Kazu da to nije uobicajena plava(zelena sljaka) koja se prakticira na turnirima u Americi, koja je inace brza nego obicna sljaka.
Ova Madridska plava sljaka bi trebala imati iste osobine kao obicna sljaka, ali posto je turnir na velikoj nadmorskoj visini, tereni ce uvijek biti nesto brzi.
Uhvatio malo vremena prije izleta, pa da i ja napisem koju.
Nisam upratio Barcelonu, kao sto sam Monte Carlo ili kao sto cu Madrid i Rim, ocekivano Nadal uzeo novu titulu, iako se vise nego ocekivano mucio u finalu protiv Ferrera. Nevjerovatan borac, fighter je David Ferrer, pa mozda i najveci na touru, nikada blize nije bio pobjedi protiv Nadala na sljaci, opcenito je odigrao strasan mec, a malo srece je falilo da ode u treci set.
Nadal odigrao vrhunski citav turnir, isto kao i Monte Carlo, ali jos ubjedljivije je djelovao, nevjerovatno sta samopouzdanje znaci u ovom, kao i svakom drugom sportu, titula u MC-u mu je itekako trebala i sada se bar malo povratio, nakon sokova koje je dozivio unazad godinu dana.
Raonic je odigrao fantastican turnir, nikako nisam ocekivao ovakvu igru, nakon poraza od Montaensa u Monte Carlu, ali ocigledno da ima nevjerovatnu volju i puno prostora za napredak u svakom segmentu.
Zabiljezio je prvu pobjedu nad TOP4 igracima, dobivsi Murraya u 1/4, a onda uspio sacuvati servis protiv Ferrera i izgubiti u dva tie breaka.
Pitam se kako ce neko breaknuti Raonica na travi, kada je ovako ubijao servisima na sljaci.
Murray opet razocarao, izgleda da ni Lendl ne moze da udje u tu "ludu" glavu, a ocekivao sam velike stvari na sljaci ove godine, ima jos vremena da popravi igru, ali kako trenutno igra, mogu ga dobiti svi malo jaci sljakasi i potencijalne mine na ovoj podlozi.
Madrid jedan od mojih najdrazih Mastersa, sigurno najbrza sljaka na svijetu i turnir koji Rogeru itekako odgovara.
Nadal je u maloj prednosti nad Djokovicem, Federer par stepenica ispod. Pitanje je kako ce na Djokovica utjecati smrt dede, iako je pokusao sakriti emocije, prikazati da je sve uredu, ipak nije tako.
U finalu MC-a je igrao dosta lose, dosta tromo, umorno je djelvao i prakticno je poklonio pobjedu Nadalu, nevjerovatan broj UE i bolji rezultat nije mogao ocekivati.
Na osnovu tog meca, rekao bi da se stvari nisu promjernile, gledali smo istu sliku kao i na prethodnim turnirima, ista priprema, isti plan igre kod Nadala i opet pisem da sam uvjeren da ce Novak dobiti 5/6 sljedecih duela, ako se nastavi ovako.
Psiholoski momenat je trenutno na strani Nadala i to bi mogla biti prevaga na narednim turnirima.
Federer napravio pazu, logicnu s obzirom da je igrao puno u prvom dijelu sezone, pripremao se u alpima kao i svake godine pred turnire na sljaci i ukoliko ponovi nivo igre sa betona, 1/2 su sigurna stvar.
Opet bi mu odgovarao Djokovic u 1/2, umjesto Nadala, posebno u Madridu, ali gledajuci ovogodisnje meceve Federera, uvjeren sam da ce i protiv Nadala biti nikada veca borba na sljaci.
Ne brani puno bodova, ukoliko poveze par dobrih rezultata mogao bi i do prvog mjesta, iako vjerujem da mu to i nije cilj, ali bilo bi lijepo barem jos jednu sedmicu biti na prvom mjestu, i prestici Pistol Petea.
Ja kao njegov navijac, prezadovoljan 1/2 Madrida ili Rima, i polufinale/finale RG-a, sve s ciljem odrzavanja dobre forme, pred Wimbledon i OI.
P.S Sada malo "cugati" na obliznjim ljepotama.