kraljttbvb je napisao/la:Navodno kagava izjavio da 12. maja igra posljednju utakmicu za Borusiju, a zatim pocinje novo poglavlje u karijeri, u Man. Unitedu.
Cifra koja se spominje da cemo dobiti za njega je pisljivih 8.5 milki. Cifra za koju bi ga ja ostavio jos jednu sezonu kod nas, pa neka na kraju sezone ide dzaba...
Treba mu zaćerat!
Ne vjerujem da je samo 8.5 u pitanju. Zorc reče da ga neće puštat' ispod 14-15 mil.
Ja sam čuo da ManUtd nudi 9-10, a da BVB traži još 5 miliončića.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Cestike na danasnjoj pobjedi i obaranju rekorda po broju osvojenih poena.
Steta za Kagaw-u no to je bilo za ocekivati nakon dovodjenja Reusa da BVB nece svim silama pokusavati istog da zadrzi. Ja sam misljenja da ne treba zamjena za Kagawu i da trebaju pokusati dovesti kvalitetnog centralnog veznog igraca, kao npr. Kevin Strootmann iz PSV-a.
kraljttbvb je napisao/la:Navodno kagava izjavio da 12. maja igra posljednju utakmicu za Borusiju, a zatim pocinje novo poglavlje u karijeri, u Man. Unitedu.
Nema mi ovo nikako logike...prije par dana izjavio kako ce odluku donijeti najranije poslije finala kupa a sad odjednom izjavio da odlazi i to pri tome navodi i ime kluba
Nema mi ovo nikako logike...prije par dana izjavio kako ce odluku donijeti najranije poslije finala kupa a sad odjednom izjavio da odlazi i to pri tome navodi i ime kluba
Ne znam ja nista, ja samo citam vijesti
Prema posljednjim informacijama sa teleksa (opet navodno) jos nije nista odlucio. I da ce odluku donijeti nakon finala kupa i nakon konsultacija sa menadzerom. A Klop rekao ako zeli da ide da mu nece praviti probleme...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Super utakmica danas. Poljaci su evropski brazilci.
Lewatina kakva 2 poteza je izveo - svaka čast majstore.
Prvi klasni potez je pretvorio u gol, a kod druge majstorije mu se ispriječila prečka. Šteta na kraju zbog onakvog štopanja lopte. Jbt. pa on će na kraju postat' naš najbolji igrač . Kad se samo sjetim kad sam napisao da ga treba nabit' špicom do Poznana (eh nakon toga je proradio - malo kritike mora urodit' plodom ).
Nadam se da će on produžit' ugovor (iako ovaj važi do 2014.) da ne bi doživljavali ovo što proživljavamo s Kagawom, a to je da igrač za kojeg se može uzet 25-30 mil. ode za pola para manje (mada još se ništa ne zna u vezi japanca).
Ponovo smo učinili borbu za vrh u Bundesligi nezanimljivom. Kakve samo rekorde smo oborili ove sezone.
Navest' ću samo 3: najviše bodova u historiji Bundeslige za jednu sezonu, najveći niz bez poraza (28) u jednoj sezoni, te najbolji gostujući tim u historiji Bundeslige. Danke Jungs RESPECT!
Prije EP i takmičarske pauze imamo još jednu veoma važnu utakmicu. Nadam se da ćemo po prvi put u historiji kluba osvojit' Double. Ko će to uspjet' ako Klopp neće S njim smo oborili sve klupske rekorde, a Boga mi i ligaške, pa što ne bi i uspjeli pokorit' Berlin
Bila je ovo predivna sezona za nas, još bolja nego prošla. Na kraju se opraštamo od Barriosa (nek' mu je sa srećom), Kringea, Da Silve i vjerovatno Santane (+Kuba - nejasna budućnost ).
Dok se za Kagawu još ne zna iako je SS.ba prenio ovaj citat @kralja, ja nisam uspio pronać' nigdje drugo osim na SS.ba
Ako i bude ovako nema veze. Možemo mi i bez njega. Naći ćemo adekvatnu zamjenu!
Ono što je važno napomenut' da su svi koji odlaze osim Kagawe igrači sa klupe. Tako da to nije ništa strašno. Trebamo naći nove igrače koji će popunit' mjesto na klupi ili na tribinama. A ne smijemo zaboravit' da nam dolaze Reus i Bittencourt (+Amini). Prvi je najbolji igrač lige, a drugi je Jahrhunderttalent.
Dakle, 2 igrača koji igraju ili mogu igrati japančevu poziciju. Da ne spominjem i povratak Gotzea.
Evo još par igrača koji se dovode u vezu s nama. Pored imena našeg igrača koji odlazi je ime mogućeg pojačanja na toj poziciji.
Barrios Džeko, Lassoga (otpada zbog povrede koljena), Helenius*, Berbatov...
Santana Dragović*, Kirchhoff. Dakle, ovde tražimo trećeg štopera.
(zvjezdicom sam označio za koje vjerujem da su najrealniji mogući transferi)
Evo još igrača sa kojima se dovodimo u vezu: Rode,Prib,Kubo,Kiyotake,Sakai...
Uglavnom će bit' zanimljivo. Zorc je obećao još aktivnosti na polju igračkog kadra za sljedeću sezonu, tako da možemo imat' neka očekivanja.
EDIT: @kralju... to za navodnu izjavu Kagawe se saznalo. Neki japanski student je to objavio na Twitteru. Nema veze s istinom . Valjda se predstavio kao novinar. ESPN prvo objavio vijest pa izbrisao.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Semir bvb je napisao/la:Dok se za Kagawu još ne zna iako je SS.ba prenio ovaj citat @kralja, ja nisam uspio pronać' nigdje drugo osim na SS.ba
Ne citas prave stranice . Maloprije gledam da su raja komentarima zasuli tu vijest o kagavi, i uglavnom pricaju da je ova izjava netacna. Cak su neki i muhajem nanovo gledali njegovu danasnju izjavu poslije proslave titule, gdje je rekao da jos nije odlucio i da ce poslije finala kupa odluciti.
Mada sam ga ja vec prezalio. A najjaci su mi ovi sto pricaju kako se kao raspadamo. Prosle godine nam ode najbolji igrac lige, a mi bez njega jos bolji i postavljamo nove rekorde
Posto sam kagavu prezalio, sada me samo jedno interesuje. Kako ce se uklopiti Reus u nasu ekipu? Ako kod nas nastavi gdje je stao u Gladbahu, jadni Bundesligasi i iduce sezone. Opet ce biti krkljacine, taslacine, a Boga mi i tarabljnenja
Ps. Pored ovih rekorda, danas je onaj na ES2 pricao i kako smo oborili rekord kluba po broju postignutih golova u jednoj sezoni.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Sa stilom smo zavrsili sezonu u BL!!!Sta vise reci osim da smo odigrali odlicnu tekmu i zasluzeno srusili jos jedan u nizu rekorda
Lewi treba produziti ugovor podhitno jer ako se jos pokaze na EP a vjerujem da hoce,mozemo uzeti dobro dobre pare za njega...Popravio se nevjerovatno i treba ga pohvaliti iako sam ga i ja kudio...SVAKA CAST MAJSTORE!!!
Za Shinjia...mislim da 80% izjava uopste nije istina,i da uopste ne postoje,sve su to samo spekulacije mada...poceo me dosta nervirati sto se tice odlaska ili ostanka!Idi ako hoces igracino,otisao je nama i nas SAHIN pa smo jos bolji,dugo nam nije bilo GOETZEA pa smo odlicno igrali!!!SIROKO TI POLJE Samo kad (AKO)odes u ENG moli Boga da sjedis na klupi a ne na tribinama!
Sto se tice pojacanja nadam se da ce izabrati pravo-SIGURAN SAM U TO!!!
IDEMO NA KUP , UZETI DUPLU KRUNU I DA PROSLAVA BUDE JOS SLADJA!!!
Kagawa je vec poceo glumit igracinu...Da hocemo samo produziti ugovor s njim , kad ga prodamo da mozemo uzeti vise para...
Sad sto treba napraviti je ponuditi ugovore Lewatu, Hummy-u , Suboticu i Lucasu P. i ostalima kojima istice 2014 minimalno do 2016 ili 2017...Da nebi odleprsali za sicu !
Sto se tice finala kupa, valjda suge nece imati srece kao u Dortmundu...da mi propustimo kolosalne prilikena pocetku meca...
Cijelo vrijeme mi kroz glavu prolazi da je doslo vrijeme za jedan potop...da im damo gol na pocetku , i onda ih ubijemo 3:0 ili 4:0...vjerujte da su oni zreli za to !
HzBvB je napisao/la:Sad sto treba napraviti je ponuditi ugovore Lewatu
Pisonja ima vazeci ugovor do 2016.
HzBvB je napisao/la:Sto se tice finala kupa, valjda suge nece imati srece kao u Dortmundu...da mi propustimo kolosalne prilikena pocetku meca...
Cijelo vrijeme mi kroz glavu prolazi da je doslo vrijeme za jedan potop...da im damo gol na pocetku , i onda ih ubijemo 3:0 ili 4:0...vjerujte da su oni zreli za to !
HzBvB je napisao/la:Sad sto treba napraviti je ponuditi ugovore Lewatu
Pisonja ima vazeci ugovor do 2016.
HzBvB je napisao/la:Sto se tice finala kupa, valjda suge nece imati srece kao u Dortmundu...da mi propustimo kolosalne prilikena pocetku meca...
Valjda su i igraci tako naostreni i samopouzdani.
Pa da ga mozemo podvalit nekom za pare nisam reko da je dobar
Ma ne mogu sugavicari vise se izvlacit .... vidjet ces samo sabura
Semir bvb je napisao/la:Dok se za Kagawu još ne zna iako je SS.ba prenio ovaj citat @kralja, ja nisam uspio pronać' nigdje drugo osim na SS.ba
Ne citas prave stranice . Maloprije gledam da su raja komentarima zasuli tu vijest o kagavi, i uglavnom pricaju da je ova izjava netacna. Cak su neki i muhajem nanovo gledali njegovu danasnju izjavu poslije proslave titule, gdje je rekao da jos nije odlucio i da ce poslije finala kupa odluciti.
Mada sam ga ja vec prezalio. A najjaci su mi ovi sto pricaju kako se kao raspadamo. Prosle godine nam ode najbolji igrac lige, a mi bez njega jos bolji i postavljamo nove rekorde
Posto sam kagavu prezalio, sada me samo jedno interesuje. Kako ce se uklopiti Reus u nasu ekipu? Ako kod nas nastavi gdje je stao u Gladbahu, jadni Bundesligasi i iduce sezone. Opet ce biti krkljacine, taslacine, a Boga mi i tarabljnenja Ps. Pored ovih rekorda, danas je onaj na ES2 pricao i kako smo oborili rekord kluba po broju postignutih golova u jednoj sezoni.
Nadam se da će ga ova 2 asa nagovorit' da ostane. Na svakoj slici njih trojica. Cimeri
Deckici sto pratite Seriu A, mozete li nam malo poblize docarati mogucnosti ovog Ljajica. Kakav je igrac, koje pozicije igra (koliko sam ja skontao da je ofanizivni vezni), jel' inace provokator ili je ovo sa Rosijem izolovani nicident, iz kakve je familije ... ? Znam da je njega i Zorana Tosica u paketu iz Partizana bio kupio Ferguson, ali pored Tosica koji je bio malo na klupi MANU-a, ovaj Ljajic (koliko ja znam) nije nikada debitovao za MANU. Bio je posudjivan Partizanu, a poslije su ga prodali. Sto se nije svidio Fergusonu ne znam, ali znam da je vazio za velikog talenta. A i sada je cini mi se, dok ga trazi Arsen Wenger. Treba napomenuti da je decku tek 20 godina.
E sad sto ovo sve o njemu pisem. Povezuju ga sa nama i arsenalom (koliko ja znam arsenal ga odavno zeli), a posto ga je radi incidenta sa Rosijem citava Italija haman pa zamrzila, Fiorentina bi ga se rijesila. Vrijednost mu je procijenjena na 7 milki, sto je kikiriki ako je dobar igrac.
Jos da dodam, da je bilo govora da bi mogao zaigrati za BiH, a on je rekao da je svrbija njegova domovina. I mislim da je debitovao za njih...
Ps. @Sema onaj Helenius sto si postavljao njegov klip, zabio je gol i u cetvrtak i danas. Ovaj danas je bio pobjednicki (1-0) protiv Brondbija. Kakav samo mi skauting imamo
Ljajic je bio etiketiran kao Kaka iz Sandzaka, taj sam naslov par puta procitao dok je trajala ona njegova saga oko prelaska u Manchester United koja se nikada nije ostvarila, hvala bogu moram dodati. Igra veznog, moze i ofanzivnog, dok je igrao u Partizanu bio je odlican, mlad, odlicna kontrola lopte, djelovao je kao virtuoz...
Sta mu bi pojma nemam, u Italiji je jednostavno potonuo, zabio je nedavno lijep gol ali definitivno nije onaj "stari" Ljajic, ne trudi se vise kao prije, nema onu pokretljivost na sredini terena, osisao se . Ko zna, mozda ga transfer u Dortmund preporodi ali itekako sam iznenadjen ovom vijescu. Mislim da postoji dosta boljih igraca na trazistu koje mozete dovesti.
Usput, vidim pitao si i za familiju. Otac mu je Sahmir a majka Binaza. Za bracu i sestre ne pitaj, ne znam.
Evo šta je ostalo od terena nakon jučerašnje proslave
Nit' golova, nit' trave, nit' linija Svako sebi ponio po dio za uspomenu....
Moramo jbt. svake sezone nabavljat' novi travnjak
Gundaga me fascinirao u proljetnom dijelu sezone. Kako je vrijeme odmicalo bivao je sve bolji i sigurniji, usudio bih se reci i daleko najbolji veznjak lige u poslijednjih par mjeseci. Preuzima odgovornost, ne pati loptu, drasticno napredovao u zonskoj odbrani - helem sve ono cega je manjkalo pocetkom sezone. Low je teska budala ako ga ne pozove na EP (barem kao statistu na klupi).