Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Armageddon2012
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Armageddon2012 » 27 apr 2012, 18:17

malta071 je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:i ja sam do subote ovdje pisao gluposti kako je zeljo najbolja ekipa i sasvim zasluzeno prvi,zbunjen ovim fantasticnim serijama...sad mi je zao i pobrisao bih postove da ikako mogu,jer sam vidio koliko smo jaci od njih na svim djelovima terena.

nazalost,jos uvijek vanfudbalske stvari ovdje odlucuju,a ovog ljeta nas ocekuju novi debakli po evropi...
bolno,tuzno,ali istinito...jer tamo nema ni cuica,ni tomasa,ni midhata arnautovica,ni komiteta,tamo moras pokazati sta znas na zelenom terenu,a ne znas nista :oops: :oops:
:mrgreen: Kako ih samo zapali.
Nego jesi li zadovoljan kaznom za Besliju?

objasnio sam na zeljinoj temi da od ove kazne besliji borac ima samo stetu,jer sad nece igrati protiv fks koji nam je direktni konkurent....da je beslija dobio crveni,i da smo 65 min igrali sa igracem vise,i to pri nasem ubjedljivom vodjstvu da nije izmisljao ofsajde,to bi bilo posteno,ili da su bar sudije kaznjene bila bi neka satisfakcija...

ovako smo samo jos vise osteceni...
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 27 apr 2012, 18:21

ŠB.TRN je napisao/la:Ja znam da imamo popriličan broj kazni,jos sad kad se doda ova protiv kluba,uf!!Kad bi se kod nas kaznjavalo kao u Hrvatskoj vi bi imali prosjek 10-15 tisuca maraka,jer koliko vi zapalite onih baklji,stvarno je ogroman broj.Ne vjerujem da se s kaznama mozete mjeriti s Borcem :D
Sa Borcem se ne želimo ni porediti, jer je ono što oni rade u domeni najklasičnijeg primitivluka. Željine utakmice su obično bez ijednog incidenta na tribinama. Na terenu se desio onaj incident prije 3 godine kada je onaj momak odgurnuo-udario golaman Slavije i za to smo dobili maksimalnu novčanu kaznu od 10 milja maraka.
To je sve što se tiče incidenata na Grbavici. Navijanje uglavnom korektno.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 27 apr 2012, 18:40

avlami97 je napisao/la:
ŠB.TRN je napisao/la:Ja znam da imamo popriličan broj kazni,jos sad kad se doda ova protiv kluba,uf!!Kad bi se kod nas kaznjavalo kao u Hrvatskoj vi bi imali prosjek 10-15 tisuca maraka,jer koliko vi zapalite onih baklji,stvarno je ogroman broj.Ne vjerujem da se s kaznama mozete mjeriti s Borcem :D
Sa Borcem se ne želimo ni porediti, jer je ono što oni rade u domeni najklasičnijeg primitivluka. Željine utakmice su obično bez ijednog incidenta na tribinama. Na terenu se desio onaj incident prije 3 godine kada je onaj momak odgurnuo-udario golaman Slavije i za to smo dobili maksimalnu novčanu kaznu od 10 milja maraka.
To je sve što se tiče incidenata na Grbavici. Navijanje uglavnom korektno.

Pa i to dovoljno govori. Čovjek je bukvalno samo protrčao pored golmana Slavije koji je nakon toga na nagovor klupe i saigrača pao na pod. Može li se to porediti sa kamenovanjem pomoćnog sudca ? Da se ne lažemo, Željo je jedini klub nad kojim savez pokazuje neku moć, jer iz Želje nema dopisa i pritisaka na sudije, nema žalbe zbog poništenog čistog gola i nepostojećeg offside-a, to nije naš nivo i to se koristi i usta dušmana se zatvaraju ovako. Osim i Komitet ako nisu odmogli Želji, nisu mu ni pomogli. ;)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

senci-071
Kontakt:

Post Postao/la senci-071 » 27 apr 2012, 19:01

Na kraju ce Zeljo ispasi zrtva od sopstvenog komiteta.Ova kazna za Besliju je neka kompenzacija na pritisak klubova prema Komitetu na Zeljin povlasten status.Pa smijesno je pricati o kaznama kad na Grbavici konstantno prave bakljade.I neko pita I zeli da zna koliko je Siroki kaznjen za par petardi. :oops:
Zadnja izmjena: senci-071, dana/u 27 apr 2012, 20:07, ukupno mijenjano 1 put.

titanik
Kontakt:

Post Postao/la titanik » 27 apr 2012, 19:44

[quote="senci-071"]Na kraju ce Zeljo ispasi zrtva od sopstvenog komiteta.Ova kazna za Besliju je neka kompenzacija na pritisak klubova prema Komitetu na Zeljin povlasten status.Pa smijesno je pricati o kaznama kad na Grbavici konstantno prave bakljade.I neko pita I zeli da zna koliko je Siroki kaznjen za par petardi. :oops:[/quo
tebi je najbolje da se ubijes il ces umrjet cod ljubomore

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 27 apr 2012, 19:53

Sjeća li se iko koliko je Mirsad Dedić dobio za ovaj start nad Alihodžićem? Možda mala komparacija, kada su drugi bili na čaelu Saveza sa današnjim Komitetom.
Vidi na 4,35.
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 27 apr 2012, 20:19, ukupno mijenjano 1 put.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 27 apr 2012, 19:57

senci-071 je napisao/la:Na kraju ce Zeljo ispasi zrtva od sopstvenog komiteta.Ova kazna za Besliju je neka kompenzacija na pritisak klubova prema Komitetu na Zeljin povlasten status.Pa smijesno je pricati o kaznama kad na Grbavici konstantno prave bakljade.I neko pita I zeli da zna koliko je Siroki kaznjen za par petardi. :oops:
Demokratija je cudan sistem, tu je dovoljno 51% i onda mozes sve, eh sada glavni problem BiH je sto navijaca Zelje ima vise nego svih ostalih zajedno, i onda sve bude onako kako mi hocemo,jbt frustrirajuce. Znam da ste se vi bolje snalazili u vojnoj diktaturi zvanoj komunizam, gdje ste dobijali sve sto vam treba jer su vas oni i izmislili.
eto nek ti bude za utjehu da makar vam ne otimamo igrace, a dovoljan je samo demokratski referendum.
" onclick="window.open(this.href);return false; ovdje imas na 3:30 sta je referendum.

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 27 apr 2012, 20:31

novi ministar odbrane BIH- Adnan Gušo
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 27 apr 2012, 23:55

Armageddon2012 je napisao/la:
malta071 je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:i ja sam do subote ovdje pisao gluposti kako je zeljo najbolja ekipa i sasvim zasluzeno prvi,zbunjen ovim fantasticnim serijama...sad mi je zao i pobrisao bih postove da ikako mogu,jer sam vidio koliko smo jaci od njih na svim djelovima terena.

nazalost,jos uvijek vanfudbalske stvari ovdje odlucuju,a ovog ljeta nas ocekuju novi debakli po evropi...
bolno,tuzno,ali istinito...jer tamo nema ni cuica,ni tomasa,ni midhata arnautovica,ni komiteta,tamo moras pokazati sta znas na zelenom terenu,a ne znas nista :oops: :oops:
:mrgreen: Kako ih samo zapali.
Nego jesi li zadovoljan kaznom za Besliju?

objasnio sam na zeljinoj temi da od ove kazne besliji borac ima samo stetu,jer sad nece igrati protiv fks koji nam je direktni konkurent....da je beslija dobio crveni,i da smo 65 min igrali sa igracem vise,i to pri nasem ubjedljivom vodjstvu da nije izmisljao ofsajde,to bi bilo posteno,ili da su bar sudije kaznjene bila bi neka satisfakcija...

Opet pokazuješ kako nemaš veze s nogometom ili si došao ovdje da nas ložiš, što je poprilično neozbiljno za čovjeka u godinama poput tebe. Ajde opet pregledaj snimak s utakmice, pa prvo reci jesi li sto posto siguran da su ofsajdi (pogotovo drugi) s onakvim uglom kamere? A onda provjeri kod prvog ofsajda je li Stajiću prvo lopta pobjegla pa se čuje zvižduk sudije, a kod drugog vidi da su dva igrača Želje u boljoj poziciji od igrača Borca i stižu do lopte prije njega. Dakle, na osnovu čega si zaključio da bi Borac poveo?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 28 apr 2012, 00:04

objasnjavao sam 10 puta,i ne mogu vise,jer ce ispasti da stvarno lozim nekoga. jos ce me izbaciti sa foruma,dobijam upozorenja zato sto sam na borcevoj temi napisao da borac po meni ima najbolji igracki kadar u ligi,sto je u subotu i pokazao :oops: :oops:

utakmica bila,prosla,pokrali nas i idemo probati dobiti sad dvije kuci da bar evropu izborimo.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 28 apr 2012, 00:06

Armageddon2012 je napisao/la:objasnjavao sam 10 puta,i ne mogu vise,jer ce ispasti da stvarno lozim nekoga. jos ce me izbaciti sa foruma,dobijam upozorenja zato sto sam na borcevoj temi napisao da borac po meni ima najbolji igracki kadar u ligi,sto je u subotu i pokazao :oops: :oops:

utakmica bila,prosla,pokrali nas i idemo probati dobiti sad dvije kuci da bar evropu izborimo.
Nisi objasnio te situacije za koje sam te pitao, izvoli objasniti ili se sam pokupi s foruma...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2

_plavac_
Kontakt:

Post Postao/la _plavac_ » 28 apr 2012, 00:10

Ne znam cemu objasnjavanja,pojasnjavanja itd... Zeljo puno bolji od Borca!!!
Cetiri utakmice,cetiri pobjede bez primljenog gola!
-MI SMO ZELJINI,ZELJO JE NAS-

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 28 apr 2012, 00:13

spielführer_21 je napisao/la:
Armageddon2012 je napisao/la:objasnjavao sam 10 puta,i ne mogu vise,jer ce ispasti da stvarno lozim nekoga. jos ce me izbaciti sa foruma,dobijam upozorenja zato sto sam na borcevoj temi napisao da borac po meni ima najbolji igracki kadar u ligi,sto je u subotu i pokazao :oops: :oops:

Nisi objasnio te situacije za koje sam te pitao, izvoli objasniti ili se sam pokupi s foruma...
niti me mozes isprovocirati,niti si gluv da ne cujes da se pistaljka cuje sekund prije nego lopta dodje do stajica,a da ne govorim sto je vec vidio i dignutu zastavicu sto se vidi na usporenom snimku...0.30

[youtube][/youtube]

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 28 apr 2012, 00:17

Armageddon2012 je napisao/la:objasnio sam na zeljinoj temi da od ove kazne besliji borac ima samo stetu,jer sad nece igrati protiv fks koji nam je direktni konkurent....da je beslija dobio crveni,i da smo 65 min igrali sa igracem vise,i to pri nasem ubjedljivom vodjstvu da nije izmisljao ofsajde,to bi bilo posteno,ili da su bar sudije kaznjene bila bi neka satisfakcija...

Na utakmici tj. poslije utakmice Borac-Sarajevo Raspudic, igrac Borca, je naknadnim pregledom utakmice kaznjen sa 4 utakmice (poslije mu smanjeno na 3). Nije iskljucen za vrijeme utakmice kad je namjerno laktom udario igraca Sarajeva. Iduci tvojom logikom Sarajevo je tada dobro osteceno jer bi jedno vrijeme igrali sa igracem vise i mozda ne bi izgubili 2:0. Imas li i jedan post iz tog perioda kad si pisao da je Sarajevo osteceno i da te 4 utakmice nisu nikakva kazna?

P.S. Jos niko nije postavio sliku gdje se tacno vidi jeli ili nije bio ofsajd kad je Stajic dobio loptu. Dok se to ne postavi i lijepo ne vidi na slici, niko nikoga nece ubjediti.
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 28 apr 2012, 00:21, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 28 apr 2012, 00:20

Armageddon2012 je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:

niti me mozes isprovocirati,niti si gluv da ne cujes da se pistaljka cuje sekund prije nego lopta dodje do stajica...0.30

[youtube][/youtube]
Ovdje jedino ti pokušavaš isprovocirati, pištaljka se čuje u istoj sekundi kad Stajiću bježi lopta, na 0.31, a i da se čuje sekund prije- čovjeku treba oko sekunda da reagira na čulni podražaj- dakle, opet isti qrac. Plus, nismo utvrdili još je li ofsajd ili ne, zbog ugla kamere.
Sad objasni drugi "ofsajd", prvo kako si na osnovu onog ugla kamere koja je bar 20 m daleko (ukoso) od igrača Borca i Želje? I drugo, zar igrač Želje ne stiže prvi do lopte, nikakve opasnosti ne bi bilo?

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 28 apr 2012, 00:24

dosadan si stvarno uhvatio se jednog ofsajda i smaras 10 dana ,odigrali ste historijsku utakmicu na grb kad vas niko nije shvatao ozbiljno i opet ste izgubili ,da je zeljo igrao ko u kupu sa onakvim pritiskom po ravnom terenu pojeli bi vas a izbijanje lopte bi vam bio vrhunac ,sa vama kad god igramo maksimalno ozbiljno ne mozete nam priliku stvoriti a ne gol dati pobjedu mi sramota i spomenuti :mrgreen:

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 28 apr 2012, 00:29

spielfuhrer

editovao sam svoj gornji post,pa nisi vidio...iako stojim i dalje iza toga da se pistaljka cuje djelic sec prije,nebitno,na usporenom snimku se jasno vidi da je stajic mogao vec dosta prije toga vidjeti podignutu zastavicu,a i svakom laiku je jasno da je stao i da sigurno ne bi onako propustio loptu,samo ti na silu pokusavas progurati neki SF
i kod drugog ofsajda se vidi da perica ivetic usporava,mada bi tu stvarno mozda stoper stigao prije...

stole
nisam ja podrzavao udaranje trebinjca,naprotiv...samo mi je smetalo sto je bas borac bio pokusni kunic ciji je igrac prvi u istoriji bh fudbala kaznjen preko snimka...i to se desilo u sudijskoj nadoknadi,tako da fks nije osteceno uopste,za razliku od ove utakmice u subotu gdje je beslija morao biti iskljucen sredinom prvog pol pri vodjstvu borca..

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 28 apr 2012, 00:37

Armageddon2012 je napisao/la:stole
nisam ja podrzavao udaranje trebinjca,naprotiv...samo mi je smetalo sto je bas borac bio pokusni kunic ciji je igrac prvi u istoriji bh fudbala kaznjen preko snimka...i to se desilo u sudijskoj nadoknadi,tako da fks nije osteceno uopste,za razliku od ove utakmice u subotu gdje je beslija morao biti iskljucen sredinom prvog pol pri vodjstvu borca..
Ti od normalnog sagovornika ode u mitomane. Vidis tada si tu Raspudicevu kaznu pravdao necim a sad ti ne valja ova Beslijina. Tada Sarajevo nije bilo osteceno a sada Borac jeste. Tada sudija nije vidio udaranje i nisi ga krivio a sada je sudija kriv jer je, po tvom, vidio ali nije dao crveni. Tada nije bilo do sudije sada jeste. Znaci, razliciti arsini za razlicite igrace i klubove.
Jesi li nasao sliku gdje se tacno vidi da je bio ofsajd? Hajd ziv bio potrudi se i nadji to pa nam svima dokazi da si u pravu. Ovako samo pises u prazno. I nisi ti sam, jos niko nije dokazao jeli ili nije bio ofsajd ALI samo ti spominjes neke golove Borca pa si dosao do cifre od 5 komada ...

P.S. Nece Borac biti ostecen jer ce Beslija igrati protiv Sarajeva. Ulozi se zalba i smanji se sa 5 na 4 utakmice.
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 28 apr 2012, 00:41, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 28 apr 2012, 00:41

ako mislis na gol zeljeznicara,nije bio ofsajd i izvinjavam se svima sto sam nakon prenosa tvrdio suprotno,jer mi se cinilo da je bio ofsajd dva metra,posto sam gledao samo igraca uz adilovica a tek na ovom nasem snimku sam vidio da je na drugom kraju sesnaesterca ostao nas igrac...
boka raspudic je zasluzio kaznu,bilo je samo neobicno sto je to tada bilo prvi put u istoriji,sada bih drugacije pricao.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 28 apr 2012, 00:46

Armageddon2012 je napisao/la:ako mislis na gol zeljeznicara,nije bio ofsajd i izvinjavam se svima sto sam nakon prenosa tvrdio suprotno,jer mi se cinilo da je bio ofsajd dva metra,posto sam gledao samo igraca uz adilovica a tek na ovom nasem snimku sam vidio da je na drugom kraju sesnaesterca ostao nas igrac...
boka raspudic je zasluzio kaznu,bilo je samo neobicno sto je to tada bilo prvi put u istoriji,sada bih drugacije pricao.
Ne mislim na go Želje nego na ofsajd koji spominjes evo sad ce 7 dana. Onaj koji vam je svirao na pocetku. Samo nam postavi sliku da nije bio i to je to, nista vise.

Eto i Beslija je zasluzio kaznu i dobio je. E sad, mi bi trebali da kakimo kako je on prvi koji je dobio 5 utakmica a prije njega je bilo dosta njih koji nisu dobili. Da se to nekom drugom igracu desilo sad bi svi udarili na Komitet ali posto je Željo u pitanju suti se. Mile Pehar, koliko je on dobio za onaj pokusaj obaranja igraca Veleza kad su navijaci Zrinjskog uletili u teren?
AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.