"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
Sad sam bio malo vani, sve vrijeme sam razmišljao o tome kako smo asfaltirali jadnu Novaru.
Tačno se čovjek zapita da li mi to ponekad gledamo Juventus, jer ovo šta pokazuju Conteovi igrači, ovo je s neke druge planete, barem za italijanske uslove.
Nema rekorda kojeg nismo oborili ove sezone.
Da nije bilo poklona protiv Siene, Bologne i Genoe kući sad bi mi već slavlili Scudetto, ovako smo dali nadu uplakanom Allegriju.
U srijedu nas očekuje nova utakmica, vrlo važno će biti postići neki rani gol kao danas da se ne bi počela uvlačiti nervoza među igrače i navijače.
Alex je gostovao u jednoj emisiji na Rai3, kaže da je skoncentrisan na ova 3 meča te na finale kupa, ali je na pitanje je li 20. maja njegov posljednji meč odgovorio da najvjerovatnije jeste jer mu ugovor ističe, dakle, nije mu još ponuđeno ništa, vjerovatno i neće.
Teško je zamisliti da on odlazi, čudan osjećaj je to vidjeti, pratim ga 16-17 godina, odrastao sam uz njega, stvari neće biti iste nakon Alexa.
Zato bi bilo fenomenalno da ako se oprosti, da ode u stilu, sa peharom (dva) u rukama.
Bio je tu kada je najljepše bilo, bio je tu kada je bilo najteže, dočekao je da zaigra na novom stadionu i dočekao je da Juve ponovo bude onaj stari.
Zato će biti nevjerovatno posebno ako/kada Alex podigne šampionski pehar u zrak, on je to zaslužio i to će mu biti najveći poklon.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Alex polako shvata da dolazi kraj, nama navijačima će biti najteže, jer smo ga navikli gledati samo u našem dresu, on je simbol ovog kluba, on se sam miri s tim da je vrijeme za neke druge igrače, da godine čine svoje i da više ne može igrati na nivou kakvog zahtjeva Conte, došao je kraj jednog ciklusa, ovo što se sad dešava dešavalo bi se isto i sljedeće godine.
S jedne strane, ispast će da će se klub ponjeti loše prema legendi kluba, a s druge strane to je na neki način i dobra odluka.
Bolje je i za Alexa da igra, nego da uglavnom sjedi na klupi kao ove sezone.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Ma ja se nadam da će Delpa ostati još jednu sezonu... da igra u Ligi prvaka i tu da svoj doprinos... spreman je, fizika je neupitna još za onih zadnjih 20-25 minuta... ja fakat ne mogu zamisliti da Capitano odlazi...
Kad se sjetim ratne godine i pravljenja frizure po uzoru na Alexa...
Ovaj Juve trenutno je više nego spreman za najveće izazove... šteta pa se prošle godine ne plasirasmo u Ligu prvaka, imali bismo štošta reći tamo...
Još jedan rekord u nizu, ako ne primimo 6 golova do kraja sezone, ovo će biti najbolja odbrana ikada od kada igra 20 ekipa u ligi.
Dosadašnji rekord je 24, a mi smo primili 18, odnosno svakih 175 minuta.
A kada pomislim da smo prošle godine primili 47 golova, a samo smo Caceresa i Lichta doveli što se tiče odbrane, sve zasluga Contea.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Rutinska partija protiv Novare, krupno koračamo ka Scudettu.
Nažalost, Conte ponovo forsira frizuru boya ne bi li ovaj zabio koji zicer do kraja sezone i tako opravdao njegovu kupovinu. Unatoč golu, pokazao da ne zna.
Elia ušao 20 minuta i pokazao da je trebao više igrati, jer trenutno nemamo onako brzog i eksplozivnog igrača u ekipi osim njega (Krasić je davno otpisan) .
Majko rođena, šta je ovo danas, čitav dan radim ko crnac.
Ova sedmica je jedna od najvažnijih u novijoj historiji našeg voljenog kluba, dvije pobjeda nas dijele od 30. Scudetta. Već u srijedu je utakmica protiv Leccea, dobro je što neće biti Cosmija kao i još nekih igrača, Cosmi je namazan trener opasno bi on naložio svoje igrače, Conte ostaje pri svom, svaku utakmicu koju igramo on razmišlja kao da se radi o utakmici života. Realno, Lecce je u raspadu sistema, uz ozbiljan pristup kakav imamo tokom čitave sezone pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.
Jučerašnja utakmica protiv Novare je bila 19. u kojoj nismo primili gol ove sezone.
Ne znam jeste li čuli, na kraju sezone će i Milan možda staviti novu zvjedicu na dres, da bi to uradili fali im još jedan penal, ove sezone su imali već 9.
Evo kako je naše igrače ocjenila Gazzetta:
Ovu sam sliku stavio samo iz razloga jer je Buffon konačno dobio ocjenu koja će mu pokvariti prosjek, bolje da ga nisu ocjenivali.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot