ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

retro
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la retro » 26 apr 2012, 23:24

Barcelona 1/4

Murray-Raonic
Nadal-Tipsarevic
Verdasco-Nishikori
Ferrer-Feliciano

Buchurest 1/4

Bachinger-Brands
Seppi-Fognini
Simon-Kubot
Balasz-Malisse

Raonic izbacio Almagra za najvecu pobjedu na sljaci, odlicno servirao, a Almagro igrao ispod svog nivoa, rezultat je 1/4 Raonica.
Ako Simon bude na nivou iz Monte Carla, uzima bez problema.
Ludi Fognini ili Seppi iza njega imaju najvise sansi, Kubot, Brands, Malisse na sljaci bas i ne predstavljaju opasnost iako su dogurali do 1/4. 8-)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 27 apr 2012, 19:46

Nadal - Tipsarevic 6:2 6:2
Lopez - Ferrer 7:6 6:7 3:6
Murray - Raonic 4:6 6:7
Nishikori - Verdasco u toku

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 apr 2012, 20:30

Andy Murray :roll:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 28 apr 2012, 23:56

Danas odlican mec izmedju Ferrera i Raonica, fin otpor Raonica na sljaci u razmjenama, uspio je na kraju sacuvat' servis, Nadal lahko...

Sutra ocekivano spansko finale...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 apr 2012, 00:42

Imam osecaj da ce ovo biti zanimljiv turnir u Beogradu.Jutros sam nesta poslovno bio na Dorcu na turniru tako da nisam imao prilike da odgledam koji mec ali nadam se da cu u narednim danima uspeti u tome.Cene karata mnogo pristupacnije nego ranije pa je tako dnevna karta do polufinala svega od 200 RSD-a do 1300 RSD-a. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 30 apr 2012, 00:58

Uze Rafa i Barcelonu, ocekivano.
Da hoce jos past 1 od ova dva mastera koja sljede i RG a nije nemoguce ukoliko ne bude kakvih povreda, pa ni onih manjih.
Vidjeli smo da Novak i nije u najboljoj formi i mislim da ce dedina smrt na njega ostavit dublji trag (bar se nadam :mrgreen: ) pa tu ima Rafa sanse.Jos mu jedino Roger moze nauditi.On je uvjek odlican poslje pauza koje cesto radi ali mislim da ukoliko Rafa bude pravi moze do 2 gore navedenog protiv svakoga.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 apr 2012, 22:17

samosarajvo je napisao/la:Uze Rafa i Barcelonu, ocekivano.
Da hoce jos past 1 od ova dva mastera koja sljede i RG a nije nemoguce ukoliko ne bude kakvih povreda, pa ni onih manjih.
Vidjeli smo da Novak i nije u najboljoj formi i mislim da ce dedina smrt na njega ostavit dublji trag (bar se nadam :mrgreen: ) pa tu ima Rafa sanse.Jos mu jedino Roger moze nauditi.On je uvjek odlican poslje pauza koje cesto radi ali mislim da ukoliko Rafa bude pravi moze do 2 gore navedenog protiv svakoga.

njemu rodzer na zemlji može samo skupljati loptice.......trava i beton e to je već druga priča
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 30 apr 2012, 22:27

Ne i na plavoj zemlji ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 apr 2012, 22:31

Edin TM87 je napisao/la:Ne i na plavoj zemlji ;)
JEDVA ČEKAM DA VIDIM NA ŠTA ĆE TO LIČITI.... PLAVA ŠLJAKA...... :mrgreen: :mrgreen:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 30 apr 2012, 22:34

DANTES je napisao/la:
JEDVA ČEKAM DA VIDIM NA ŠTA ĆE TO LIČITI.... PLAVA ŠLJAKA...... :mrgreen: :mrgreen:
To je Rogerov turnir :D

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 30 apr 2012, 23:06

Kazu da ce biti identicna staroj sljaci.Jest da je Madrid brz ali kazu da plava nece bit nista brza od crvene :D

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 apr 2012, 23:14

Problem plave šljake je taj što ne znamo kakav će uticaj imati na igrače sa vizuelno - psihološkog aspekta, budući da je plava boja karakteristična za hard court, a ne za šljaku. Trebat će vremena da se igrači prilagode tome, da se vizuelni efekat uskladi sa mozgom, jer ova boja podloge može imati uticaj i na sam koncept igre, budući da igrači vrlo lako mogu pomisliti da su na nekom hardu, a ne na šljaci. Vidjećemo kako će to izgledati.

Svakako moram pohvaliti jučerašnje finale između Rafe i Ferrera. Pružili su nam odličan meč i šteta je što nije otišao u treći set. Rafa pokazao nevjerovatnu mentalnu snagu, karakterističnu za njega, dok je David posustajao u prelomnim trenucima. Rafa bolje igra, to se vidi, ali suština igre je ostala ista. Zasad sve ide prema očekivanjima, ali predstojeći turniri u Madridu i Rimu će dosta toga pokazati.

Podloga u Madridu je brza, što zbog nadmorske visine, što zbog samog svojstva šljake, tako da to ide u prilog ofanzivno orjentisanim igračima. Od Rogera se tu mogu očekivati velike stvari, odlično igra poslije pauze, što smo imali priliku da se uvjerimo u proteklom periodu. Cilj mu je svakako skinuti Rafu sa 2 pozicije i to prije RG-a, jer to bi otvorilo mogučnost da ga izbjegne u eventualnom polufinalu.

Novak je za sada nepoznanica i glede njega ništa se sa sigurnošću ne može tvrditi. Poraz od Nadala u finalu MC-a ništa ne znači, uzimajući u obzir ono što mu se dešavalo.
- Svakako da će Rafi dobro doći da podigne samopouzdanje na viši nivo, ali ima i druga strana medalje, a to je činjenica da igru ništa bitnije nije promijenio. I dalje je na pozitivnoj nuli, i dalje se večinom protivnik pita za poene. Koliko će mu ova pobjeda pomoći u njihovim predstojećim mečevima, ne znam. Mislim da neće puno, no to je moj dojam, vrijeme će pokazati svoje.

Očekuju nas pakleni mečevi u Rimu i Madridu. Sigurno je da će prva četvorka dati 120% svojih mogučnosti da sa titulom više na svom kontu dođu na Roland Garros. Nikakvo tempiranje forme i slične fraze nisu i ne mogu biti izgovori, kada smo svi svjesni važnosti ova 2 mastersa, koji će biti prekretnica i ove sezone, baš kao što su bili i prošle.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 01 maj 2012, 01:09

Bice pakleno kao sto kazes.Ta plava sljaka pored toga sto bi mogla biti brza (iako kazu da nece) ce uticati na psihu igraca.Prva cetvorica su izrazili velika protivljenja toj sljaci.Nadal i Djokovic najvise dok je Marej kritizirao ali nista strasno.

Iskreno se nadam da ce Rafa osvojit jedan od ta dva turnira i odbranit titulu na RG-u jer mu od toga zavisi broj 2.
Ove godine u najpovoljnijoj situaciji je Roger.Nadal nije osvojio puno prosle godine ali je pored tri turnira igrao u cak 7 finala.Dovoljno je da negdje ispadne prije finala a da Roger osvoji nesto vece sto nije prosle godine i gubi to mjesto.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 maj 2012, 01:13

Jedno je sigurno, za eventualni neuspjeh će se okriviti 'šljaka'.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 01 maj 2012, 01:35

Roger osvaja Rolland Garros.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 01 maj 2012, 09:38

Kazu da to nije uobicajena plava(zelena sljaka) koja se prakticira na turnirima u Americi, koja je inace brza nego obicna sljaka.
Ova Madridska plava sljaka bi trebala imati iste osobine kao obicna sljaka, ali posto je turnir na velikoj nadmorskoj visini, tereni ce uvijek biti nesto brzi.

Uhvatio malo vremena prije izleta, pa da i ja napisem koju. :mrgreen:

Nisam upratio Barcelonu, kao sto sam Monte Carlo ili kao sto cu Madrid i Rim, ocekivano Nadal uzeo novu titulu, iako se vise nego ocekivano mucio u finalu protiv Ferrera. Nevjerovatan borac, fighter je David Ferrer, pa mozda i najveci na touru, nikada blize nije bio pobjedi protiv Nadala na sljaci, opcenito je odigrao strasan mec, a malo srece je falilo da ode u treci set.
Nadal odigrao vrhunski citav turnir, isto kao i Monte Carlo, ali jos ubjedljivije je djelovao, nevjerovatno sta samopouzdanje znaci u ovom, kao i svakom drugom sportu, titula u MC-u mu je itekako trebala i sada se bar malo povratio, nakon sokova koje je dozivio unazad godinu dana.
Raonic je odigrao fantastican turnir, nikako nisam ocekivao ovakvu igru, nakon poraza od Montaensa u Monte Carlu, ali ocigledno da ima nevjerovatnu volju i puno prostora za napredak u svakom segmentu.
Zabiljezio je prvu pobjedu nad TOP4 igracima, dobivsi Murraya u 1/4, a onda uspio sacuvati servis protiv Ferrera i izgubiti u dva tie breaka.
Pitam se kako ce neko breaknuti Raonica na travi, kada je ovako ubijao servisima na sljaci.
Murray opet razocarao, izgleda da ni Lendl ne moze da udje u tu "ludu" glavu, a ocekivao sam velike stvari na sljaci ove godine, ima jos vremena da popravi igru, ali kako trenutno igra, mogu ga dobiti svi malo jaci sljakasi i potencijalne mine na ovoj podlozi.

Madrid jedan od mojih najdrazih Mastersa, sigurno najbrza sljaka na svijetu i turnir koji Rogeru itekako odgovara. :mrgreen:
Nadal je u maloj prednosti nad Djokovicem, Federer par stepenica ispod. Pitanje je kako ce na Djokovica utjecati smrt dede, iako je pokusao sakriti emocije, prikazati da je sve uredu, ipak nije tako.
U finalu MC-a je igrao dosta lose, dosta tromo, umorno je djelvao i prakticno je poklonio pobjedu Nadalu, nevjerovatan broj UE i bolji rezultat nije mogao ocekivati.
Na osnovu tog meca, rekao bi da se stvari nisu promjernile, gledali smo istu sliku kao i na prethodnim turnirima, ista priprema, isti plan igre kod Nadala i opet pisem da sam uvjeren da ce Novak dobiti 5/6 sljedecih duela, ako se nastavi ovako.
Psiholoski momenat je trenutno na strani Nadala i to bi mogla biti prevaga na narednim turnirima.
Federer napravio pazu, logicnu s obzirom da je igrao puno u prvom dijelu sezone, pripremao se u alpima kao i svake godine pred turnire na sljaci i ukoliko ponovi nivo igre sa betona, 1/2 su sigurna stvar.
Opet bi mu odgovarao Djokovic u 1/2, umjesto Nadala, posebno u Madridu, ali gledajuci ovogodisnje meceve Federera, uvjeren sam da ce i protiv Nadala biti nikada veca borba na sljaci.
Ne brani puno bodova, ukoliko poveze par dobrih rezultata mogao bi i do prvog mjesta, iako vjerujem da mu to i nije cilj, ali bilo bi lijepo barem jos jednu sedmicu biti na prvom mjestu, i prestici Pistol Petea.
Ja kao njegov navijac, prezadovoljan 1/2 Madrida ili Rima, i polufinale/finale RG-a, sve s ciljem odrzavanja dobre forme, pred Wimbledon i OI.

P.S Sada malo "cugati" na obliznjim ljepotama. :D 8-)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 02 maj 2012, 01:36

Dobar post @retro. Po svemu sudeći, očekuje nas zanimljiv nastavak sezone.

Farah nastavlja sa dobrim igrama, tako da je danas izbacio branioca titule u Minhenu, Kolju i time rezervisao meč sa Matoševićem, koji je napravio iznenađenje i izbacio Kukuskhina. Teško je prognozirati, ali mislim da će Farah do pobjede. Igra veoma dobro u zadnje vrijeme.

Meč Baghdatisa i Browna bi mogao biti zanimljiv, budući da Markosova igra puno oscilira, a Brown može odigrati jako dobro. Naravno, Bagy je favorit i ako odigra kako zna, tu Dustin nema šta da traži, ali Kipranin je ipak daleko od svoje najbolje forme, tako da je sve moguće, pa i pobjeda Browna ne bi bila iznenađenje.

Meč koji svakako plijeni pažnju je onaj između Haasa i Tsonge. Fenomenalni Haas, kojeg danas nisam imao priliku gledati je prikazao nevjerovatan nivo tenisa ( sudeći po statistici) prepustivši samo 2 gejma protivniku. 8-)
Veliki umjetnik ove igre, jedan od najvećih talenata, sa najboljiim 1HBH-om na touru i vjerovatno najboljim ikad. Igrač čija je karijera protkana povredama, ali uprkos tome, uvijek se vraćao i vraćao.
- Može on dobiti Tsongu, koji jednostavno ne zna igrati na šljaci. Nema puno varijacija u udarcima a i flat udarci ne služe svrsi na ovoj vrsti podloge. Tommy je puno kompletniji igrač i mislim da bi mogao do pobjede, u zavisnosti od toga koliko je fizički spreman. Volio bih da dođe do pobjede, a po mogučnosti i do titule. Uživanje ga je gledati kad igra onako kako zna. 8-)

Gulbis je sam sebe iznenadio pobjedom protiv Malissea, bez obzira što je puno kvalitetniji igrač od njega i što ima sve predispozicije da bude u samom vrhu svjetskog tenisa. Čeka ga meč sa Kohlschreiberom koji može jako dobro odigrati i prikazati jako visok nivo igre. Međutim, obojica osciliraju, tako da je nezahvalno bilo šta prognozirati. Očekujem svakako dobar meč, kakav oni sigurno mogu pružiti.

Drago mi je što je Tomić pobijedio i nadam se da će nastaviti sa dobrim igrama u nastavku turnira, budući da i nije neki ljubitelj šljake, te da se ne može pohvaliti brojem odigranih mečeva na ovoj podlozi. Svakako da je Starace favorit, ali ništa nije nemoguće. Tomić ima sve udarce, ima jako nezgodan slajs i ako bude igrao pametno, bez srljanja, svakako da se može nadati pozitivnom rezultatu.

Šta je sa Beogradom ? :mrgreen: Ako Nalbandian ne osvoji titulu, bit' ću duboko razočaran. :mrgreen: Ne bi me čudilo da izgubi od Bedenea, ne bi mu bilo prvi put da gubi od igrača koji su puno lošiji od njega. Da mu nije takvkih poraza, karijera mu ne bi bila zanimljiva. :mrgreen:

Nadam se da ću ovih dana imati malo više vremena, te koliko-toliko ispratiti ove turnire. Ovo je samo zagrijava za ono što slijedi, a to što slijedi se ne smije propustiti. Jedva čekam da vidim ono plavo čudo u Madridu i reakciju igrača. Imam osjećaj da bi neki favoriti mogli ranije napustiti turnir, a krivca tražiti u, ko što Virtu4lni reče, boji podloge.
Svakako da su iznenađenja poželjna i sada je veća mogučnost da će se ista i desiti. Vidjećemo, ne sumnjam da će biti zanimljivo.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 02 maj 2012, 21:59

Tommy Haas. 8-)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 02 maj 2012, 22:29

Ne znam postoji li riječ kojom se može opisati ono što je Tommy prikazao u ova 2 dana ?! :mrgreen:
Majstor još jednom pokazao svu ljepotu tenisa, u potpunosti nadigravši prvog nositelja Tsongu sa 2-0 u setovima.
Odlično je servirao, bio nadmočniji u razmjenama, siguran sa osnovne linije i ono što je posebno upadalo u oči jeste njegovo fantastično kretanje. :!: Kao da je nekoliko godina mlađi, pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Do titule Tommy, do titule :!:

Brown je u prvom setu bukvalno demolirao Bagdhatisa, ali je Kipranin smogao snage i okrenuo meč u svoju korist.
Opet kažem, igra mu previše oscilira i mislim da bi to mogao Tommy iskoristiti u njihovom predstojećem meču. Naravno, znamo svi kako Markos može odigrati, te kako njegovi udarci mogu biti jaki i neugodni, ali ako Haas bude igrao onako kako zna, onako kako je igrao u ova 2 dana, Bagi nema šta da traži.

Youznhy je također odlično odigrao 2 i 3 set protiv Giralda. Nakon gubitka prvog u tie breaku, očekivao sam da će i drugi otići u korist Kolumbijca, ali se Mika sabrao i iskoristio opuštanje Giralda te napravio brejk na početku 2 seta i uspio ga zadržati te okrenuti stvari u svoju korist.

U Beogradu Seppi opravdao ulogu favorita i pobijedio Dodiga sa 2-0 u setovima. U prvom setu se vodila velika borba, trajao je preko 1h, ali je Seppi bio prisebniji i strpljiviji, što mu se isplatilo. U drugom je rutinski odradio posao.

Muller ostvario poprilično laganu pobjedu nad Schwankom. Servis ga zaista odlično služi, dok je Nalbandian pobijedio Bedenea i napravio prvi korak ka osvajanju titule. :mrgreen: Solidno je odigrao, nije puno griješio, imao nekoliko odličnih poena i zasluženo slavio.

Sutra meč između Gulbisa i Kohlschreibera plijeni pažnju, a ništa manje zanimljiv neće biti ni onaj između Tomića i Staracea.

- Sutra će i Delpo na teren protiv Machada, kojeg još nismo gledali na šljaci ove godine. Sigurno da mu je ova pauza dobro došla, budući da je odigrao velik broj mečeva u proteklom periodu, tako da je sada odmoran i spreman za nove izazove. Vidjećemo kako će to sutra izgledati.

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 maj 2012, 14:33

Đoković odradio prvi trening na plavoj šljaci
Srpski teniser Novak Đoković je na prvom treningu u Madridu debitovao na plavoj šljaci koja je novi simbol Mastersa u španskoj prestonici

Prvi teniser sveta smatra da je nova podloga jako nepredvidljiva.

Mislim da će mi biti potrebno malo vremena da se priviknem na plavu šljaku pošto do sada nisam nijednom zaigrao na njoj. Lopta odskače malo čudno, ali se nadam da ću se brzo privići na to. Teško je prosuditi kakav ću biti na turniru jer mi je ovo debi i tek treba da vidim svoje mogućnosti”, rekao je Đoković.

Španski mediji su upitali našeg asa kakav je osećaj biti na krovu svetskog tenisa i osvajati svaki trofej koji se ukaže na vidiku.

Pokušavam da igram najbolje što mogu, tako da titule dolaze same. Imam ciljeve i nadam se da će se svaki ispuniti. Najviše od svega želim da se dokažem na Roland Garosu i Olimpijskim igrama”, istakao je srpski teniser.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.