Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sarajlijc@
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Sarajlijc@ » 06 maj 2012, 13:17

http://www.rb-computer.com/shop/product ... 101&page=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Kakvi su racunari na ovoj stranici ? Haj predlozite neke dobre koji se nalaze ovdje.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 06 maj 2012, 18:11

Pozdrav, imam jedno pitanje.
Imam kući ADSL i sada sam dobio još jedan kompjuter, pa da vas pitam, mogu li se istovremeno konektovati na oba računara nekako? Šta mi treba za to?
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 06 maj 2012, 20:24

Sarajlijc@ je napisao/la:http://www.rb-computer.com/shop/product ... 101&page=1

Kakvi su racunari na ovoj stranici ? Haj predlozite neke dobre koji se nalaze ovdje.
u koju svrhu, ako tražiš za gaming, tu ga nećeš naći neki za zahtjevne stvari :D pogledaj ovdje, lik je iz BL ali ima dostava koja košta 13KM, a cijene su da ne mogu bit' niže 8-) :
http://www.****/profil/mickey84" onclick="window.open(this.href);return false; ;) a ako ništa tu ne nađeš imaš plus.ba ili imtec.ba . Pogledaj im ponudu, a možeš im i e-mail poslat ili ih nazvati s nekim zahtjevom...

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 07 maj 2012, 01:21

arelinho je napisao/la:postoji li ijedan program koji sluzi kada skeniras neki tekst da ti na kompjuteru bude kao dokument u wordu a ne slika ??
ABBYY FineReader.

Sarajlijc@ je napisao/la:http://www.rb-computer.com/shop/product ... 101&page=1

smeća da bog sačuva. na piku naručih jaranu i3 mašinku, 4gb rama, integrisana grafa, 160gb disk, dvd/rw itd. za 545KM bolja od tog računara jedno 5x a novo upakovano s garancijom.

Unknown Genius je napisao/la:Pozdrav, imam jedno pitanje.
Imam kući ADSL i sada sam dobio još jedan kompjuter, pa da vas pitam, mogu li se istovremeno konektovati na oba računara nekako? Šta mi treba za to?
koji modem imaš? imali onu antenicu za wireless?
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 07 maj 2012, 01:34

baresi#6 je napisao/la:
Nešto je ovako: http://publish.it168.com/2007/1015/images/682469.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Uglavnom, nema tu antenicu... Znaš li šta bih trebao uraditi? :)
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 07 maj 2012, 08:52

Unknown Genius je napisao/la:
baresi#6 je napisao/la:
Nešto je ovako: http://publish.it168.com/2007/1015/images/682469.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Uglavnom, nema tu antenicu... Znaš li šta bih trebao uraditi? :)

Ako imas jos jedan ulaz za DSL(al kako vidim nemas), prebacis modem u bridge mode(ili onaj drugi router mode, nek me ispravi neko ako zna) i kupis DSL kablo i spojis s drugim racunarom i modemom.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 07 maj 2012, 10:09

Unknown Genius je napisao/la: Uglavnom, nema tu antenicu... Znaš li šta bih trebao uraditi? :)
nemam adsl i ne znam kakav je fol kod njih ali sa ovim modemom ne možeš spojiti 2 računara. moj ti je savjet modem pod ruku i pravac šalter telekoma. složi im diplu reci modem me zeza konekcija puca svakih par minuta zvao 10x uvijek kažu doći ćemo a nikoga nema evo mjesec dana a računi stižu :lol: i ako teta na šalteru popuši priču zamijenit će ti modem i traži onaj sa antenicom i više izlaza npr. bijeli billion modem. sa njim možeš koristiti i wireless ali imaš i više izlaza za net (4 ako se ne varam). ako se i to izjalovi ganjaj wireless router onda imaš onaj tplink wr340g ko u mene viđao sam ih nove za manje od 40KM ali ćeš morati naštimati konekciju na samom modemu. a o tom potom.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 07 maj 2012, 20:30

Kada hocu da skinem neki film torrent mi uvjek izbaci ovu gresku
slika
Visca el Barça ! Mes que un club !

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 maj 2012, 21:43

sigurno je do wallpapera na desku :mrgreen:

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 07 maj 2012, 21:49

QUARESMA 18<<< je napisao/la:sigurno je do wallpapera na desku :mrgreen:
:lol: :lol:
Haj sad ozbiljno do cega bi moglo biti :mrgreen:
Visca el Barça ! Mes que un club !

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 08 maj 2012, 10:10

DesimaL je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:sigurno je do wallpapera na desku :mrgreen:
:lol: :lol:
Haj sad ozbiljno do cega bi moglo biti :mrgreen:

Nadi drugi torrent ;) :lol:

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 11 maj 2012, 19:28

Imam problem sa wireless konekcijom, prije sam imao modem + wireless router kući (znači dva aparata), i konekcija je stalno padala i na kompjuteru i na laptopu. Sada su mi ovi iz BH Telecoma zamijenili za nekakav lijevi ZTE kineski wireless i modem u jednom, i na kompu mi ne pada konekcija, a na laptopu vrlo često, i to padne, i onda se sama vrati za 30 sekundi-minut.
Zna li neko do čega je ovo, je li na laptopu riknuo taj neki dio za wireless ?
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 11 maj 2012, 20:56

jel to imas moju tv? :)

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 11 maj 2012, 21:31

QUARESMA 18<<< je napisao/la:jel to imas moju tv? :)
Od BHT-a imam samo ADSL jer mi ne može telemachov net.

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 12 maj 2012, 00:10

jel ti blizu ruter i laptop? uzmi sebi kabal, wireless izbjegavaj u sto sirem luku

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 12 maj 2012, 00:26

QUARESMA 18<<< je napisao/la:jel ti blizu ruter i laptop? uzmi sebi kabal, wireless izbjegavaj u sto sirem luku
Zadnjih par dana su čak i u istoj sobi, ali džaba.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 13 maj 2012, 01:35

Jel zna neko za neki program za konvertovanje fajlova u dvd???Znam za ovaj ConvertX i njeg i koristim,al kad pravim meni za neki film kojeg cu konvertovat u dvd i nema nekih opcija...

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 13 maj 2012, 01:57

Možel' neko da mi objasni Linux operativni sistem, jel' bolji od Windowsa ?! Mogu dobit sad taj najnoviji licencirani a ne znam o čemu se radi :oops:
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 13 maj 2012, 02:01

Imam jedan problem, nisam znao gdje da postavim pitanje pa moram ovdje. :P

Imam jednu pjesmu koja mi je jako bitna, ali mogu je slušati samo preko slušalica, dakle kada isključim slušalice samo se čuje neki šum. Zna li neko u čemu je problem i da li je moguće napraviti da se može slušati i bez slušalica? :D Unaprijed hvala.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 13 maj 2012, 10:23

GunnerS je napisao/la:Možel' neko da mi objasni Linux operativni sistem, jel' bolji od Windowsa ?! Mogu dobit sad taj najnoviji licencirani a ne znam o čemu se radi :oops:
Glavna razlika izmedju Linuxa i Windows-a je ta sto iza Linuxa ne stoji neka kompanija koja cuva cijeli kod i naplacuje licencu za koristenje istog. Linux je nastao tako sto je Linus Trovalds iskoristio dotadasnji rad open-s.ource zajednice i napisao prvi kernel za Linux. Nakon sto je to uradio objavio je cijeli kod i time dozvolio svima koji su to zeljeli da ga besplatno nadogradjuju. Poslije toga se razvilo nekoliko distribucija, a to bi znacilo da su iza Linuxa stale neke firme i svaka sa svojom verzijom. Medjutim, na svim distribucijama Linux je jako slican. Danas su popularne distribucije SuSe, Debian, Ubuntu, Free BSD i td.

Linux prati taj glas da je to sistem za napredne korisnike i da je komplikovan za koristenje, jer preferira interakciju korisnika sa racunarom putem kozole, iako postoje solidna graficka okruzenja.

Prednost Linuxa je ta sto se gotovo niko ne bavi izradom virusa za njega, zajebacije sa crackovanjem programa su spansko selo. Dok je Windows i dalje u prednosti, jer sve igre za PC, ustvari rade samo na Windowsu.

Veca upotreba Linuxa se ocekuje kroz koristenje danasnjih pametnih telefona i tableta, jer Android, Bada i dr. su ustvari verzije Linuxa, zato sto za svoje core operacije, kao sto je upravljanje memorijom koriste Linux kernel, pa se iz tog razloga ti sistemi nazivaju Linuxoidni.

P.S. Iako nisam neki ljubitelj koristenja Linuxa, uvijek me fascinirala ta mogucnost da se Linux instalira na bilo koji uredjaj. Tako postoje ljudi koji su to uspjeli uraditi na pegli, ves masini i na mnogim drugim kucanskim aparatima. :lol:
#divovi

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.