FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

BolanBolan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BolanBolan » 29 apr 2012, 12:44

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 29 apr 2012, 13:22

Čestitke svima na ubjedljivoj pobjedi. Rutinski, iskusno, doduše Sloboda je fakat dno i odavno nisam gledao lošiju ekipu. Da imamo pravog napadača moglo je biti i 7-8 komada. Adilović mi nije mrzak jer se momak trudi, ali ako želimo u Evropi izgledati kao malo ozbiljnija ekipa nama podhitno treba napadač. Nekako mi je pic.kas.t i nema snage ni za 60 minuta. Ne mogu se iz utkmice u utakmicu fulati ziceri kao što to rade Adilović i Selimović. Naprimjer, onaj šut Selimovića glavom na centaršut Kvese. Ma to mora biti go tu nema priče, a ne da lopta jedva dođe do golmana.
U Evropi protiv jačih ekipa imaš par (polu)šansi za 90 minuta i ako nemaš pravog igrača da to riješi pa ponekad ni iz čega nema te nigdje. Sjetite se Maccabija (0:2). Kad Adilovića budu čuvali kakve evropske mrcine neće lopte dotaći i izgledat će nemoćno kao što su jučer izgledali napadači Slobode pored Bogija.
Pohvale za Svraku jer momak je strašno napredovao i shvatio Amara u potpunosti. Amar pokušava da utuvi našim na krivo nasađenim igračima (zašto nerijetko oni nisu ni krivi) da nisu tehnički toliko inferiorni u odnosu na evropski prosjek u onolikoj mjeri koliko to pokazuje razlika u transferima. Fol je u glavama, fizičkoj snazi i spremi i mogućnosti da se trči do iznemoglosti. Svraka je to počeo kontati tek kada je Amar došao, a ustvari je to treb'o da ima već sa najkasnije 18-19. Međutim, u kakvim uslovima i sa kakvim stručnim kadrom rade naše omladinske škole to je iluzorno očekivati. Amar bi trebao da dobiva gotove igrače barem u nekim temeljnim stvarima modernog fudbala.Barsa igra tika-taku od pjetlića što se kaže. I onda vidiš onog Kuenku, Telja i ostalu balavurdiju kako igraju i kako se uklapaju kao da su već pet godina prvotimci.
Ima igrača kod nas koji jednostavno Amara ne kontaju, prevelika je razlika u inteligenciji. Evo sad imamo Stanćeskog, pa prije njega Rovčanin pa u prvom mandatu Tice, Mudrinići itd. Pa svi smo mi igrali lopte i znali smo momaka koji su imali takve tehničke i fizičke mogućnosti da povaljaju kompletnu protivničku ekipu, ali u glavi promaha za bilo kakvu taktiku. Naravno, takve ja pamtim po Sedreniku i Koševskom brdu i sl. (ko se sjeća tih klubova i vremena. Vrhunski igraći moraju biti nadprosječno inteligentni barem u vidu te tzv. spacijalne inteligencije.
Nažalost, naša je izgleda sudbina da nam uvijek nešto fali. Najveću utakmicu u istoriji bh. klupskog fudbala smo igrali bez napadača i sa praktično igračem manje jer Pista ne bi imao mjesta ni u ovom Želji. Sa prosječnim napadačem za yu prilike Videoton bi petaka primio. Mihajlo da je igr'o sad bi im'o ulicu u gradu.
Željo ima obavezu da nešto napravi u Evropi jer svima je jasno (pa i dušmanima) da ako ikad iko uđe u kakvu evropsku ligu da će to biti Željo. Naša je to i obaveza kao najstarijeg, najuspješnijeg, najvećeg, najboljeg, najpopularnijeg i najboljeg kluba u ovoj zemlji. Svaki naš neuspjeh ili da ne kažem debakl dušmani slave kao svoj uspjeh jer im jasno da nikad u Evropi neće ništa niti su ikad mogli napraviti.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 29 apr 2012, 13:32

Dobro su nam se pokazali ovi igrači sa "ptičijim" imenima, pa ako ima negdje neki Vrana,Čavka, Vrabac i slično, treba Amar da nahvata. Samo neka nije Tica :) :) :)
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 apr 2012, 14:21

Jel dobijate sta para od UEFE ako ostanete ne porazeni ?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 29 apr 2012, 14:28

Sarajlijc@ je napisao/la:Jel dobijate sta para od UEFE ako ostanete ne porazeni ?
Neporazeni gdje ?
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 29 apr 2012, 14:37

čamac je napisao/la:Čestitke svima na ubjedljivoj pobjedi. Rutinski, iskusno, doduše Sloboda je fakat dno i odavno nisam gledao lošiju ekipu. Da imamo pravog napadača moglo je biti i 7-8 komada. Adilović mi nije mrzak jer se momak trudi, ali ako želimo u Evropi izgledati kao malo ozbiljnija ekipa nama podhitno treba napadač. Nekako mi je pic.kas.t i nema snage ni za 60 minuta. Ne mogu se iz utkmice u utakmicu fulati ziceri kao što to rade Adilović i Selimović. Naprimjer, onaj šut Selimovića glavom na centaršut Kvese. Ma to mora biti go tu nema priče, a ne da lopta jedva dođe do golmana.
U Evropi protiv jačih ekipa imaš par (polu)šansi za 90 minuta i ako nemaš pravog igrača da to riješi pa ponekad ni iz čega nema te nigdje. Sjetite se Maccabija (0:2). Kad Adilovića budu čuvali kakve evropske mrcine neće lopte dotaći i izgledat će nemoćno kao što su jučer izgledali napadači Slobode pored Bogija.
Pohvale za Svraku jer momak je strašno napredovao i shvatio Amara u potpunosti. Amar pokušava da utuvi našim na krivo nasađenim igračima (zašto nerijetko oni nisu ni krivi) da nisu tehnički toliko inferiorni u odnosu na evropski prosjek u onolikoj mjeri koliko to pokazuje razlika u transferima. Fol je u glavama, fizičkoj snazi i spremi i mogućnosti da se trči do iznemoglosti. Svraka je to počeo kontati tek kada je Amar došao, a ustvari je to treb'o da ima već sa najkasnije 18-19. Međutim, u kakvim uslovima i sa kakvim stručnim kadrom rade naše omladinske škole to je iluzorno očekivati. Amar bi trebao da dobiva gotove igrače barem u nekim temeljnim stvarima modernog fudbala.Barsa igra tika-taku od pjetlića što se kaže. I onda vidiš onog Kuenku, Telja i ostalu balavurdiju kako igraju i kako se uklapaju kao da su već pet godina prvotimci.
Ima igrača kod nas koji jednostavno Amara ne kontaju, prevelika je razlika u inteligenciji. Evo sad imamo Stanćeskog, pa prije njega Rovčanin pa u prvom mandatu Tice, Mudrinići itd. Pa svi smo mi igrali lopte i znali smo momaka koji su imali takve tehničke i fizičke mogućnosti da povaljaju kompletnu protivničku ekipu, ali u glavi promaha za bilo kakvu taktiku. Naravno, takve ja pamtim po Sedreniku i Koševskom brdu i sl. (ko se sjeća tih klubova i vremena. Vrhunski igraći moraju biti nadprosječno inteligentni barem u vidu te tzv. spacijalne inteligencije.
Nažalost, naša je izgleda sudbina da nam uvijek nešto fali. Najveću utakmicu u istoriji bh. klupskog fudbala smo igrali bez napadača i sa praktično igračem manje jer Pista ne bi imao mjesta ni u ovom Želji. Sa prosječnim napadačem za yu prilike Videoton bi petaka primio. Mihajlo da je igr'o sad bi im'o ulicu u gradu.
Željo ima obavezu da nešto napravi u Evropi jer svima je jasno (pa i dušmanima) da ako ikad iko uđe u kakvu evropsku ligu da će to biti Željo. Naša je to i obaveza kao najstarijeg, najuspješnijeg, najvećeg, najboljeg, najpopularnijeg i najboljeg kluba u ovoj zemlji. Svaki naš neuspjeh ili da ne kažem debakl dušmani slave kao svoj uspjeh jer im jasno da nikad u Evropi neće ništa niti su ikad mogli napraviti.
Majko draga, čovjek dao 18 golova i opet ne valja. Pa šta očekuješ od napadača u postavci igre koju forsira Amar? Da primi loptu na centru, predribla 10 igrača i zabije gol?!? Bolan, njegova funkcija i jest da pritišće zadnju liniju odbrane protivnika i da zabija golove s linije. On to odlično radi i ne znam kako možeš reći da ti ne valja neko ko sam zabije više golova od pola kompletnih ekipa u ligi?!?! Stvarno ne razumijem...

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 29 apr 2012, 14:56

Nisam rekao da ne valja nikako, ali ako želimo ići naprijed sa njim nažalost nećemo daleko. Ako misliš na Slobodu, Rudar, Čelik i ostale levate dobar je itekako. Tih njegovih 18 golova meni više govori o nekvaliteti protivnika nego o njegovim kvalitetima. Ovo što rade Zeba, Svraka, Bekrić i ostali može ovdje, ali kod ozbiljnijih ekipa neće ići i ako slučajno zaluta šta u 16 to se mora pogađati bez pogovora. Pa vidio si šta Selim fula na Grbavici dva puta, to evropske ekipe ne opraštaju. Ne očekujem to što ti kažeš da pređe sve i zabije, toga više nema, ali da zabija sve u 16 što mu dođe pod nogu i na glavu mora. Nažalost, Vazda je SF za njih, a da ne spominjem Mihajla i ostale prijeratne vedete. Nemam zaista protiv Adila ništa (u odnosu na Lazara je otkrovenje), ali mislim da nam je špic trenutno najslabija karika u ekipi jer vidi i ovako on je dao "samo" trećinu golova cijele ekipe, pravi strijelci idu uvijek negdje oko 50% od onoga što odigraju naravno. E sad možeš misliti kakvi su ostali špicevi kod nas kad je Adil najbolji i kad Guši niko gola ne može dati.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 apr 2012, 15:02

admirone je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Jel dobijate sta para od UEFE ako ostanete ne porazeni ?
Neporazeni gdje ?
Vjerovatno u ligi.

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 29 apr 2012, 15:09

čamac je napisao/la:Nisam rekao da ne valja nikako, ali ako želimo ići naprijed sa njim nažalost nećemo daleko. Ako misliš na Slobodu, Rudar, Čelik i ostale levate dobar je itekako. Tih njegovih 18 golova meni više govori o nekvaliteti protivnika nego o njegovim kvalitetima. Ovo što rade Zeba, Svraka, Bekrić i ostali može ovdje, ali kod ozbiljnijih ekipa neće ići i ako slučajno zaluta šta u 16 to se mora pogađati bez pogovora. Pa vidio si šta Selim fula na Grbavici dva puta, to evropske ekipe ne opraštaju. Ne očekujem to što ti kažeš da pređe sve i zabije, toga više nema, ali da zabija sve u 16 što mu dođe pod nogu i na glavu mora. Nažalost, Vazda je SF za njih, a da ne spominjem Mihajla i ostale prijeratne vedete. Nemam zaista protiv Adila ništa (u odnosu na Lazara je otkrovenje), ali mislim da nam je špic trenutno najslabija karika u ekipi jer vidi i ovako on je dao "samo" trećinu golova cijele ekipe, pravi strijelci idu uvijek negdje oko 50% od onoga što odigraju naravno. E sad možeš misliti kakvi su ostali špicevi kod nas kad je Adil najbolji i kad Guši niko gola ne može dati.
Osnovni parametar procjene kvaliteta napadač valjda bi trebao biti broj golova koje zabije. Adilović ih je zabio mnogo i to je to. Nema se tu šta mnogo raspravljati, od njega se očekuje golovi, on ih zabija i tačka. Vrijedan je i važan za ekipu, Amar neće svakome pružiti ruku poslije utakmice a njemu je pruži uvijek...

Stav ti je na nivou rasprave o tome kakav je golman Gušo. Možda bismo se mogli sporiti oko toga da li dobro ispucava lopte ili ne, ali on ne prima golove i zdravo, koga briga za način na koji mu to polazi za rukom.

To da bi nam dobro došao neko bolji, to svakako, ali stav da je špic najslabija karika Želje u ovoj sezoni u najmanju ruku nije korektan.

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 29 apr 2012, 15:10

Slažem se s čamcem oko našeg napadača. On daje golove Rudaru, Slobodi i ostalim propalim ekipa. Sječam se evropskih utakmica, gdje nije mogao od štopera primiti lopte, a ne slučajno kako udariti loptu glavom iz kornera ili nešto slično. Nek on ide negdje, hvala mu za ove golove, a mi ako mislimo još više napredovati i biti kao Dinamo u Hrvatskoj ligi, moramo naći novog napadača pod hitno.
I s Lazom smo osvajali pehare, ali smo otišli u evropu i nismo mogli ošutati na gol.
Potpis!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 apr 2012, 15:15

Aldinn1 je napisao/la:I s Lazom smo osvajali pehare, ali smo otišli u evropu i nismo mogli ošutati na gol.
ali Lazar nije zabio 18 golova za cijelo vrijeme boravka u Želji ;)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 29 apr 2012, 15:17

anonimni je napisao/la:
Aldinn1 je napisao/la:I s Lazom smo osvajali pehare, ali smo otišli u evropu i nismo mogli ošutati na gol.
Lazar nije imao iza sebe igrače kakve sad ima Adilović od Svrake pa do Zebe. Kad kažem Svrake mislim na njegovu formu tad i sad.
Potpis!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 apr 2012, 15:20

Uz svo poštovanje, ali moram vam reći da serete.Dajte drugovi malo se smirite, normalno da ima i boljih od Eldina, ali trenutno on igra za Želju i zabija golove, i ja ću ga poštovati.
Do prošle sezone nam igro Lazo koji nije mogo stadion pogoditi, svi smo molili Boga da nam dođe napadač koji će znati zabiti gol, dobijemo ga i sad nam ne valja.Treba težiti ka boljem, ali u skladu sa mogućnostima.
DRUG NEBI TI PUNCA

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 29 apr 2012, 15:21

Sarajlijc@ je napisao/la:
admirone je napisao/la:
Neporazeni gdje ?
Vjerovatno u ligi.
Ni marke.
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 apr 2012, 15:21

Aldinn1 je napisao/la:
anonimni je napisao/la:
Lazar nije imao iza sebe igrače kakve sad ima Adilović od Svrake pa do Zebe. Kad kažem Svrake mislim na njegovu formu tad i sad.
s tim se slažem, ali, obojica su napadači. jedna od funkcija napadača je postizanje golova, što Lazu nije išlo. dok Eldin postiže golove i bori se, meni će biti bolji od Lazara, a vjerujem i većini navijača FKŽ-a
EDIT: @bagrcavi objasnio !
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 29 apr 2012, 15:22

bagrcavi je napisao/la:Uz svo poštovanje, ali moram vam reći da serete.Dajte drugovi malo se smirite, normalno da ima i boljih od Eldina, ali trenutno on igra za Želju i zabija golove, i ja ću ga poštovati.
Do prošle sezone nam igro Lazo koji nije mogo stadion pogoditi, svi smo molili Boga da nam dođe napadač koji će znati zabiti gol, dobijemo ga i sad nam ne valja.Treba težiti ka boljem, ali u skladu sa mogućnostima.
Svaka cast za komentar. Ovo nije normalno kada mi pocnemo da kukamo, pa mi tada postajemo opasni sami po sebi. Opustite se i uzivajte, imamo najbolji tim u drzavi. Stvarno, ne vidim razlog za neke negativne stvari!

EDTI: Nego da pitam ove sto su malo upuceniji, ima li sta novo za izgradnju zapadne tribine? Moze na na pp. Hvala
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 29 apr 2012, 15:27

Djeco mnogo gledate Ronalda i Messia, a ako slucajno znate za nekog napadaca koji ce zabiti svaku polupriliku i da ga Zeljo moze priustiti lagano na trening i sapnite Amaru na uho. Vjerujte nebi ni njemu smetalo da dovede neku zvjerku ;)
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 29 apr 2012, 15:50

BlueTiger je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Uz svo poštovanje, ali moram vam reći da serete.Dajte drugovi malo se smirite, normalno da ima i boljih od Eldina, ali trenutno on igra za Želju i zabija golove, i ja ću ga poštovati.
Svaka cast za komentar. Ovo nije normalno kada mi pocnemo da kukamo, pa mi tada postajemo opasni sami po sebi. Opustite se i uzivajte, imamo najbolji tim u drzavi. Stvarno, ne vidim razlog za neke negativne stvari!

EDTI: Nego da pitam ove sto su malo upuceniji, ima li sta novo za izgradnju zapadne tribine? Moze na na pp. Hvala

dobar Eldin za sad!
Ako bude kakvih para i ambicija za evropu dovešćemo mi kakvog "Clea" iz brazila :D
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 29 apr 2012, 16:03

stomaklija je napisao/la:
titanik je napisao/la:joj dosadna nedlja a ja gledam ove rekorde pa sve smo ove sezone oborili ljudi nam gola nemogu dat a ovi pricaju o stimanjima majko moja pa jesul svjesni kolko smo superiorni u odnosu na ostale
Hahahahahahhaa, o kakvoj superiornosti govoriš??? U Šaban ligi??? Lako je tuć Slobodu koja igra za karton pilića ili Gošk i sl. pokušaje ekipa. Premijer liga BiH?? Kako imaš snage pratiti komediju od lige?? Vidjećemo snagu "lokomotive" kada u pretkolu naleti na predstavnike Finske ili Kipra :ugeek: Vratiće vas ljudi gdje vam je mjesto, na pašnjake BiH "premijer" lige :mrgreen:
Tipičan komentar šabana sa kompleksom, garantujem da niti si iz Sarajeva niti bilo kojeg veceg grada u BIH, živiš u nekom malom mjestašcetu vjerovatno pa imas niske poglede na neke stvari ako smo prosle godine izbacili Sheriff kojeg drži milijarder i koji ima budzet 15.puta veci nego nas i to u eurima neznam onda o cemu govoris ali opet kao normalnom čovjeku i navijaču plavih kada spomenes Hapoel ili Maccabi uhvati me gorčina neka jer su po svemu nekoliko stepenica iznad nas i posteno su nas izj... a vjerujem da bi tako prošao i scvaki drugi bh. klub da je bio na nasem mjestu, pa se hvatas onda tih katastrofalnih rezultata da bi omalovažavao ustvari to pokušao sa najvecim i najtrofejnijim bh. klubom a opet se ne sjetis perioda od prije recimo osam godina kada smo napravili najvece rezultate u Evropi od ijednog bh. kluba ikada poslije rata a bgm i prije ;) a primjetio sam u zadnje vrijeme da se sve cesce koristi termin "Šaban liga" i to upravo od simpatizera drugih bh. klubova koji "pjene" na rezultate Želje, imaš mahanje od mene ;) 8-)

NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA !! ZAJEDNO DO DUPLE KRUNE !!
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 apr 2012, 16:04

admirone je napisao/la: Ni marke.
Onda sam ja pogresno cuo :roll:

SkyWalker, mislim da smo mi napravili najveci rezultat u evropi poslije rata ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blue1921, Riziko i 56 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []