Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123
Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...
Nogomet Rusija
Cet,17:00 Krylya Sovetov Samara - Tomsk 1 @ 1.70 formula
*Krylya u ligi za opstanak zauzima 5 mjesto tabele sa 44 boda iz 41 utakmice.Imaju 1 bod manje od Rostova,i u slucaju danasnje pobjede idu u taj sigurni dio,a ne doigravanje za opstanak.Imaju skor 10-14-17 uz gol razliku 29:49.Kao domacini u 20 utakmica osvojili su 33 boda.Kuci imaju skor 9-6-5 uz gol razliku 21:23.Vec 7 utakmica ne znaju za poraz,a u ovih 7 upisali su 3 pobjede.U proslom kolu su igrali sa Spartakom iz Nalchika 0:0 u gostima,i da su tu uzeli 3 boda lakse bi disali.
Trener ekipe Andrey Kobelev u danasnjem mecu mogao bi izvesti sastav u formaciji 3-5-2: (Veremko-Kontsedalov,Verkhovtsov,Taranov-Bober,Svezhov,Petrov,Hleb,Yakovlev-Tshibamba,Kornilenko)
U ekipi nece biti Dmitri Molosh(lijevi bek,14 utakmica) i Khyzyr Appaev(napadac,9 utakmica).
*Tom Tomsk od sledece sezone najvjerovatnije igra u drugoj ligi,mada matematicki jos nisu ispali.Nalaze se na 7 mjestu tabele za opstanak sa 33 boda iz 41 utakmice.Imaju skor 7-12-22 uz gol razliku 27:67.Kao gosti odigrali su 21 utakmicu i osvojili su 14 bodova.Imaju skor 4-2-15 uz gol razliku 15:45.Skupili su i onih tih nekih pobjeda u zadnje vrijeme,ali bojim se da je sve to prekasno.U zadnjih 5 utakmica imaju 2 pobjede,2 poraza i remi protiv Amkara u proslom kolu,bilo je 0:0.
Trener ekipe Sergey Perednya u danasnjem mecu mogao bi izvesti sastav u sledecoj formaciji 4-5-1:
(Vasek-Stroev,Smirnov,Omeljanchuk,Gultyaev-Boyarintsev,Ropotan,Rebko,Makhmudov,Bazhenov-Khazov)
U momcadi nece biti Ruslan Nakhushev(lijevi bek,15 utakmica,1 gol),Andrey Ivanov(lijevi bek,2 utakmice,nedavno dosao na posudbu iz Lok.Moskve),Plamen Nikolov(odbrana,7 utakmica,nedavno dosao iz Litexa),Alan Gatagov(lijevo krilo,5 utakmica,1 gol,nedavno dosao iz Dinamo Moskve),Valeri Klimov(desno krilo,14 utakmica) i Igor Portnyagin(napadac,8 utakmica,nedavno dosao iz Rubina). *ovi igraci koji su "nedavno dosli" svi su na pozajmicama,i dosli su 20.02.2012
*Ove sezone u 3 međusobna meca Krylya ima 1 pobjedu na domacem terenu 2:0,dok su ostala dva meca zavrsila nerijeseno.Do kraja,zakljucno sa ovom utakmicom,imaju jos 2 kola.Krylya igra protiv Krasnodara u sledecem kolu,a u zadnjem docekuje Terek.Sto se tice gostiju svima je jasno da su 2 liga,ali eto trebaju im 3 pobjede i da se poklope rezultati da bi isli u doigravanje.Do kraja igraju protiv Spartaka Nalchika i Rostova kuci.Kladim se na pobjedu domacina,jer njima pobjeda u danasnjem mecu mnogo bi znacila.Sa 3 boda isli bi na poziciju koja im garantuje opstanak bez doigrvanja,a u svojim redovima imaju igraca koji mogu doci do pobjede.Prije svega tu mislim na Sergeya Kornilenka koji u zadnje vrijeme igra odlicno,i redovno daje golove,a onda i Aleksandra Hleba.
Cet,17:00 Krylya Sovetov Samara - Tomsk 1 @ 1.70 formula
*Krylya u ligi za opstanak zauzima 5 mjesto tabele sa 44 boda iz 41 utakmice.Imaju 1 bod manje od Rostova,i u slucaju danasnje pobjede idu u taj sigurni dio,a ne doigravanje za opstanak.Imaju skor 10-14-17 uz gol razliku 29:49.Kao domacini u 20 utakmica osvojili su 33 boda.Kuci imaju skor 9-6-5 uz gol razliku 21:23.Vec 7 utakmica ne znaju za poraz,a u ovih 7 upisali su 3 pobjede.U proslom kolu su igrali sa Spartakom iz Nalchika 0:0 u gostima,i da su tu uzeli 3 boda lakse bi disali.
Trener ekipe Andrey Kobelev u danasnjem mecu mogao bi izvesti sastav u formaciji 3-5-2: (Veremko-Kontsedalov,Verkhovtsov,Taranov-Bober,Svezhov,Petrov,Hleb,Yakovlev-Tshibamba,Kornilenko)
U ekipi nece biti Dmitri Molosh(lijevi bek,14 utakmica) i Khyzyr Appaev(napadac,9 utakmica).
*Tom Tomsk od sledece sezone najvjerovatnije igra u drugoj ligi,mada matematicki jos nisu ispali.Nalaze se na 7 mjestu tabele za opstanak sa 33 boda iz 41 utakmice.Imaju skor 7-12-22 uz gol razliku 27:67.Kao gosti odigrali su 21 utakmicu i osvojili su 14 bodova.Imaju skor 4-2-15 uz gol razliku 15:45.Skupili su i onih tih nekih pobjeda u zadnje vrijeme,ali bojim se da je sve to prekasno.U zadnjih 5 utakmica imaju 2 pobjede,2 poraza i remi protiv Amkara u proslom kolu,bilo je 0:0.
Trener ekipe Sergey Perednya u danasnjem mecu mogao bi izvesti sastav u sledecoj formaciji 4-5-1:
(Vasek-Stroev,Smirnov,Omeljanchuk,Gultyaev-Boyarintsev,Ropotan,Rebko,Makhmudov,Bazhenov-Khazov)
U momcadi nece biti Ruslan Nakhushev(lijevi bek,15 utakmica,1 gol),Andrey Ivanov(lijevi bek,2 utakmice,nedavno dosao na posudbu iz Lok.Moskve),Plamen Nikolov(odbrana,7 utakmica,nedavno dosao iz Litexa),Alan Gatagov(lijevo krilo,5 utakmica,1 gol,nedavno dosao iz Dinamo Moskve),Valeri Klimov(desno krilo,14 utakmica) i Igor Portnyagin(napadac,8 utakmica,nedavno dosao iz Rubina). *ovi igraci koji su "nedavno dosli" svi su na pozajmicama,i dosli su 20.02.2012
*Ove sezone u 3 međusobna meca Krylya ima 1 pobjedu na domacem terenu 2:0,dok su ostala dva meca zavrsila nerijeseno.Do kraja,zakljucno sa ovom utakmicom,imaju jos 2 kola.Krylya igra protiv Krasnodara u sledecem kolu,a u zadnjem docekuje Terek.Sto se tice gostiju svima je jasno da su 2 liga,ali eto trebaju im 3 pobjede i da se poklope rezultati da bi isli u doigravanje.Do kraja igraju protiv Spartaka Nalchika i Rostova kuci.Kladim se na pobjedu domacina,jer njima pobjeda u danasnjem mecu mnogo bi znacila.Sa 3 boda isli bi na poziciju koja im garantuje opstanak bez doigrvanja,a u svojim redovima imaju igraca koji mogu doci do pobjede.Prije svega tu mislim na Sergeya Kornilenka koji u zadnje vrijeme igra odlicno,i redovno daje golove,a onda i Aleksandra Hleba.
Pozz momci, nadam se da cemo lijepo suradjivati jer svima nam je isti cilj 
Gefle - Norkkoping 2 3.20
Mjallby - Malmo 1 2.20
Bursa - Eskisehir 2 2.70
Besiktas - Fenerbahce x/2 4.50

Gefle - Norkkoping 2 3.20
Mjallby - Malmo 1 2.20
Bursa - Eskisehir 2 2.70
Besiktas - Fenerbahce x/2 4.50
"U cast velikog simbola. U cast raje i grada, kakvog nisam upoznao..."
Mioveni - Concordia 2
Slask - Jagiellonia 1
Samara - Tomsk 1
Lechia - Legia X2
Cracovia - Ruch 2
---------------------------------------
Lindstedt R. / Tecau H. - Andujar P. / Garcia-Lopez G. 1
Falla A. / Giraldo S. - Brown D. / Waske A. 2
Cabal J.S. / Farah R. - Bachinger M. / Moser F. 1
Charroin O. / Marray J. - Knowle J. / Marrero D. 2
Stakhovsky S. (Ukr) - Lopez F. (Esp) 2
-------------------------------------------------------------------------------------
Kidd under 6,5 AS
Westbrook under 6,5 AS
Anthony over 8,5 SK
Chandler under 7,5 SK
-----------------------------------
Sta mislite o tiketima? Pogotovo o ovom zadnjem jer se ja bas u NBA i ne razumijem najbolje
Slask - Jagiellonia 1
Samara - Tomsk 1
Lechia - Legia X2
Cracovia - Ruch 2
---------------------------------------
Lindstedt R. / Tecau H. - Andujar P. / Garcia-Lopez G. 1
Falla A. / Giraldo S. - Brown D. / Waske A. 2
Cabal J.S. / Farah R. - Bachinger M. / Moser F. 1
Charroin O. / Marray J. - Knowle J. / Marrero D. 2
Stakhovsky S. (Ukr) - Lopez F. (Esp) 2
-------------------------------------------------------------------------------------
Kidd under 6,5 AS
Westbrook under 6,5 AS
Anthony over 8,5 SK
Chandler under 7,5 SK
-----------------------------------
Sta mislite o tiketima? Pogotovo o ovom zadnjem jer se ja bas u NBA i ne razumijem najbolje

Zadnja izmjena: Viper, dana/u 03 maj 2012, 19:06, ukupno mijenjano 2 puta.
SAMO ČELIK !
SK su skokovi
posto mi je na prvu bilo malo cudno under na Chandler al kad vidim statistiku u prva dva meca onda ok
medjutim jedno je statistika al eto to ne pratim , inace mislim da je dvica veceras kao i melo over jer Amare ko povrijedio ruku levat udario u staklo i nece ga biti te mi je tu melo logican izbor mozda i wade over , kod oklahome wasb. over jer dalas neigra nesto dobro odbranu na pleju a u ove dvije utakmice je isao 29,28 poena mislim da ce biti utakmica neizvjesna te bi mogao on over kod domacina Dirk bi mogao over do sada je na omjeru 11 tj dao prvu 25 drugu 31 a oklahoma slabije igra odbranu na njemu to je neko moje vidjenje za veceras ...

lik je imo gripu prva dva meca majstore
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- Consigliere
- Kontakt:
Samo da zahvalim za Jazirija! Jos pozurio da ne zakasnimLeyton je napisao/la:Na veci ulog,ovo bi moralo doci-
Jaziri-Gicquel 1 1,65
Lopez-Stakhovky 1 1,35
Singlovi
@-Garcia Lopez-Paire 2 2.00
@-Kohlshreiber-Gulbis 2 2,90

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
ko Chandler ? ma nisam pratio ove dvije utakmice u nezgodo vrijeme dosle utakmice al inace under skokova mi nije privlacno jos plus nema amare tako da ce prije ici over al eto mozda sam u krivuLenBias je napisao/la:lik je imo gripu prva dva meca majstore

Barcelona-Real Madrid under 152,5 @ 1.85
Ogroman rivalitet bi trebao rezultirati jakom odbranom. Tu više mislim na Barcelonu koja je željna osvete nakon 2 poraza u niz od najmržeg im protivnika. Istina, prošle dvije utakmice su išle preko ove margine, ali u tim utakmicama je Real uspio nametnuti svoj tempo sa puno trke i ispucavanja. Večeras očekujem ipak da Barca dobije, a svjesni su da im je potrebna kontrola tempa da bi takvo nešto napravili.
Ogroman rivalitet bi trebao rezultirati jakom odbranom. Tu više mislim na Barcelonu koja je željna osvete nakon 2 poraza u niz od najmržeg im protivnika. Istina, prošle dvije utakmice su išle preko ove margine, ali u tim utakmicama je Real uspio nametnuti svoj tempo sa puno trke i ispucavanja. Večeras očekujem ipak da Barca dobije, a svjesni su da im je potrebna kontrola tempa da bi takvo nešto napravili.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347
da da chandler, on mora veceras da dominira vjeruj mi, pogotovo u odbrani tim skokovima i kako ide u kosarci jer ako niksi i ovu utakmicu izgube gotova je sezona za njih, 3:0 se ne stizebob je napisao/la:ko Chandler ? ma nisam pratio ove dvije utakmice u nezgodo vrijeme dosle utakmice al inace under skokova mi nije privlacno jos plus nema amare tako da ce prije ici over al eto mozda sam u krivuLenBias je napisao/la:lik je imo gripu prva dva meca majstore

- dr.van nostrand
- Kontakt:
bob je napisao/la:inace mislim da je dvica veceras kao i melo over.
Anthony over 26,5
Ne moze Carmelo sam dobiti Miami, ali sigurno da moze odigrati odlicnu ut. i utrpati Heatu mnogo koseva.
Za Knickse je vecceras ut. biti ili ne biti, i on mora preuzeti najvecu odgovornost.
Veceras vidim over i nekako sam u njega najsigurniji.

"Spreman sam igrati koliko god trener bude trazio, ali jedan igrac ne moze sam pobijediti. Moramo imati jos bar dvojicu raspolozenih - Anthony".
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
silver & black
ma pusti smarace, jos je fazon sto pola njih ovako kenja po forumu kao uplatili a vidilo to nije tiketa kod njihLeyton je napisao/la:Alo ba ljudi,koji vam je kur*ac vise,zaboli me sto si ti promasio,jesam li te natjerao da prepises?Nisam!Consigliere je napisao/la:Samo da zahvalim za Jazirija! Jos pozurio da ne zakasnimLeyton je napisao/la:Na veci ulog,ovo bi moralo doci-
Jaziri-Gicquel 1 1,65
Lopez-Stakhovky 1 1,35
Singlovi
Jel imas mozak?Razradjuj,istrazi, nadji neki zicer,podjeli ovdje s nama,nego svi nesto pametujete kad se promasi.Krenulo me jedno vrijeme,nekoliko momaka je finu lovu diglo na mojim prognozama,moralo je stati nekad,jer da ne staje,i da ja mogu onako konstantno dobijati,mislis da bi ja bio na forumu?Pa imao bi kucu na Maldivima,pisao bi sa balkona u more,imao svoje ljude,hostese,a ne bi tracio vrijeme na forumu...Smirite malo dozivljaj,ja sve sto postavim,i ja uplatim,tako da ti nemoze biti gore nego meni

- Consigliere
- Kontakt:
@Leyton- ma zezam se covjece, sta se lozis
Potpuno mi je razumljivo sto si igr'o na Jazirija i da je uzeo TB u prvom dobio bi 99 posto... Problem je samo sto se olako koriste izrazi: visok ulog, zicer, nepadljivo i sl i to zna navuci raju posebno u danu kad bas i nema parova kao sto je danas. Tebi sve najbolje u daljim prognozama! 

Fit Tony: I keep my friends close...
- stomaklija
- Kontakt:
Evo jedan drugomajski :ugeek:
Genoa - Cagliari - tip 1(1,75)
Sevilla - Betis - tip 1(1,75)
-----------------------------------------
KV: 3,06 - Kladionice Premier
Bravo za Sevillu
Evo mog dubla za danas:
Kielce-Widzew - Tip 1(1,45)
Cardiff - West Ham - Tip PS1(1,70)
KV: 2,47 - Kladionice Premier
Genoa - Cagliari - tip 1(1,75)
Sevilla - Betis - tip 1(1,75)
KV: 3,06 - Kladionice Premier
Bravo za Sevillu

Evo mog dubla za danas:
Kielce-Widzew - Tip 1(1,45)
Cardiff - West Ham - Tip PS1(1,70)
KV: 2,47 - Kladionice Premier
evo moji prijedlozi za danas,staviću jedno 5 maraka
slask - jagielonia 1 1.6
korona - lodz 1 1,45
cardif - west ham (oba gol) 1.7
mjalby - malmo ( oba gol) 1.6
landskrona - asyriska ( oba gol ) 1.65
kvota:10,41
slask - jagielonia 1 1.6
korona - lodz 1 1,45
cardif - west ham (oba gol) 1.7
mjalby - malmo ( oba gol) 1.6
landskrona - asyriska ( oba gol ) 1.65
kvota:10,41
naše malo je mnogo onima koji nemaju nimalo
[size=14pt]03.05.2012.godine 18:00
Poljska I liga
LKS Lodz - Belchatow
[/size]
Kolo prije kraja Poljske lige sastaju se, po našim informacijama, prijatelji LKS Lodz - Belchatow.
LKS Lodz se nalazi na 15-tom mjestu Poljske lige sa 23 boda.
Teoretski još je moguće da ostane u ligi, ali teško jer zadnje kolo gostuje kod Jagielonie. Eventualnom pobjedom u obe tekme ostao bi u ligi, ali pod uslovom da njegov konkurent Lechia izgubi obe tekme, a igra protiv timova koji se bore za naslov prvaka Legia i Ruch. Dakle, još ima nade za spas.
Pobjedom bi se očistio i dug.
Belshatow se nalazi na 13-tom mjestu sa 29 bodova i siguran je od ispadanja. Dovoljan mu je jedan bod u zadnjem kolu protiv već otpisane Cracovie.
LKS Łódź (Łódzki Klub Sportowy) je poljski Sportski Klub koji je bio u javnom vlasništvu Lodz Gradskog vijeća. prodat za privatnim investitorima kada grad više nije mogao priuštiti da ga izdržava.
Nogometni klub je sada u privatnom vlasništvu i odvojeno od glavne športskog kluba. Još uvijek se temelji na Stadion LKS.
Imaju žestoke rivalstvo sa Widzew Lodzu, derbi utakmice između ovih klubova su zestoke na i izvan terena.
Belchatow
na oficijalnom sajtu kluba kao vlasnik se vodi firma BKPPT a predsednik kluba je Andrzej Zalejski ....
vec 2 dana pokusavam da nadjem nesto o njemu , ali dzaba....
Oficijelne stranice
http://www.lkslodz.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.gksbelchatow.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Izostanci i Povrede
...danas za gostujucu ekipu GKS Belchatova nece nastupiti igraci iz sredine terena ? & i Kamil Kosowski ...dok je jos pod znakom pitanja i napadac Dawid Nowak...Poljske novine su juce objavile da gostujuci tim Belchatov sigurno nece moci da racuna na povredjene Miroslava Bozeka i Kamila Kosovskog koji su zbog povrede zavrsili sezonu...
...u domacem timu LKS-a nema povreda ni suspenzija i trebali bi danas da izadju sa najacom postavom...
Razdaljina 44km.

H2H
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... id=6782032" onclick="window.open(this.href);return false;

Pregled po sezonama
Sezona 1998/1999
Dvije pobjede LKS koji završava na 12. mjestu , dok Belchatow ispada nakon što je završio 15.
Nelogičan h2h u ovoj sezoni s obzirom na to da je Belchatow bio pred ispadanjem a nije uzeo ni bod u međusobnim susretima.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 1998-1999/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2000/2001
Ove sezone susreću se u 2. ligi.
U prvoj utakmici pobjeđuje LKS a druga završava x, vjerojatno zato što je Lodz u vrijeme odigravanja te utakmice bio blizu zone ispadanja, pretpostavljam da je to jer vidim da su zadnja dva kola pobjedili pa su zato završili na 12. Jer bez tih 6 bodova u zadnja dva kola završili bi na 18.mjestu. Belchatow je završio na 8.mjestu.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2000-2001/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2001/2002
Ove sezone prvi puta ravnopravno djele bodove, svakom po tri, i obije utakmice završavaju identičnim rezultatom, 1:0 za domaćina. LKS je završio 13. dok je Belchatow završio 5.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2001-2002/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2002/2003
Još uvijek su u 2. ligi, prva utakmica završava x, dok u drugoj pobjeđuje Belchatow.
Belchatow je hvata prvu ligu te sezone, pa to objašnjava ovakav h2h, ali Belchatow je završio na 3. mjestu i nije ušao u prvu ligu, dok je LKS završio na sigurnom 9.mjestu.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2002-2003/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2003/2004
Opet ravnopravno djele bodove, oba puta pobjeđuje domaćin (2:1 i 1:0). LKS završava osmi, dok Belchatow završava 4. , 4 boda udaljen od 2. mjesta koje vodi u 1. ligu.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2003-2004/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2004/2005
Opet ravnopravno djele bodove, oba puta pobjeđuje domaćin(2:1,2:0). LKS opet završava u sredini tablice, točnije na 9. mjestu, dok Belchatow završava na 2. mjestu koje ga direktno vodi u 1. ligu.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2004-2005/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezone 2006/2007
Ponovo se susreću u sezoni 2006/2007 kada LKS dolazi u prvu ligu, ravnopravno su podjelili bodove, svakom po tri, ovaj puta s obije pobjede gosta(0:1 i 1:2). LKS završava na 12. mjestu dok Belchatow završava na 2. mjestu i ide u europu.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2006-2007/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2007/2008
Ravnomjerno djele bodove, oba puta pobjeđuje domaćin, LKS završava 11. dok Belchatow završava 9.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2007-2008/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2008/2009
OPet ravnpravno djele bodove, oba puta pobjeđuje gost, LKS završava 7. a Belchatow završava 5.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2008-2009/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nakon ove sezone izgleda da je LKS izbačen iz prve lige, jer sljedeće sezone nastupa a drugoj a kolko vidim nisu ispali regularnim pute. Pa ako neko može nać nešto o tome neka stavi ovdje, ja sam tražio i ako sam dobro shvatio izbačeni su zbog navijača koji su radili nerede, ali nigdje nisam našao potpun članak o tome.
Sezona 2011/2012
U ovoj sezoni,u prvoj utakmici Belchatow je pobjedio 3:0
Golovi
29.09.2006 GKS Bełchatów - ŁKS 1-2
" onclick="window.open(this.href);return false;
29.04.2007 ŁKS - GKS Bełchatów 0-1
" onclick="window.open(this.href);return false; --> ovo svakako pogledati
ŁKS Łódź - GKS Bełchatów 0:2 (21.III.2009r.)
http://www.youtube.com/results?search_q ... 18.2-1.1.0" onclick="window.open(this.href);return false;.
Sudija
Sebastian Jarzębak iz Bytomia
3 puta sudio LKS Lodz
Kući 0-1-0 2 žuta
Vani 0-0-2 2 žuta
Svirao penal kontra njih.
5 puta sudio Belshatow
Kući 1-1-0 3 žuta
Vani 1-1-1 9 žutih 1 crveni
Svirao im penal za 1:1 u 86. min. protic Zaglebie Lbin u gostima 18.09.2010.
Svirao im penal za počasni go 3:1 protiv Korone u gostima 16.10.2010.
Transferi

Treneri-biografija
Piotr Świerczewski
Vrlo mlad trener na klupi LKS Lodz.Ima samo 40 godina i na klupu LKS Lodz-a je dosao 07.02.2012.Ovo mu je prvi posao trenera i nema neki impresivan ucinak od kako je preuzeo kormilo domacina.Za sad ima 9 utakmica pod njegovim vodjstvom i samo jednu pobedu nad Podbeskidzie Bielsko-Biala u gostima.Ostale utakmice su zavrsene nereseno i porazi.Neresenih 4 i poraza takodje 4.Forsira 4-2-3-1 formaciju
Kamil Kiereś
Takodje mlad trener od svojih 37 godina.Radio u gostujucem timu kao pomocnik trenera , a od 01.09.2011 postaje prvi trener.Do sada ima 24 utakmice na kormilu gostujuce ekipe i njegov ucinak je 6 pobeda ,8 neresenih i 10 poraza.Forsira 4-5-1 formaciju.
Naredni mečevi
Nakon ovog kola Lodz se sastaje sa
- Jagielloniom sa kojom izgleda da ima saradnju a i Jagellonia je sigurna od ispadanja
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... id=6782036" onclick="window.open(this.href);return false;
Nakon ovog kola Belchatow se sastaje sa
- Cracoviom koje je poslednja i nema sanse za opstanak
Lechia koju Lodz treba prestici se sastaje nakon ovog kola sa Legijom i Ruch a obadvoje se bore za vrh tabele.
Medju Lechiom i dva sledeca protivnika nema saradnje.
Vijesti
Vijesti sa ekstraklasa.net prevod je katastrofa naravno ali s razume.
Сутра $ " за ". ? ? & ? -
", $ је ? у ? " ? $ & $ - се " $ $ ¥ је $ је ' са & ? ПГЕ у $ $ је $ $, јер "? - " $ се " са ?." У ', ? се $ & $ $ " за & " за $.
$ & ? " $ у &, са ? " " ПГЕ & - $ на $ у ?. ", ? " у $, $ - " са ? ?. А & $ то - " јасно $ ' ? $ ? ? ПГЕ &.
? $ је ?, " " 23 $, пет ' $ ? " % ПГЕ &. $ ' " ' $ $, ? & " пораз ПГЕ & " ? ? у $ ? не гарантује ". ? $ $ ? " ", & је у $ $ " $ &. % & % ?.
" су ?, јер се ' $ $ ? " & ', а " - " $ ?, него ?. Јесен у " & ? $ са 3:0, а у & $ не ' горе " ат ?. ". ?, " опасност $, & на & сезоне & ПГЕ, ? " ? " " & поена, $ ? " &, " - " најгоре стање $ ".
$ ? ? " ' $ се & " " $ $? С $ стране, " $ ' ? $ ' у Цхорзов са &, ? са $ стране, " & " $ су $ Снатцх $, јер је & ? - своје % за ". Тренер Петар " сутра - " у " $ " " &, " је $ на " " $ не " ове сезоне. Вероватно $ се " у " " " ?, јер га ' са " " " " за Цхорзов " ". ? ? је " $ " с ' на ' он ' $ " $, ? се $, & у ' " & ?, " $ грозно. $ $ ? не ' $ $ поново, & " $ ? $ се $ " ?.
Заузврат, " - " ? ? &. " је & $ & " ? " " $ &, " & $ " " у & сусрету са & ?.
$ ? " ? групу ? ПГЕ &, " " " " " ? $ " $ ".
- "
? а: ? - ", $, ?, ? - $, ?, ", ", & - ". ": Петер " $ $ "
& ?: ? - $, расправа, ?, & - ?, &, ?, Фонфара, " - &
[size=14pt]PRIJEDLOG
TIP: 1 @2,3[/size]
Ovu tekmu analizirao 3za3 team u sastavu:
Jonjev, Crank, Munja-Munja, Laki22, Iva5ra, Kladioničarka84, Dardan, Chika CRNI, Rockytomas, Trezor, Buccaner i Nexus
http://www.majorgate.com/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Poljska I liga
LKS Lodz - Belchatow
[/size]
Kolo prije kraja Poljske lige sastaju se, po našim informacijama, prijatelji LKS Lodz - Belchatow.
LKS Lodz se nalazi na 15-tom mjestu Poljske lige sa 23 boda.
Teoretski još je moguće da ostane u ligi, ali teško jer zadnje kolo gostuje kod Jagielonie. Eventualnom pobjedom u obe tekme ostao bi u ligi, ali pod uslovom da njegov konkurent Lechia izgubi obe tekme, a igra protiv timova koji se bore za naslov prvaka Legia i Ruch. Dakle, još ima nade za spas.
Pobjedom bi se očistio i dug.
Belshatow se nalazi na 13-tom mjestu sa 29 bodova i siguran je od ispadanja. Dovoljan mu je jedan bod u zadnjem kolu protiv već otpisane Cracovie.
LKS Łódź (Łódzki Klub Sportowy) je poljski Sportski Klub koji je bio u javnom vlasništvu Lodz Gradskog vijeća. prodat za privatnim investitorima kada grad više nije mogao priuštiti da ga izdržava.
Nogometni klub je sada u privatnom vlasništvu i odvojeno od glavne športskog kluba. Još uvijek se temelji na Stadion LKS.
Imaju žestoke rivalstvo sa Widzew Lodzu, derbi utakmice između ovih klubova su zestoke na i izvan terena.
Belchatow
na oficijalnom sajtu kluba kao vlasnik se vodi firma BKPPT a predsednik kluba je Andrzej Zalejski ....
vec 2 dana pokusavam da nadjem nesto o njemu , ali dzaba....
Oficijelne stranice
http://www.lkslodz.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.gksbelchatow.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Izostanci i Povrede
...danas za gostujucu ekipu GKS Belchatova nece nastupiti igraci iz sredine terena ? & i Kamil Kosowski ...dok je jos pod znakom pitanja i napadac Dawid Nowak...Poljske novine su juce objavile da gostujuci tim Belchatov sigurno nece moci da racuna na povredjene Miroslava Bozeka i Kamila Kosovskog koji su zbog povrede zavrsili sezonu...
...u domacem timu LKS-a nema povreda ni suspenzija i trebali bi danas da izadju sa najacom postavom...
Razdaljina 44km.

H2H
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... id=6782032" onclick="window.open(this.href);return false;

Pregled po sezonama
Sezona 1998/1999
Dvije pobjede LKS koji završava na 12. mjestu , dok Belchatow ispada nakon što je završio 15.
Nelogičan h2h u ovoj sezoni s obzirom na to da je Belchatow bio pred ispadanjem a nije uzeo ni bod u međusobnim susretima.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 1998-1999/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2000/2001
Ove sezone susreću se u 2. ligi.
U prvoj utakmici pobjeđuje LKS a druga završava x, vjerojatno zato što je Lodz u vrijeme odigravanja te utakmice bio blizu zone ispadanja, pretpostavljam da je to jer vidim da su zadnja dva kola pobjedili pa su zato završili na 12. Jer bez tih 6 bodova u zadnja dva kola završili bi na 18.mjestu. Belchatow je završio na 8.mjestu.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2000-2001/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2001/2002
Ove sezone prvi puta ravnopravno djele bodove, svakom po tri, i obije utakmice završavaju identičnim rezultatom, 1:0 za domaćina. LKS je završio 13. dok je Belchatow završio 5.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2001-2002/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2002/2003
Još uvijek su u 2. ligi, prva utakmica završava x, dok u drugoj pobjeđuje Belchatow.
Belchatow je hvata prvu ligu te sezone, pa to objašnjava ovakav h2h, ali Belchatow je završio na 3. mjestu i nije ušao u prvu ligu, dok je LKS završio na sigurnom 9.mjestu.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2002-2003/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2003/2004
Opet ravnopravno djele bodove, oba puta pobjeđuje domaćin (2:1 i 1:0). LKS završava osmi, dok Belchatow završava 4. , 4 boda udaljen od 2. mjesta koje vodi u 1. ligu.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2003-2004/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2004/2005
Opet ravnopravno djele bodove, oba puta pobjeđuje domaćin(2:1,2:0). LKS opet završava u sredini tablice, točnije na 9. mjestu, dok Belchatow završava na 2. mjestu koje ga direktno vodi u 1. ligu.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2004-2005/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezone 2006/2007
Ponovo se susreću u sezoni 2006/2007 kada LKS dolazi u prvu ligu, ravnopravno su podjelili bodove, svakom po tri, ovaj puta s obije pobjede gosta(0:1 i 1:2). LKS završava na 12. mjestu dok Belchatow završava na 2. mjestu i ide u europu.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2006-2007/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2007/2008
Ravnomjerno djele bodove, oba puta pobjeđuje domaćin, LKS završava 11. dok Belchatow završava 9.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2007-2008/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sezona 2008/2009
OPet ravnpravno djele bodove, oba puta pobjeđuje gost, LKS završava 7. a Belchatow završava 5.
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... 2008-2009/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nakon ove sezone izgleda da je LKS izbačen iz prve lige, jer sljedeće sezone nastupa a drugoj a kolko vidim nisu ispali regularnim pute. Pa ako neko može nać nešto o tome neka stavi ovdje, ja sam tražio i ako sam dobro shvatio izbačeni su zbog navijača koji su radili nerede, ali nigdje nisam našao potpun članak o tome.
Sezona 2011/2012
U ovoj sezoni,u prvoj utakmici Belchatow je pobjedio 3:0
Golovi
29.09.2006 GKS Bełchatów - ŁKS 1-2
29.04.2007 ŁKS - GKS Bełchatów 0-1
" onclick="window.open(this.href);return false; --> ovo svakako pogledati
ŁKS Łódź - GKS Bełchatów 0:2 (21.III.2009r.)
http://www.youtube.com/results?search_q ... 18.2-1.1.0" onclick="window.open(this.href);return false;.
Sudija
Sebastian Jarzębak iz Bytomia
3 puta sudio LKS Lodz
Kući 0-1-0 2 žuta
Vani 0-0-2 2 žuta
Svirao penal kontra njih.
5 puta sudio Belshatow
Kući 1-1-0 3 žuta
Vani 1-1-1 9 žutih 1 crveni
Svirao im penal za 1:1 u 86. min. protic Zaglebie Lbin u gostima 18.09.2010.
Svirao im penal za počasni go 3:1 protiv Korone u gostima 16.10.2010.
Transferi

Treneri-biografija
Piotr Świerczewski
Vrlo mlad trener na klupi LKS Lodz.Ima samo 40 godina i na klupu LKS Lodz-a je dosao 07.02.2012.Ovo mu je prvi posao trenera i nema neki impresivan ucinak od kako je preuzeo kormilo domacina.Za sad ima 9 utakmica pod njegovim vodjstvom i samo jednu pobedu nad Podbeskidzie Bielsko-Biala u gostima.Ostale utakmice su zavrsene nereseno i porazi.Neresenih 4 i poraza takodje 4.Forsira 4-2-3-1 formaciju
Kamil Kiereś
Takodje mlad trener od svojih 37 godina.Radio u gostujucem timu kao pomocnik trenera , a od 01.09.2011 postaje prvi trener.Do sada ima 24 utakmice na kormilu gostujuce ekipe i njegov ucinak je 6 pobeda ,8 neresenih i 10 poraza.Forsira 4-5-1 formaciju.
Naredni mečevi
Nakon ovog kola Lodz se sastaje sa
- Jagielloniom sa kojom izgleda da ima saradnju a i Jagellonia je sigurna od ispadanja
http://www.betexplorer.com/soccer/polan ... id=6782036" onclick="window.open(this.href);return false;
Nakon ovog kola Belchatow se sastaje sa
- Cracoviom koje je poslednja i nema sanse za opstanak
Lechia koju Lodz treba prestici se sastaje nakon ovog kola sa Legijom i Ruch a obadvoje se bore za vrh tabele.
Medju Lechiom i dva sledeca protivnika nema saradnje.
Vijesti
Vijesti sa ekstraklasa.net prevod je katastrofa naravno ali s razume.
Сутра $ " за ". ? ? & ? -
", $ је ? у ? " ? $ & $ - се " $ $ ¥ је $ је ' са & ? ПГЕ у $ $ је $ $, јер "? - " $ се " са ?." У ', ? се $ & $ $ " за & " за $.
$ & ? " $ у &, са ? " " ПГЕ & - $ на $ у ?. ", ? " у $, $ - " са ? ?. А & $ то - " јасно $ ' ? $ ? ? ПГЕ &.
? $ је ?, " " 23 $, пет ' $ ? " % ПГЕ &. $ ' " ' $ $, ? & " пораз ПГЕ & " ? ? у $ ? не гарантује ". ? $ $ ? " ", & је у $ $ " $ &. % & % ?.
" су ?, јер се ' $ $ ? " & ', а " - " $ ?, него ?. Јесен у " & ? $ са 3:0, а у & $ не ' горе " ат ?. ". ?, " опасност $, & на & сезоне & ПГЕ, ? " ? " " & поена, $ ? " &, " - " најгоре стање $ ".
$ ? ? " ' $ се & " " $ $? С $ стране, " $ ' ? $ ' у Цхорзов са &, ? са $ стране, " & " $ су $ Снатцх $, јер је & ? - своје % за ". Тренер Петар " сутра - " у " $ " " &, " је $ на " " $ не " ове сезоне. Вероватно $ се " у " " " ?, јер га ' са " " " " за Цхорзов " ". ? ? је " $ " с ' на ' он ' $ " $, ? се $, & у ' " & ?, " $ грозно. $ $ ? не ' $ $ поново, & " $ ? $ се $ " ?.
Заузврат, " - " ? ? &. " је & $ & " ? " " $ &, " & $ " " у & сусрету са & ?.
$ ? " ? групу ? ПГЕ &, " " " " " ? $ " $ ".
- "
? а: ? - ", $, ?, ? - $, ?, ", ", & - ". ": Петер " $ $ "
& ?: ? - $, расправа, ?, & - ?, &, ?, Фонфара, " - &
[size=14pt]PRIJEDLOG
TIP: 1 @2,3[/size]
Ovu tekmu analizirao 3za3 team u sastavu:
Jonjev, Crank, Munja-Munja, Laki22, Iva5ra, Kladioničarka84, Dardan, Chika CRNI, Rockytomas, Trezor, Buccaner i Nexus
http://www.majorgate.com/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Landskrona-Assyriska 3+ 1,80
Landskrona u 4 odigrana kola zabila 5 a primila 6 golva.
U ta 4. kola sve su ut. bile sa 3 ili vise golova.
Assyriske gol razlika izgleda 9:5.
I kod njih slicna stvar, na njihove 3 ut. padalo je 3 ili vise golova.
U zadnjih 16 ut izmedju ovih ekipa, njih 14 je zavrsavalo sa 3+., inace imaju niz od 10 medjusobnih ut. sa golovima, 3+.
Vjerujem da ce se tradicija i ovog puta nastaviti i da ce ponovo biti golova.
Landskrona u 4 odigrana kola zabila 5 a primila 6 golva.
U ta 4. kola sve su ut. bile sa 3 ili vise golova.
Assyriske gol razlika izgleda 9:5.
I kod njih slicna stvar, na njihove 3 ut. padalo je 3 ili vise golova.
U zadnjih 16 ut izmedju ovih ekipa, njih 14 je zavrsavalo sa 3+., inace imaju niz od 10 medjusobnih ut. sa golovima, 3+.
Vjerujem da ce se tradicija i ovog puta nastaviti i da ce ponovo biti golova.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black
silver & black

Manji stake. Neka je sa srecom ko isprati.
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Brate, ne pali se... pun je qrac ovih sto bi svaki dan milju da uzmu... da im dajes dobitne tipove 20 dana i da 21. pogrijesis svi ce se okomit na tebe... iskuliraj ih ba... tu smo da pokusamo jedni drugima dati savjete i pomoci u borbi protiv kladione... ti mislis da je Jaziri trebao biti kec i napisao si... ko hoce nek isprati... zanemari ove sto bi i da izanaliziras za njih i plus da mu dodjes kuci da uzmes tiket i da mu odes u kladionu da uplatis... sta te briga ba, mojne se nervirat... primijetio sam da pratis tenis i da znas dosta o njemu, jer i sam samo tenis pucam... ovo ostalo kad bude nesto zicer tipa Reala, Barce, Manchestera itd... neka tebe s rajom, jer zajedno smo jaci...Leyton je napisao/la:Alo ba ljudi,koji vam je kur*ac vise,zaboli me sto si ti promasio,jesam li te natjerao da prepises?Nisam!Consigliere je napisao/la:Samo da zahvalim za Jazirija! Jos pozurio da ne zakasnimLeyton je napisao/la:Na veci ulog,ovo bi moralo doci-
Jaziri-Gicquel 1 1,65
Lopez-Stakhovky 1 1,35
Singlovi
Jel imas mozak?Razradjuj,istrazi, nadji neki zicer,podjeli ovdje s nama,nego svi nesto pametujete kad se promasi.Krenulo me jedno vrijeme,nekoliko momaka je finu lovu diglo na mojim prognozama,moralo je stati nekad,jer da ne staje,i da ja mogu onako konstantno dobijati,mislis da bi ja bio na forumu?Pa imao bi kucu na Maldivima,pisao bi sa balkona u more,imao svoje ljude,hostese,a ne bi tracio vrijeme na forumu...Smirite malo dozivljaj,ja sve sto postavim,i ja uplatim,tako da ti nemoze biti gore nego meni

btw. i ja sam trpo na Jazirija, doduse ne na glavnom tiketu... kontam domaci, dobro je poceo sezonu, Gicquel star i zanemocao

...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
- Emir ZENICA
- Kontakt:
@ Leyton druze ja te nikad nisam napao.Ti samo postavljaj te parove,nase je da prepisemo ako nam se svidja.Ja uvijek prepisem od tebe,ali ne sve parove,vec izaberem.I dosad dobro ide..Samo nastavi lave

Volim te Celik ! ! !
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"
- Citizen-X
- Kontakt:
Citizen-X je napisao/la:ja mislim da bi danas Zahlavova-Strycova moglo danas proci - kvota 2.3
gudlakiram
bas sam mislio da se vratila u mec i prokocka sve kretenka.

....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....
Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 1 gost.