Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Samo Saida zvati,dobili bi mlaznu raketu na krilu. 

Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!
Evo jedna lista igracaoji bi po prikazanom u svojim klubovima u toku ove sezone koja se bilizi kraju mogli (trebali) dobiti poziv:
Golmani:
Buric (Lech),
Odbranbeni:
Kvesic (Zeljo-ljevi bek),
Sunjic(Zorya-stoper),
Malic (Mattersburg-stoper),
Cocalic (Macabi-stoper),
Zukanovic (Kotrijk-stoper),
Bicakcic (Braunschweig-stoper, nema papire)
O.Vranjes (Krasnodar-desni bek),
Vezni red:
Stevanovic (Vojvodina-desno krilo),
Galesic (Gorica-ofanzivni vezni),
Ljevakovic (Teplice-zadnji vezni),
Jovanovic (Korona-zadnji vezni),
Hadzic (Ried-zadnji vezni, nema papire),
Vrancic (Braunschweig-zadnji vezni),
S.Vranjes (Cluj-sve pozicije u veznom redu)
Visca (Istanbul BB-krilne pozicije)
E.Nadarevic (Varese-ljevo krilo)
Napadaci:
Fajic (Mura)
Mahmutovic (Teplice).
Svaki od ovih igraca je odgira 2/3 utakmica za svoj klub i samo su izostajali zbog povreda. Nadam se da nisam nekog zaboravio, al ovo sam naborjao samo da pokazem da ne stoji Papetova teorija o tome da mi nemamo dovoljan broj igraca za repke jer ovi nisu nista slabiji cak su i bolji od nekih koji stalno dobivaju pozive.
Golmani:
Buric (Lech),
Odbranbeni:
Sunjic(Zorya-stoper),
Cocalic (Macabi-stoper),
Vezni red:
Napadaci:
Fajic (Mura)
Mahmutovic (Teplice).
Svaki od ovih igraca je odgira 2/3 utakmica za svoj klub i samo su izostajali zbog povreda. Nadam se da nisam nekog zaboravio, al ovo sam naborjao samo da pokazem da ne stoji Papetova teorija o tome da mi nemamo dovoljan broj igraca za repke jer ovi nisu nista slabiji cak su i bolji od nekih koji stalno dobivaju pozive.
vendeta87 je napisao/la:Evo jedna lista igracaoji bi po prikazanom u svojim klubovima u toku ove sezone koja se bilizi kraju mogli (trebali) dobiti poziv:
Golmani:
Buric (Lech),
Odbranbeni:
Sunjic(Zorya-stoper),
Cocalic (Macabi-stoper),
Vezni red:
Napadaci:
Fajic (Mura)
Mahmutovic (Teplice).
Malic jednostavno nije za poziva, njega pratim svaki vikend i jednostavnu kao da gledam kopiu Mravca! Jovanovic iz korone isto mi nije bs nesto! ostali OK
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
To stoji ja sam jednostavno htio da navedem sve igrace koji su standardni u svojim timovima, jer je nas cjenjeni seletor rekao da je to osnovni kriterij za poziv!vrebac86 je napisao/la:vendeta87 je napisao/la:Evo jedna lista igracaoji bi po prikazanom u svojim klubovima u toku ove sezone koja se bilizi kraju mogli (trebali) dobiti poziv:
Golmani:
Buric (Lech),
Odbranbeni:
Sunjic(Zorya-stoper),
Cocalic (Macabi-stoper),
Vezni red:
Napadaci:
Fajic (Mura)
Mahmutovic (Teplice).
Malic jednostavno nije za poziva, njega pratim svaki vikend i jednostavnu kao da gledam kopiu Mravca! Jovanovic iz korone isto mi nije bs nesto! ostali OK
Stevanovic-Visca vec sada forsirati sto vise. Zukanovica, Cocalica, Hadzica, Vranjesa, Subasica i Burica zvati. Njih umjesto Mravca, Maletica, Hasagica, Muslimovica, polako i Rahimica mada vidim da za sada ostaje standardan.
Ne podcijenjujem Ljevakovica ali mislim da pored Rahimica, Salihovica, Zahirovica, Medunjanina ili Hadzica nema potrebe da ga se zove u njegovim godinama. Nit kao neocekivanu zamjenu jer nema tog iskustva.
O Mahmutovicu isto tako.Truditi se za Seferovica mada se i on nesto pogubio.
Nadati se od onog Fajica stosta. Jos uvijek u finim godinama.
Od ostalih, pratiti Bicakcica, Hajrovica. Od onog iz Malmoa mislim da nema nista na nekom visem nivou.
A, ti likovi iz Zore, Korone ili sta ti ja znam kakvi kajakasi.. Pa, lijepo vas molim.. Matterimzburg je dao i vise nego dovoljno reprezentativaca. Nesto kao i Energy Drink svojevremeno ..
Ne podcijenjujem Ljevakovica ali mislim da pored Rahimica, Salihovica, Zahirovica, Medunjanina ili Hadzica nema potrebe da ga se zove u njegovim godinama. Nit kao neocekivanu zamjenu jer nema tog iskustva.
O Mahmutovicu isto tako.Truditi se za Seferovica mada se i on nesto pogubio.
Nadati se od onog Fajica stosta. Jos uvijek u finim godinama.
Od ostalih, pratiti Bicakcica, Hajrovica. Od onog iz Malmoa mislim da nema nista na nekom visem nivou.
A, ti likovi iz Zore, Korone ili sta ti ja znam kakvi kajakasi.. Pa, lijepo vas molim.. Matterimzburg je dao i vise nego dovoljno reprezentativaca. Nesto kao i Energy Drink svojevremeno ..
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Vidim da je Sudic napokon upisao nastup ove sezone (jest da je samo jednu minutu odigrao, al bitno je da trener pocinje da ga koristi). Trebao bi Susic pratiti razvoj situacije kod njega. Moze se jos na njega racunati, tek su mu 22-ije godine..
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
Nadam se da ce Pape zvati Zukanovica,momak je zasluzio.Od ostalih imena mislim da ne bi bilo lose ponovno da zove Vrancica (gledam ga u cvajti,solidan je
),te S.Vranjesa jer nam je vezni red pretanak
Nadam se samo da vise nece biti na spisku Mravca,jer ima dosta boljih igraca od njega.

Nadam se samo da vise nece biti na spisku Mravca,jer ima dosta boljih igraca od njega.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Treba ga pratit, ali rano je za reprezentaciju. Momak ne igra nogomet dvije godine prakticki. Mora se prvo vratit u fizicku formu, pa onda i igre vratit na nivo. Svakako igra u vrlo losoj ligi trenutno.ne_znam_ko_sam je napisao/la:Vidim da je Sudic napokon upisao nastup ove sezone (jest da je samo jednu minutu odigrao, al bitno je da trener pocinje da ga koristi). Trebao bi Susic pratiti razvoj situacije kod njega. Moze se jos na njega racunati, tek su mu 22-ije godine..
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ako spomenes nekoga iz nase lige odmah te krenu ismijavati a vidim mnogi se raspisali o igracima iz liga koje su slicne pa cak i losije kvalitete od nase (na primjer slovenacka). Zasto je to tako?
Taj iz slovenacke lige se spominje samo u slucaju da ode u F.A. ili neki drugi klub, jacu ligu. Nisam ni ja da ga se poziva dok je tamo u nekoj Muri ... Mislim...
I to pricaju oni koji nisu pogledali 90 minuta sveukupno.calcio je napisao/la:Ako spomenes nekoga iz nase lige odmah te krenu ismijavati a vidim mnogi se raspisali o igracima iz liga koje su slicne pa cak i losije kvalitete od nase (na primjer slovenacka). Zasto je to tako?
Nego,ima l' kakvih bosancerosa po Norveskoj ligi?

Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!
zaboravio si darka bodula iz sturma, daniela pavlovića i izeta hajrovića iz grasshoppersa. to su također trojica potencijalnih.vendeta87 je napisao/la:Evo jedna lista igracaoji bi po prikazanom u svojim klubovima u toku ove sezone koja se bilizi kraju mogli (trebali) dobiti poziv:
Golmani:
Buric (Lech),
Odbranbeni:
Sunjic(Zorya-stoper),
Cocalic (Macabi-stoper),
Vezni red:
Napadaci:
Fajic (Mura)
Mahmutovic (Teplice).
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Burić
Zukanović
Cocalić
Vranješ
Stevanović
Višća
Hadžić
Hajrović
I u nekom budućem periodu možda Fajić ili onaj Kujović. A kad smo kod Fajića onda bi mogao zvati i onog Adilovića, bez obzira na komentare koji će ovde uslijediti, jer i ovaj buši mreže po za mene kvalitetnijoj ligi, a iste su dvije stožine od po dva metra.
Ono što bih ja eventualno nekad pozvao iz naše lige su Kvesić, Grahovac, Bilbija i Suljić. Ostali ili nemaju kvalitet ili su prestari ili premladi. Kvesića nisam gled'o nikakoč, al' Grahovca jesam i svidja mi se njegova igra, a za Asmira ja ionako nemam riječi, za mene najbolji poslijeratni fudbaler u našoj ligi.
Zakarić i onaj napadač iz HNK Zrinjskog, Bekić, mogu još sačekati.
Ipak, medju ovih 8 treba tražiti pojačanje, jer svi ostali nit' imaju perspektivu, nit' CV-a, nit' su po nekim aman jakim ligama ili bar jakim klubovima iz slabijih liga.
Eto nam ga na, Ibričić, Maletić, Alispahić out, a ovi gore IN.
Golmani: Begović, Šehić, Burić
Štoperi: Spahić, Jahić, Pandža, Zukanović
Bekovi: Mujdža, Papac, Vranješ
Defanzivni vezni: Rahimić (nem'š ga iŠĆerat), Hadžić i Zahirović
Svi drugi vezni osim krila: Pjanić, Misimović, Medunanjin, Salihović,
Krila: Lulić, Višća, Stevanović, Hajrović
Napadači: Džeko, Ibišević, +jedan ako bude, ako ne nije nužda.
I više nego dovoljno.
------------------------Šehić-----------------------
Vranješ--------Jahić--------Zukanović------KRPI
-----------------------Hadžić-----------------------
--------------Misimović---Medunanjin-----------
Hajrović--------------------------------------Višća
----------------------Ibišević-----------------------
Da se mene pita imamo u (potencijalnim) "rezervama" oko 7 igrača ništa manje kvalitetnijih od prvih 11 (Begović-Mujdža,Pandža,Spahić,Papac-Rahimić/Zahirović, Salihović,Pjanić-Lulić,Stevanović-Džeko).
NAPADAČ i LIJEVI BEK pod muss! A i tu nam ne treba svakakvih. Polako će oni sami od sebe doć'.
Zukanović
Cocalić
Vranješ
Stevanović
Višća
Hadžić
Hajrović
I u nekom budućem periodu možda Fajić ili onaj Kujović. A kad smo kod Fajića onda bi mogao zvati i onog Adilovića, bez obzira na komentare koji će ovde uslijediti, jer i ovaj buši mreže po za mene kvalitetnijoj ligi, a iste su dvije stožine od po dva metra.

Ono što bih ja eventualno nekad pozvao iz naše lige su Kvesić, Grahovac, Bilbija i Suljić. Ostali ili nemaju kvalitet ili su prestari ili premladi. Kvesića nisam gled'o nikakoč, al' Grahovca jesam i svidja mi se njegova igra, a za Asmira ja ionako nemam riječi, za mene najbolji poslijeratni fudbaler u našoj ligi.

Ipak, medju ovih 8 treba tražiti pojačanje, jer svi ostali nit' imaju perspektivu, nit' CV-a, nit' su po nekim aman jakim ligama ili bar jakim klubovima iz slabijih liga.
I više nego dovoljno.

Da se mene pita imamo u (potencijalnim) "rezervama" oko 7 igrača ništa manje kvalitetnijih od prvih 11 (Begović-Mujdža,Pandža,Spahić,Papac-Rahimić/Zahirović, Salihović,Pjanić-Lulić,Stevanović-Džeko).
NAPADAČ i LIJEVI BEK pod muss! A i tu nam ne treba svakakvih. Polako će oni sami od sebe doć'.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
misimović ti je rezerva??? najbolji igrač i duša reprezentacije.Arnelinho je napisao/la:Burić
Zukanović
Cocalić
Vranješ
Stevanović
Višća
Hadžić
Hajrović
I u nekom budućem periodu možda Fajić ili onaj Kujović. A kad smo kod Fajića onda bi mogao zvati i onog Adilovića, bez obzira na komentare koji će ovde uslijediti, jer i ovaj buši mreže po za mene kvalitetnijoj ligi, a iste su dvije stožine od po dva metra.![]()
Ono što bih ja eventualno nekad pozvao iz naše lige su Kvesić, Grahovac, Bilbija i Suljić. Ostali ili nemaju kvalitet ili su prestari ili premladi. Kvesića nisam gled'o nikakoč, al' Grahovca jesam i svidja mi se njegova igra, a za Asmira ja ionako nemam riječi, za mene najbolji poslijeratni fudbaler u našoj ligi.![]()
I više nego dovoljno.
Begović, Burić, Stanković
Miske je najbolji.Pauleta je napisao/la: misimović ti je rezerva??? najbolji igrač i duša reprezentacije.

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
- Cincinnatus
- Kontakt:
Kvesic na LB poziciji
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."
Potpuno se slazem,evo i zasto.calcio je napisao/la:Ako spomenes nekoga iz nase lige odmah te krenu ismijavati a vidim mnogi se raspisali o igracima iz liga koje su slicne pa cak i losije kvalitete od nase (na primjer slovenacka). Zasto je to tako?
U nedjelju sam gledao tekmu poljske lige Leh i W. lodz (ili kako vec),a navecer Sarajevo-Zrinjski,razlika u kvalitetu fudbala je bila ogromna, ali ne na stranu tekme iz poljske lige vec nase.
Cijelo vece sam razmisljao o tome koliko mi ustvari podcjenjujemo nasu ligu i igrace iz iste,a ako odu u neki poljski ili austrijski klub cudnog imena najednom su kandidati za repku.
Tvrdim da je jedina razlika tih liga i nase LOVA i profesionalizam,nista drugo.
Ako cemo o igracima koji se navode po meni poziv zasluzuju kao stvarna pojacanja Zukanovic,Hadjic i Buric,eventualno Subasic.Za ostale niti ima mjesta niti imaju neki ekstra kvalitet...
Ima bolan i za Cocalica,solidan je branic.Mozda jos 2-3 igraca mogu konkurisati iz inozemstva za reprezentaciju,ostali koji se predlazu su tankiDenizmare je napisao/la:Potpuno se slazem,evo i zasto.calcio je napisao/la:Ako spomenes nekoga iz nase lige odmah te krenu ismijavati a vidim mnogi se raspisali o igracima iz liga koje su slicne pa cak i losije kvalitete od nase (na primjer slovenacka). Zasto je to tako?
U nedjelju sam gledao tekmu poljske lige Leh i W. lodz (ili kako vec),a navecer Sarajevo-Zrinjski,razlika u kvalitetu fudbala je bila ogromna, ali ne na stranu tekme iz poljske lige vec nase.
Cijelo vece sam razmisljao o tome koliko mi ustvari podcjenjujemo nasu ligu i igrace iz iste,a ako odu u neki poljski ili austrijski klub cudnog imena najednom su kandidati za repku.
Tvrdim da je jedina razlika tih liga i nase LOVA i profesionalizam,nista drugo.
Ako cemo o igracima koji se navode po meni poziv zasluzuju kao stvarna pojacanja Zukanovic,Hadjic i Buric,eventualno Subasic.Za ostale niti ima mjesta niti imaju neki ekstra kvalitet...

Sto se nase lige tice po meni definitivno igrac koji se mora probati je Josip Kvesic,on bi mogao napraviti dobru karijeru.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Buric, Subasic, Cocalic, Ljevakovic, Zukanovic, Hadzic,Ognjen Vranjes ...
PAPE MORONU ! Pa ovo je bila najbolja prilika da se isprobaju ovi momci ! Sada il nikada, ali eto, neka je tu Sehic koji nije stao na gol vise od 3 mjeseca, pa Ibricic, pa Stojan Vranjes
Svakim danom u svakom pogledu, sve me vise iznenadjuje u negativnom smislu
PAPE MORONU ! Pa ovo je bila najbolja prilika da se isprobaju ovi momci ! Sada il nikada, ali eto, neka je tu Sehic koji nije stao na gol vise od 3 mjeseca, pa Ibricic, pa Stojan Vranjes

Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...
Be Casual ...
Be Casual ...
de lik je debil lafo mu fali lijevi bek i sad ima izbor Kvesic ili Og. Vranjes on nista on zove koje kakve svrake i nekog desetog vranjesa on pojacava konkurenciju u sredini....Dushi_Rob je napisao/la:Buric, Subasic, Cocalic, Ljevakovic, Zukanovic, Hadzic,Ognjen Vranjes ...
PAPE MORONU ! Pa ovo je bila najbolja prilika da se isprobaju ovi momci ! Sada il nikada, ali eto, neka je tu Sehic koji nije stao na gol vise od 3 mjeseca, pa Ibricic, pa Stojan Vranjes![]()
pa lijevakovic treba dobiti sansu , covjek se dokazao al eto nit se mi pitamo , na kraju cemo opet biti oborenog nosa...
>>No body likes us but we dont care<<