Ova utakmica od strane Veleza i njihovih navijaca podsjetila je na onu atmosferu od prije par godina kada iz Vrapcica nisi mogao uzeti bod nikako.Uvijek se znalo da je tamo bilo tesko gostovati svim ekipama i da su bodovi tamo nemoguci.Zasto? Pa evo zasto,vidjelo se danas.Ono je zalosno bilo gledati,gotovo kao u Banja Luci.
Zar je toliko tesko otici i pogledati utakmicu i cestitati boljem na terenu.Kakav bolan sudija i sudjenje,pa ono kako je Velez odigrao je ravno ekipama kantonalnih liga.Zeljo je igrao sa 50% snage.Nastavlja se kampanja odvratnog navijanja protiv nas i svega sto nosi ime Zeljo.Opet zasto? Pa evo vidjelo se opet danas.ubili ih na terenu.I umjesto da kad vec moraju psovati i bacati na teren sve i svasta,bolje da su to uradili prema svojim igracima.
Vaditi se na sudiju koji je svirao sasvim normalan prekrsaj koji je postojao je preraslo u modu u zadnje vrijeme.Ocitas lekciju u Gradačcu,kazu bolji ste ali sudjenje perfidno,ocitas lekciju u Mostaru,sudija siljio...nema veze sto ovi centra nisu presli kako treba i sto su igrali ispod svakog nivoa jednog kluba koji ima tako veliku istoriju.U onom klubu jedini vrijedan spomena je Bandovic,pa i mali Zvonic mi je bas bio dobar.Ovo ostalo jad i cemer.Najveci problem za ovaj seljakluk je upravo to sto sada postoji prijenos za svaku tekmu i citava drzava moze da gleda.Nema vise lokalno,ko je na tekmi ima svoju istinu pa se prica sa koljena na koljeno i dodaje na nju sve i svasta.Nema vise toga.Mi izgleda fakat moramo dobivati po 5 razlike da bi nam neko pikao utakmicu.Da smo bogdo ubili ove Velezovce sa 5 razlike,bilo bi zasluzeno potpuno,zanima me sta bi onda bilo.I sada ce neki reci bili ste bolji,ali sudjenje je bilo nula.Kako da ne.
Sto se tice igre,bili smo bolji cijeli susret.Da nije Bandovica bila bi golijada.Svaka cast Bandovicu.Nasi igraci su redom bili odlicni osim Vasilica koji je totalno nesiguran.Guso majstor,Zolotic se nosio na sredini,Svraka je bio rezervisan,ali generalno ok,Kvesic odlican,drago mi je da ga je zabio,zasluzio je.Ma sve za deset.
Sampioni smo! 9 bodova razlike je sada definitivno nedostizno.
CESTITAM SAMPIONI !
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !