Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
A tu je i Wollscheid... Mora biti odlazaka u odbrani.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
-
Pale_Companion
- Kontakt:
- kraljttbvb
- Kontakt:
Pale_Companion je napisao/la:pa santana još nije potpisao za kusen
Koliko ja znam, nije ni Corluka. On je posudjen igrac.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Novi rekord u Bundesligi
Sa 45.116 gledalaca u prosjeku na 18 stadiona Bundesliga je uspjela da postavi novi rekord po broju navijača koji su prisustvovali njenim susretima.
Najveći broj gledalaca i dalje prati Borusiju iz Dortmunda, koja je imala 80.521 gledaoca u prosjeku (80.720 je pun kapacitet stadiona za utakmice Bundeslige).
Na drugom mjestu je Alijanc Arena u Minhenu gdje je utakmice Bajerna pratilo 69.000 gledalaca po utakmici. Po četvrtu godinu zaredom susrete Bundeslige pratilo je ukupno više od 13 miliona gledalaca.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Nista nije cudno sto Bundesliga iz sezone u sezonu obara rekorde kada je posjeta u pitanju, no nazalost sljedece sezone ista ce po svemu sudeci opasti jer ce novi Bundesligas biti Greuther Fürth koji ima stadion kapaciteta od 15.000 mjesta.
Jedina solucija jeste da im Nürnberg odobri da domace utakmice igraju na njihovom stadionu i mislim da bi mogli imati u prosjeku 30.000 gledaoca po utakmici jer u gradu valada velika euforija.
Jedina solucija jeste da im Nürnberg odobri da domace utakmice igraju na njihovom stadionu i mislim da bi mogli imati u prosjeku 30.000 gledaoca po utakmici jer u gradu valada velika euforija.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Teško će oni svoje tekme igrati u Furthu.Mislim da im savez neće dati licencu.amerosm je napisao/la:Nista nije cudno sto Bundesliga iz sezone u sezonu obara rekorde kada je posjeta u pitanju, no nazalost sljedece sezone ista ce po svemu sudeci opasti jer ce novi Bundesligas biti Greuther Fürth koji ima stadion kapaciteta od 15.000 mjesta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Evo sada sam citao razne clanke i savez odnosno DFL im je dao licencu za stadion, ali isto tako je rekao da u bucnosti nece moci takav stadion biti odrziv za utakmice Bundeslige i Cvajte - no isto tako oni imaju planu da izgrade novi stadion koji ce biti tek gotov za par godina.FRANK RIBERY je napisao/la:Teško će oni svoje tekme igrati u Furthu.Mislim da im savez neće dati licencu.amerosm je napisao/la:Nista nije cudno sto Bundesliga iz sezone u sezonu obara rekorde kada je posjeta u pitanju, no nazalost sljedece sezone ista ce po svemu sudeci opasti jer ce novi Bundesligas biti Greuther Fürth koji ima stadion kapaciteta od 15.000 mjesta.
Takodjer njihova uprava je lokalnom rivalu poslala ponudu da igraju samo 7 utakmica na njihovom stadionu, a preostale utakmice ce igrati u Fürthu. Nazalost kako god okrenemo njihovo ucesce u BL ce utjecati, da ce prosjek gledaoca po utakmici naredne sezone biti u padu - ma koliko god oni bili simpaticna ekipa nama navijacima.
Bundesliga već nekoliko godina ima najveću posjetu u Europi a ove sezone je postavljen i novi rekord.
Usporedba sa sezonom 2010/11 :

Usporedba sa sezonom 2010/11 :

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Spisak najbolje ocijenjenih golmana protekle sezone:
Platz 1: Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund) – Saison-Durchschnittsnote: 2,58
Platz 2: Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach) – 2,68
Platz 3: Sven Ulreich (VfB Stuttgart) – 2,71
......... Ron-Robert Zieler (Hannover 96) - 2,71
.........Bernd Leno (Bayer Leverkusen) - 2,71
Platz 6: Diego Benaglio (VfL Wolfsburg) - 2,81
Platz 7: Simon Jentzsch (FC Augsburg) – 2,86
Platz 8: Tom Starke (1899 Hoffenheim) – 2,88
Platz 9: Tim Wiese (Werder Bremen) – 2,89
Platz 10: Manuel Neuer (FC Bayern) – 2,93
Platz 11: Thomas Kraft (Hertha BSC) – 2,94
Platz 12: Oliver Baumann (SC Freiburg) – 2,99
Platz 13: Lars Unnerstall (Schalke 04) – 3,00
.......... Heinz Müller (Mainz 05) – 3,00
Platz 15: Christian Wetklo (Mainz 05) – 3,02
I tako to biva. Weidi već nekoliko sezona zaredom najbolji/najkonstantniji golman Bundeslige, a glupi Low ga ne može pozvat' niti kao trećeg golmana. Hej moj Joachime. Nisi ti Lav (Low), ti si medvjed. Ustvari Kopke odlučuje, on je najgori od sve djece...
Platz 1: Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund) – Saison-Durchschnittsnote: 2,58
I tako to biva. Weidi već nekoliko sezona zaredom najbolji/najkonstantniji golman Bundeslige, a glupi Low ga ne može pozvat' niti kao trećeg golmana. Hej moj Joachime. Nisi ti Lav (Low), ti si medvjed. Ustvari Kopke odlučuje, on je najgori od sve djece...
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
- anton 1983
- Kontakt:
To valjda jer je Weidei bio bezobrazan, a i njegova karijera je "prekasTno" startala. Jedan Wiese sigurno nije lošiji golman od njega bez obzira na ocjene, s tim da je bolje u Njemačkom slučaju za 3. golmana zvati "klinca" nego dedu...Semir bvb je napisao/la: I tako to biva. Weidi već nekoliko sezona zaredom najbolji/najkonstantniji golman Bundeslige, a glupi Low ga ne može pozvat' niti kao trećeg golmana. Hej moj Joachime. Nisi ti Lav (Low), ti si medvjed. Ustvari Kopke odlučuje, on je najgori od sve djece...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Ma de nije ovo neki pokazetelj Sema...Semir bvb je napisao/la:Spisak najbolje ocijenjenih golmana protekle sezone:
Jeboga onda bi Valdez iz Barce trebao biti prvi golman Spanske repke....a kako znam jedva je i 3. !
Casillas i Reina...
Weidi nema kvalitet ! To je po meni presudilo..druga je tema sto je BvB -toliko mocna
Mike Büskens je odbio ponudu Jarceva i nastavit ce i dalje voditi Greuther Fürth. Büskens je prvo veliki covjek pa tek onda trener i nije htio iznevjeriti upravu Greuther-a koja mu je ukazala povjerenje i koja je cijelo vrijeme stajala iza njega.
Inace mislim da ce od ljeta 2013.godine biti trener Schalke-a i vratiti se na mjesto gdje je za njega sve pocelo.
@ Semir_BVB
mozda je bolje ovu diskusiju da prebacimo na temu Elfa, no po meni svi golmani iz Kaiserslautern-ove skole prosjek i nisi fudbalski obrazovani, i nisu tip golmana za koje mozes reci da skidaju nemoguce.
Wiese ima prednost u odnosu na Weidenfeller-a iz razloga sto nema jezicinu kao ovaj koji je kritikovao Löw-a i njegov strucni stab.
Inace mislim da ce od ljeta 2013.godine biti trener Schalke-a i vratiti se na mjesto gdje je za njega sve pocelo.
@ Semir_BVB
mozda je bolje ovu diskusiju da prebacimo na temu Elfa, no po meni svi golmani iz Kaiserslautern-ove skole prosjek i nisi fudbalski obrazovani, i nisu tip golmana za koje mozes reci da skidaju nemoguce.
Wiese ima prednost u odnosu na Weidenfeller-a iz razloga sto nema jezicinu kao ovaj koji je kritikovao Löw-a i njegov strucni stab.
- schweinsteiger
- Kontakt:
Semir bvb je napisao/la:Spisak najbolje ocijenjenih golmana protekle sezone:
Golmani koji su primili po 20+ golova u odnosu na Neuera ispred njega,smijesno
#miasanmia
-
Pale_Companion
- Kontakt:
ima dosta tih rangiranja i lista koje se prave, svaka sa svojim redosljedom...
meni je dovoljno do je na službenom sajtu bundeslige Ter Stegen proglašen za najboljeg golmana lige, i da je po Castrol rankingu četvrti golman Evrope
poziv u repku je došao kao kruna na sve to
meni je dovoljno do je na službenom sajtu bundeslige Ter Stegen proglašen za najboljeg golmana lige, i da je po Castrol rankingu četvrti golman Evrope
poziv u repku je došao kao kruna na sve to
Agieren statt reagieren
Veceras je na raspored prva utakmica baraza izmedju Herthe i Fortune Düsseldorf na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Moje simpatije ce veceras biti na strani Fortune iz vise razloga i nadam se da ce ostvariti povoljan rezultat pred revans na domacem terenu koji je na rasporedu u Utorak.
- spielführer_21
- Kontakt:
A vala, kako su kukavički igrali zadnju protiv Duisburga totalno su mi pali u očima. Istina, ionako sam se nadao da će St. Pauli završiti treći, no Fortuna me dodatno iživcirala svojom igrom u posljednjoj tekmi. Izgleda da je to golem pritisak za njih, a to bi ih moglo koštati i u dvoboju s Herhom.amerosm je napisao/la:Veceras je na raspored prva utakmica baraza izmedju Herthe i Fortune Düsseldorf na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Moje simpatije ce veceras biti na strani Fortune iz vise razloga i nadam se da ce ostvariti povoljan rezultat pred revans na domacem terenu koji je na rasporedu u Utorak.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Bundesliga Team of the Season 
..................

.......................
Marc-Andre ter Stegen: 15 clean sheets this season - the second most in the league, most high claims in the league (95), most accurate long balls (423) and third most saves from outside the box (52).
Lukas Piszczek: most goals (4) and assists (7 - joint with Christian Fuchs) of any out-and-out defender
Philipp Lahm: has made more passes than any other player in the Bundesliga (2370), making his accuracy of over 90% quite remarkable when also factoring in a hefty 8 long balls per game - the fourth most of any outfielder in the league.
Mats Hummels: ranks third in the league for clean sheets as a defender (14) as well as second for both forward passes (928) and last man tackles (3)
Dante: 15 clean sheets when starting and also complete the most accurate back zone passes in the division (1606)
Arjen Robben: second most left footed goals this season (11 of 12 total) having started just 18 times due to injury. He has also added 5 assists and registered an average of 2.9 shots per game
Franck Ribery: has fewer shots on average (2.2), the Frenchman has a joint-league high of 12 assists as well as creating the most big chances in the league (16) and attempting and completing the most dribbles (129)
Toni Kroos: 1.9 tackles per game, but also an excellent creative playmaker, picking up 9 assists (the joint second most in the league). The youngster has also weighed in with 4 goals having had the most shots on target from outside the box (13) as well as completing the second most dead ball assists (4).
Shinji Kagawa: scored 13 times this season, as well as registering 8 assists from open play (the third most in the Bundesliga). Incredibly light on his feet, Kagawa has carved out 15 big chances for teammates, a figure only bettered by the aforementioned Ribery, as well as averaging 2 successful dribbles per game.
Klaas-Jan Huntelaar: 29 strikes have come from inside the box, his 25 big chances scored and 18 right-footed goals both lead the way, while he has also netted 6 headers (the second most in the division) and registered the second most shots on target (53)
Marco Reus: has just 18 goals in comparison, has 9 assists having completed the third most key passes (72), registered the most long range shots on target along with Kroos (13) and completed the most through balls (15). He ranks second in the league for total shots (105) but has also made 1.6 tackles, 1 cross and completed 2.9 dribbles per game in a remarkable season for the fourth-placed outfit.
..................

.......................

Marc-Andre ter Stegen: 15 clean sheets this season - the second most in the league, most high claims in the league (95), most accurate long balls (423) and third most saves from outside the box (52).
Lukas Piszczek: most goals (4) and assists (7 - joint with Christian Fuchs) of any out-and-out defender
Philipp Lahm: has made more passes than any other player in the Bundesliga (2370), making his accuracy of over 90% quite remarkable when also factoring in a hefty 8 long balls per game - the fourth most of any outfielder in the league.
Mats Hummels: ranks third in the league for clean sheets as a defender (14) as well as second for both forward passes (928) and last man tackles (3)
Dante: 15 clean sheets when starting and also complete the most accurate back zone passes in the division (1606)
Arjen Robben: second most left footed goals this season (11 of 12 total) having started just 18 times due to injury. He has also added 5 assists and registered an average of 2.9 shots per game
Franck Ribery: has fewer shots on average (2.2), the Frenchman has a joint-league high of 12 assists as well as creating the most big chances in the league (16) and attempting and completing the most dribbles (129)
Toni Kroos: 1.9 tackles per game, but also an excellent creative playmaker, picking up 9 assists (the joint second most in the league). The youngster has also weighed in with 4 goals having had the most shots on target from outside the box (13) as well as completing the second most dead ball assists (4).
Shinji Kagawa: scored 13 times this season, as well as registering 8 assists from open play (the third most in the Bundesliga). Incredibly light on his feet, Kagawa has carved out 15 big chances for teammates, a figure only bettered by the aforementioned Ribery, as well as averaging 2 successful dribbles per game.
Klaas-Jan Huntelaar: 29 strikes have come from inside the box, his 25 big chances scored and 18 right-footed goals both lead the way, while he has also netted 6 headers (the second most in the division) and registered the second most shots on target (53)
Marco Reus: has just 18 goals in comparison, has 9 assists having completed the third most key passes (72), registered the most long range shots on target along with Kroos (13) and completed the most through balls (15). He ranks second in the league for total shots (105) but has also made 1.6 tackles, 1 cross and completed 2.9 dribbles per game in a remarkable season for the fourth-placed outfit.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Dobro druže valjda znaš šta je prosjek ocjena, tako da to kol'ko je primio golova nema veze.schweinsteiger je napisao/la: Golmani koji su primili po 20+ golova u odnosu na Neuera ispred njega,smijesno
Neuer je u ovoj sezoni imao 3 kardinalne greške (u kojima je dodav'o loptu protivniku ili nešto slično) koje su se direktno (negativno) odrazile na rezulate Bayerna. Vjerovatno je u tim utakmicama dobio najgoru ocjenu tj. tri (3) šestice (6) - koje mu kvare prosjek
Evo ima i drugih mišljenja:rio_Ferdy88 je napisao/la:Bundesliga Team of the Season![]()
Leno - Piszczek ,Hummels ,Dante - Harnik, Kagawa, Reus, Ribery - Lewandowski, Gomez, Huntelar
http://fussball-ergebnisse.t-online.de/ ... jahres/?12" onclick="window.open(this.href);return false;
i.....
Leno (Bayer) - Piszczek (Borussia D.), Brouwers (Borussia M.), Hummels (Borussia D.), Daems (Borussia M.) - Schweinsteiger (Bayern), Kehl (Borussia D.) - Blaszczykowski (Borussia D.), Reus (Borussia M.), Ribery (Bayern) - Lewandowski (Borussia D.)
http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_nje_news" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Istina je da su odigrali kukavicki protiv Zebri, ali s obzirom sta su pokazali u toku cijele sezone mislim da su zasluzili ulazak u Bundeslig-u. Drugi dio sezone nije bio na nivou prvog dijela koji su zavrsili bez poraza, ali su povrede i suspenzije igraca zbog kartona u nastavku sezone dosta utjecale na njihov plasman.spielführer_21 je napisao/la:A vala, kako su kukavički igrali zadnju protiv Duisburga totalno su mi pali u očima. Istina, ionako sam se nadao da će St. Pauli završiti treći, no Fortuna me dodatno iživcirala svojom igrom u posljednjoj tekmi. Izgleda da je to golem pritisak za njih, a to bi ih moglo koštati i u dvoboju s Herhom.amerosm je napisao/la:Veceras je na raspored prva utakmica baraza izmedju Herthe i Fortune Düsseldorf na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Moje simpatije ce veceras biti na strani Fortune iz vise razloga i nadam se da ce ostvariti povoljan rezultat pred revans na domacem terenu koji je na rasporedu u Utorak.
Jos ako covjek zna njihovu historiju i kroz sta su sve prosli u posljednjih 15 godina, ne moze covjek ostati ravnodusan i ovom dvoboju da im ne pruzi podrsku i bude na njihovoj strani. Sto se tice njihovih navijaca ne bi trosio previse rijeci i mislim da su u samom vrhu Njemackog fudbala i da istinski vole svoj klub.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
U interesu Bundeslige je ostanak Herthe , a Fortuna Dusseldorf mora još puno stvari napraviti da bi po ulasku uspjela da se održi u najačem rangu.Moje simpatije su prema Fortuni , ali realno je da pričekaju bar još jednu godinu.Njihovu igru protiv Duisburga ne bih nazvao kukavičkom jer su igrali na rezultat koji im je bio dovoljan da uđu u kvalifikacije ("Junačka dijeca po putu plaču").
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.