NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la kad_kako » 27 apr 2012, 00:21

U zivotu svom nisam nikad poslusao Edionov podcast. Ne zbog toga sto ima nesto protiv Bulls-a, jednostavno nikad nisam. Nemam neki razlog.

Kab bi ga gledao na TV-u, upamtio sam ga kao nekog ko nije previse objektivan.
Postovanje treba zaraditi.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 27 apr 2012, 00:22

FiDPlayer je napisao/la:
L-Train je napisao/la:kako Edin isproziva Howarda :lol:
Gotivio sam ga ranije, ali ovo sto govori o Howardu, fkt. nema pojma sta prica, nije lik objektivan, a ovaj jos gori s njim i govori mislim da je Bynum bolji od Howarda :lol: . Ovo vise lici na Mappet show, nego na nesto ozbiljno o NBA kosarci.
And?
Nisam slušao podcast neda mi se u ova doba,ali ne znam šta je toliko smiješno ovdje.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 27 apr 2012, 00:24

FiDPlayer je napisao/la:
Gotivio sam ga ranije, ali ovo sto govori o Howardu, fkt. nema pojma sta prica, nije lik objektivan, a ovaj jos gori s njim i govori mislim da je Bynum bolji od Howarda :lol: . Ovo vise lici na Mappet show, nego na nesto ozbiljno o NBA kosarci.
po meni je upravu za Howarda, pogotovo nakon što je isti tražio od uprave da smjene trenera, a jednostavno covjek na terenu ne pokazuje dovoljno da ima to za pravo. Ofanzivno ga je ove sezone Bajnam izdominirao i to je cinjenica ;)

Shaqu u Howardovima godinama daš loptu blizu reketa i pogadja 4/5 sigurno, a ovaj ce napraviti faul u napadu, korake ...i možda 2 pogodi. To su proste cinjenica i jos je jednostavno rekao istinu da se iole ozbiljna košarka ne može graditi samo na igri Dvajta Howarda
nema potpisa

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 apr 2012, 00:25

kad_kako je napisao/la:U zivotu svom nisam nikad poslusao Edionov podcast. Ne zbog toga sto ima nesto protiv Bulls-a, jednostavno nikad nisam. Nemam neki razlog.

Kab bi ga gledao na TV-u, upamtio sam ga kao nekog ko nije previse objektivan.
Ma znanje mu se ne moze osporiti, najcesce ono sto je rekao,to je i argumentovao...Ja ga kritikujem upravo kad je subjektivan.Znaci kaze nesto sto se njemu svidja,iako argumentacija dokazuje nesto drugo,a sto je najgore,to zna i on... :lol: :lol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 apr 2012, 00:29

FiDPlayer je napisao/la:
Gotivio sam ga ranije, ali ovo sto govori o Howardu, fkt. nema pojma sta prica, nije lik objektivan, a ovaj jos gori s njim i govori mislim da je Bynum bolji od Howarda :lol: . Ovo vise lici na Muppet show, nego na nesto ozbiljno o NBA kosarci.
Ja mislim ga je opisao tako da bolje ne moze...Lik ne pokazuje ni 5% od sto se ocekivalo i ocekuje i stvarno ne znam sta mu je u glavi...

FiDPlayer
Kontakt:

Post Postao/la FiDPlayer » 27 apr 2012, 00:31

Ako govori o karakteru Howarda, sta tek reci o karakteru Bynuma??? Ako Howard ima lesine u ekipi (ovoj danasnjoj), kako je moguce porediti Bynuma i Howarda??? Igrati sa Gasolom i Bryantom, ne moze biti isto kao igrati sa Andersonom, nikad losijim Hedom, indisponiranim i overrated Jameer Nelsonom, bukvom Quentinom, jedini normalan i pravi igrac je J-Rich i pozrtvovani Big Baby koji je nekada poput karikature.

Losija igra ove sezone, vjerovatno je zbog frustracije sto se tim nije pojacao, nego je jos i losiji nego ranije. Reci da je navikan u odnosu na ostale zvijezde, pa navikaniji su i Melo i Amare i Bosh.
Za bordo bijele za bordo bijele samo za nasu ljubav najvecu...
VISCA EL BARCA!!!
GO CAVS GO!!! Kyrie Irving Rookie of the Year!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 27 apr 2012, 00:32

FiDPlayer je napisao/la:Ako govori o karakteru Howarda, sta tek reci o karakteru Bynuma??? Ako Howard ima lesine u ekipi (ovoj danasnjoj), kako je moguce porediti Bynuma i Howarda??? Igrati sa Gasolom i Bryantom, ne moze biti isto kao igrati sa Andersonom, nikad losijim Hedom, indisponiranim i overrated Jameer Nelsonom, bukvom Quentinom, jedini normalan i pravi igrac je J-Rich i pozrtvovani Big Baby koji je nekada poput karikature.

Losija igra ove sezone, vjerovatno je zbog frustracije sto se tim nije pojacao, nego je jos i losiji nego ranije. Reci da je navikan u odnosu na ostale zvijezde, pa navikaniji su i Melo i Amare i Bosh.
Zašto Melo,ne shvatam?Uz Duranta naraznovrsniji strijelac u ligi.Orlando sa Boshom i Amareom ne bi imao ništa lošiji učinak nego s Dwightom.
Bynum je bolji centar od njega,još ako mu Kobe ne bude smetao.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

FiDPlayer
Kontakt:

Post Postao/la FiDPlayer » 27 apr 2012, 00:36

LBJ MVP je napisao/la:
FiDPlayer je napisao/la:Ako govori o karakteru Howarda, sta tek reci o karakteru Bynuma??? Ako Howard ima lesine u ekipi (ovoj danasnjoj), kako je moguce porediti Bynuma i Howarda??? Igrati sa Gasolom i Bryantom, ne moze biti isto kao igrati sa Andersonom, nikad losijim Hedom, indisponiranim i overrated Jameer Nelsonom, bukvom Quentinom, jedini normalan i pravi igrac je J-Rich i pozrtvovani Big Baby koji je nekada poput karikature.

Zašto Melo,ne shvatam?Uz Duranta naraznovrsniji strijelac u ligi.Orlando sa Boshom i Amareom ne bi imao ništa lošiji učinak nego s Dwightom.
Sjecas li se Mela kada je tek dosao u Knickse pa i u toku ove sezone? Cirkus zivi jbt. Pa Orlando sa Jamesom i ostatkom ove ekipe (Ryan, Hedo, Jameer, Quentin) ne bi imao bolji ucinak (da pomenuti igraju na ovom nivou) :lol: . Jednostavno Hedo i Jameer kao da nisu na nivou od sezone kada su poderali Cavse, a promjena trenera svakako bi pokazala da li Howard definitivno je navikan ili ne.
Edit: znaci naveo sam Mela jer ovaj Avdic gleda po trenutnoj formi, a zaboravio je Orlando sa Howardom i raspolozenim saigracima kada je razbio Cavse. Iz tog razloga sam naveo Mela, jer je unazadio Knickse koji su gurali jako dobro sa Chandlerom, Amerom, Feltonom, Galom.
VISCA EL BARCA!!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 apr 2012, 00:39

LBJ MVP je napisao/la: Zašto Melo,ne shvatam?Uz Duranta naraznovrsniji strijelac u ligi.Orlando sa Boshom i Amareom ne bi imao ništa lošiji učinak nego s Dwightom.
Melo je najlosiji superstar u ligi. Dok me ne napadnu da kazem da ne smatram mnogo igraca superstarovima :mrgreen:

Orlando sa ovogodisnjim Amareom ne bi imao ni 20 pobjeda, a za Bosha smo vec vidjeli koliko moze kao prva opcija.

A Bynum ako bude ovako igrao sljedece sezone sasvim sigurno ce presisati Howarda, ali ipak mislim da jos nije na tom levelu. Sorry Lakers fans :mrgreen:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 apr 2012, 00:42

Izvini,ali je ismijao karakter obojice,s tim da je istakao da Bynum i pored toga igra odlicnu sezonu i tu apsolutno nema greske...Upravo,ako igra se 'lesinama' kao sto ti kazes,to ti samo moze biti jos bolji znak da imas bolje individualne brojke,a on ni tu nije ucinio korak naprijed u skladu sa svojim 'fizikalijama'...Centar sa onakvom snagom,brzinom i odrazom,je nesto sto se rijetko pojavljuje i mislim da smo svi ocekivali i ocekujemo mnogo vise od njega...Po mom misljenju,jos uvijek nije razvio legitiman post potez,sve mu se svodi na silu,bacanju su mu i dalje uzasna,iako mehanika nije toliko losa,sto je opet znak da malo radi na sebi...Povratni pas iz kvalitetnog udvajanja mu je uzasan itd itd Odbrana mu je fantasticna,ali to je lako,s obzirom na ono cime on raspolaze...Sto se tice ove trojice koje si pomenuo,bit je da se oni i dalje razvijaju i trude se da dodaju nesto novo svojoj igri svake sezone...Howard je meni isti,bar 3 zadnje sezone...

FiDPlayer
Kontakt:

Post Postao/la FiDPlayer » 27 apr 2012, 00:46

NEZALAGANJE je napisao/la:

Izvini,ali je ismijao karakter obojice,s tim da je istakao da Bynum i pored toga igra odlicnu sezonu i tu apsolutno nema greske...Upravo,ako igra se 'lesinama' kao sto ti kazes,to ti samo moze biti jos bolji znak da imas bolje individualne brojke,a on ni tu nije ucinio korak naprijed u skladu sa svojim 'fizikalijama'...Centar sa onakvom snagom,brzinom i odrazom,je nesto sto se rijetko pojavljuje i mislim da smo svi ocekivali i ocekujemo mnogo vise od njega...Po mom misljenju,jos uvijek nije razvio legitiman post potez,sve mu se svodi na silu,bacanju su mu i dalje uzasna,iako mehanika nije toliko losa,sto je opet znak da malo radi na sebi...Povratni pas iz kvalitetnog udvajanja mu je uzasan itd itd Odbrana mu je fantasticna,ali to je lako,s obzirom na ono cime on raspolaze...Sto se tice ove trojice koje si pomenuo,bit je da se oni i dalje razvijaju i trude se da dodaju nesto novo svojoj igri svake sezone...Howard je meni isti,bar 3 zadnje sezone...
Pa bas govorim o toj frustraciji, jednostavno kao da je covjek pao mentalno i da ne moze dalje. Ali i dalje je on najdominantniji, a reci da je Howard smijesan, da je najlosiji od superstar igraca, to je mnogo subjektivno i nerealno. Sa ekipom koja suta trice, zivi i umire sa tricom, tesko je tu nabijati brojke, jer jednostavno covjeka izmori skakanje kada ovi fulaju. U nekom drugom sistemu, nekoj drugoj ekipi, pod nekim drugim trenerom, moci cemo reci nesto vise o Howardu. Nekada im ide dobro, bas zbog tog suta za 3 poena, ali oslanjati se na to, ma to je cirkus. Ono je patnja, 4 igraca stoje na liniji za 3 poena, dok se Howard dole gomba sa 2 ili 3 igraca i ocekivati nesto je zaista nerealno.
VISCA EL BARCA!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 apr 2012, 00:47

Donnie Darko je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la: Zašto Melo,ne shvatam?Uz Duranta naraznovrsniji strijelac u ligi.Orlando sa Boshom i Amareom ne bi imao ništa lošiji učinak nego s Dwightom.
Melo je najlosiji superstar u ligi. Dok me ne napadnu da kazem da ne smatram mnogo igraca superstarovima :mrgreen:

Orlando sa ovogodisnjim Amareom ne bi imao ni 20 pobjeda, a za Bosha smo vec vidjeli koliko moze kao prva opcija.

A Bynum ako bude ovako igrao sljedece sezone sasvim sigurno ce presisati Howarda, ali ipak mislim da jos nije na tom levelu. Sorry Lakers fans :mrgreen:
Grijesis @Donnie u vezi Mela,lik je samo tako talentovan u svakom segmentu kosarkaske igre...Daj ga treneru poput Popa i ekipi sa razvijenim sistemom,pa ces da vidis rezultate...Ma dizali bi ga u nebesa.Bez uvrede za njihove navijace,ali NY i DEN meni igraju divlju kosarku i puno toga se njemu pusta...Kazem ti opet,stavi ga pod pravog trenera,gdje se zna hijerarhija i nece to da bude vise tako... ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 27 apr 2012, 00:49

LBJ,Durant,Kobe,Rose and who else? :lol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 apr 2012, 00:51

Dirk, Howard i Wade. Mozda cak i Paul, mada... Mislim Paul je bolji od Mela, mada mi i nije neka zvijezda. Love siguran od sljedece sezone. Griffin takodjer, ali nazalost.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 apr 2012, 00:54

@Fid Ja ne razumijem o kakvoj ti frustraciji pises?Profesionalac si,placen ogromnim novcem,idi na parket i igraj...Tvoje je da sebe i tim dovedes na max.nivo,a ne da se bavis koga bi doveo i da li bi smijenio trenera...On to trenutno ne radi i to je to...Normalno da ces sutirati trojke,kad on ne moze da izdominira u napadu,jer ne moze da pogadja bacanja,pravi faaulove u napadu,korake i sl....Nije ni Shaq mogao,ali je opet dominirao...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 apr 2012, 00:55

NEZALAGANJE je napisao/la: Grijesis @Donnie u vezi Mela,lik je samo tako talentovan u svakom segmentu kosarkaske igre...Daj ga treneru poput Popa i ekipi sa razvijenim sistemom,pa ces da vidis rezultate...Ma dizali bi ga u nebesa.Bez uvrede za njihove navijace,ali NY i DEN meni igraju divlju kosarku i puno toga se njemu pusta...Kazem ti opet,stavi ga pod pravog trenera,gdje se zna hijerarhija i nece to da bude vise tako... ;)
Ja gledam kakav je frajer u realnosti ne kakav bi bio kad bi bio... Covjek je uz Jamesa najtalentovaniji igrac u ligi, al dzaba kad mu nije stalo. To pravi trener, hijerarhija, kao sto vec rekoh, sorry bro but don't care.

Ustvari malo kad razmislim, ako se Griffin broji pod superstarove a haman broji, onda Melo ipak nije najgori.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 apr 2012, 00:57

NEZALAGANJE je napisao/la: Grijesis @Donnie u vezi Mela,lik je samo tako talentovan u svakom segmentu kosarkaske igre...Daj ga treneru poput Popa i ekipi sa razvijenim sistemom,pa ces da vidis rezultate...Ma dizali bi ga u nebesa.Bez uvrede za njihove navijace,ali NY i DEN meni igraju divlju kosarku i puno toga se njemu pusta...Kazem ti opet,stavi ga pod pravog trenera,gdje se zna hijerarhija i nece to da bude vise tako... ;)
Ja gledam kakav je frajer u realnosti ne kakav bi bio kad bi bio... Covjek je uz Jamesa najtalentovaniji igrac u ligi, al dzaba kad mu nije stalo. To pravi trener, hijerarhija, kao sto vec rekoh, sorry bro but don't care.
Pa kad vec tako pises,pogledaj mu onda statistiku mjeseca aprila koje je itekako realna i kako to izgleda kad Melo 'care about basketball' ;)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 27 apr 2012, 00:58

NEZALAGANJE je napisao/la:@Fid Ja ne razumijem o kakvoj ti frustraciji pises?Profesionalac si,placen ogromnim novcem,idi na parket i igraj...Tvoje je da sebe i tim dovedes na max.nivo,a ne da se bavis koga bi doveo i da li bi smijenio trenera...On to trenutno ne radi i to je to...Normalno da ces sutirati trojke,kad on ne moze da izdominira u napadu,jer ne moze da pogadja bacanja,pravi faaulove u napadu,korake i sl....Nije ni Shaq mogao,ali je opet dominirao...
ocito frajer ne uprati fino situacije jedan na jedan dvajta :roll: previše se oslanja na snagu, a malo na tehniku i kao sto edin kaze uopste se ne vidi rad sa hakimom. ima youtube pa nek pogleda kako je to hakim elegantno radio i na koji nacin vecinom to radi dvajt, a porediti centre iz hakimovog vremena i ove danas protiv kojih dvajt igra je blago receno smješno
nema potpisa

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 27 apr 2012, 00:59

FiDPlayer je napisao/la: Pa bas govorim o toj frustraciji, jednostavno kao da je covjek pao mentalno i da ne moze dalje. Ali i dalje je on najdominantniji, a reci da je Howard smijesan, da je najlosiji od superstar igraca, to je mnogo subjektivno i nerealno. Sa ekipom koja suta trice, zivi i umire sa tricom, tesko je tu nabijati brojke, jer jednostavno covjeka izmori skakanje kada ovi fulaju. U nekom drugom sistemu, nekoj drugoj ekipi, pod nekim drugim trenerom, moci cemo reci nesto vise o Howardu. Nekada im ide dobro, bas zbog tog suta za 3 poena, ali oslanjati se na to, ma to je cirkus. Ono je patnja, 4 igraca stoje na liniji za 3 poena, dok se Howard dole gomba sa 2 ili 3 igraca i ocekivati nesto je zaista nerealno.
A zeza ga i činjenica što ima lošiju tehniku od Bynuma pa tako da i nije uvijek sjajna opcija spuštanje lopte u post Howardu.Sigurno uz Lovea ima najbolji osjećaj za skok pa igra i sjajnu odbranu,ali s ovom tehnikom u nekoj šampionskoj ekipi bi mogao imati ulogu Rodmana da zatvara reket.Bynum je puno opasnija napadačka opcija,a njegova visina i širina ga čine korisnim u odbrani uvijek.
Ja bih uvijek izabrao Bynuma ispred Howarda da gradim ekipu :?

@Donnie Melo može izbaciti Heat sad u playoffu ;)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 apr 2012, 01:01

Da, a april je jedini relevantan?

Ja dobro znam kakav je Melo kad mu je stalo, uostalom nesto slicno sam vec i napisao. Al fazon je u tome sto je njemu stalo jako, jako rijetko.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.