Pele kao igrač i kao penzioner nisu iste osobe. Kao igrač je bio majstor, jedan od najboljih koji su šutali loptu (jbg, nisam ga gledao, stoga ne smijem/ne mogu napisati NAJBOLJI), dok je kao penzioner više nalik Charlesu Barkleyu.
Druga stvar, u startu si se zajebao u vezi jednog - fudbal ne gledam tako površno, ali izgleda da se ti ne sjećaš tog SP-a u Francuskoj. Jer, da se sjećaš, znao bi kakav je Zidane bio. Nije bio najbolji igrač turnira, već isključivo najbolji igrač finala. Naravno, to nije mala stvar (finale je ipak najveća utakmica), ali ti ga ovdje predstavi kao osobu koja je dominirala na tom SP-u. Ne, to nije bio slučaj. Da si to napisao za SP u Njemačkoj, onda bih potpisao tu tvoju izjavu. Jer, ono je nešto najbolje što jedan pojedinac može ponuditi. Bukvalno je sam vukao (otpisanu) reprezentaciju i oduševio svakog zaljubljenika u ovaj sport. Sad, druga stvar je što je onakvo što napravio u finalu, al' to ne umanjuje ono što je napravio do tada.
O fudbalskim sposobnostima Di Stefana i Pelea ne mogu pričati, jer nisam ih gledao. Mogu samo govoriti na osnovu statistike (koja, znaš i sam, može prevariti) i na osnovu kojekakvih dokumentaraca. Iz tog razloga ne mogu niti želim reći da su najbolji. Meni nisu.
Dio o Djalminhi i Rivaldu sam preskočio jer čvrsto vjerujem da se zajebavaš.