozes sebi ni dopustiti da budes taoc politike, FSRS da nije UEFE ni dan danas ne bi htjeli igrati ligu NSBIH, da li to znaci da fudbal u BIH nebi postojao, pa naravno da ne.
opet ponavljam to sto ti govoris je konkurentnost, ne regularnost.

Urban

Post Postao/la Urban » 24 apr 2012, 20:42

@vidovitadjemila

Sve je to ok al ligu ne moze niko osporavat i njeno postojanje sad kako kome pase i da koriguje sebi , a to koje je kome od politicara branio i te stvari u to ne ulazim nit zelim . Bitno je da je liga priznata bila na svjetskoj sceni fudbala i da smo mogli izlazit u evropu a sad sto neko nece da je prizna unutar nase zemlje i osporava to je njemu o glavu se razbija,a ne meni i tebi i nekom ko razmislja normalno i zeli bolje sutra fudbalu u nasoj zemlji
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 24 apr 2012, 20:50

Sve je to ok al ligu ne moze niko osporavat i njeno postojanje sad kako kome pase i da koriguje sebi , a to koje je kome od politicara branio i te stvari u to ne ulazim nit zelim . Bitno je da je liga priznata bila na svjetskoj sceni fudbala i da smo mogli izlazit u evropu a sad sto neko nece da je prizna unutar nase zemlje i osporava to je njemu o glavu se razbija,a ne meni i tebi i nekom ko razmislja normalno i zeli bolje sutra fudbalu u nasoj zemlji
Mogli bi dosta o tome ali slozili smo se oko biti stvari.Mislim da je i tvoje misljenje da je ova liga jaca od one prije.Neka sto se mene tice nek konta ko god kako hoce.Nego hajmo gledat Bersu i Čelzi i odmoriti malo mozak.Pozdrav... :D

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 24 apr 2012, 23:00

Premijer nogometna liga Bosne i Hercegovine je osnovana kada? 2000. ili 2002.? Ako niko ne zna odgovor neka neko pošalje upit savezu i riješićemo taj "problem".
Sloga Uskoplje

wwwkenanba
Kontakt:

Post Postao/la wwwkenanba » 24 apr 2012, 23:04

Na koji fol su isli Zeljo i Sarajevo da igraju evropske kupove 1998 ?Lupate gluposti ,pa sad racunajete kako god zelite ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 24 apr 2012, 23:06

Ama ne spori je nitko bolan, ne znam uopce da netko o tome razmislja na taj nacin, nego se prica o tome da nije relevantno praviti neke rang liste kad te momcadi nisu zajedno igrale sve i to se ne moze usporedjivati i rangirati onda, u tome je cijela sustina i gotovo. Nista lose se time ne misli.
...Život za Široki...

wwwkenanba
Kontakt:

Post Postao/la wwwkenanba » 24 apr 2012, 23:08

Jedno je igrati neke divlje lige,a drugo je igrati ligu koju priznaje UEFA ;)

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 24 apr 2012, 23:20

wwwkenanba je napisao/la:Jedno je igrati neke divlje lige,a drugo je igrati ligu koju priznaje UEFA ;)
U kojoj igra Djerzelez -ma daj... :lol:

wwwkenanba
Kontakt:

Post Postao/la wwwkenanba » 24 apr 2012, 23:29

wwwkenanba je napisao/la:Jedno je igrati neke divlje lige,a drugo je igrati ligu koju priznaje UEFA ;)
Modrica i Brotnjo su sampioni BIH,pa gdje su sad ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 24 apr 2012, 23:31

E vidis, ovo ti je ultrasmijesno razmisljanje, samo zato sto je UEFA priznala doticnu, a drzava se gusila u politickim intrigama. U svakoj od tih liga je bilo ''divljih'' momcadi jer se igralo na nepotpunom teritoriju i naravno da je svatko popunjavao tu normu, ali je zato bilo i strasnih ekipa par i strasnih igraca u istim.
Al za ovo izvaliti moras ili biti jaako neupucen, il jako pristran, pa eto, biraj.
Modricu i Brotnjo navodis, hmm, pa gdje su brojni iz te lige koji su pravili probleme Zelji, Sarajevo, Celiku i ostalima danas?
Koliko je tebi godina svega ti?
...Život za Široki...

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 24 apr 2012, 23:36

wwwkenanba je napisao/la:
Modrica i Brotnjo su sampioni BIH,pa gdje su sad ;)
to zlodjelo da klub potone u ligu odnosno dvije niže se događa zamo u našoj državi, a pogotovo je izraženo na ćitlučkom i modričkom području. stvarno sram ih bilo osvoje prvenstvo i onda ispadnu iz lige. treba to dekretom zabranit!
Sloga Uskoplje

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 apr 2012, 00:04

vidovitadjemila je napisao/la: U kojoj igra Djerzelez -ma daj... :lol:
:lol: :lol: :lol:

Mislim, pratim temu cijeli dan, i stvarno ne vidim zašto pojedinci stvaraju problem. Ne možeš raditi vječnu tablicu tako da počneš od perioda u kojem skoro pola klubova koji sada čine tu ligu NIJE MOGLO IGRATI.

Jedina relevantna, za vječnu tablicu Premijerlige, bi bila sezona 2002-03.
Hayley <3

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 25 apr 2012, 00:15

badblueboylivno je napisao/la:

Mislim, pratim temu cijeli dan, i stvarno ne vidim zašto pojedinci stvaraju problem. Ne možeš raditi vječnu tablicu tako da počneš od perioda u kojem skoro pola klubova koji sada čine tu ligu NIJE MOGLO IGRATI.

nije moglo ili nije htjelo?! molim te to razlikuj...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 apr 2012, 00:17

Je li Leotar mogao (bolje reći smio) na svoju ruku zaigrati ligu s Bošnjacima i Hrvatima?
Hayley <3

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 apr 2012, 00:17

badblueboylivno je napisao/la:

E stvarno ste vi meni smijesni ljudi, o cemu vi raspravljate...Priznata je ona tabela koju priznaje UEFA i tu je kraj price(to je sezona 97/98,kad su nasi klubovi prvi put poslije rata izasli na Euro scenu),ma sta vi mislili,a vjerovatno i ispravno razmisljali...Tako je ,kako je i UEFA tako vodi...Ne volim da poredim politiku i sport,ali ovo sto vi govorite je isto kao da kazete da BiH nije priznata 1992,vec potpisivanjem Daytona 1995., kad su,eto,kao 'svi' usli u nju...

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 25 apr 2012, 00:19

kako cemo to znati, kad se nije desilo... mozda bi i uspjelo, a mozda ne... lako je sad reci, nisu ti i ti klubovi smjeli igrati, a znamo da nisu ni probali...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []