Ne znam kako vama,ali meni je u najmanju ruku smjesna ta opsjednutost stranim klubovima,ala ono udruzenje navijaca barce iz sarajeva i plakanje za gvardiolom po fb i slicnim smecima. Ja jednostavno takvim likovima uputim pitanje,da li su ikad uzivo podrzali svoj klub i koliko igraca njihovog kluba uopste zna za njih.tu nastaje tajac
problem toga,kao i nedolaska na tekme jednostavno je mnogo dublji,buduci da smo mi drustvo/sistem sa najmanjim brojem srednjeg staleza zbog jednostavnog,sveopceprisutnog kokuzluka,ljudi su zadeverani oko nekih drugih zivotnih stvari. ev npr prosjecan gradjanin/gradjanka sarajeva ima 2kredita platu od 8stoja,od koje dobije 400-500 na ruke,radi do 5 sati,nema za goriva,a cigare su luksuz.sad dodje kuci s posla npr. a tu noc tekma,zeljo igra,a sa druge strane,neka tekma na areni/sk ili kod nasih divljaka,a u 8 one neke debilne safunjare pocinju.
tu dolazi do dileme,da li pobjeci od standardnih problema gledajuci nesto strano gdje sve funkcionise kako treba ili otici na tekmu zelje/sarajeva,nebitno,ostalih klubova i osjetiti realnost zivota.da li gledati ljude koji zaradjuju par hiljada mjesecno ili pola miliona sedmicno.nazalost to je nas mentalitet.malo je nas koji pronalazimo svoj neki uzitak u odlasku na grbavicu ili kondicione pripreme pred tekmu

upravo te stvari amar pokusava objasniti igracima,da neki tamo stranci ako zaradjuju 10-100x vise nisu 10-100x bolji.
odgovor na sve ovo takodjer lezi u tome zasto amara mnogi ne podnose,pocev od pitara koji govore da je odvratan,a ne znaju ni sami sto im je odvratan,poenta je u tome da amar stoji na zemlji i govori realno stanje,kao kad kaze da nismo nikako ni igrali,da ne idem dalje.samo to priblizi na neki satirican nacin,karakteristican za sarajevsku raju.
nazalost taj nas duh se polako gubi ubacivanjem nekog novog mentaliteta.
ima mozda i to da mi,ja,neka generacija koja je pubertet u ratu ostavila,mi nismo odrastali uz kompjutere,vjerovali il ne mi smo se igrali napolju,mi smo od kraja rata punili stadione,ali i sad,ne znaju to ovi sadasnji klinci
da rezimiram,nagovorim ja druga koji je nekad zario i palio po jugu,a danas sjedi uz arenu bas kako primjeri koje sam naveo,da ide sa mnom od ove polusezone,evo vec je redovan na jugu maximalno.sto znaci,svi mi imamo nekog takvog u raji,pokusajte i vi ostali slicno,ucinite tom nekom uslugu,a i sebi i klubu
jbg,ja se raspisah,moda nekome bude smjesno,nekome ne...