Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Soni
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Soni » 07 maj 2012, 23:55

slika

slika

slika

Koliko god mi je drago za ovaj skudeto, ipak mislim da ce u meni biti vise emocija kad se Del Piero bude oprastao
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 08 maj 2012, 00:01

beki je napisao/la:Ne znam je li iko stavljao do sad, docek u Torinu.

[youtube][/youtube]
1:14 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 08 maj 2012, 00:04

Oxygen je napisao/la:Još jedan Agnelli šampion:
slika

slika
Andrea reinkarnacija Edoarda :) hahaha

Neka donese jos taj broj skudeta i ko bombona :)

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 08 maj 2012, 00:12

Cristina Chaibotto Oxygen@ evo dala je inertviju kaze da je presretna zbog titule i da sad moramo vjerovati da cemo pokoriti evropu :D :D

E’ entrata in radio questa mattina vestendo i colori che più ama: quelli della Juve che ieri sera le hanno dato la gioia che si aspettava: il 28mo (per lei il trentesimo) scudetto. Cristina Chiabotto ha il sorriso stampato sul volto da ore. Ha festeggiato a casa ieri sera e poi stamattina era un raggio di sole quando si è messa al microfono per la sua diretta a Radio Kiss Kiss.

Nota per il lettore: lei si definisce una “romantica rock” e le piace essere sorpresa. E in effetti, all’inizio della stagione, pochi juventini si sarebbero aspettati questo titolo. Soprattutto per come è arrivato, così sofferto.

Forse è il più bello degli ultimi anni per come è stato ottenuto…

Certo, questo è il più bello. E’ stato incerto fino alla fine. E’ il più emozionante. Merito della squadra, soprattutto dei giocatori simbolo come Buffon e Del Piero

Come hai vissuto ieri la partita?

Bene, però ero emozionata. Ho ascoltato il primo tempo in viaggio, poi il secondo l’ho visto a casa a Roma e lì ho festeggiato. Troppo bello vedere i tifosi che esultavano dopo tanti anni.

Quale sarà ora il futuro della squadra? Come si immagina i bianconeri il prossimo anno di questi tempi?

Che sta lottando per vincere la Champions, perché questa squadra può spaccare il mondo. Questo scudetto è solo l’inizio. Non temiamo rivali neppure in ambito internazionale.

Addirittura? Non pensa che sia una visione troppo ottimistica?

La Juve è tornata a volare, ora noi tifosi dobbiamo essere ottimisti, pensare al meglio e soprattutto goderci questo momento. I ragazzi però non si devono fermare perché tra poco c’è la sfida di Coppa Italia. Molti napoletani ci hanno telefonato in radio per chiederci di lasciargli almeno l’ultimo trofeo disponibile ma io ho risposto: “Non se ne parla proprio. Voglio anche questo”.

E Alex Del Piero? Lo vorrebbe ancora?

Non entro nel merito dei suoi rapporti con la società. Per tutti noi sarà sempre il nostro capitano perché è il giocatore che meglio ha rappresentato e rappresenterà lo stile Juve. Poi, secondo me alla fine un giorno, tornerà come dirigente. Certo, non posso pensare che vestirà una maglia diversa da quella bianconera ma, se sarà così, è la sua volontà. Può darsi pure che alla fine, quando nessuno più se lo aspetta, la società si accorderà con lui per un altro anno. Sarebbe fantastico, ma forse è solo fantasia. D’altronde mi considero una romantica rock e mi piace essere sorpresa. Nella vita e nel calcio. :D :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 08 maj 2012, 00:33

Evo jedan video ukrao sam ga od Bianca sa FB :D

[youtube][/youtube]

A baš me zanima koje će Konte igrače izvesti protiv Atalante, ja mislim da neće biti 3-5-2, jer Lichtsteinerom nema potrebe rizikovati, dok PDC neće igrati sigurno, a bilo bi dobro odmoriti nekog od stopera za Napoli, takodjer i Pirla, ali mislim nakon odsustva Vidala da će Pirlo 100% igrati.

4-3-3

----------------Manninger (zaslužio je da se oprosti od navijača ;) )
Caceres-Barzaglie-Bonucci---Garibija
----------Maronne(Giacherini)--Pirlo--Padoin---
Elija(Pepe)----------Borriello-------Del Piero

3-5-2

-----------------Manninger
---------Barzaglie---Bonucci--Chiellini-----
Caceres-----Maronne(Giac)--Pirlo--Padoin-----Garib
-----------------Del Piero---Borriello

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 08 maj 2012, 00:45

Evo sastav, baš ono, po mom ukusu! :mrgreen:

--------------Gigi (drugo poluvrijeme Manninger)-----------------

Caceres------------Barza-----------Bony-------------Chiello/(Esti II pol)

--------------Marrone-------Pirlo-----------Marcha--------------

----------Elia/Krasić------------Matri----------------Alex--------

Maningeru poluvrijeme ili bar desetak minuta da se oprosti od ekipe, Elia od početka, a kasnije Krasić da se oprosti.
Matri od prve minute jer nije dao gol od meča sa milanom, zbog samopouzdanja, Marrone čitav meč, te Alex do devedesete i onda da ga izvede kako bi dobio standing ovation. :(
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 08 maj 2012, 02:02

@Oxygen

I taj sastav bi bio ok, ali sve zavisi šta Konte ima u glavi :D

Evo još jedan video atmosfera iz aviona:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

:mrgreen:

slika

:lol: :lol:

Hare evo je za avatar 8-) :mrgreen:

slika

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 maj 2012, 08:22

Alex ostani.....!!!!!!!!!!!!

Ne mogu vjerovati da neće iduće sezone biti sa nama.... pa bar još jednu je zaslužio.... 'bem mu....
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 maj 2012, 10:05

Nakon što su Antonio Conte, igrači i Giuseppe Marotta izrazili svoje zadovoljstvo, i predsjednik Juventusa, Andrea Agnelli se oglasio. Predsjednik je čekao dan nakon trijumfa u Trstu i osvajanja Scudetta, prvog u toku svog vođenja, da bi komentarisao.

"Svi ljudi koji vole Juventus se osjećaju ponosno. Dostojanstvo je renovirano: to je aspket koji me čini jako srećnim. Sinoć, gledajući TV i vidjevši šta se dešava u Torinu, Rimu i Milanu, osjetio sam se sjajno."

"Uglavnom, ovaj rezultat je ostvaren zahvaljujući teškom radu koji su svi oni koji su učestvovali u projektu iznijeli, a i obnavljanjem kluba sa novim menadžerom i osobljem, kao i posebnom investitoru koji nas je uvijek podržavao. Put je bio težak, ali naša ulaganja su dala rezultat."

Nakon malog osvrta na sezonu, Agnelli je pričao o Antoniu Conteu.

"Antonio nas je dodatno pogurao, on je bio motor ovog projekta, naš kapiten, naš lider. Uspio je da na teren prenese sve ono što se svakodnevno afirmiše u našim kancelarijama. Svakako je jedan od glavnih kreatora ovog uspjeha, ali ne smije se zaboraviti ni rad Marotte, Paraticija, Gianni Rossija, Nedveda u oblasti marketinga i tržišta koji nam je dao rezultate. To je djelo kluba koji je ponovo otkrio svoj ponos na najprirodniji način: pobjeđivanjem."

Takođe je i pohvalio ekipu Cagliarija koja juče ipak nije uspjela da zadrži Juventus.

"Juče su obije ekipe htjele da postignu pozitivan rezultat. Želim da čestitam Cagliariju jer su se veoma smireno suočili igri. Naša pobjeda je zaključila ciklus od 37 mečeva bez poraza zahvaljujući našoj odbrani, najboljoj u šampionatu. Sada moramo nastaviti ovim kursom, vratili smo se na pobjedničke staze i tamo smo gdje i treba da budemo."

30 Scudetta?

"Ovo je naše 30. Scudetto osvojeno na terenu, i niko nam ga neće oduzeti. Štaviše, ako uzmem u obzir tekuća dešavanja u Napulju, prvenstvo 2004/05 ne treba mijenjati svog pravog vlasnika, dok sezona 2005/06 nije čak ni istražena. Juventus nastavlja da se bori u cilju da dobije jednak tretman na nekoliko aspekata: sportska pravda, obična pravda i naš život. Jednaki tretman je fundamentalan za nas. Tri zvijezde na našim grudima? Naši navijači će uživati jedno prijatno iznenađenje."

I na kraju, neizbježna tema, Alessandro Del Piero...

"Kada se Conte opraštao od igračke karijere, dao je Alexu svoju kapitensku traku. Mogu pričati mnogo o Del Pieru, o njegovim kvalitetima kao čovjeku i kao igraču. tri igrača se mogu smatrati simbolima Juventusa: Boniperti, Platini i Del Piero. Uvijek ću biti zahvalan Alessandru, kao što će i navijači. Imamo još finale Kupa Italije pred nama, i ukoliko ga osvojimo, ovo će svakako biti jedan od najboljih trenutaka u njegovoj karijeri."

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 maj 2012, 10:33

Vezni fudbaler Juventusa Claudio Marchisio rekao je poslije osvajanja titule u prvenstvu Italije da će njegova ekipa sljedeće sezone biti još bolja i da ostali klubovi treba da je se plaše u Ligi šampiona.

"Conte je ovom timu dao identitet. Čekao sam ovu titulu od kada sam zaigrao za prvi tim. Mi smo strašna ekipa, rastemo i poboljšavamo se, a slledeće sezone bićemo još bolji."

"Neka nas se čuva Evropa", rekao je Marchisio italijanskim medijima.

Juventus je u nedjelju uveče pobedio Cagliari sa 2:0, dok je prvi pratilac Milan izgubio od Intera sa 2:4, tako da torinski tim kolo prije kraja ima nedostižna četiri boda prednosti.

Napadač "stare dame" Fabio Quagliarela naveo je da je trener Antonio Conte ključan čovjek u osvajanju titule.

"Ovo je moj prvi Scudetto i nevjerovatan je osjećaj. Nevjerovatno je jer smo prvi bez ijednog poraza. Conte je od samog početka vjerovao u nas i uvijek nas motivisao da pružimo najbolje što umijemo", naveo je Quagliarela.

Alessandro Matri je istakao Andreu Pirla kao fudbalera koji je donio razliku njegovoj ekipi u odnosu na ostale u Seriji A.

"Imali smo referentnu tačku na sredini terena, a to je Andrea Pirlo. On zaslužuje priznanje jer je čitave sezone pravio razliku. Ima tu još članova tima koji su dali izuzetan doprinos u osvajanju titule", rekao je Matri.

Štoper Juventusa Giorgio Chiellini istakao je da sezona još nije gotova, jer želi da s klubom uzme trofej u kupu, a sa reprezentacijom Italije Evropsko prvenstvo.

"Svaki član tima bio je odličan tokom cele sezone. Sada ćemo slaviti i onda uzeti nekoliko dana slobodno. želimo da sezonu završimo neporaženi, da osvojimo i kup, a potom i sa reprezentacijom Italije Evropsko prvenstvo", istakao je Chiellini.

Crnogorski napadač Mirko Vučinić kazao je da se ne dešava svakome da u prvoj sezoni u klubu osvoji titulu šampiona.

"Ovo je neopisivo. Dok sam igrao za Romu bio sam tako blizu titule, a sada sam je osvojio s Juventusom i san mi se ostvario, i to u prvoj sezoni u klubu. To se ne dešava svakome", kazao je Vučinić.

Mirko se napio k'o letva, a Vidal pivu zubima otvara :mrgreen: :lol:

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 08 maj 2012, 10:47

Petog augusta ćemo najvjerovatnije u Las Vegasu igrati prijateljski meč sa Real Madridom, a postoji šansa i tri dana kasnije za još jedan meč između istih na Yankee stadionu.
Ako se ispostavi tačnim da ćemo igrati i na trofeju Gamper sa Barcelonom, odlične testove imamo,
taman da se vidi koliko možemo.

slika

Pepe u ulozi snimatelja, baš ljudi kao porodica. :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Juventini okačili zastavu u sjedištu milana :lol: :mrgreen:
slika

slika
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 maj 2012, 12:15

Vrijeme je da l'allenatore sastavi ekipu.. nije odavno... 8-)
nažalost neki su se oprostili ali oni imaju mjesto u počasnoj loži... :mrgreen:

@juventus0244

@mdss @oxygen @ponostorina @harebianconero

@solojuve26 @adinjo @beki

@soni @viking l'avvocato

naravno ima tu još ekstra dobrih igrača i ''ratnika'' : @delpiero20, @genghis, @ilprincipino, @burbery46, @heavenswonder, @sanelmasetic, @10delpiero ali mislim da je ovo pravedan izbor... 8-) :D

idemo dalje u nove pobjede...

FORZA JUVE!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 08 maj 2012, 12:47

Forzaa Juve!!!
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 08 maj 2012, 12:56

Kako se priblizava kraj sezone sve mi je vise i vise zao sto Ale ide.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 08 maj 2012, 13:02

:lol: :lol:
[youtube][/youtube]

Usput, auguri Andrea Barzagli!
Kad se sjetim glupih rasprava oko njega i tiaga silve, doktorski odigrana sezona svjetskog prvaka.
Našao sam na brojne podatke koji govore kako smo jedna od najboljih ekipa u Evropi, mnogo strašnih cifara pa ću staviti kad bude bilo vremena, ako neko prije ne stavi, a možda je i bolje sačekati kraj sezone pa rezimirati.

[youtube][/youtube]
slika
Zuliani car!
slika
8-)
slika
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 08 maj 2012, 14:09

hahahaha kako Zuliani izgovara Zoro naon Mirkovog gola :mrgreen: :mrgreen:

Inače, zanima me šta vi mislite koliko ova ekipa može u Evropi naredne sezone ... da li su pojačanja potrebna i u kojoj mjeri? Koga bi doveli, koga prodali? Koje dijelove tima treba pojačati? itd. itd.

Ja imam osjećaj da ćemo igrati na isti način kao i ove godine ... znači dominacija i presing, ali da će nam trebati minimum po jedan vrhunski igrač u svakoj liniji (lijevi bek, vezni igrač i napadač), plus 1 ili 2 solidna igrača za klupu.

Prodao bi Padoina ili ga makar poslao na posudbu, Boriella ne otkupljivati ni pod koju cijenu i pokušati Matrija poslati gdje na posudbu ili utopiti za solidne pare, razmjena za boljeg ili tao nešto. Pepea i Giaccha bi ostavio ... mogu zatrebati kao back up.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 08 maj 2012, 14:16

pojačanja nam definitivno trebaju...

kao što je i Nedved izjavio imali smo problema ispred gola i to će nam biti prioritet i sa tim se slažem...sem toga definitivno nam treba još jedan stoper i lijevi bek kao i još jedan razarač i zamjena za Pirla...Pirlo je ove sezone igrač sa najviše odigranih minuta u dresu Juvventusa...nevjerovatno...treba nam pojačanja..imam neku predstavu kako bih to ja odradio ali idemo korak po korak... :mrgreen:
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 08 maj 2012, 14:20

Hm, Boriella apsolutno ne otkupljivati, Matria bih ostavio jer će biti odličan backup tom nekom eventualno klasnom špicu, a i dalje smatram da je odličan igrač, mnogo bolji nego što neki ovdje misle.
Uostalom, onda bi opet morali kupovati još jednog napadača i onda ništa ne postižemo.
Quaglia takođe treba ostati.
Dakle, ja to vidim ovako: Vučinić-Matri-Quagliarella-Giovinco-(Džeko,Damiao)
To je već 5 napadača, možda još dovesti mlađeg napaača koji se ne bi bunio da bude na klupi kao Destro koji je Juventino po priznanju, Immobile bi bio idealan, ali je obećan Genoi.

Vezni red, daj Bože Pogba te Nainggolan, te ozbiljna rola Marronea.
To bi bilo dovoljno sasvim, ukoliko ne dođe još Verrati, onda apsolutno lansirati Bouya koji je sigurno možda i bolji, ali eto, pošto je ovaj Italijan.

Lijevi bek je upitnik, mislim čak da Conte neće zahtijevati nikoga iz zadnje linije ili će dovesti jednog jeftinog kao Peluso :? , u tom slučaju zašto ne tražiti jednog igrača kao Pepe, ali malo boljeg tehničara i strijelca, recimo ala Affelay.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 08 maj 2012, 14:25, ukupno mijenjano 1 put.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 maj 2012, 14:24

L'Avvocato je napisao/la:hahahaha kako Zuliani izgovara Zoro naon Mirkovog gola :mrgreen: :mrgreen:

Inače, zanima me šta vi mislite koliko ova ekipa može u Evropi naredne sezone ... da li su pojačanja potrebna i u kojoj mjeri? Koga bi doveli, koga prodali? Koje dijelove tima treba pojačati? itd. itd.

Ja imam osjećaj da ćemo igrati na isti način kao i ove godine ... znači dominacija i presing, ali da će nam trebati minimum po jedan vrhunski igrač u svakoj liniji (lijevi bek, vezni igrač i napadač), plus 1 ili 2 solidna igrača za klupu.

Prodao bi Padoina ili ga makar poslao na posudbu, Boriella ne otkupljivati ni pod koju cijenu i pokušati Matrija poslati gdje na posudbu ili utopiti za solidne pare, razmjena za boljeg ili tao nešto. Pepea i Giaccha bi ostavio ... mogu zatrebati kao back up.
Minimum po jedan igrač u svakom redu.
Zahvaliti se Borriellu, ostaviti Giacherinnija i Pepea. Ja bih ostavio i Estija pa kud puklo... vratiti Giovinca, sve govori da će Capitano otići :( , neka Seba bude bar približna zamjena za njega :(

Malog Verattija dovesti, za onog Dinastija Pogbu ne znam... :? , treba nam još jedan igrač u zadnjem redu...

Buffon, Storari

Barzagli, Bonucci, Chiellini, Caceres, De Ceglie, Lichtsteiner + još jedno pojačanje

Pepe, Pirlo, Vidal, Marchisio, Esti, Giacherinni, Padoin, Marrone + Veratti

Matri, Quagliarela, Vučinić + Giovinco + još jedan napadač...

možda ni ovo ne bi bila dovoljna baza za igranje na 2 fronta... namjerno kažem 2 jer ne vjerujem da će se forsirati kup iduće godine.. ipak će to odrađivati ''klupa''
ima ih još koje sam vjerujem zaboravio u kalkulacijama, vidjeli smo da Conte ne eksperimentiše mnogo kad su u pitanju pojačanja, oni koji su došli su odigrali svoj tadašnji maksimum...

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 08 maj 2012, 14:27

Izgleda da smo svi za to da se Seba vrati :mrgreen: Igračina je džaba sve ... bio bi to pun pogodak za narednu sezonu.

Po meni nam treba jedan lijevi bek ... ali da je jači od Paola ili barem podjednako dobar jer smatram da moramo imati jake bekove za formacije i stil igre koji preferiramo.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.