FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
" onclick="window.open(this.href);return false;
HAHAHAH sve na stranua murinjo je dov najaci trener ikada.
HAHAHAH sve na stranua murinjo je dov najaci trener ikada.
Farinell naravno da ima pravo na svoje mišljenje i ne treba uvijek mišljenje i da se poklapa sa ostalima koji navijaju za Bayern. Ali jedno bi jako volio znati, a to je dal sad Chelsea treba osvojit što će ih UEFA pogurat ili je to temeljeno na tome što će oni biti više motivisani? Mislim volio bi to znati od Farinellija, jer onako mi je malo to ostalo nejasno u postu, pa nadam se da će odgovoriti.
Inače što se te utakmice tiče, svakom treba biti jasno da to neće biti laka utakmica. I sam sam već prije rekao, a i sad ponavljam da je Chelsea nezgodna ekipa, jako robusni, fizički jaki, igrači koji mogu izdržat visok tempo, te vidjelo se da se znaju dobro postavit i onda iz stabilne odbrane idu na kontre. Svakako da tu u vazdušnim duelima, ali i duelima na zemlji treba zaustavit prije svega Drogbu i ne smije se naivno ići na nož, pa da nam opale kontru. Bayern se znao ove sezone mučiti s ekipama koje se pozada dobro postave, to je ono što otežava ovaj duel.
S druge strane naša ekipa je pokazala ogromnu mentalnu snagu, posjeduje igrački kvalitet, ima dobru postavu igre i bit će dodatno motivisana na svom stadionu, što će svakako izvući dodatne atome snage, a i na klupi imamo tog lisca Heynckesa, koji je ekspert za ovakva takmičenja, koji je još jednom pokazao da nije za penzije i da posjeduje fudbalsku mudrost i intelekt, te tako da mislim da će ekipu postaviti na pravi način.
A na ovo što je doktor izvukao citate, pa poslije madridist došao i rekao da i njega poslije finala, ako ne bude sve po planu mogu citirat, želim da kažem da zapravo za takvo nešto nema više osnova, jer mnogi su se već po procjenama i prognozama opekli po pitanju Bayerna, tako da više ni ovo finale po tom pitanju ništa ne može promijenit. Jednostavan je razlog: Bayern je po nekima sigurno morao ispast...Pa onda mi sad nije jasno kako bi se ti mogli javit i u slučaju poraza (ne daj Bože).
Samo eto ono kad se prognozira poraz Bayerna, naravno da nije takvo nešto smiješno, jer svako ima pravo na svoje mišljenje, ali je bez osnova bilo tvrdit da će Real razvalit Bayerna. To su već dvije sasvim različite stvari.
Naravno da je tu bilo i onih klasičnih prepucavanja između nas i Realovih fanova, onako u žaru borbe, pa se uvijek i nije sve ozbiljno mislilo. Al zna se to razlikovat kad je post ono samo navijački nastrojen, a kad ima i u njemu relanosti. Tako da se nadam da će ovih duela biti još mnogo u budućnosti, pa time i tih ludih, zanimljivih prepucavanja (a većina ih je bila u granicama dozvoljenog, da tako kažem
).
Inače što se te utakmice tiče, svakom treba biti jasno da to neće biti laka utakmica. I sam sam već prije rekao, a i sad ponavljam da je Chelsea nezgodna ekipa, jako robusni, fizički jaki, igrači koji mogu izdržat visok tempo, te vidjelo se da se znaju dobro postavit i onda iz stabilne odbrane idu na kontre. Svakako da tu u vazdušnim duelima, ali i duelima na zemlji treba zaustavit prije svega Drogbu i ne smije se naivno ići na nož, pa da nam opale kontru. Bayern se znao ove sezone mučiti s ekipama koje se pozada dobro postave, to je ono što otežava ovaj duel.
S druge strane naša ekipa je pokazala ogromnu mentalnu snagu, posjeduje igrački kvalitet, ima dobru postavu igre i bit će dodatno motivisana na svom stadionu, što će svakako izvući dodatne atome snage, a i na klupi imamo tog lisca Heynckesa, koji je ekspert za ovakva takmičenja, koji je još jednom pokazao da nije za penzije i da posjeduje fudbalsku mudrost i intelekt, te tako da mislim da će ekipu postaviti na pravi način.
A na ovo što je doktor izvukao citate, pa poslije madridist došao i rekao da i njega poslije finala, ako ne bude sve po planu mogu citirat, želim da kažem da zapravo za takvo nešto nema više osnova, jer mnogi su se već po procjenama i prognozama opekli po pitanju Bayerna, tako da više ni ovo finale po tom pitanju ništa ne može promijenit. Jednostavan je razlog: Bayern je po nekima sigurno morao ispast...Pa onda mi sad nije jasno kako bi se ti mogli javit i u slučaju poraza (ne daj Bože).
Samo eto ono kad se prognozira poraz Bayerna, naravno da nije takvo nešto smiješno, jer svako ima pravo na svoje mišljenje, ali je bez osnova bilo tvrdit da će Real razvalit Bayerna. To su već dvije sasvim različite stvari.
Naravno da je tu bilo i onih klasičnih prepucavanja između nas i Realovih fanova, onako u žaru borbe, pa se uvijek i nije sve ozbiljno mislilo. Al zna se to razlikovat kad je post ono samo navijački nastrojen, a kad ima i u njemu relanosti. Tako da se nadam da će ovih duela biti još mnogo u budućnosti, pa time i tih ludih, zanimljivih prepucavanja (a većina ih je bila u granicama dozvoljenog, da tako kažem
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Omerbavarac
- Kontakt:
Selam, pozdrav za sve moje bavarce.
Bio sam 7 dana u odsustvu tako da pobjedu i veliko finale nisam mogao proslaviti na forumski nacin, ali vec je proslavljeno na neke druge nacine.
U toku dana cu nesto vise napisati o finalu, previse sam umoran da bih to sad uradio.
Bio sam 7 dana u odsustvu tako da pobjedu i veliko finale nisam mogao proslaviti na forumski nacin, ali vec je proslavljeno na neke druge nacine.
U toku dana cu nesto vise napisati o finalu, previse sam umoran da bih to sad uradio.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Dakle, i zvanicno nema nista od povratka van Buytena do finalnog meca. Tetka Timka mi ne ulijeva nikakvo povjerenje (skok igra protiv grdosija iz Chelsea
) ali ne vidim (i nema) drugog rjesenja.
Ispostavi se da je Breno najveci promasaj Bayerna i da je bila greska sto su toliko dugo racunali (nadali se) na njega.
Da se zimus doveo Dante ili neko drugi, ne bi se toliko strahovalo.
Ja sam takodjer imao pogresno misljenje kada sam bio protiv transfera Neuera (ne toliko protiv njega, koliko da se ceka da mu istekne ugovor i tako uspara 20-ak miliona). Sad vidim/o da takvo (pravovremeno) pojacanje moze ovu generaciju uciniti besmrtnom. I prije nego smo se nadali.
Ne znam sto se @gatusso smije ovim dresovima. Sasvim okej.

Domaci dresovi ostaju isti.
Ispostavi se da je Breno najveci promasaj Bayerna i da je bila greska sto su toliko dugo racunali (nadali se) na njega.
Da se zimus doveo Dante ili neko drugi, ne bi se toliko strahovalo.
Ja sam takodjer imao pogresno misljenje kada sam bio protiv transfera Neuera (ne toliko protiv njega, koliko da se ceka da mu istekne ugovor i tako uspara 20-ak miliona). Sad vidim/o da takvo (pravovremeno) pojacanje moze ovu generaciju uciniti besmrtnom. I prije nego smo se nadali.
Ne znam sto se @gatusso smije ovim dresovima. Sasvim okej.

Domaci dresovi ostaju isti.
Vom Jäger zum Gejagten
je l´ vrijeme da i amidza seco pocne pisati o duelu giganata
jes´, ali prije nego pocnem s tim uvodom(bice jos postova do finala), moram se osvrnuti na dio effenatorovog posta u kojem kaze, citiram:
u sezoni 2010/11 su se prosetali do polufinala i nesretno ispali od barce. da, prosetali su se jer ni milan, ni lion(njihov angstgegner), ni totenhem nisu imali sanse i sve to uz impresivnu gol-razliku.
ove godine su jos jaci i jurisali su od rekorda do rekorda. kada su na kamp nu stadionu savladali barcu, malo je bilo onih koji su vjerovali da ih bayern moze proci. ne znam je li i jedan neutralni ekspert tipovao na bayern.
dakle, navijaci reala su itekako imali osnova za te svoje tvrdnje.
sad, mali uvod u veliko finale.
samo lud insan moze tvrditi da bayern nije favorit. bayern igra na svom stadionu i tu su favorit protiv svakoga, pa taman da im za protivnika dovedu ekipu sastavljenu od najboljih svjetskih igraca.
ali, ne pobjedjuje uvijek favorit.
u minhen dolazi ekipa slicna dortmundu ali sa mnogo jacom navalom.
dakle, oni ce postaviti cvrstu odbranu i cekati neku kontru. postoji jos jedna razlika, a to je da dortmund gladi damu i ceka utakmicu sa bayernom tj. neigranje lige prvaka im daje mogucnost da se vrhunski pripreme za tu utakmicu u koju ulaze odmorni.
za razliku od njih, celzi se dobrano potrosio u ligi prvaka + engleska liga u kojoj ce, najvjerovatnije, do u sami finis ganjati to 4. mjesto koje vodi u ligu prvaka. dakle, u minhen stize umorna ekipa predvodjena potrosenim i izlizanim starkeljama. mislim, zayebi ti to iskustvo kad noge ne mogu ispostovati ono sto glava zamisli
dakle, njihova prednost:
- ludi stil koji ne odgovara bayernu. da se razumijemo, protiv nas nece igrati onako kao sto su igrali protiv barce, ali ce ipak celzi biti ekipa koja ce se braniti, dok ce bayern diktirati tempo i imati posjed.
- napadaci koji iz po´ sanse zabiju 2 gola
- ogromna volja koja proizlazi iz cvrstog ubjedjenja da im je ovo posljednja sansa za osvajanje najveceg trofeja i najprestiznijeg takmicenja.
bayernova prednost:
- domaci teren na kojem su favorit protiv svake ekipe.
- odmorni igraci koji imaju 3 sedmice vremena da se mentalno, fizicki i takticki pripreme za tu utakmicu.
- neuigranost celzijeve odbrane + nedovoljan igracki kvalitet na poziciji koja ce se suprostaviti riberiju.
- roben i riberi. ovdje cu malo zastati i osvrnuti se na utakmicu barca - celzi.
barca ima samo mesija koji rado ulazi u duele i kojeg mora cuvati vise protivnickih igraca, dok bayern ima dvojicu koji non-stop traze duele. oni igraju na krilima i odvlace po dvojicu ili trojicu protivnickih igraca, a to je veliki plus za napadace i igrace sredine terena. znaci, za igrace sredine terena ce se otvarati autoput do njihovog golmana.
naravno ne uvijek, ali ce itekako biti momenata u kojima ce se otvarati te ogromne rupe.
- bayern takodje voli prekide, tako da igracima celzija nece biti dovoljno da bayernova krila i bekove zalijepi uz aut liniju dopustajuci im da centriraju kao sto su radili kontra barce.
- mentalna snaga koja bayernu omogucava da se vrati i preokrene naizgled bezizlaznu situaciju kakve su recimo bile ona protiv mancestera ili ova protiv reala u madridu.
eto, toliko za pocetak.
ps.
strah me je sto gomez trosi previse sansi. recimo, protiv reala je imao 2-3 stopostotne koje bi jedan drogba ubacio zmireci. sad, postavlja se pitanje hoce li celzi koji je vrlo jak u defanzivi napraviti toliko gresaka iz kojih ce proizaci dovoljan broj stopostotnih koje bi gomo iskoristio?!
zaboravih napisati da se brinem hoce li svajni i kroos moci zaustaviti njihovu sredinu
falice gustavo, bez daljnjeg. bojim se da ce furati u sredini terena a to je velika sansa za znalce kakvi su mata i lampard.
rjesenje bi moglo biti u prebacivanju lahma u sredinu dok bi njegovo mjesto popunio kontento. jbg, celzi svakako nije jak na toj krilnoj poziciji + sto bi kontento u lahmu imao odlicnog pomocnika.
barem bi svak´ bio siguran da se njihova veza ne bi naigrala.
jes´, ali prije nego pocnem s tim uvodom(bice jos postova do finala), moram se osvrnuti na dio effenatorovog posta u kojem kaze, citiram:
kako bolan effe bez osnova? izgleda da nekima od nas jos uvijek nije jasno kakvog smo giganta izbacili.svako ima pravo na svoje mišljenje, ali je bez osnova bilo tvrdit da će Real razvalit Bayerna.
u sezoni 2010/11 su se prosetali do polufinala i nesretno ispali od barce. da, prosetali su se jer ni milan, ni lion(njihov angstgegner), ni totenhem nisu imali sanse i sve to uz impresivnu gol-razliku.
ove godine su jos jaci i jurisali su od rekorda do rekorda. kada su na kamp nu stadionu savladali barcu, malo je bilo onih koji su vjerovali da ih bayern moze proci. ne znam je li i jedan neutralni ekspert tipovao na bayern.
dakle, navijaci reala su itekako imali osnova za te svoje tvrdnje.
sad, mali uvod u veliko finale.
samo lud insan moze tvrditi da bayern nije favorit. bayern igra na svom stadionu i tu su favorit protiv svakoga, pa taman da im za protivnika dovedu ekipu sastavljenu od najboljih svjetskih igraca.
ali, ne pobjedjuje uvijek favorit.
u minhen dolazi ekipa slicna dortmundu ali sa mnogo jacom navalom.
dakle, oni ce postaviti cvrstu odbranu i cekati neku kontru. postoji jos jedna razlika, a to je da dortmund gladi damu i ceka utakmicu sa bayernom tj. neigranje lige prvaka im daje mogucnost da se vrhunski pripreme za tu utakmicu u koju ulaze odmorni.
za razliku od njih, celzi se dobrano potrosio u ligi prvaka + engleska liga u kojoj ce, najvjerovatnije, do u sami finis ganjati to 4. mjesto koje vodi u ligu prvaka. dakle, u minhen stize umorna ekipa predvodjena potrosenim i izlizanim starkeljama. mislim, zayebi ti to iskustvo kad noge ne mogu ispostovati ono sto glava zamisli
dakle, njihova prednost:
- ludi stil koji ne odgovara bayernu. da se razumijemo, protiv nas nece igrati onako kao sto su igrali protiv barce, ali ce ipak celzi biti ekipa koja ce se braniti, dok ce bayern diktirati tempo i imati posjed.
- napadaci koji iz po´ sanse zabiju 2 gola
- ogromna volja koja proizlazi iz cvrstog ubjedjenja da im je ovo posljednja sansa za osvajanje najveceg trofeja i najprestiznijeg takmicenja.
bayernova prednost:
- domaci teren na kojem su favorit protiv svake ekipe.
- odmorni igraci koji imaju 3 sedmice vremena da se mentalno, fizicki i takticki pripreme za tu utakmicu.
- neuigranost celzijeve odbrane + nedovoljan igracki kvalitet na poziciji koja ce se suprostaviti riberiju.
- roben i riberi. ovdje cu malo zastati i osvrnuti se na utakmicu barca - celzi.
barca ima samo mesija koji rado ulazi u duele i kojeg mora cuvati vise protivnickih igraca, dok bayern ima dvojicu koji non-stop traze duele. oni igraju na krilima i odvlace po dvojicu ili trojicu protivnickih igraca, a to je veliki plus za napadace i igrace sredine terena. znaci, za igrace sredine terena ce se otvarati autoput do njihovog golmana.
naravno ne uvijek, ali ce itekako biti momenata u kojima ce se otvarati te ogromne rupe.
- bayern takodje voli prekide, tako da igracima celzija nece biti dovoljno da bayernova krila i bekove zalijepi uz aut liniju dopustajuci im da centriraju kao sto su radili kontra barce.
- mentalna snaga koja bayernu omogucava da se vrati i preokrene naizgled bezizlaznu situaciju kakve su recimo bile ona protiv mancestera ili ova protiv reala u madridu.
eto, toliko za pocetak.
ps.
strah me je sto gomez trosi previse sansi. recimo, protiv reala je imao 2-3 stopostotne koje bi jedan drogba ubacio zmireci. sad, postavlja se pitanje hoce li celzi koji je vrlo jak u defanzivi napraviti toliko gresaka iz kojih ce proizaci dovoljan broj stopostotnih koje bi gomo iskoristio?!
zaboravih napisati da se brinem hoce li svajni i kroos moci zaustaviti njihovu sredinu
falice gustavo, bez daljnjeg. bojim se da ce furati u sredini terena a to je velika sansa za znalce kakvi su mata i lampard.
rjesenje bi moglo biti u prebacivanju lahma u sredinu dok bi njegovo mjesto popunio kontento. jbg, celzi svakako nije jak na toj krilnoj poziciji + sto bi kontento u lahmu imao odlicnog pomocnika.
barem bi svak´ bio siguran da se njihova veza ne bi naigrala.
Zadnja izmjena: secer, dana/u 28 apr 2012, 10:18, ukupno mijenjano 1 put.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
Znaci zvanicno, Dante potpisao na 4 godine.
Jos jedan napadac i moji zahtjevi ispunjeni

Jos jedan napadac i moji zahtjevi ispunjeni
da li je moguce da se celziju suprostavi ova postava?
licno ne vjerujem.
--------------------nojer--------------------------
rafinja------timo--------boateng-----kontento
---------------svajni-------------lahm------------
roben-------------------kroos---------------riberi
-------------------------gomez---------------------
vaznije je da se pojacaju sredina i lijevo krilo.
jbg, svako je mogao vidjeti da smo i protiv reala stali kada je izasao riberi.
ok, drug secko ne bi tugovao kada bi bayern zaposlio aguera
ps.
kagavica
licno ne vjerujem.
--------------------nojer--------------------------
rafinja------timo--------boateng-----kontento
---------------svajni-------------lahm------------
roben-------------------kroos---------------riberi
-------------------------gomez---------------------
gomez, muler i pica. kojeg ce im qrca jos jedan napadac kad svakako igraju s jednim?!Buducnost je napisao/la:Jos jedan napadac i moji zahtjevi ispunjeni
vaznije je da se pojacaju sredina i lijevo krilo.
jbg, svako je mogao vidjeti da smo i protiv reala stali kada je izasao riberi.
ok, drug secko ne bi tugovao kada bi bayern zaposlio aguera
ps.
kagavica
ne brini, tu je marion da ispomognegeronimo je napisao/la:Tetka Timka mi ne ulijeva nikakvo povjerenje (skok igra protiv grdosija iz Chelsea)
na stranu njegova üüüüüüüüüüberagende technik(by marcel reif)
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Prije bih rekao da će Kroos igrati šesticu, a Muller polušpica, te da će Lahm i Rafinha ordinirati po stranama. Sumnjam da će u najvažnijoj utakmici sezone, Jupp dati Lahmu tu ulogu "razarača" na sredini terena i to iz više razloga. Neće se tu samo "trka" pikati, već će biti i mnogo zračnih duela, a tu Lahm nema šta tražiti pored grdosije zvanog Didier.
A, teško je klasičnom bočnom igraču "bježati" od aut-linije, znaš to i sam, nebitno koliko je isti kvalitetan.
Da je imao malo više utakmica ove sezone, rekao bih da je Pranjić siguran na toj poziciji, al' ovako "skamenjen" i bez utakmica u nogama - pitanje je koliko bi mogao pomoći.
Da je imao malo više utakmica ove sezone, rekao bih da je Pranjić siguran na toj poziciji, al' ovako "skamenjen" i bez utakmica u nogama - pitanje je koliko bi mogao pomoći.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Sakiri moze pokriri obadvije strane, slucajem ako i riberi i roben moraju izaci onda jeste problem.
Jedini napadac na kojeg se moze osloniti Bayern je Gomez, njega kad neide onda nemogu ni dati gol. Sta urade Riberi i Roben to je to.
Müler, meni on nikako neide u glavu. Covjek jedne godine dadne golova koliko ti Bog hoce a sljedecu godinu dadne 2. Znaci na njega se nemozes osloniti.
Treba klasa napadac, ne polovnjaci kao Olic (iako je Olic OK ali on ide). Treba klasni igrac kao Gomez.
Veza ce biti drugacija sa svajnijem oporavljenim i krosom dok stekne malo iskustva odnosno malo ostari
Jedini napadac na kojeg se moze osloniti Bayern je Gomez, njega kad neide onda nemogu ni dati gol. Sta urade Riberi i Roben to je to.
Müler, meni on nikako neide u glavu. Covjek jedne godine dadne golova koliko ti Bog hoce a sljedecu godinu dadne 2. Znaci na njega se nemozes osloniti.
Treba klasa napadac, ne polovnjaci kao Olic (iako je Olic OK ali on ide). Treba klasni igrac kao Gomez.
Veza ce biti drugacija sa svajnijem oporavljenim i krosom dok stekne malo iskustva odnosno malo ostari
naravno da ce na sesticama igrati kroos i svajni, na bekovskim pozicijama rafinja i lahm, dok ce mulija igrati polutku.
ali, pitanje je hoce li kroos i svajni biti u stanju da zatvore sredinu terena? jbg, i protiv reala su ispadali(pogotovo svajn) i gustavo je bio taj koji je obavljao taj prljavi posao.
da bi se kvalitetno zamijenio jedan riberi(ono, mogu i ja uskocit´, al´ kako bi se to odrazilo na bayernovu igru
) igrac mora:
a) redovno igrati tj. imati rutinu a to je ono sto mali debeljko ne moze. ovi klubovi a samim tim igraci su na nekom nivou koji ne mozete ni zamisliti. pa jednom robenu nakon povrede treba utakmica i utakmica da se vrati ne na svoj nivo, nego na onaj nivo i tempo kojim igra ekipa. onaj debeljko nije spreman za taj nivo.
njegov nivo je bazel koji protiv spremnog bayerna primi 7 komada(moglo je i 10).
b) imati dovoljno teskih utakmica u nogama.
liga u kojoj malac igra je talasika u odnosu na bundesku. lp i el = par utakmica koje se odigraju vise srcem nego spremom i znanjem.
dakle, prva godina je godina adaptacije i tesanje kila, jednostavno spremanja.
mali jeste talenat i kao takav nije nista do ulaganje u buducnost. ono, u prvoj sezoni moze ubiljeziti neku asistenciju, zabiti neki golcic, napraviti neki dobar potez(imao ih je i ovaj nas japaner), al´ da ce odma biti pojacanje koje moze zamijeniti nekog od znalaca a da pri tome ne bude opadanja kvaliteta u igri, e to ne moze.
znajte da su previse i 3 kg viska kada se igra na nivou na kojem igra bayern.
mislim da je boateng jedan lijep primjer. na momente se primjecivalo da nije u stanju pratiti tempo kojim igra bayern. jos je boa igrao bundesku, igrao u engleskoj, igrao na svjetskim smotrama. a gdje je tu sakiri
ps.
mona, drogbu ce cuvati boateng. mislim da ce biti zalijepljen za nj.
ali, pitanje je hoce li kroos i svajni biti u stanju da zatvore sredinu terena? jbg, i protiv reala su ispadali(pogotovo svajn) i gustavo je bio taj koji je obavljao taj prljavi posao.
sakiri ne moze nista. barem ne u sezoni u kojoj se daleko dogura u lp.Buducnost je napisao/la:Sakiri moze pokriri obadvije strane, slucajem ako i riberi i roben moraju izaci onda jeste problem.
da bi se kvalitetno zamijenio jedan riberi(ono, mogu i ja uskocit´, al´ kako bi se to odrazilo na bayernovu igru
a) redovno igrati tj. imati rutinu a to je ono sto mali debeljko ne moze. ovi klubovi a samim tim igraci su na nekom nivou koji ne mozete ni zamisliti. pa jednom robenu nakon povrede treba utakmica i utakmica da se vrati ne na svoj nivo, nego na onaj nivo i tempo kojim igra ekipa. onaj debeljko nije spreman za taj nivo.
njegov nivo je bazel koji protiv spremnog bayerna primi 7 komada(moglo je i 10).
b) imati dovoljno teskih utakmica u nogama.
liga u kojoj malac igra je talasika u odnosu na bundesku. lp i el = par utakmica koje se odigraju vise srcem nego spremom i znanjem.
dakle, prva godina je godina adaptacije i tesanje kila, jednostavno spremanja.
mali jeste talenat i kao takav nije nista do ulaganje u buducnost. ono, u prvoj sezoni moze ubiljeziti neku asistenciju, zabiti neki golcic, napraviti neki dobar potez(imao ih je i ovaj nas japaner), al´ da ce odma biti pojacanje koje moze zamijeniti nekog od znalaca a da pri tome ne bude opadanja kvaliteta u igri, e to ne moze.
znajte da su previse i 3 kg viska kada se igra na nivou na kojem igra bayern.
mislim da je boateng jedan lijep primjer. na momente se primjecivalo da nije u stanju pratiti tempo kojim igra bayern. jos je boa igrao bundesku, igrao u engleskoj, igrao na svjetskim smotrama. a gdje je tu sakiri
ps.
mona, drogbu ce cuvati boateng. mislim da ce biti zalijepljen za nj.
Pricaj ti sta hoces. Za Sakirija Bajern je izdvojio 20 mil franaka to ti je oko 15-16 miliona eura. To nije mala svota i nece to Bayern dati samo onako. Posebno Bajern koji je poznati po stednji novca i ne uzimanje skupih igraca.
Ja ti garantujem da ce biti vec prvu sezonu zapazen. Pratim ga u svicarskoj i znam o kakvom se igracu radi.
Jedan Basel je razvalion Man U i tamo i vamo.
Ja ti garantujem da ce biti vec prvu sezonu zapazen. Pratim ga u svicarskoj i znam o kakvom se igracu radi.
Jedan Basel je razvalion Man U i tamo i vamo.
http://www.goal.com/en/news/1715/match- ... fth-place-" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa i ti si se sam kladio da ne možemo izgubiti visokom razlikom (ukupno u cijelom duelu). Šta sad nije jasno?secer je napisao/la:kako bolan effe bez osnova? izgleda da nekima od nas jos uvijek nije jasno kakvog smo giganta izbacili.svako ima pravo na svoje mišljenje, ali je bez osnova bilo tvrdit da će Real razvalit Bayerna.
Naravno da smo izbacili i savladali velikog giganta, pa sam sam tvrdio da će to biti jako tijesan duel, ali sam zato tvrdio da tu nas Real sigurno neće razvalit, a da i mi njih nećemo razvalit. Realno je bilo da ovako knap bude, jer kad sve izanaliziraš, onda ti to tako dođe. I mislim kod one usporedbe igrača, mislim da smo nekako ja i ti najviše pogodili.
Real je svakako gigant, evropski, svjetski fudbalski mit i veličina, sada isto tako izuzetno individualno jaka ekipa, sa super analitičnim, jako sposobnim i mudrim trenerom kakav je Mourinho. Naravno da onda predstavlja veliku slast i zadovoljstvo pobijedit takvu ekipu.
Kada sam tvrdio da ne možemo fasovat od Reala, onda sam to tvrdio jer sam znao da naši gore za tim finalom, da imamo izuzetno jak tim koji u Bundesligi nije ni dijelić toga pokazao šta zapravo zna i šta zapravo može. Fokus je bio na finalu Lige prvaka i zato je ekipa protiv Reala pokazala toliku volju i snagu.
U ovom duelu je trijumfovala i mentalna snaga naših igrača, koja je bila na jednoj nevjerovatnoj razini.
Ronaldo je super igrač, fantastičan igrač, ali opet je doživio svoju noćnu moru u obliku Philipa Lahma koji ga je treći put u bitnim duelima zaustavio (2 puta sa njemačkom reprezentacijom protiv Portugala i sada s Bayernom protiv Reala).
Najveća greška mnogih koji su davali prognoze je bila u tome što su bacili fokus na Robbena i Riberyja, i uz to još eventualno na Lahma i Schweinsteigera, a u potpunosti su zanemarili značaj koji za ovu ekipu imaju jedan Gustavo, jedan Badstuber. Da će onoliko Neuer biti suveren (onako usput predsjednik Reala je Rummenigeu rekao nakon utakmice da je on najbolji golman svijeta), mnogi su isto zanemarili, a neki su od nas ovde baš isticali da će ovo biti velike utakmice tog sjajnog golmana.
U Ligi prvaka su se neke stvari potvrdile, nekako su od početka postojala 3 glavna favorita: Barca, Real i Bayern. Sva 3 tima su stigla do polufinala, a u finale su ušli Bayern i Chelsea (koji je bio na širem spisku favorita).
Činjenica je da su neki mislili da je Bayern po sistemu i po individualnom kvalitetu daleko od Reala i Barce, a u suštini u utakmicama ovih ekipa uvijek u pravilu odlučuju nijanse. Nijanse su odlučile i u duelu Bayerna i Reala, i vjerovatno je na kraju pobijedila veća volja i ta nevjerovatna njemačka (bavarska) upornost. Stavih i ovo bavarska , jer znamo da njemačke ekipe imaju te karakteristike upornosti, borbe i discipline, ali ipak na klubskom nivou su te karakteristike nešto jače kod Bayerna nego kod ostalih njemački ekipa.
Što se tiče tvoje analize šećko po pitanju utakmice s Chelseam u većini se slažem. A u toj utakmici bi opet bilo dobro da povedemo, jer ne vjerujem da bi ispustili vodstvo, nikad ga ne ispuštamo. Ali lakše rečeno nego urađeno, jer Chelsea će igrati tvrdo i trudit se da na razne načine isjecka našu igru. Ovaj put bi nam dobro došao sudija koji je lak na kartonima, znamo i mi biti doduše oštri u duelima, ali dvojica koji obično pokupe kartone ovaj put ne igraju (Gustavo i Badstuber), ali ostali ovaj put naši igrači moraju tražit stalno duel i ići oštro jer samo tako mogu nadvladat Chelsea na terenu. Gomez će nama u ovom duelu dobro doći, jer može izgurat u sredini njihove stopere, jer npr. Barci je baš taj centralni špic falio, da im stvori više pometnje, zato su oni uspješno zatvarali sredinu i nisu tu ostavljali šupljine protiv Katalonaca.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
cime? jesi li to spreman uloziti neku markicu?Buducnost je napisao/la:Ja ti garantujem
effe, samo sam rekao da su imali osnova za tvrdnje koje su iznosili.
i da, slazem se sa ostatkom teksta.
Nerlinger sinoć u duelu Toulosea i Montpeliera posmatrao napadača Girouda, za kojeg već neko vrijeme pokazujemo interes.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
ta ce goal.comGAL je napisao/la:http://www.goal.com/en/news/1715/match- ... fth-place-
butko ce braniti.
ps.
jeste li vi za to da se onom malom turcinu(emre il´ kak´ vec bi) da barem jedno poluvrijeme?
Iskreno ja sam ga ocekivao vec protiv Werdera,njega i neke druge "klince" ne znam zasto ne dobiju priliku da pokazu sta znaju,mogli bi biti "pojacanja" za dzabe a pare da ostavimo za neke drugesecer je napisao/la:ta ce goal.comGAL je napisao/la:http://www.goal.com/en/news/1715/match- ... fth-place-![]()
butko ce braniti.
ps.
jeste li vi za to da se onom malom turcinu(emre il´ kak´ vec bi) da barem jedno poluvrijeme?
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
- farinelli123
- Kontakt:
Ne znam kako se citira, nemojte mi zameriti.geronimo je napisao/la:E taj te razmak malo zeznuofarinelli123 je napisao/la: Bice to klasicna dominacija od strane Bajerna kao i dosad, a onda ce u razmaku od 70-78 minuta, recimo neki Frenk Lampard da postigne neki gol, a onda totalna ofanziva koja se zavrsava bezuspesno.i previse precizno za nekakvo nagadjanje.
Ok, Barca platila na zracnoj luci i treba konacno da se stisa taj vapaj iz ´09.farinelli123 je napisao/la: Barsa tada nije platila na MOSTU - STAMFORD BRIGDE-U, ali jeste na svom Nou Campu, odnosno aerodomu( zbog dimenzija)
Übrigenstaj flughafen je duzi 2 metra i siri 1 metar od londonskog bridgea. Citavih.
![]()
Sta ja znam, necu te napadati na komentar, jer sam i sam svjestan kako ce biti tesko protiv Plavaca. Lijepo je cuti (procitati) i malo drugaciji komentar i zbog toga sam ti zahvalan, bez obzira sto se ne slazem (u potpunosti) sa tobom.
Zivio druze i cesce pisi.![]()
Ovo vezano za ovaj vremenski interval
Ne verujem da ce Riberi i Roben bas tako da dolaze u situacije 1-1, ipak je to finale i ne verujem da ce se igraci bas tako zaletati, dok se ne vidi kako stoje stvari. Ipak igramo protiv Di Matea, nema on renome kakav im Jupp, i cak je vise svoju ekipu doveo dovde na neku srecu, ali Italijani znaju da igraju na rezultat, i nije im vazno na koji nacin ce doci do istog.
Ne verujem da ce se Miler snaci na poluspicu, posto ove sezone ne igra bas najbolje, po igri me podseca na Groskrojca, kog vise krasi neka borbenost i zalaganje, nego neko fudbalsko znanje. Svi znate da Roben nije isti igrac kad uz njega igra Lam i kad igra Rafinha. Rafinha ako bude odigrao skoncentrisano kao protiv Sitija recimo, nece biti problema, ali ako bude neoprezan, grub i ako se bude zaletao po protivnickim igracima kao u nekim utakmicama, mogli bi da imamo problem. A na stoperskim pozicijama, to je vec druga prica. Tesko da jedan Timoscuk moze da se nosi sa Drogbom ili Toresom.
Kazem, ocekujem povuceniji Celsi sa dosta defanzivnom sredinom terena, sa Essienom i Obi Mikelom, ispred stopera. Celsi ce da preti i iz prekida, gde bas i nemamo neke skakace osim Gomeza i Boatenga.
Da odgovorim i Effe-u , ako sam dobro razumeo pitanje je bilo: "Zasto Celsi mora da uzme trofej? " U pravu si, zasto bi Celsi bio u prednosti ako igraju na AA, i zasto bi njihobi igraci bili motivisaniji od nasih? U potpunosti razumem tvoj komentar, i zaista nemam adekvatne argumente da poduprem svoj post od sinoc. Jednostavno imam neki osecaj. Nekako cele sezone sam imam osecaj da ce taj Celsi da uzme trofej ove godine.
Kazem, ne mora to nista da znaci, verujte mi, ja bih najvise od svega voleo da Bajern uzme ligu sampiona, 'de ces bolje nego u svom dvoristu, ali mislim da ce ovo biti sezona u kojoj nam je sve bilo blizu, a da cemo na kraju ipak ostati praznih saka.
•
Aha, jasno. Ma mislio sam da imaš neki specijalni razlog zašto to tvrdiš. Nekako me zanimalo.farinelli123 je napisao/la:
Da odgovorim i Effe-u , ako sam dobro razumeo pitanje je bilo: "Zasto Celsi mora da uzme trofej? " U pravu si, zasto bi Celsi bio u prednosti ako igraju na AA, i zasto bi njihobi igraci bili motivisaniji od nasih? U potpunosti razumem tvoj komentar, i zaista nemam adekvatne argumente da poduprem svoj post od sinoc. Jednostavno imam neki osecaj. Nekako cele sezone sam imam osecaj da ce taj Celsi da uzme trofej ove godine.
A pošto kažeš osjećaj, onda se nadam da ćete prevarit.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.