FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Buu
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Buu » 04 maj 2012, 21:50

samosarajvo je napisao/la:
bob je napisao/la:Koliki je dug tacno, koji se treba izmiriti za licencu. Ja imam info da se radi o 300.000 KM. Izvor je relevantan, bar do sada je bio sto se tice ovih licenci. Zna li iko od malo upucenijih da li je tacno ovo.
Taj izvor se ocito stobom šprda :lol:
kako izgleda s vama se jedino šprda uprava , mislim vise bi volio da vi odete u europu nego onaj olimpik al cisto sumnjam da je ova odluka dosla ne ocekivano vjerujem da su ljudi u upravi bili toga svjesni umjesto da pronadju rjesenje oni daju izjave sami protiv svih ili u inat svima to je ne ozbiljno ja bas svi se urotili protiv vas :lol:[/quote]

istim smo ljudima dugovali i prosle godine pa igrasmo europu ?[/quote]
Nova pravila. Nek vam vakufska banka da kredit, ili pustite Zrinjskog pa nek Gracic onda mulja.
NO PYRO NO PARTY

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 04 maj 2012, 21:50

Nije mi jasno da Rizvanović preko Vakufske banke nemože srediti kredit da isplate dugovanja pa da se vrate pare kad Uefa isplati Sarajevu.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 04 maj 2012, 21:54

[quote="astra1922"]hvala vam sto ste ga odveli puno ste nam naskodili[/quot

Fakat si dosadan je.bo te jovic
Zadnja izmjena: adnanhz, dana/u 04 maj 2012, 21:55, ukupno mijenjano 1 put.
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

BlueBoy1921
Kontakt:

Post Postao/la BlueBoy1921 » 04 maj 2012, 21:54

nidi je napisao/la:Nije mi jasno da Rizvanović preko Vakufske banke nemože srediti kredit da isplate dugovanja pa da se vrate pare kad Uefa isplati Sarajevu.
Nije ni on sam u banci, ima upravni odbor, kreditni odbor, zakonske regulative, treba garantovati sredtva, treba dodati i kamaticu

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 04 maj 2012, 22:06

dino lj je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Ma nema Savez veze s ovim, pravila imaju, oni ih moraju poštivati. Ne mogu nam dati mimo pravila.
Ma jarane to si potpuno u pravu,svi nesto pricaju protiv komitete i saveza a pravila odredjuje Uefa.Ja licno mislim da ce svake godine biti sve teze svim klubovima jer nastupa pravilo da klub moze u toku sezone potrositi na sve troskove onoliko koliko i zaradi.Mogu klubovi reprogramirati stare dugove prema poreznoj i prema uposlenicima na neko vrijeme ali valja zaraditi za nove obaveze a obzirom na ekonomsku moc drzave nasi klubovi su blize amaterizmu,svjedoci smo da i u mnogo jacim zemljama klubovi imaju zestoke probleme.Nadam se da cete dobiti licencu za Evropu jer ste je na terenu izborili ali objektivno imate taj finansijski problem koji su vam nametnuli vasi bivsi igraci.Sto se tice Dine Selimovica mislim da ponekad nije ni on svjestan da izvaljuje neke gluposti kao ovu danas da se borite protiv svih(prije nekoliko godina i mi i vi nismo dobili licencu pa niko nije krivio druge).FK Sarajevo nisu problem drugi vec medjusobna prepucavanja sadasnje i bivsih uprava i dokazivanja ko je mocniji i podmetanje nogu jedni drugima.Komsije zelim vam da igrate Evropske utakmice ove sezone i izvinite na duzem postu.
Pravila su pooštrena, i ova sad su nam "sadaka". Još nam gledaju kroz prste. Ma jok, nije, **** se Pašaliću, Dominkoviću...nećemo se pravit ludi.

Pa Dino upravo i govori o tome što ti navede na kraju. A neki od njih sjede i u Savezu.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 04 maj 2012, 22:18

@senci-071
Momak ne ulazim i ne raspravljam o nekom eventualnom sukobu N.G. i vas(jer nisam kompetentan i to je vasa stvar) ali treba da znas da privredni subjekt koji nasljedjuje prethodni(u ovom slucaju Olimpic-Olimpik) preuzima sve njegove obaveze i potrazivanja i duzan ih je izmiriti i niti na bilo koji nacin ih nemoze izbjeci a kamoli mijenjanjem slova u nazivu.To je tako 100% budi siguran,jarane mozez mijenjati naziv i otvarati ziro racune u vise banaka ali prethodne obaveze nikako ne mozez izbjeci.Sretno u rjesavanju problema oko licence.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

zonFa
Kontakt:

Post Postao/la zonFa » 04 maj 2012, 22:23

3 domace utakmice,25 000 hiljada gledalaca....
To je rijesenje!
Zrninjski,Zeljo,Borac??
PA ako ikad trebamo pokazat ljubav,istrajnost,sad trebamo!!!
Uvijek trava,uvijek bijelo NIKAD zuto,NIKAD Zeljo!!!
Hz
Najaci kad je najteze 87'

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 04 maj 2012, 22:30

dino lj je napisao/la:@senci-071
Momak ne ulazim i ne raspravljam o nekom eventualnom sukobu N.G. i vas(jer nisam kompetentan i to je vasa stvar) ali treba da znas da privredni subjekt koji nasljedjuje prethodni(u ovom slucaju Olimpic-Olimpik) preuzima sve njegove obaveze i potrazivanja i duzan ih je izmiriti i niti na bilo koji nacin ih nemoze izbjeci a kamoli mijenjanjem slova u nazivu.To je tako 100% budi siguran,jarane mozez mijenjati naziv i otvarati ziro racune u vise banaka ali prethodne obaveze nikako ne mozez izbjeci.Sretno u rjesavanju problema oko licence.
Naravno Dino gospodin kao uvijek a to kao bilo čisto pa promijenio ime mutne se radnje rade dino nas je zavalio pa zbrisao u Olimpic anam ostavio dugove ko za to odgovarati treba pa ne mogu ja sad dino pokrasti privrednu banku i lošim poslovanjem dovest je pred stečaj a onda odem u u Unicredit banku i sve u redu a za mahinacije koje sam tamo napravio nikom ništa čeka se tužba a privredna ne postoji.Jarane kad si u crvenom u jednoj banci bez obzira kako se ona zove druga ti ne da kredit ako si na crnoj listi to je taj sporazum koji ovde fali NG zajebao Sarajevo ili neki tim nebitno ne može raditi ni u jednom drugom klubu dok god se to ne riješi a ne kod nas još može da ga izbaci iz kupa uefa ili europa lige.Naravno sa dokazima faximilima ugovora i izvještajem revizoprske komisije e onda bi se brzo našle pare za svakog nebrini ali pošto nema zakona i države radi ko šta hoče.Van basten ovo je i tebi odgovor znam ja za pravna i fizička lica ali Sarajevo ima predsjednika kojin potpisuje i danas i prije 40 godina itd. i ako taj predsjednik ne radi kako treba savez treba da zaštiti današnju upravu koja se žali na dotićno-e i donosi im dokaze e onda ako ništa ne dati takvim lopovima pristup u fudbal a kamoli mu ići na ruku dok se ne dokaže je li on u pravu ili klub a onda ide sudska tužba itd....
Sarajevo ljubavi moja!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 04 maj 2012, 22:38

Nekako sam siguran da cete na kraju dobiti licencu,i mozda je ovo dobro da Vas malo prodrma,tj vasu upravu,koja umjesto da radi konkretne stvari,puno vise kuka i sere.Znam da su ostavili dugovanja,ali bogami je po fino ova upravana vlasti i ne znam da je bas nesto puno napravila.Nekako mi se cini da imaju ovog Selimovica koji samo sere i kuka ,a nista konkretno ne radi.Salju neke dopise,statute,saopstenja,umjesto da rade.Koliko su mocni zaista ne znam,ali ocito da postiju modus.Kako je Zeljo 2 godine sve sto je zaradjivao,ostavljao za dugove,moglo je i Sarajevo,mozda manje,ali je moglo.Ja se opet nadam da ce te na kraju dobiti licencu,ali ne na guzove,nego zato sto bi se malo trznuli i poceli raditi kao ozbiljan klub,sto Sarajevo jeste,ali mislim na napredak koji se mora desiti.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 04 maj 2012, 22:40

sekac je napisao/la:
dino lj je napisao/la:@senci-071
Naravno Dino gospodin kao uvijek a to kao bilo čisto pa promijenio ime mutne se radnje rade dino nas je zavalio pa zbrisao u Olimpic anam ostavio dugove ko za to odgovarati treba pa ne mogu ja sad dino pokrasti privrednu banku i lošim poslovanjem dovest je pred stečaj a onda odem u u Unicredit banku i sve u redu a za mahinacije koje sam tamo napravio nikom ništa čeka se tužba a privredna ne postoji.Jarane kad si u crvenom u jednoj banci bez obzira kako se ona zove druga ti ne da kredit ako si na crnoj listi to je taj sporazum koji ovde fali NG zajebao Sarajevo ili neki tim nebitno ne može raditi ni u jednom drugom klubu dok god se to ne riješi a ne kod nas još može da ga izbaci iz kupa uefa ili europa lige.Naravno sa dokazima faximilima ugovora i izvještajem revizoprske komisije e onda bi se brzo našle pare za svakog nebrini ali pošto nema zakona i države radi ko šta hoče.Van basten ovo je i tebi odgovor znam ja za pravna i fizička lica ali Sarajevo ima predsjednika kojin potpisuje i danas i prije 40 godina itd. i ako taj predsjednik ne radi kako treba savez treba da zaštiti današnju upravu koja se žali na dotićno-e i donosi im dokaze e onda ako ništa ne dati takvim lopovima pristup u fudbal a kamoli mu ići na ruku dok se ne dokaže je li on u pravu ili klub a onda ide sudska tužba itd....

Oprosti molim te. Je li ti još vjeruješ ovima koji su ti prije 5 dana govorili kako imaju sve pod kontrolom? Još nešto me čudi kod tebe i takvih. Pa zar je taj Olimpic tako jak pa da može uništiti Sarajevo? Ako je tako onda se pose.. na upravu.

john12
Kontakt:

Post Postao/la john12 » 04 maj 2012, 22:42

Nisam advokat N.G. ali pogledaj na FKS info iz njegovog perioda klub je radio pozitivno.Za sedam mjeseci u klubu je napravio sto niko nije prije i poslije.Uzeo klub sa,cini mi se zadnjeg mjesta i osvojio KUP.Sada sam potpuno ubjedjen da je pravi pitar jer je jedini rekao istinu da NECEMO DOBITI LICENCU i da ova uprava ublehe baca.Dali je u krivu,mogli su reagirati a ubjedjivali nas suprotno.Nastavljaju sa supljom,dovesti cemo velike klubove itd.dokle vise.Nema veze sto nismo dobili licencu ali ljudi nemojte nas lagati ili cemo i dalje prozivati neke van da nam otvore oci.

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 04 maj 2012, 22:52

Uprava sarajeva loži raju da napravi pritisak na Komitet ko vodi se urota protiv Sarajeva a niko ne spominje da zrinjski nije dobio licencu zbog dugovanja prema jednom igraču od 20 000 KM a dug sarajeva se kreče oko 200 000 KM .licecu za premijer ligu nije dobilo tri kluba i svima je jasno samo Selimoviću nije .

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 04 maj 2012, 23:05

Nadjite pare, posudite,ubijte sta hocete uradite samo dajte da igramo tu **** evropu da se mjesec-dva odvojimo od sivila ove lige!

slika
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 04 maj 2012, 23:07

@sekac

Pisao sam o nasljedjivanju obaveza pravnog subjekta koji nasljedjuje prethodnog(i sto sam napisao istina je 100%) a ne o odgovornosti privatnih lica za ucinjena nezekonska djela.To je odgovornost privatnog a ne pravnog
lica.Sta je radio N.G u Sarajevu neznam i nisam polemisao o tome jer jednostavno ne volim pametovati o stvarima u koje nisam upucen.Nisam od od onih kojima tudja nevolja predstavlja zadovoljstvo i nikada to necu ni biti vec samo pisem o nekim stvarima za koje znam da su tacne.
Pozdrav.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 04 maj 2012, 23:08

Dobro je neko napisao ova uprava samo nešto kuka, optužuje i se.re., a ništa ne radi. Doveli neke polovne igrače, pola igrača što su im se dugovali pare da li papire da bi im ovi oprostili dug, tipa Kojašević i ostali. Doveli igrače s 15 kila više i hoće nešto. Najlakše je kukati, što ne ulože pare i ne prave jako Sarajevo, kao Željo.Neko će sada napisati neće oni tuđe dugove vračati. Ako si došao u klub da nešto napraviš to ćes morati radi, a ovi očigledno su kontali čvaknut šta para naguzovače, ali su zajebali i sad im nema vadione. Volio bi da Sarajevo ode evropu, jer jedino mi možemo nešto i nparaviti u evropi.
Potpis!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 04 maj 2012, 23:10

Irh jarane najmanje je bitan Olimpik kriminalci su u pitanju a ako češ iskreno Olimpic bolje stoji finansijski nego i Sarajevo i Željo govorim za gradske klubove no to nema veze sa ovim opet podvvlačim stvar je u kriminalu ne u Olimpicu.Nisu oni jači ni od Sarajeva a ni od želje i neče nikad biti ali mogu ljudi prljavog obraza nažalost naši bivši članovi uprave-predsjednici i igrači koji ljube dres da se prodaju i ganjaju sad kad treba da kreneš pravim putem.Je li misliš da je slučajno ovo sve, naravno dobro i Dino i Aco i Van basten kažu sve če biti teži kriteriji Uefa stišče ali ja mislim da se moglo izaći vani da se zaradi da se tim slinama konaćno dadnu te pare i sa njima završi za sva vremena.Neki su to zaradili pošteno neki kriminalom ali tako nam je sad ne razumijem kako Zeka može raditri u klubu kojeg gasi svojim postupcima eto jadan nema šta da jede a još je uvijek na platnom spisku ja bi ga otjero da mi je ćaća.Imam ja u firmi isto takve probleme ovi neki tužili firmu a neki nisu i tako da ne gnjavim a ako svi tuže firmu ona ode u stečaj a ti što su tužili firmu su neradnici i lezihljebovići i oni i danas rade zahvaljujuči nama koji nismo tužili firmu a ljudi koji su nas kupili isto su došli na nasljeđeni dug a sad ko če odgovarati za taj dug ko ga je napravio a ispaštamo mi šaka jadova koja nije tužila e tako je i ovde šaka jadova se bori da nešto uradi a protiv sebe ima sve ali isto tako iza sebe ima armiju navijača i klub koji se nikad ugasiti neče. Opet kažem ja bi lićno volio da Sarajevo istupi iz lige dok se ne očiste stvari sa kriminalcima a i sa Sarajevom da bude čisto od dugova ne trebamo igrati jer sve što ostvarimo na terenu uzmu nam ne vrijedi ode zdravlje i samo više tonemo u dug nema naprijed ovako.
Sarajevo ljubavi moja!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 maj 2012, 23:11

Ja sam iz Zenice i navijam za Celik ali od sveg srca zelim da Sarajevo igra Evropske utakmice. To vam zaista zelim, ali ovo dole sto cu vam navesti je bas ono prepoznatljivo pretjerivanje zbog kojih mnogi i ne vole klub Sarajevo. Ne bi trebalo da sve trpate u isti koš.... prosudite i vi ...

"......"Izgleda da smo kao i mnogo puta do sada sami protiv svih. Zbog toga pozivam navijače da u nedjelju u što većem broju dođu na Koševo, te da po ko zna koji put pokažu da je Sarajevo veće od svih".

p.s. zbog svih nas koji zelimo svim BH timovima dobre rezultate u Evropskim takmicenjima - dozvolite da vas postujemo....

pozz iz Zenice
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 04 maj 2012, 23:14

Nisam bas toliko detaljno pratio ovo oko licenci, ali sam primjetio da nigdje nije napisano konkretno sta se trazi od klubova i sa druge strane sta koji klub od toga ispunjava. Nigdje nema nista crno na bijelo. Ja bih volio da vam daju licencu ali nema nista na lijepe oci. Svjedoci smo bile jedne sezone kad ni Zeljo ni Sarajevo nisu mogli igrati...
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 04 maj 2012, 23:15

dino lj je napisao/la:@sekac

Pisao sam o nasljedjivanju obaveza pravnog subjekta koji nasljedjuje prethodnog(i sto sam napisao istina je 100%) a ne o odgovornosti privatnih lica za ucinjena nezekonska djela.To je odgovornost privatnog a ne pravnog
lica.Sta je radio N.G u Sarajevu neznam i nisam polemisao o tome jer jednostavno ne volim pametovati o stvarima u koje nisam upucen.Nisam od od onih kojima tudja nevolja predstavlja zadovoljstvo i nikada to necu ni biti vec samo pisem o nekim stvarima za koje znam da su tacne.
Pozdrav.
ok dino jarane razumijemo se mora i pojedinac koji npotisuje odgovarati za potpise na kraju krajeva prima plaću za to zar ne pa sad ako ima mahinacija nek odgovara a prvi kome treba odgovarati je komitet jer to mu dođe kao direkcija pa onda ide sud razumijemo se mi dobro znam da ne štima nešto ali iskristalisat če se to ubrzo za godinu dvije najmanje.Je li ti misliš da je meni lako reči da moje Sarajevo istupi iz lige koga ču gledati ali isto tako bolje da istupi jer očito nema se uslova za bar pošten pokušaj rada da ne kažem pošten rad.zzzzzzzzzzzz jarane
Sarajevo ljubavi moja!

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 04 maj 2012, 23:20

sekac je napisao/la:Irh jarane najmanje je bitan Olimpik kriminalci su u pitanju a ako češ iskreno Olimpic bolje stoji finansijski nego i Sarajevo i Željo govorim za gradske klubove no to nema veze sa ovim opet podvvlačim stvar je u kriminalu ne u Olimpicu.Nisu oni jači ni od Sarajeva a ni od želje i neče nikad biti ali mogu ljudi prljavog obraza nažalost naši bivši članovi uprave-predsjednici i igrači koji ljube dres da se prodaju i ganjaju sad kad treba da kreneš pravim putem.Je li misliš da je slučajno ovo sve, naravno dobro i Dino i Aco i Van basten kažu sve če biti teži kriteriji Uefa stišče ali ja mislim da se moglo izaći vani da se zaradi da se tim slinama konaćno dadnu te pare i sa njima završi za sva vremena.Neki su to zaradili pošteno neki kriminalom ali tako nam je sad ne razumijem kako Zeka može raditri u klubu kojeg gasi svojim postupcima eto jadan nema šta da jede a još je uvijek na platnom spisku ja bi ga otjero da mi je ćaća.Imam ja u firmi isto takve probleme ovi neki tužili firmu a neki nisu i tako da ne gnjavim a ako svi tuže firmu ona ode u stečaj a ti što su tužili firmu su neradnici i lezihljebovići i oni i danas rade zahvaljujuči nama koji nismo tužili firmu a ljudi koji su nas kupili isto su došli na nasljeđeni dug a sad ko če odgovarati za taj dug ko ga je napravio a ispaštamo mi šaka jadova koja nije tužila e tako je i ovde šaka jadova se bori da nešto uradi a protiv sebe ima sve ali isto tako iza sebe ima armiju navijača i klub koji se nikad ugasiti neče. Opet kažem ja bi lićno volio da Sarajevo istupi iz lige dok se ne očiste stvari sa kriminalcima a i sa Sarajevom da bude čisto od dugova ne trebamo igrati jer sve što ostvarimo na terenu uzmu nam ne vrijedi ode zdravlje i samo više tonemo u dug nema naprijed ovako.

Sarajevo i Željo su najveći klubovi u BiH i nema tu dileme. Samo ti želim reći da ne trebaš sve uzimati zdravo za gotovo. Ako su rekli Rizvanović ili Selimović ispade odmah istina. Pa on večeras kaže da ne zna zašto Sarajevo nije dobilo licencu. Ako to ne zna, ne zna ni svoj posao. Njegov posao je da zna sve vezano za klub. Moj savjet, kao običnog smrtnika koji poštuje Sarajevo kao klub velike tradicije, da se taj direktor uozbilji jer vodi klub koji je mnogima svetinja.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: napoleon72 i 16 gostiju.