Manchester City FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Re: Manchester City FC
Bravo za City.Potpuno zasluženo.Ni dajvovi Younga niti nesvirani dvometarski ofsajdi i čudni penali vs Chelsea nisu mogli pomoći da se zaustavi ova fantastična ekipa čija kvaliteta je nevjerovatna.Nisu odigrali briljantno ,ali odigrali su baš kako šampioni igraju u teškim trenucima ,čekali su svoju šansu i dočekali je.
BRAVO!!!
BRAVO!!!
You'll never walk alone.
e moja djeco sta vi znate o taktici, za vas je najintelektniji potez ubaciti napadaca za odbrambenog kad ti treba rezultat... nije u fudbalu sve tako plitko ko vaš mozak...
Sad se poklonite pred majstorom, zar vam nije dovoljno sto je prosuo Fergusona u dvije utakmice...
MANCINI BABUKA! najzaslužniji za titulu...
iskrene cestitke ovoj plasticnoj tvorevini, ipak su zaslužili titulu više od svih.
Sad se poklonite pred majstorom, zar vam nije dovoljno sto je prosuo Fergusona u dvije utakmice...
MANCINI BABUKA! najzaslužniji za titulu...
iskrene cestitke ovoj plasticnoj tvorevini, ipak su zaslužili titulu više od svih.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Io_Sono_Interista je napisao/la:UpsMoR je napisao/la:bosnas_ je napisao/la:Mislim da je Mancini napravio dobru stvar sto je vratio Teveza,ipak je to jedan od najboljih svjetskih igraca,sigurno mu nece trebati puno da udje u svoju pravu formu,i vjerujem da ce Cityu biti od velike pomoci u nastavku prvenstva i u EL! on je konkurencija ustvari Agueru a ne Dzeki,jer se on smjenjuje sa Balotelijem...kakve ce samo City imati napadace,Tevez,Aguero,Dzeko,Baloteli,najbolji napadacki kvartet na svijetu definitivno! mislim da ce sada Tevez biti vise timski igrac i to bi moglo preporoditi ovaj City! znaci vracaju se braca Toure,YAYA i Kolo,Tevez i Baloteli,hm ako sve bude bez nekih incidenata ovo bi moglo biti presudno u osvajanju titule!Arogantni je napisao/la:Mancini je pokazao da zeli titulu... A kad je osvoji sa Tevezom ili, bez uopste se nece ni sjecati konflikta sa Argentincem...
Koliko god neki mislili da je Mancini los trener, varaju se jer se on od skupine luzera od kojih je rijetko neki osvojio nesto u zivotu(ima ih da ne grijesim dusu) napravio masinu koja melje sve redom i koja ce donijeti Ligu nakon bruku god...muXmania je napisao/la: ma možeš ti i tebi slični pričati šta hoćete, zato kod mančinija nema povreda hoće čovjek da rotira, u ostalom on da nij odličan trener sigurno ne bi vodio najbogati klub na svijetu, a to u ovom trenutku svi nabrojani mou fergi, rednap, i ostalle koje spominješ mogu sanjati, da kupuju koga god hoće i koliko god žele... A maradona je obični klaun čija riječ nema nikakvu težinu...muXmania je napisao/la:ma Mančini je fudbalska veličina i igračka i treberska, to treba da znaši može da troši koliko god hoće, ima sad 4 vrhunska napadača ako hoće može da ih ima 10, on jednostavno može sve jer je trener u najbogatijem klubu na svijetu to ostali mogu samo sanjati
da ti opet ponovim izgleda nije ti nešto jasno...
VolimLiverpool je napisao/la:Bilo kako bilo ,šeik ne bi odabrao Mancinija da vodi najbogatiji klub na svijetu da on nije odličan i super kvalitetan menadžer.Osvojio je FA cup prošle sezone,ove sezone cilja na prvenstvo ,a to i jeste kod Engleza najvažnije tako da uopšte nije bitno što je ispao iz svih ostalih natjecanja.
Ako osvoji prvenstvo,iskreno,opravdao je povjerenje šeika i ostaću još duugo na klupi "Građana".Henderson je napisao/la:Mancini je od mogućih 75 bodova osvojio 60, što je učinak od nekih 85%.
Donio je trofej u City nakon 36 godina.
Ove sezone će izbaciti ili Chelsea ili Arsenal iz top 4.
Plasirao City u LP po prvi put u njihovoj historiji.
Osvojio u svoje 2 sezone više trofeja nego Arsenal i Liverpool zajedno u posljednjih 6 sezona.
Pobjedio Liverpoola, Arsenala, Chelsija, Bayerna, Uniteda ... nešto o čemu su prije samo sanjali navijači Cityija.
Dvije sezone zaredom će ih plasirati u LP.
Riješio se Hugsovih polovnjaka.
Napravio izuzetno mlad tim koji će godinama biti u vrhu.
Ima najjači napad lige i najbolju odbranu lige.
Izgubio je bodove protiv Sunderlanda i ispao iz FA cupa greškama sudija.
I sve to je opet malo.UpsIo_Sono_Interista je napisao/la:da se i ja malo ukljucim ovdje...
prvo,mislim da je Mancini vrlo dobar trener,i da dobro radi svoj posao,jer je napravio jaku i perspektivnu ekipu pokrivenu na svim pozicijama koja moze igrat vrlo zapazenu ulogu dugi niz godina bez vise velikog ulaganja,i da su rezultati odlicni jer je tek ove sezone ekipa poslozena kako treba i da je uradila neke historijske pomake o cemu su prije mogli samo sanjat![]()
e sad ce neko rec da su pare samo zasluzne,ne znam u cemu je razlika kada neki klub potrosi milijardu za 10 godina i kada neki uradi to brze i stvori ekipu za 3 sezone,kada znamo da je City prije toga trosio "sicu" u odnosu npr. na United![]()
jest da historiju ne mozes kupit ali ovo je trenutno stanje i City je trenutno najjaca engleska ekipa![]()
a neko gore napisa kako mogu primit i 12 golova na OT a da je titula vazna,titula jeste vazna i zbog nje se igra,ali upravo ovakvi rezultati bole i na njima se pravi rivalstvo i "bockanje",i ja sam sam docekao da Inter sve osvoji nakon godina i godina razocarenja,ali od svih tih razocarenja meni je najupecatljivije ostalo sestica od Milana i yebeni Comandini kojeg sam zapamtio jedino tada![]()
tako da pravog navijaca mora zabolit i ostat u sjecanju upecatljiv poraz(ali i pobjeda) od gradskog rivala bez obzira na brojke i osvojene titule![]()
sorry na duzem postu![]()
pozz![]()
![]()
Ovo je samo dio iz rasprave o Manciniju
![]()
Ako bude dvadeseta na kraju sezone, možda izvučem i one nakon 1-6
Mux ma šta mi znamo?
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
jasta moj rizo, pored ovih strucnjaka, ja ti garantujem da bi svaki od njih da su na mjestu Mancinija osvojili više bodova nego sto je uopšte moguće 
Prelistaj samo par stranica unazad i vidi negodovanja kod poteza De Jong ( Nasri ) i sve ce ti biti jasno, al to ko sto svi fino vidjesmo ispade potez za titulu...
Prelistaj samo par stranica unazad i vidi negodovanja kod poteza De Jong ( Nasri ) i sve ce ti biti jasno, al to ko sto svi fino vidjesmo ispade potez za titulu...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
- VolimLiverpool
- Kontakt:
OpaaaaaaaaMoR je napisao/la:bosnas_ je napisao/la:Mislim da je Mancini napravio dobru stvar sto je vratio Teveza,ipak je to jedan od najboljih svjetskih igraca,sigurno mu nece trebati puno da udje u svoju pravu formu,i vjerujem da ce Cityu biti od velike pomoci u nastavku prvenstva i u EL! on je konkurencija ustvari Agueru a ne Dzeki,jer se on smjenjuje sa Balotelijem...kakve ce samo City imati napadace,Tevez,Aguero,Dzeko,Baloteli,najbolji napadacki kvartet na svijetu definitivno! mislim da ce sada Tevez biti vise timski igrac i to bi moglo preporoditi ovaj City! znaci vracaju se braca Toure,YAYA i Kolo,Tevez i Baloteli,hm ako sve bude bez nekih incidenata ovo bi moglo biti presudno u osvajanju titule!Arogantni je napisao/la:Mancini je pokazao da zeli titulu... A kad je osvoji sa Tevezom ili, bez uopste se nece ni sjecati konflikta sa Argentincem...
Koliko god neki mislili da je Mancini los trener, varaju se jer se on od skupine luzera od kojih je rijetko neki osvojio nesto u zivotu(ima ih da ne grijesim dusu) napravio masinu koja melje sve redom i koja ce donijeti Ligu nakon bruku god...muXmania je napisao/la: ma možeš ti i tebi slični pričati šta hoćete, zato kod mančinija nema povreda hoće čovjek da rotira, u ostalom on da nij odličan trener sigurno ne bi vodio najbogati klub na svijetu, a to u ovom trenutku svi nabrojani mou fergi, rednap, i ostalle koje spominješ mogu sanjati, da kupuju koga god hoće i koliko god žele... A maradona je obični klaun čija riječ nema nikakvu težinu...muXmania je napisao/la:ma Mančini je fudbalska veličina i igračka i treberska, to treba da znaši može da troši koliko god hoće, ima sad 4 vrhunska napadača ako hoće može da ih ima 10, on jednostavno može sve jer je trener u najbogatijem klubu na svijetu to ostali mogu samo sanjati
da ti opet ponovim izgleda nije ti nešto jasno...
VolimLiverpool je napisao/la:Bilo kako bilo ,šeik ne bi odabrao Mancinija da vodi najbogatiji klub na svijetu da on nije odličan i super kvalitetan menadžer.Osvojio je FA cup prošle sezone,ove sezone cilja na prvenstvo ,a to i jeste kod Engleza najvažnije tako da uopšte nije bitno što je ispao iz svih ostalih natjecanja.
Ako osvoji prvenstvo,iskreno,opravdao je povjerenje šeika i ostaću još duugo na klupi "Građana".Henderson je napisao/la:Mancini je od mogućih 75 bodova osvojio 60, što je učinak od nekih 85%.
Donio je trofej u City nakon 36 godina.
Ove sezone će izbaciti ili Chelsea ili Arsenal iz top 4.
Plasirao City u LP po prvi put u njihovoj historiji.
Osvojio u svoje 2 sezone više trofeja nego Arsenal i Liverpool zajedno u posljednjih 6 sezona.
Pobjedio Liverpoola, Arsenala, Chelsija, Bayerna, Uniteda ... nešto o čemu su prije samo sanjali navijači Cityija.
Dvije sezone zaredom će ih plasirati u LP.
Riješio se Hugsovih polovnjaka.
Napravio izuzetno mlad tim koji će godinama biti u vrhu.
Ima najjači napad lige i najbolju odbranu lige.
Izgubio je bodove protiv Sunderlanda i ispao iz FA cupa greškama sudija.
I sve to je opet malo.UpsIo_Sono_Interista je napisao/la:da se i ja malo ukljucim ovdje...
prvo,mislim da je Mancini vrlo dobar trener,i da dobro radi svoj posao,jer je napravio jaku i perspektivnu ekipu pokrivenu na svim pozicijama koja moze igrat vrlo zapazenu ulogu dugi niz godina bez vise velikog ulaganja,i da su rezultati odlicni jer je tek ove sezone ekipa poslozena kako treba i da je uradila neke historijske pomake o cemu su prije mogli samo sanjat![]()
e sad ce neko rec da su pare samo zasluzne,ne znam u cemu je razlika kada neki klub potrosi milijardu za 10 godina i kada neki uradi to brze i stvori ekipu za 3 sezone,kada znamo da je City prije toga trosio "sicu" u odnosu npr. na United![]()
jest da historiju ne mozes kupit ali ovo je trenutno stanje i City je trenutno najjaca engleska ekipa![]()
a neko gore napisa kako mogu primit i 12 golova na OT a da je titula vazna,titula jeste vazna i zbog nje se igra,ali upravo ovakvi rezultati bole i na njima se pravi rivalstvo i "bockanje",i ja sam sam docekao da Inter sve osvoji nakon godina i godina razocarenja,ali od svih tih razocarenja meni je najupecatljivije ostalo sestica od Milana i yebeni Comandini kojeg sam zapamtio jedino tada![]()
tako da pravog navijaca mora zabolit i ostat u sjecanju upecatljiv poraz(ali i pobjeda) od gradskog rivala bez obzira na brojke i osvojene titule![]()
sorry na duzem postu![]()
pozz![]()
![]()
Ovo je samo dio iz rasprave o Manciniju
![]()
Ako bude dvadeseta na kraju sezone, možda izvučem i one nakon 1-6
You'll never walk alone.
- Red Assassin
- Kontakt:
Fedex je napisao/la:[youtube][/youtube]Henry je napisao/la:Intervju nakon tekme on i Lescot, daje mu ovaj novinar sampanjac kaze Yaya "hvala ali ja ne pijem jer sam musliman" i dade sampanjac Lescotu
1.35![]()
A da je ponudio Dzeki nasa hmaljina bi ga smlatila na ex
POTPIS!muXmania je napisao/la:jasta moj rizo, pored ovih strucnjaka, ja ti garantujem da bi svaki od njih da su na mjestu Mancinija osvojili više bodova nego sto je uopšte moguće
Jedan od razloga zašto me Barcelona fascinira je da gotovo nikad ne napucavaju loptu...Valdes bi radije primio go normalno dodavajući nego što bi je nekontrolisano ispucao. I to obavljaju tako znalački i smireno - zaista superioran dokaz nadmoći!
Ferguson bi sa ovakvom ekipom još prije 8 kola osigurao titulu.
bi ako bi ih ubacivo u igru ko sto nije npr valensiju protiv citija...mandraX je napisao/la:Ferguson bi sa ovakvom ekipom još prije 8 kola osigurao titulu.
I ko je taj Ferguson? jel to onaj frajer sto prosu 8 bodova prednosti u 3 kola?
jak manager...
vrijeme je i tebi a i 99% forumasa da makar malo prosirite vasu 2-d viziju i definiciju dobrog managera...
evo jedno pitanje u tom smjeru:
da li bi Fergusonov ego sebi dopustio povratak teveza?
potez kojim je mancini vratio city iz ponora...
Jedan od razloga zašto me Barcelona fascinira je da gotovo nikad ne napucavaju loptu...Valdes bi radije primio go normalno dodavajući nego što bi je nekontrolisano ispucao. I to obavljaju tako znalački i smireno - zaista superioran dokaz nadmoći!
Dal' bi Mancini ovol'ko dogurao sa igračima tipa Smalling, Jones (?), Park, Welbeck itd...pa klupa City-a je jača od prve postave Utd-a...Fergusonu svaka čast jarane što u zadnjem kolu sa ovakvim sastavom ima šanse za titulu...vidjet' ćemo aBd iduće sezone, pojačat će se Utd sigurno, Chelsea također, Arsenal...vidjet' ćemo tog 'talijanskog stručnjaka na djelu, možete i ovaj post lagano u arhivu spremit, pa ga se sjetite iduće sezone.
Idi igraj gothica, ne znam zašto se petljaš u nešto o čemu apsolutno nikakve veze nemaš.Xardas je napisao/la:bi ako bi ih ubacivo u igru ko sto nije npr valensiju protiv citija...mandraX je napisao/la:Ferguson bi sa ovakvom ekipom još prije 8 kola osigurao titulu.
jak manager...
vrijeme je i tebi a i 99% forumasa da makar malo prosirite vasu 2-d viziju i definiciju dobrog managera...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- tyler durden
- Kontakt:
Xardas je napisao/la:bi ako bi ih ubacivo u igru ko sto nije npr valensiju protiv citija...mandraX je napisao/la:Ferguson bi sa ovakvom ekipom još prije 8 kola osigurao titulu.
jak manager...
a to je potez, hvale vrijedan ?
forum otisao u racq davno !
Tevezov povratak vratio City iz ponora?Xardas je napisao/la:bi ako bi ih ubacivo u igru ko sto nije npr valensiju protiv citija...mandraX je napisao/la:Ferguson bi sa ovakvom ekipom još prije 8 kola osigurao titulu.
jak manager...
jedan od poteza..cinjenica kad je tevez zaigrao full time ponovo da su u top formi od tada...i to je bio samo jedan primjerZOI84 je napisao/la:Tevezov povratak vratio City iz ponora?Xardas je napisao/la:bi ako bi ih ubacivo u igru ko sto nije npr valensiju protiv citija...mandraX je napisao/la:Ferguson bi sa ovakvom ekipom još prije 8 kola osigurao titulu.
jak manager...
@genghis
gothic je veoma poucna igra...kad bi je ljudi malo vise igrali i malo vise promisljali o njoj ne bi imali tako crno bijelu sliku o fudbalu , managerskom umijecu i drugim stvarima u zivotu
@mandrax
sta fali manuovim igracima? i zasto su slabiji od citijevih? samo zato sto su sitijevi preplaceni i napuhani u stampi? po cemu ti ocjenjujes kvalitet igraca? prosli rezulati? to nije mjerodavno...individualni kvalitet i renome u stampi je umnogome irelevantan....bitno je sta manager napravi od njih bitna je hemija motivacija zalaganje atmosfera EKIPA......taktika i slicno..eto vidjeli smo kako chelsea izbaci barcu a ova ima bolje igrace igru i trenera....
zasto Fergi nije stavio valenciju protiv citija?
@Hardas....kažes cinjenica od kad Tevez igra krenulo ih, pa onda je i cinjenica kad je Džeku juce, ali i u još nekim utakmicama usao, a City pobijedio, pa je Džeko zaslužan. Oni su dugo vremena bez tog istog bili prvi, Tevez sem ona tri gola u ostalim utakmicama ništa nije uradio i Mancini je tim potezom pokazaoda je majmun i nepravedan prema ostalima. Ako ne osvoje titulu taj ce mu potez uzeti za zlo, ali buduci da hoce, ali ne zahvaljujuci Tevezu, to ce zanemariti
@Xardas majstore, 'ajd ti lagano sastave oba tima pred sebe stavi i lagano pogledaj. Daj malo realnosti 'bem mu miša, neće ti ništa bit'...
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Naravno da su igrači Citya daleko kvalitetniji od igrača Uniteda ,ali ta da bi Ferguson prije obezbjedio titulu ne pije vode.Jer ko zna kako bi se Ferguson snašao u ovome timu s obzirom da on ima veliko iskustvo u jednom timu.
Dakako ,Tevezov povratak je vratio City iz ponora.To je definitivno ,otkad se on vratio,City je zaigrao daleko bolje i sjetite se one asistencija protiv Arsenala za Nasrija.
Kao što već napisah ,City će zasluženo osvojiti trofej. Prošle sezone FA cup ,ove Premiership i sljedeće sezone City će opet se boriti za titulu ,a vjerovatno imati malo bitniju ulogu i u Ligi Prvaka.Jednostavno ,moramo se pomiriti sa tim da će City voditi ključnu riječ u Premiershipu a možda i u Evropi u narednim godinama.
Svaka čast Manciniju.Veliki menadžer.
Dakako ,Tevezov povratak je vratio City iz ponora.To je definitivno ,otkad se on vratio,City je zaigrao daleko bolje i sjetite se one asistencija protiv Arsenala za Nasrija.
Kao što već napisah ,City će zasluženo osvojiti trofej. Prošle sezone FA cup ,ove Premiership i sljedeće sezone City će opet se boriti za titulu ,a vjerovatno imati malo bitniju ulogu i u Ligi Prvaka.Jednostavno ,moramo se pomiriti sa tim da će City voditi ključnu riječ u Premiershipu a možda i u Evropi u narednim godinama.
Svaka čast Manciniju.Veliki menadžer.
You'll never walk alone.
Slažem se.mandraX je napisao/la:@Xardas majstore, 'ajd ti lagano sastave oba tima pred sebe stavi i lagano pogledaj. Daj malo realnosti 'bem mu miša, neće ti ništa bit'...
Xardas - evo da malo uporedimo te igrace i da vidimo ko je bolje sto se tice igraca.
Hart vs De Gea :
Zar stvarno treba reci ko je bolji?
Hart je ubjedljivo najbolji golman PL po meni,ni Cech nije los,ali Hart je ipak po meni najbolji.
De gea zna napraviti sjajnu odbranu,ali u prekidima je los.
Zabaleta vs Jones - Realno kad bih mogao birati uvijek bi Pabla izabrao.Jones je ocajan na desnom beku,pogotvo zadnjih utakmica,to se desava kad stopera stavljas da igra beka.
Sad ces reci zasto ne stavljam Rafaela ili nekog ovako "boljeg"..Uzimam igrace koji su vecinu sezone igrali na toj poziciji. Ne znam sad bas ko je vise igrao,Zabaleta ili Richards,ali i jedan i drugi su bolji od Jonesa.
Ferdinand vs Kompany - Kompany je jedan od najboljih stopera EPLa,uz Vidica je meni najbolji,tako da je suvisno ista vise reci.
Evans vs Lescott - Lescott je meni dosta dobar,mada je i Evans imao sjajnu sezonu,mozda najrealnije je da stavim izjednaceno ovdje.
Clichy vs Evra - Clichy i nije bio bas nesto u Arsenalu,dok je u Cityu odlican,Kolarovu je uzeo mjesto samo tako..
Evra je odigrao skoro svaki minut ove sezone,pa mu se znala desiti i poneka greska,ali je jedan od najboljih LB premier lige. Tako da bi i ovdje ja vjerovatno stavio X.
Toure vs Carrick - Koliko god mi je drag Carrick,Toure je daleko bolji..
Scholes vs Barry - Scholes sa svojim godinama igra odlicno,Barry veoma zahvalan igrac i veoma ga cijenim,tako da ne znam ko je ovdje bolje..Najteze je presuditi jer Scholes ne moze da odigra vise od 60 minuta,poslije toga pocinje da hoda i uglavnom izmjena slijedi.
Silva vs Young/Nani - Silva najbolji igrac EPLa u prvom dijelu sezone,u drugom oslabio ali i dalje igra dosta solidno. Mislim da je bolji od Younga,a i od Nani,pogotovo ove sezone..
Valencia vs Nasri - e ovdje cu reci da je Valencia bolji,Nasri jucer daleko najgori igrac Citya,pa koliko lik pegla loptu,to nije normalno.
Aguero & Tevez vs Rooney & Welbeck - Mislim ipak da je malo jaci Cityev tandem..Pa tevez je u unitedu bio daleko najbolji napadac uz Rooneya,a jos je odlican igrac.Welbeck je mlad i jos uci,A Aguero igra sjajno..
Hart vs De Gea :
Hart je ubjedljivo najbolji golman PL po meni,ni Cech nije los,ali Hart je ipak po meni najbolji.
Zabaleta vs Jones - Realno kad bih mogao birati uvijek bi Pabla izabrao.Jones je ocajan na desnom beku,pogotvo zadnjih utakmica,to se desava kad stopera stavljas da igra beka.
Sad ces reci zasto ne stavljam Rafaela ili nekog ovako "boljeg"..Uzimam igrace koji su vecinu sezone igrali na toj poziciji. Ne znam sad bas ko je vise igrao,Zabaleta ili Richards,ali i jedan i drugi su bolji od Jonesa.
Ferdinand vs Kompany - Kompany je jedan od najboljih stopera EPLa,uz Vidica je meni najbolji,tako da je suvisno ista vise reci.
Evans vs Lescott - Lescott je meni dosta dobar,mada je i Evans imao sjajnu sezonu,mozda najrealnije je da stavim izjednaceno ovdje.
Clichy vs Evra - Clichy i nije bio bas nesto u Arsenalu,dok je u Cityu odlican,Kolarovu je uzeo mjesto samo tako..
Evra je odigrao skoro svaki minut ove sezone,pa mu se znala desiti i poneka greska,ali je jedan od najboljih LB premier lige. Tako da bi i ovdje ja vjerovatno stavio X.
Scholes vs Barry - Scholes sa svojim godinama igra odlicno,Barry veoma zahvalan igrac i veoma ga cijenim,tako da ne znam ko je ovdje bolje..Najteze je presuditi jer Scholes ne moze da odigra vise od 60 minuta,poslije toga pocinje da hoda i uglavnom izmjena slijedi.
Silva vs Young/Nani - Silva najbolji igrac EPLa u prvom dijelu sezone,u drugom oslabio ali i dalje igra dosta solidno. Mislim da je bolji od Younga,a i od Nani,pogotovo ove sezone..
Valencia vs Nasri - e ovdje cu reci da je Valencia bolji,Nasri jucer daleko najgori igrac Citya,pa koliko lik pegla loptu,to nije normalno.
Aguero & Tevez vs Rooney & Welbeck - Mislim ipak da je malo jaci Cityev tandem..Pa tevez je u unitedu bio daleko najbolji napadac uz Rooneya,a jos je odlican igrac.Welbeck je mlad i jos uci,A Aguero igra sjajno..
da rezimiramo..na nekim pozicijama bolji je city na drugim manu....negdje su izjednaceni...istina na vise pozicija city ima prednost..ali nije to nista drasticno sto ne bi dobar manager, borbenost i motivacija prevagnuli...Narin je napisao/la:Xardas - evo da malo uporedimo te igrace i da vidimo ko je bolje sto se tice igraca.
Hart vs De Gea :
sa druge strane pogledajte da je vrednovanje igraca jako relativno o rezutatima kluba, formi i pisanju stampe......nasri je dosao kao veliki igrac u city ali malo je sta pokazao...tores je u chelsea dosao kao veliki ali brukao se dugo vremena...tek sad se poceo vaditi...eto i taj evans je na pocetku gotov kamenovan od strane forumasa a sad ga proglasavaju jednim od boljih...
sljedece godine manu ce mozda poharati evropu sa ovim istim igracima i kako budu ostvarivali rezultate i procuju se u stampi oni ce biti smatrani velikima...a oni vec sada imaju taj kvalitet...ponavljam kvalitet igraca mi subjektivno dozivljavamo kao statican a on uvijek varira i ne ispoljava se ili se ispoljava zavisno od forme i zavisno od ekipe u koju igrac predje ili managera koji ga vodi...
a sada slag...
mancini se kritikuje da bi se sa ovim igracima svako prosetao epl u ovako slaboj konkurenciji, ali pogledajte da je jedan chelsea izbacio barcu dakle najbolju ekipu svih vremena?
dakle nije mancinijeva konkurencija nimalo slaba i jacina igraca onako kako se uobicajeno procjenjuje nije tacna....velika vecina njih je tu negdje i rezultati uglavnom zavise od forme, vodjenja uigranosti motivacije i sl.
pa sjetite se samo linsanitija...da li je lin ostavrio one rezultate zato sto su njegovi protivnici bili slabi?
da li je njegov allaround kvalitet bio u njemu mjesec dana prije nego ga je pokazao ili se u roku od mjesec dana razvio iz neznalice u nba allstara?
80% uspjeha u svemu je psihologija samo 20% skil
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.