Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 maj 2012, 15:22

Papastathopoulos je napisao/la:sto nebi niko uzeo, a 512 graficka ?

jaro moj, k'o da svako ima i zeli graficke od 16 GB k'o ti...u mene je 96, pa da mi sad neko daje dzaba od pola gige, nebi je uzeo jer mi ne treba...

slika
:lol:

legen....wait for it..dary, legendary :lol:

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 maj 2012, 16:12

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:sto nebi niko uzeo, a 512 graficka ?

jaro moj, k'o da svako ima i zeli graficke od 16 GB k'o ti...u mene je 96, pa da mi sad neko daje dzaba od pola gige, nebi je uzeo jer mi ne treba...

slika
:lol:

legen....wait for it..dary, legendary :lol:
i sta bi ovo sad trebalo da znaci ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 05 maj 2012, 17:37

Pa lave, tipra šta si napisao.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 maj 2012, 17:45

Donnie Darko je napisao/la:Za koliko bi mogo prodat neispravnu graficku? Radeon HD3450 512MB.
Glavno pitanje je sta ce nekome neispravna graficka ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 05 maj 2012, 17:54

Donnie Darko je napisao/la:Za koliko bi mogo prodat neispravnu graficku? Radeon HD3450 512MB.
ukucaj u google: kupujem neispravne graficke pik ba
ima dosta rezultata, ti traži ove novije ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 maj 2012, 17:55

anonymousHD je napisao/la:Pa lave, tipra šta si napisao.
pa cekaj teBra, jel ima nesto neobicno u ovome ?

quaresma kaze da niko nebi uzeo tu graficku ni ispravnu, jer on ima 15 godina i jos uvijek su mu igrice glavna zanimacija, imam neki osjecaj da je neki guzonjin sin i vjerovatno ima graficku od 10-ak giga, i sad, ko ce ti uzet graficku od pola gige, hej !?

i jos sam napisao da mi neko daje graficku od pola gige dzaba, da je nebi uzeo, jer, ono koliko ja znam da graficka najvise sluzi za igrice, a posto sam ja to prevazisao, meni je i ova od 96 MB sasvim dovoljna....

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 05 maj 2012, 18:00

tebi je dobra i tvoja i kakve to veze sad ima sa procjenom? ova grafa da je ispravna vrijedi malo a neispravna ide u smeće.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 maj 2012, 18:07

ahm...ajd dobro je, ako mi nekad zatreba ovakva grafa, nek znam da ne vrijedi puno...

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 05 maj 2012, 18:15

Imam problem sa HDD-om .
Imam 2 HDDa u compu , jedan je novi a drugi stariji . Eh , sistem uglavnom dizem preko ovoga prvog , boljeg ,ali svremena na vrijeme nece da se digne sistem preko ovoga , kad palim comp , pise ono : start normally , last good known configuration i to ...
Onda prikopcam 2 HDD i dignem sistem ali je sve usporeno , nakon par dana , opet prikopcam novi i radi normala .
Eh , sad do cega je to , sto prekida raditi ovaj novi ako neko zna ?

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 05 maj 2012, 18:16

najnezahvalnije ti je sa grafičkama. jednostavno svako haman par mjeseci ati ili nvidia izbace novi chip i nove grafičke. ko god izbaci to je najbrži chip i odmah ove starije nisu više toliko brze i drastično im cijena opadne. sjećam se dok je 8800gt bila preko hiljadu maraka sad je možeš uzet za 60-70KM. to je bila pojam grafa, ja uzeo tada davno 8600gt i kontao eh da je para za 8800gt :lol:
evo sad nvidia izbacila kepler to jede malu djecu. npr. 7850 nešto više od 5 stoja grafa je predobra odlična za overclock a čim dođe nvidjih kepler na police kako treba ide njoj cijena dole. za godinu dana 7850 neće biti ni 4 stoje. grafama najbrže cijena opada...
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 maj 2012, 19:02

Elegant je napisao/la:
Glavno pitanje je sta ce nekome neispravna graficka ?
Sta ja znam, prodaju se neispravni telefoni pa reko sto ne bi i ja svoju graficku prodo. Mozda se nesto moze iskoristit, ima onih kondenzatora quraca palaca :mrgreen:

A onaj sumnja da bi iko htio uzet ovu graficku, ISPRAVNU! Dje zivis ti jbt pogaca, Los Angeles? Pariz? Manhattan?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 maj 2012, 19:14

Papastathopoulos je napisao/la:

quaresma kaze da niko nebi uzeo tu graficku ni ispravnu, jer on ima 15 godina i jos uvijek su mu igrice glavna zanimacija, imam neki osjecaj da je neki guzonjin sin i vjerovatno ima graficku od 10-ak giga, i sad, ko ce ti uzet graficku od pola gige, hej !?

i jos sam napisao da mi neko daje graficku od pola gige dzaba, da je nebi uzeo, jer, ono koliko ja znam da graficka najvise sluzi za igrice, a posto sam ja to prevazisao, meni je i ova od 96 MB sasvim dovoljna....
tu graficku kupi sebi i zadrzi je kao suvenir
a i vidim koliko si informisan kad govoris za graficke da imaju 10-16 gb ram memorije, lolcina

vidim tko ima 15 godina, pojma nemas, napisao najvecu provali u ovoj temi i jos se pravdas, i boli tebe qrac sta je meni potreba to nije tvoje, i prvo se informisi oko graficki jer kolicina ram memorije nemma tolikog znacaja

najgore se raspravljati s nekim tko nije informisan, jos mi dodje nesto pametovati

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 maj 2012, 19:29

Papastathopoulos je napisao/la:

tu graficku kupi sebi i zadrzi je kao suvenir
a i vidim koliko si informisan kad govoris za graficke da imaju 10-16 gb ram memorije, lolcina

vidim tko ima 15 godina, pojma nemas, napisao najvecu provali u ovoj temi i jos se pravdas, i boli tebe qrac sta je meni potreba to nije tvoje, i prvo se informisi oko graficki jer kolicina ram memorije nemma tolikog znacaja

najgore se raspravljati s nekim tko nije informisan, jos mi dodje nesto pametovati
naravno da ti znas vise o informatici od mene, to priznajem naravno...

al moj care, ovo sto sam rekao da imas graficku od 10-ak giga, tu brojku sam 'nako bubnuo, ono sto sam ja mislio reci je to da je tebi najvaznije u zivotu imati 4 GB rama, graficku ogromne memorije i najnoviju igricu koju je EA izbacio...ako ti ovo smatras provalom, pa to je tvoja stvar, moj lafe...

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 05 maj 2012, 20:28

postoji li ijedan program koji sluzi kada skeniras neki tekst da ti na kompjuteru bude kao dokument u wordu a ne slika ??

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 05 maj 2012, 20:41

arelinho je napisao/la:postoji li ijedan program koji sluzi kada skeniras neki tekst da ti na kompjuteru bude kao dokument u wordu a ne slika ??
Microsoft Office Document Imaging
Microsoft OneNote 2007
SimpleOCR
ima ih još, inače to se zove OCR software

eXtr3m3
Kontakt:

Post Postao/la eXtr3m3 » 05 maj 2012, 21:45

Pozz, imam problem sa pretrazivacem.Problem je u tome sto ga uopste nema, kao da je kroz zemlju propao :S.

Evo ss pa pogledajte

http://images.devs-on.net/Image/v3gzifJ ... Region.png" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako neko zna kako da ga vratim bio bih mu zahvalan .

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 maj 2012, 21:46

Donnie Darko je napisao/la:
A onaj sumnja da bi iko htio uzet ovu graficku, ISPRAVNU! Dje zivis ti jbt pogaca, Los Angeles? Pariz? Manhattan?
kolega trebas shvatiti ta graficka kad je izasla tj kad je bila aktuelna, izasla je kao low end model, a zamisli tek sad kakva je, (uz to ako se ne varam, ona podrzava agp slot, a vjerujem da su danas rijetki koji imaju maticnu s agp slotom, jer pci-e je postao oodavno standard), sad mozes naci dosta puta bolju za skroz male pare, no sad ja tebi ne pokusavam reci da je neces prodati, naprotiv, vidio sam na piku ima lik koji kupuje pokvarene graficke, njemu se obrati pa mozda se uspijete dogovoriti, ili reci ovde u cemu je problem sa grafickom pa mozda uspijemo popraviti, pa i ti ces lakse popraviti
Papastathopoulos je napisao/la: naravno da ti znas vise o informatici od mene, to priznajem naravno...

al moj care, ovo sto sam rekao da imas graficku od 10-ak giga, tu brojku sam 'nako bubnuo, ono sto sam ja mislio reci je to da je tebi najvaznije u zivotu imati 4 GB rama, graficku ogromne memorije i najnoviju igricu koju je EA izbacio...ako ti ovo smatras provalom, pa to je tvoja stvar, moj lafe...
kolega, ti kad shvatis da pc nije platforma za igranje, onda mi se javi ovde pa cemo nastaviti s pricom, ja ako hocu 4-10-16-24 giga u svom pc.u stavljam s razlogom, da li je to za igranje, za posao, to tvoja nije stvar.

prvo govoris o grafickama o njihovo memoriji, pa sad prebacujes da si mislio na ram memoriju, molim te ignorisi me u buduce, ne volim se raspravljati a posebno ne sa tobom, kad nemas nikakve predstave o navedenim stvarima

extreme, da nisi koji virus pokupio?

eXtr3m3
Kontakt:

Post Postao/la eXtr3m3 » 05 maj 2012, 21:50

Ma nisam pokupio, skeniram cesto kompjuter i ne izbacuje mi nista, a i sve ostalo normalno radi bez ikakvih problema, eto samo sto pretrazivaca nema :/

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 05 maj 2012, 22:32

@eXtr3m3 meni se na xp-u svašta dešavalo, al' za to prvi put čujem. Riješenje ne znam al' možeš skinuti stvarčicu namijenjenu za search: "Agent Ransack" - besplatan je ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 maj 2012, 22:54

kolega, ti kad shvatis da pc nije platforma za igranje, onda mi se javi ovde pa cemo nastaviti s pricom, ja ako hocu 4-10-16-24 giga u svom pc.u stavljam s razlogom, da li je to za igranje, za posao, to tvoja nije stvar.

prvo govoris o grafickama o njihovo memoriji, pa sad prebacujes da si mislio na ram memoriju, molim te ignorisi me u buduce, ne volim se raspravljati a posebno ne sa tobom, kad nemas nikakve predstave o navedenim stvarima
ok prijatelju...uzdravlje

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.