FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

exbabilon
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la exbabilon » 10 maj 2012, 16:21

pinki je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Mislim da bi Amar Osim trebao pokusati dovesti Purica na poziciji desnog beka, a ukoliko zelimo napraviti iskorak u Evropi ove igrace moramo zadrzati minimalno jos dvije godine na okupu.
e čuj Purića na desnog beka :o :shock:

Ovi što spominju ovog iz Partizana, čisto sumnjam da će ga Amar dovesti, a još kad sam čuo da se plaća odšteta, ma nema ništa od toga ;)
Ja sam čuo da je mali zvijer, a da već 20 dana stanuje u hotelu Imzit i da samo treba da potpiše...
E sad opet kažem, ne vjerujem ni ja dok ne vidim, ali šuška se...
Kakav crni mali 79 godište.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 10 maj 2012, 16:22

amerosm je napisao/la:
nick je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Mislim da bi Amar Osim trebao pokusati dovesti Purica na poziciji desnog beka, a ukoliko zelimo napraviti iskorak u Evropi ove igrace moramo zadrzati minimalno jos dvije godine na okupu.
B.Colic je izrasto u odlicnog beka i moze bit samo bolji malo poradit na centarsutu iz trka i svi ostali bekovi mu mogu samo klupu grijat. on i kvesic cu pokretacka snaga ekipe i stvarno ne vidim da ih neko moze bolje zamjenit iz ove lige
Do mene je greska htio sam napisati desnog krila, a slazem se sto se bekoviskih pozicija tice, iako je Colic na pocetku bio kriminalan i kosta nas poraza u Sirokom.

Misljenja sam da na Smajica tek mozemo racunati na proljece 2013.godine - jer trebat ce vremena da se vrati u formu, Beslija ne moze vise igrati svake sedmice svih 90.minuta na visokom nivou, dok je Selimovic za mene odlicno back-up rijesenje za tu poziciju i nista vise.
mah bio je i sehic kriminalan ni zeba nije blisto kad je tek doso, vasilic uh... ali benjo je mlad momak istrpis ga malo i evo rezultata, problem je sto u nasoj Primeri malo ko ima da je bolji od ovih mozes dovest ili losije ili iste kvalitete za sve ostalo para nema...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 10 maj 2012, 16:24

pinki je napisao/la:
Ja sam čuo da je mali zvijer, a da već 20 dana stanuje u hotelu Imzit i da samo treba da potpiše...
Ma to je star, istrošen igrač, koji ima evropsko iskustvo, ali da Amar da pare za igrača koji ima male šanse da mu se isplati, teško Boga mi.
Kad bi već davali pare za nekog igrača, volio bih u Željinom dresu vidjeti Bekića iz Slobode, jer bi se sigurno mogao prodati za velike pare.
Ali Amar je mnogo puta dokazao kakav on mozak ima, i jedina briga mi je hoće li Amar ostati u Želji narednih 20 ili 30 godina. :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 10 maj 2012, 16:25

bagrcavi je napisao/la:
pinki je napisao/la:
Ma to je star, istrošen igrač, koji ima evropsko iskustvo, ali da Amar da pare za igrača koji ima male šanse da mu se isplati, teško Boga mi.
Kad bi već davali pare za nekog igrača, volio bih u Željinom dresu vidjeti Bekića iz Slobode, jer bi se sigurno mogao prodati za velike pare.
Ali Amar je mnogo puta dokazao kakav on mozak ima, i jedina briga mi je hoće li Amar ostati u Želji narednih 20 ili 30 godina. :mrgreen:
prece on i fergusona! ne damo osima nikome!!! ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 10 maj 2012, 16:26

Evo ga kad se vugla malo ohladila da prozborimo koju... Kao sto je svima poznato Zeljo hmm ne znam koja rijec bi opisala sta je Zeljo ucinio prethodnih 30-ak kola... izdominirao, prekucao ma jednostavno smo ovu sezonu odradili momacki i ona ce se zauvijek pamtiti u historiji naseg jednog jedinog kluba. Jednostavno od 30 kola 25 smo najmanje odigrali sampionski.. Ah koji lijep osjecaj tvoj tim sampion, samo uvijek bude nesto sto pokvari slavlje, ali i to ce ako Bog da brzo da se sredi... Zeljo naravno sinoc protiv dobre Slavije odigrao sa manje od 50% gasa...zasluzeno slavio i titula je zasluzeno u hramu fubdala. Subota nam donosi veliki sarajevski derbi ...tu oderati pitare i onda po kup u siroki...
ŽELJO SAMPION, HVALA AMARE, HVALA IGRACI, HVALA LJUDI IZ KLUBA

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 10 maj 2012, 16:31

bagrcavi je napisao/la:
pinki je napisao/la:
Bekic je na posudi u Slobodi, on je Dinamov igrac do 2017 god.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/almir ... 99053.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Bolje njega kupiti
http://www.transfermarkt.co.uk/en/anid- ... 31371.html" onclick="window.open(this.href);return false;
NO PYRO NO PARTY

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 10 maj 2012, 16:34

Šta rećii? Nemam inspiracije. Ispraznio sam se k'o penzionerski novčanik.

Klubu sa svim svojim strukturama, kao i onima koji vole Želju (ne onima koji misle da vole) najiskrenije čestitke na najubjedljivije osvojenoj sezoni.

Zadnje tri sezone sam na jugoistoku do reflektora, a prije toga na sjeveru. Moram opet promjeniti lokaciju. ;)

Eh, kada bi barem napravili jednu tribinu, sa koje se može rahat sa cijelom porodicom pogledati tekma, a ne da stalno strahuješ, hoće li doći do kakvog belaja!!!

U subotu aBd, oderati pitare, a potom i Široki, te na susretu sa Kozarom napraviti pravu feštu. Neko reče, da bi dobro bilo protiv Kozare spustiti kartu na 5KM za sjever. Ni meni taj prijedlog nije loš. Dobro bi bilo staviti jug 4 KM, a sjever 6KM, kao znak dobre volje za one koji sebi ne mogu priuštiti tih 8KM, a željeli bi doći na proslavu.

Imam godišnju za JUG, ali bih nakon svega rado protiv Kozare sjedio na sjeveru i tako ću uraditi. Nije meni teško izdvojiti 8KM, ali sam ubijeđen da će zbog gluposti na jugu, veliki broj ljudi i pored polugodišnjih i godišnjih, preći na sjever pa makar platili kartu.

Još jednom, svim istinskim zaljubljenicima u plavo, velike čestitke. :D :D :D
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 10 maj 2012, 16:47

avlami97 je napisao/la:Šta rećii? Nemam inspiracije. Ispraznio sam se k'o penzionerski novčanik.

Klubu sa svim svojim strukturama, kao i onima koji vole Želju (ne onima koji misle da vole) najiskrenije čestitke na najubjedljivije osvojenoj sezoni.

Zadnje tri sezone sam na jugoistoku do reflektora, a prije toga na sjeveru. Moram opet promjeniti lokaciju. ;)

Eh, kada bi barem napravili jednu tribinu, sa koje se može rahat sa cijelom porodicom pogledati tekma, a ne da stalno strahuješ, hoće li doći do kakvog belaja!!!

U subotu aBd, oderati pitare, a potom i Široki, te na susretu sa Kozarom napraviti pravu feštu. Neko reče, da bi dobro bilo protiv Kozare spustiti kartu na 5KM za sjever. Ni meni taj prijedlog nije loš. Dobro bi bilo staviti jug 4 KM, a sjever 6KM, kao znak dobre volje za one koji sebi ne mogu priuštiti tih 8KM, a željeli bi doći na proslavu.

Imam godišnju za JUG, ali bih nakon svega rado protiv Kozare sjedio na sjeveru i tako ću uraditi. Nije meni teško izdvojiti 8KM, ali sam ubijeđen da će zbog gluposti na jugu, veliki broj ljudi i pored polugodišnjih i godišnjih, preći na sjever pa makar platili kartu.

Još jednom, svim istinskim zaljubljenicima u plavo, velike čestitke. :D :D :D

ovo potpisujem ;)
Željeznicar za život cijeli !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 10 maj 2012, 16:49

Buu je napisao/la:
Bekic je na posudi u Slobodi, on je Dinamov igrac do 2017 god.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/almir ... 99053.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Bolje njega kupiti
http://www.transfermarkt.co.uk/en/anid- ... 31371.html" onclick="window.open(this.href);return false;
i to bi bila dobra opcija, mlad, talentovan, zna lopte, pod šefovom palicom bi doguro do reprezentacije.
A sigurno ne bi tražili "velike" pare za njega.
DRUG NEBI TI PUNCA

istina1981
Kontakt:

Post Postao/la istina1981 » 10 maj 2012, 16:52

Svi govorimo o dovodjenju nekih pojacanja. Kvalitetne igrace je tesko dovesti jer kostaju mnogo a i brzo se pocnu kofrcitii i razmisljati o kojekakvim inozemnim angazmanima. Ja sam misljenja da bi se trebalo jos kvalitetnije poceti raditi sa omladincima koji su i onako svake godine u vrhu. Otpustiti vecinu igraca iz drugog tima koji ne zasluzuju Zeljin dres a uzimaju neke plate. Na njihova mjesta angazovati omladince koji su se dokazali u svojim takmicenjima kako iz Zelje tako i iz ostalih klubova a da su nama zanimljivi. To mozemo uraditi jer smo trenutno finansijski jaci od ostalih a sledecu sezonu cemo biti jos jaci ako sve bude po planu. Oformiti Zeljeznicar B ali ne samo reda radi kao pitari vec ekipu koja bi brzo mogla napredovati i do 1. Lige Federacije. U toj ekipi kaliti potencijalne prvotimce a ne slati ih na posudbe iz kojih nam se redovno vracaju potroseni i roviti. Klub smo sa velikim ambicijama i naravno da ti omladinci nebi mogli igrati neku vecu ulogu u prvom timu ali kada bi svake godine izbacili po dvojicu mislim da bi harali narednih 20 godina. Dokaz da i medju njima ima talenta je mali Zolotic koji je u premijernoj sezoni po meni odigrao dosta dobro i koji ce u buducnosti biti adekvatna zamjena za Svraku koga tesko da cemo moci zadrzati ako dobije kakvu dobru ponudu iz vana. Na pripremama sa prvim timom je bio i mali Hajrudinovic, inace paklen igrac ali on nije jos debitovao i jos igra sa juniorima. Nikada necu moci prezaliti malog Armina Hodzica zvanog Ara koji je zabijao u kadetima 50-ak golova po sezoni i koga je odveo veliki Liverpul ali bar smo za njega uzeli 300 000 KM...

Po meni je glupo ulagati godinama u tu djecu i onda ih prepustiti nekom drugom...
FORZA ZELJO !!!

BlueBoy1921
Kontakt:

Post Postao/la BlueBoy1921 » 10 maj 2012, 17:16

istina1981 je napisao/la:Svi govorimo o dovodjenju nekih pojacanja. Kvalitetne igrace je tesko dovesti jer kostaju mnogo a i brzo se pocnu kofrcitii i razmisljati o kojekakvim inozemnim angazmanima. Ja sam misljenja da bi se trebalo jos kvalitetnije poceti raditi sa omladincima koji su i onako svake godine u vrhu. Otpustiti vecinu igraca iz drugog tima koji ne zasluzuju Zeljin dres a uzimaju neke plate. Na njihova mjesta angazovati omladince koji su se dokazali u svojim takmicenjima kako iz Zelje tako i iz ostalih klubova a da su nama zanimljivi. To mozemo uraditi jer smo trenutno finansijski jaci od ostalih a sledecu sezonu cemo biti jos jaci ako sve bude po planu. Oformiti Zeljeznicar B ali ne samo reda radi kao pitari vec ekipu koja bi brzo mogla napredovati i do 1. Lige Federacije. U toj ekipi kaliti potencijalne prvotimce a ne slati ih na posudbe iz kojih nam se redovno vracaju potroseni i roviti. Klub smo sa velikim ambicijama i naravno da ti omladinci nebi mogli igrati neku vecu ulogu u prvom timu ali kada bi svake godine izbacili po dvojicu mislim da bi harali narednih 20 godina. Dokaz da i medju njima ima talenta je mali Zolotic koji je u premijernoj sezoni po meni odigrao dosta dobro i koji ce u buducnosti biti adekvatna zamjena za Svraku koga tesko da cemo moci zadrzati ako dobije kakvu dobru ponudu iz vana. Na pripremama sa prvim timom je bio i mali Hajrudinovic, inace paklen igrac ali on nije jos debitovao i jos igra sa juniorima. Nikada necu moci prezaliti malog Armina Hodzica zvanog Ara koji je zabijao u kadetima 50-ak golova po sezoni i koga je odveo veliki Liverpul ali bar smo za njega uzeli 300 000 KM...

Lijepo i ti to zamislio ali to se nece ostvariti u dogledno vrijeme jer mi želimo uspjeh u evropi a za evropu čak i ovi naši najbolji igrači su prelimitirani i preslabi, dok ovi iole bolji odmah propiče kroz klub (višća) tako da nama je naći ravnotežu između ovih redovnih, juniora i pojačanja iz okruženja koja imaju evropskog iskustva i kvaliteta, pa neka su i na zalasku karijere ali su takvi igrači neophodni. Pogledaj Svraku i Jamaka, njima je trebalo da dođu u zrelije godine pa da ostvare neki igrački potencijal a koliko smo im sezona hebavali sve i govorili da su tarabići. Prema tome mi smo na pravom putu, putu dominacije i abd ostvarenja sna igranja duže u evropi. Samo još mala digresija, vidiš da i ove lokalne zvjezdice tipa Purić, Tosunović su u svojim klubovima odlični ali kada dođu na veći level (Željo) onda vidiš da su ustvari obične k.aranane. (vidi E.Čolić nekada najbolji igrač Veleža a sada jedva uđe u prvih jedanaest):

Po meni je glupo ulagati godinama u tu djecu i onda ih prepustiti nekom drugom...

istina1981
Kontakt:

Post Postao/la istina1981 » 10 maj 2012, 17:21

Lijepo i ti to zamislio ali to se nece ostvariti u dogledno vrijeme jer mi želimo uspjeh u evropi a za evropu čak i ovi naši najbolji igrači su prelimitirani i preslabi, dok ovi iole bolji odmah propiče kroz klub (višća) tako da nama je naći ravnotežu između ovih redovnih, juniora i pojačanja iz okruženja koja imaju evropskog iskustva i kvaliteta, pa neka su i na zalasku karijere ali su takvi igrači neophodni. Pogledaj Svraku i Jamaka, njima je trebalo da dođu u zrelije godine pa da ostvare neki igrački potencijal a koliko smo im sezona hebavali sve i govorili da su tarabići. Prema tome mi smo na pravom putu, putu dominacije i abd ostvarenja sna igranja duže u evropi. Samo još mala digresija, vidiš da i ove lokalne zvjezdice tipa Purić, Tosunović su u svojim klubovima odlični ali kada dođu na veći level (Željo) onda vidiš da su ustvari obične k.aranane. (vidi E.Čolić nekada najbolji igrač Veleža a sada jedva uđe u prvih jedanaest):

Po meni je glupo ulagati godinama u tu djecu i onda ih prepustiti nekom drugom...[/quote][/quote]

Po meni upravo E.Colic, Stancevski, Markovic, Stanic i ima tu jos po neki zauzimaju mjesto djeci koja bi siguran sam bila bolja od ovih navedenih. Jednostavno mi novca za kvalitetne igrace nemamo...
FORZA ZELJO !!!

istina1981
Kontakt:

Post Postao/la istina1981 » 10 maj 2012, 17:33

i psovali smo mi svima dok Osim nije dosao. sada su neka nova vremena. I Svraka I Jamak bi bili parmaci da ih pod svoje nije uzeo Amar. Mislim da pod njegovom palicom mnogi omladinci koji posjeduju talenat bi brzo napredovali.
FORZA ZELJO !!!

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 10 maj 2012, 17:41

Sta je ovo nema komentara ovih "matorih" Zeljovaca.Valjda ce jedan od njih napisati svoje vidjenje jucerasnje tekme jer me pravo zanima par stvari.Po tekstualnom prenosu na ss.ba Adilovic je bio katasrofa pa me zanima jel bas tako bilo.I sto ovo raja toliko kritikuje E. Colica?Nije valjda bio toliko los.Protiv Veleza je bio solidan kad je uso i juce je asistirao ili grijesim.Mozda momku treba utakmica da se vrati u onu formu dok je igro za Velez.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

BlueBoy1921
Kontakt:

Post Postao/la BlueBoy1921 » 10 maj 2012, 17:43

To je nažalost boljka naša ali eto za nadati se je evropi i malo opet gurancije od novog Džekinog transfera :lol: vidjećemo šta će se desiti a možda i vukić malo smanji apetite ;) ja od ove sezone u čuda vjerujem :ugeek:

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 10 maj 2012, 18:52

Sto se tice misljenja da protiv Kozare karte trebaju biti jeftinije ili da je cak besplatan ulaz, moram reci da se s takvim misljenjem ne slazem. Naprotiv!

S obzirom da je rijec o proslavi titule, vrhuncu ove sezone, a i zbog nemilih desavanja na tribini na kojoj klosari kolo vode, da se pitam, ja bi cijene u najmanju ruku uduplo.
Benefit za klub bio bi visestruk. Priliv u blagajnu bio bi znatno uvecan a gomila klosarcica koja dolazi na tekmu samo da bi se izivila na najgori moguci nacin bi bila smanjena na minimun.
Volis Zelju?
Super, isprsi se cvaju za kartu umjesto sto ces popiti pet klipaca ili popusiti dva grama trave!
Volis Zelju?
Super, isprsi se cvaju za kartu kao nagradu onim momcima na terenu umjesto sto ces je ostaviti Slezaku u toku sedmice.
Volis Zelju?
Super, isprsi se cvaju......

Svi ocekujemo neka zvucna imena kao pojacanja, neke nove tribine, poboljsanja u svakom segmentu poslovanja a puno nam je dati desetak maraka za kartu, odnosno dvadesetak mjesecno za dvije domace utakmice!?

Jedino sto bi uradio, jeste dao slobodan ulaz djeci mladjoj od 14 godina kao i djevojkama, zenama i bakama!

Ostali po cvaju!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 10 maj 2012, 19:04

Ja sam to predlozio cisto sa te tacke da nas bude bas bruku i da proslavimo titulu kako ekipa i zasluzuje, ovako ce dosta ljudi odustati od te utakmice radi hadalja na tribini koji ti ne daju da navijas za svoj klub, i tjeraju te sa stadiona. A slazem se i s tobom u neku ruku, ali mislim da Zeljo, koji je tu najbitniji, nece imati onakvo slavlje kakvo zasluzuje...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Tier
Kontakt:

Post Postao/la Tier » 10 maj 2012, 19:05

:)
Zadnja izmjena: Tier, dana/u 17 maj 2012, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.

aldamanijak
Kontakt:

Post Postao/la aldamanijak » 10 maj 2012, 19:08

plava braco jel se ide na derbi i na kojoj cemo tribini biti smjesteni :?:

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 10 maj 2012, 19:09

aldamanijak je napisao/la:plava braco jel se ide na derbi i na kojoj cemo tribini biti smjesteni :?:
svi na zapad
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.