NHL

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji tim po vama osvaja Stanley kup:

Pittsburgh Penguins
20
83%
Nashville Predators
4
17%

Ukupno glasova: 24

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: NHL 2011/2012

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 apr 2012, 04:19

Smith da bog da ti na kisiku prezivljavao :(..pa ebo sebi mater ko Halak je one godine za Montreal :)..jede covjek puckove ebo mater sebi :(

EDIT:

24-4 sut za Hawkse za sada i ljudi vode 0-1..razbit cu tv necu ovo dalje gledat , pa kakvu srecu moras imati ebo mater usta

EDIT;

28-7 u sutevima za Hawkse, ali ljudi vode 0-1 :roll: ...pa imal boga :(..fakat ne mogu da vjerujem sta nam se desava i sta covjek nam brani :(....nadam se da cemo ga zabiti , ali prije svega trebamo ne primiti, jer mi kad smo primili iz 5 suteva 1 gol, svakako da trebas biti oprezan da opet ne primis jos jedan za kaznu koju si zasluzio

EDIT:
0-2 :roll: :shock: .. nevjerovatno 8 suteva 2 gola Coyota :(..ma neko nas je prokleo ebajiga nece pa nece ..prestajem definitivno da pratim ovo vise nemam snage , jer ovako gubiti utkamice je previse..jednom dvaput se moze tolerisati, ali svaka utkamica je ovakva , gdje dominaciju ne mozes pretvoriti u pobjedu

Kane ne moze ni Smitha pogodit..sam samm samcat u naletu dobio puck i samo da ga osuta i barem pogodi Smitha, on profula citav gol u pm :roll: ...ovo su sihire majkemi :)

EDIT;
Gotovo je ovo dobili smo 5 minuta penalty i 11 minuta do kraja tako da cemo ostati 5 minuta da dostignemo dva gola, ako ne primimo jos jedan za ovih 5 minuta :)...ali beze mislim ovo je bio hit u ledja ne u glavu, ali covjek je udario glavom tamo tako da ne vidim ondje 5 minuta penalty nema sanse
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 apr 2012, 05:28

Kraj je ovo 0-3 ljudi iz 12 suteva na gol :)..sami smo sebi dali sad gol ebiga...ljudi su dali 2 PP gola nocas, a mi ni jedan u citavoj seriji i to je najveci nas problem...nemam rijeci 33-12 sutevi i gubis 0-3..imali smo ovo 5 minuta igraca manje tesko je bilo i ocekivati da se odbranimo...fakat steta ovo nije zdravo..bolja smo ekipa uvjeren sam u to.

Evo 0-4 to je sve sad ova ebena frustracija nista vise...razbio bi TV, a,lli necu ko ebe Smithu i Crawfordu mater nisu oni vrijedni toga :)

EDIT:

omg Coyoti na kraju uspjelsi sutnuti jos 7 puta i zavrsili sa ukupno 20 suteva, a dali 4 gola :)...ali 4 su dali u 13 suteva to je mozda i rekord ebiga :)....Hawksi 39 suteva i na kraju su stali totalno vise nije ni bilo morala za igrom...hajde barem vise necu cuti Smith save, Smith saves again i td :)... do slijedece sezone i ako sam rekao necu je pratiti, ako na nasem golu bude branio Crawford definitivno, u tom slucaju samo cu Hawkse pratii ovako povremeno, jer ne mogu ja svoje zivce trgat zbog idiota
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 apr 2012, 12:19

Zbog pregrijavanja ovog mog "kompjutera" nisam bio u prilici da na forumu ispratim ovaj meč, ali srećom Arena je prenosila pa sam gledao... gledao i vidio sve. Kakav karakter, kakav pobjednički mentalitet koji je unio John Tortorella. Bili smo one down i bez ikakve prave prilike, nije uopšte ličilo da se možemo vratiti, Anderson je odbranio oko 80 šuteva prije našeg izjednačujućeg gola. Ali onda oni prave glupe penaltyje i dobivamo jednu jedinu šansu da se vratimo u meč. I koristimo je, i to kako, sa 3 gola u drugoj polovini drugog perioda mijenjamo apsolutno sve, već je cijela Ottawa bila spremna da slavi. U četvrtom periodu osim tog gola Senatorsa nismo im dali da dišu, sve šuteve smo izblokirali, a ako je šta prošlo tu je bio veliki Hank! Što se tiče tog gola, po meni je Spezza ipak dohvatio puck jer nije moguče da puck sam od sebe onako ubrza. U svakom slučaju velika pobjeda i povratak serije u Madison Square Garden gdje ćemo nošeni našim navijačima osigurati prolaz dalje. Preživjeli smo najkritičniju moguću situaciju i sad nek nas se svi čuvaju!

LET'S GO RANGERS!!!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 apr 2012, 17:31

I osvojise li sinoc Rangersi taj Stanley Cup :mrgreen: a i tih 80 saves Andersona mi nesto malo izgleda :mrgreen:

Sto se tice zapada, vrijedi ona na zapadu nista novo :mrgreen: jer su oni koji su i imali odlucujucu prednost u seriji i prosli dalje, nije se desio nikakav preokret, i Coyotes su se pridruzili St Louisu, Predsima i Kingsima :D

U polufinalu gdje nema power-houses(da li je to dobro ili lose za NHL :? ) NHL-a Nucksa, Wingsa i Hawksa i moze se reci da nema nekog izrazitog favorita u duelima izmedju Bluesa i Kingsa te 'Yotesa i Predsa ;)

@Admir Sa ocito ne voli Original 6 fransize i timove, a ovi rezultati sa zapada bi trebalo da mu odgovaraju :mrgreen:

Sinoc kod Yotesa opet Smith dominirao na golu, sa 39 saves shut-out uz odlicnu igru mladog sophmorea Ekman-Larssona :D

Na istoku osim Flyersa jos niko nije obezbijedio polufinale, i gledacemo sedmu tekmu u TD Gardenu i MSG-u, a veceras 6 tekmu u seriji izmedju Panthersa i Devilsa, u kojoj Florida ima priliku pobjedom u Jerseyu obezbijediti polufinale ;)

Za Rangerse sinoc briljirao Stepan sa golom i dva asista cime je obezbijedio sedmu tekmu u MSG-u ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 apr 2012, 19:39

[quote="rio_Ferdy88"]I osvojise li sinoc Rangersi taj Stanley Cup :mrgreen: a i tih 80 saves Andersona mi nesto malo izgleda :mrgreen: [quote]
Sinoć je bilo najvažnije pokazati karakter i to smo pokazali. Za kvalitet znamo da ga imamo i ne postoji protivnik kojeg ne možemo dobiti u 4 utakmice. Sami smo se doveli u tešku poziciju i mislim da smo naučili lekciju iz ozbiljnosti.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 24 apr 2012, 20:17

NedozvoljenaPozicija je napisao/la: Sinoć je bilo najvažnije pokazati karakter i to smo pokazali. Za kvalitet znamo da ga imamo i ne postoji protivnik kojeg ne možemo dobiti u 4 utakmice. Sami smo se doveli u tešku poziciju i mislim da smo naučili lekciju iz ozbiljnosti.
polako bola.. niste jos ni slabasnu ottawu prosli a ti vec pricas kao da je osvojen stanley. dzaba forma tokom regular season, u playoffsima je sve moguce. dokaz toga je naravno vancouver prije svega, pa i ekipe detroita, pittsburgha etc.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 apr 2012, 20:29

STEVIE je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la: Sinoć je bilo najvažnije pokazati karakter i to smo pokazali. Za kvalitet znamo da ga imamo i ne postoji protivnik kojeg ne možemo dobiti u 4 utakmice. Sami smo se doveli u tešku poziciju i mislim da smo naučili lekciju iz ozbiljnosti.
polako bola.. niste jos ni slabasnu ottawu prosli a ti vec pricas kao da je osvojen stanley. dzaba forma tokom regular season, u playoffsima je sve moguce. dokaz toga je naravno vancouver prije svega, pa i ekipe detroita, pittsburgha etc.
Prije početka play-offa bili su slabašni Kingsi, Capitalsi, Coyotesi, Panthersi, Senatorsi, a sad vidi čuda slabašni ispadoše Cancuksi, Blackhawksi, Red Wingsi... imaš dvije kontradiktorne rečenice, prva priča o slabašnim ekipama, a druga da je u play-offu sve moguće. Ja se slažem da je u PO sve moguće, ali smatram da je naša snaga dostatna da pobijedimo bilo koga. Ne zanima nas protivnik.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 24 apr 2012, 20:43

jarane senatorse nemozes nikako usporediti s kvalitetom koje posjeduju ti timovi sto si naveo gore kao slabasni ;) al' haj' nema veze, nadam se da ce ulogu favorita rangersi opravdati u 7. mecu protiv ottawe. u suprotnom(kazem ovo poznavajuci kako to radi dolan) tortorella bi mogao letiti.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 24 apr 2012, 20:54

STEVIE je napisao/la:jarane senatorse nemozes nikako usporediti s kvalitetom koje posjeduju ti timovi sto si naveo gore kao slabasni ;) al' haj' nema veze, nadam se da ce ulogu favorita rangersi opravdati u 7. mecu protiv ottawe. u suprotnom(kazem ovo poznavajuci kako to radi dolan) tortorella bi mogao letiti.
Ja mislim da bi Senatorsi mogli izbacit bilo koji tim u PO. To ne znači da su favoriti protiv njih, ali mislim da su dovoljno dobri da iskoriste lošu igru bilo koga. John Tortorella, siguran sam, neće nigdje letiti, velika je razlika između ove sezone i prošlih, sad se vidi da imamo kvalitet, John je dobro birao i pitanje je vremena kad ćemo kvalitet pretočiti u Stanley Cup. Ja se nadam već ove sezone.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 25 apr 2012, 12:16

rio_Ferdy88 je napisao/la:
@Admir Sa ocito ne voli Original 6 fransize i timove, a ovi rezultati sa zapada bi trebalo da mu odgovaraju :mrgreen:
pa mrzim detroit otkako znam za sebe, isti su ko lejkersi u nba ligi. ko bi rekao da ce na zapadu u polufinalu igrati ona cetiri tima :roll:

na istoku tri serije ce se odluciti u sedmoj tekmi :roll:

ajmo veceras capsi da izbace one mrmote i bicu jos sretniji :D
nema potpisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 apr 2012, 12:31

ja sam rekao da necu gledat do kraja playoff :)..nocas nisam gledao utakmice ebi ih toliko me ono sinoc razljutilo u pm...ja jos ucjek ne mogu da vjerujem da mi primimo 2 gola iz 6 suteva u pm :(..ja onu dominaciju Hawksa i jos vece ponizenje iz od strane protivnika koji je nadigran nisam u zivotu vidjeo....ma o onome ce se pricat dugo majkemi :).
Ako golmana ne dovedemo ja necu slijedecu sezonu pratiti kao ove dosadanje, jer ja ove kloceve ne mogu na golu gledati...neka idu bavit se nekim drugim sportom, ali oni su dno dna...pa bolji je od njih Huet kojeg smo imali u zamjeni za Niamia..bolje njega da vrate i ako je on takodjer kloc, ali malo manji :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 25 apr 2012, 14:22

dovedite nekog finskog golmana, najbolji golmani svijeta dolaze iz finske ;)
nema potpisa

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 25 apr 2012, 14:54

Ma Eliott iz Bluesa je zakon, a uz njeg su jako dobri Varlamov iz Avalanchea i Smith iz Coyotesa, mislim da bi tu trebalo tražiti kvalitetno rješenje. Sad, koliko su ovi timovi spremni da se odreknu ovih golmana i šta bi sve tražili u zamjenu to je druga priča, ali sigurno je da im škripi ofanzivni dio, a vi tu imate stvarno dosta dobrih igrača.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 apr 2012, 00:16

ma Coyoti nebi pustili SMitha nema sanse :)...a gdje ce doci nama mi mu zvizdimo brate ko da je zlocinac zbog onakvih odbrana :)..Eliot bi mogao , jer oni imaju 3 golmana, samo mi smo iz iste divizije i to je rivalitet tkao da tesko je to ocekivati
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 26 apr 2012, 00:24

SaltCityAttack je napisao/la:ma Coyoti nebi pustili SMitha nema sanse :)...a gdje ce doci nama mi mu zvizdimo brate ko da je zlocinac zbog onakvih odbrana :)..Eliot bi mogao , jer oni imaju 3 golmana, samo mi smo iz iste divizije i to je rivalitet tkao da tesko je to ocekivati

Golmana je najteže pribavit u hockeyu. On je ta glavna zvijezda i tko ga ugrabi nepušta tek tako!
Večeras Bruins vs. Capitals, sedma utakmica bit će zanimljivo gledat
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 26 apr 2012, 00:44

SaltCityAttack je napisao/la:ma Coyoti nebi pustili SMitha nema sanse :)...a gdje ce doci nama mi mu zvizdimo brate ko da je zlocinac zbog onakvih odbrana :)..Eliot bi mogao , jer oni imaju 3 golmana, samo mi smo iz iste divizije i to je rivalitet tkao da tesko je to ocekivati
dovedite finca kari ramo iz ruske lige, igra za avangard omsk, danas izgubili nesretno titulu, a vodili 3-1 u seriji. frajer je macka na golu
nema potpisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 apr 2012, 05:26

imali smo Niemia finca na golu :)..pa moze i taj i Niami je dosao iz iz europe..pa eto ne znam valjda ovi znaju nesto, ali anjgore sto oni gledaju godine Crawforda i nadaju se da ce napredovati jer zaist ima potencijala, ali ebi ti to kad nama treba sad golman dok mi imamo ovu mladu ekipu..ko ce docekat da on svoj ebeni potencijal stekne..ove dvije godine je katastrofalan i ako je imao dobrih utkamica ruku na srce, ali u vecini utkamica smo morlai zabit 5 golova da bi mi osigurali pobjedu, jer ni jedan golman ne moze kod nas sacuvati svoj gol..hajde valjda bude bolje i pored golmana treba nam ovih malo fizicki jacih igraca da se ima ko gurat udarat i biti prgav ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 26 apr 2012, 20:28

biti ce veoma zanimljivo nocas.. imperativ pobjede ima naravno rangers, sve osim prolaza u iduce kolo ce za njih biti ravno katastrofi. s druge strane u floridi je nekako izjednaceno(kad je u pitanju snaga panthersa i devilsa). tesko je u tom dvoboju pogoditi tko ide dalje, 50/50.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 26 apr 2012, 20:37

Mi ako prođemo večeras u narednoj rundi ćemo imati posla sa Capitalsima. Ja sam prognozirao prolaz Capitalsa protiv Bruinsa, obzirom da aktuelni prvaci igraju jako loše zadnja dva mjeseca, dok su Capitalsi puno bolji bili u finišu i uz to su bili prilično rasterećeni jer je većina smatrala da su upravo Bruinsi ti koji bi trebali proći dalje. Što se tiče meča Panthersa i Devilsa, po meni su Devilsi puno kvalitetniji tim i moram priznat da su me Panthersi iznenadili sa ovako pruženim otporom. Uz to, večeras imaju veliku priliku da na svom ledu prođu dalje, što naravno priželjkuju i Flyersi (u slučaju našeg prolaza) koji će u eventualni meč sa Pantehrsima ući kao veliki favoriti, dok bi sa Devilsima to vjerovatno bila sasvim druga priča. Ali, treba sačekati večerašnje mečeve i onda ćemo vidjeti ko će s kim igrati i kakve su čije šanse...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 apr 2012, 22:43

Cestitke Caps (lock :mrgreen: ) fanovima na prolazu, posebno @Sir Alexu ;) Zasluzeno su prosli dalje i ocekuje nas dosta zanimljivih duela u 1/2 finalima konferencija :D

Ipak su Bruinsi bili oslabljeni u ofanzivi neigranjem Hortona, koji je jedan od kljucnih igraca, a i zadnji koji su uspjeli odbraniti Stanley Cup su bili Wingsi 98' i 99', a i puno teze je po ovim uslovima salary capa odbraniti naslov, nego ga osvojiti :mrgreen:

U nastavku PO bih volio vidjeti neko finale na Istoku izmedju Flyersa (kojima dajem moj glas :mrgreen: i 12 points from BiH :mrgreen: ) i Capsa sa OVIem ili Rangersa sa Hankom(svejedno koje zlo :mrgreen: od ova dva :mrgreen: ) ;)

Na Zapadu (nista novo :mrgreen: ), nadam se da Kingsi mogu otici do finala, mada mi ni jedna momcad od preostalih nije mrska, kao recimo Canucksi ili Habsi koji su nedostajali (nadam se svima :mrgreen: ) ove godine i u reg sezoni a i u PO :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.