ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

hodža
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la hodža » 10 maj 2012, 23:35

ma zalomit će ga on večeras, i da ide na Gorčića izgubio bi sa nulom :lol: :lol:
FORZA MARŠAL !!!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 maj 2012, 23:41

Zali se Rafa pravo...da je bilo ko drugi u pitanju reko bi izvali se, ali ko duze prati Rafu i sam tenis zna da je veliki sportista i da uvjek krivca za poraz vidi u sebi i svojoj igri.Tako je bilo na svakom finalu protiv Novaka, uvjek je govorio, bolji je igrac od mene trenutno, zasluzeno je pobjedio i slicno.Na finalu AO na dodjeli je rekao "On je najbolji" ... ja vjerujem da je podloga kriva za poraz.
Bio je pun samopouzdanja, osvojio dva turnira, u dobroj formi, prilicno odmoran i izgubio je.Pa u jeku poraza protiv Djokovica nije gubio 2 brejka prednosti u setu a ne protiv Verdasca...

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 11 maj 2012, 00:17

Previse dize frku, danas je bio prelos i zato je izgubio, istina kretao se losije, ali i onakvo kretanje mu je trebalo biti dovoljno da zavrsi mec.

Previse su razmazeni i on i Djokovic, nista im nije smetalo kada su uzimali titule na osnovu fizikalija i sporih podloga.

Federer nije rekao ni rijeci, dosao je, trenirao, prilagodio se bez problema i vec nakon dva meca, vidi se da moze do kraja.
Pokazao je zasto je jedan od najboljih allroundera u historiji ove igre.

Ferrer, Tipsarevic, Del Potro, Federer rijeci nisu rekli, nije bas da svima ne odgovara podloga.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 11 maj 2012, 00:31

Janku je odlicno legla ova podloga, krece se odlicno i namucit ce Djokovica sutra.

Na twitteru se spominje da bi Federer mogao propustiti Rim, ali ne vjerujem da ce ici na RG bez ijednog pravog meca na sljaci(ustvari samo jedan, protiv Isnera u DC, ali je davno odigran), ici na RG.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 11 maj 2012, 00:46

Jest ovaj Nadal smijesan. Jedini teniser sto ovoliko place i grmi na podlogu,u pm. I neka neko kaze kako je najbolji teniser. Jest,al u mom ku*cu. Prilagodi se,igraj,osvajaj sve i svasta. Takvi su oni koji rodjenjem postanu sampioni. Podsjeca me na Ronalda u nogometu koji place za svaku sitnicu. Isti je to mentalni sklop :D

RF :)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 maj 2012, 01:14

FKKrajina je napisao/la:Jest ovaj Nadal smijesan. Jedini teniser sto ovoliko place i grmi na podlogu,u pm. I neka neko kaze kako je najbolji teniser. Jest,al u mom ku*cu. Prilagodi se,igraj,osvajaj sve i svasta. Takvi su oni koji rodjenjem postanu sampioni. Podsjeca me na Ronalda u nogometu koji place za svaku sitnicu. Isti je to mentalni sklop :D

Tvoja logika je zapanjujuća, tvoja poređenja ubitačno smiješna.... Porediti Radu sa CRv7 je..... Ma šta uopšte reći...
Nego Jankela svaka čast, idemo sutra po pobjedu, samo pametno možeš ti to...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 11 maj 2012, 01:35

DANTES je napisao/la:
FKKrajina je napisao/la:Jest ovaj Nadal smijesan. Jedini teniser sto ovoliko place i grmi na podlogu,u pm. I neka neko kaze kako je najbolji teniser. Jest,al u mom ku*cu. Prilagodi se,igraj,osvajaj sve i svasta. Takvi su oni koji rodjenjem postanu sampioni. Podsjeca me na Ronalda u nogometu koji place za svaku sitnicu. Isti je to mentalni sklop :D

Tvoja logika je zapanjujuća, tvoja poređenja ubitačno smiješna.... Porediti Radu sa CRv7 je..... Ma šta uopšte reći...
Ovom je mjesto u nekim knjigama itd.... :) Poredim ga s Ronaldom jer obojica uvijek placu i kukaju kad im nesto ne ide od ruke. Sve im krivo,na sve se zale,sve im smeta,samo ne nalaze u sebi krivce. Veceras kad sam procitao intervju s njim,kako prijeti da nece vise igrati gdje bude ova plava zemlja,odmah me podsjetio na Ronalda ( jer nogomet vise pratim itd... ) s svojim kukanjem (sudije,bla,bla,bla ).

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 maj 2012, 01:38

FKKrajina je napisao/la:
DANTES je napisao/la:

Ovom je mjesto u nekim knjigama itd.... :) Poredim ga s Ronaldom jer obojica uvijek placu i kukaju kad im nesto ne ide od ruke. Sve im krivo,na sve se zale,sve im smeta,samo ne nalaze u sebi krivce. Veceras kad sam procitao intervju s njim,kako prijeti da nece vise igrati gdje bude ova plava zemlja,odmah me podsjetio na Ronalda ( jer nogomet vise pratim itd... ) s svojim kukanjem (sudije,bla,bla,bla ).
Spajaš nespojivo... Drži se ti fudbala....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2012, 09:59

DANTES je napisao/la:Spajaš nespojivo... Drži se ti fudbala....
:lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2012, 10:04

Rafa request to wear grass-court shoes denied
Rafael Nadal tells reporters in Madrid that he asked the ATP to allow him to play with grass-court shoes on the blue clay, but he wasn’t allowed to because rules prevent it. Players have complained that the surface is too slippery. Veteran coach and TV analyst Darren Cahill said on Twitter that the grass-court shoes were banned at Roland Garros beginning in 2003.
Zanimljivo.
Voli te tvoje Sarajevo.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 11 maj 2012, 15:52

Ti paša moj veze nemas.Da ti ja to kazem.Vjerovatno tenis i Rafu pratis od Madrida ove godine pa se nesto javljas.
Covjek koji je najveci sportista na touru, najveci borac, osoba koja nikad ne odustaje i koja se zali samo kad je u pravu.Nadal je poslje svakog poraza protiv Novaka rekao "zasluzeno me pobjedio, ja nastavljam raditi dalje da bi poboljsao svoju igru".Poslje finala AO-a ove godine je rekao "On je najbolj!".Sjecam se kad je protiv nekog izgubio prvi set zbog povrede ali nije htio da preda mec vec je zavrsio do kraja izgubivsi 2:0 u setovima jer bi predajom umanjio pobjedu protivniku.Covjek koji ne zove medicinske taimautove jer je izgubio 3 gema zaredom.
I Roger se zalio kako su podloge na Indian Welsu i Majamiu usporene i kako najvise odgovaraju Nadalu i njegovoj igri, zasto se jednostavno nije prilagodio i sutio kao sto sada suti ? Naravno da sad suti kad mu odgovara.

Jest Rafa odigrao jako los mec sto i govoro omjer Winera i UE od 19:39 sto je nekarakteristicno za njega.On toliko gresaka napravi u 5 setova GS meča.
Kada igrac nije u formi najvise se osjeti na kretnji.Udarci trpe naravno ali ipak puno manje nego kretnja.Vidjeli smo da je Rafa manje vise u dobroj formi, 2 turnira zaredom, a onda odjednom Madrid :o .To nam govori da ima i do podloge dosta.
To sto je on izgubio mec poslje 5:2 nema veze sa podlogom, ali ima veze jer on nije smio doci u situaciju da igra 3. seti sa Verdascom.

VAMOS RAFA

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 11 maj 2012, 16:53

Sve 5 :) Mene samo iznerviralo sto je skoro sve svalio na podlogu. Kao da je podloga nesto kriva.

Berdych unisti Verdasca. Sto je bilo i za ocekivati poslije iscrpljujuceg meca s Nadalom. Svega 3 gema mu je prepustio za sad. Servira za mec ;) Nadam se 6-1,6-2. Inace savrsena igra Berdycha.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2012, 17:34

Kada se Nadal žali da mu nešto ne odgovara, onda mu to stvarno ne odgovara, on ne glumi.

Dobili smo prvi polufinalni par, a to je okršaj Del Potra i Berdycha. Sjajno su odigrali ovo do sada, mada nisu imali neke mnogo strašne protivnike, tako da će obojici sutrašnji meč biti najteži do sada. Del Potro ima tri vezane pobjede nad Berdychom, a da pri tome nije izgubio niti set.

Sada bi mogao naići na mnogo jači otpor, jer mislim da Berdych trenutno ima najbolji servis od ovih igrača koji su ostali u turniru. Koliko sam upratio Monfilsu i Verdascu nije ponudio niti jednu brejk loptu, a ni Anderson ga nije brejknuo, dok se Del Potro ponekad malo patio na svom servisu. Mada mislim da će ipak Del Potro biti izraziti favorit u ovom meču.

U svakom slučaju, obojica su u veoma dobroj formi i trebali bi odigrati dobar meč.
Voli te tvoje Sarajevo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 maj 2012, 17:39

retro je napisao/la:Previse dize frku, danas je bio prelos i zato je izgubio, istina kretao se losije, ali i onakvo kretanje mu je trebalo biti dovoljno da zavrsi mec.

Previse su razmazeni i on i Djokovic, nista im nije smetalo kada su uzimali titule na osnovu fizikalija i sporih podloga.

Federer nije rekao ni rijeci, dosao je, trenirao, prilagodio se bez problema i vec nakon dva meca, vidi se da moze do kraja.
Pokazao je zasto je jedan od najboljih allroundera u historiji ove igre.
Smijesni su obojica, imam osjecaj k'o da se Djokovic namjerno klize po onoj sljaci, da bi kasnije mog'o pricat, pa jel' moguce da ne zna trcat :roll: :roll:

Meni se bas svidja, sto je sljaka malo brza, osim Verdascu :lol: Pa da i teskasi mogu nesto uciniti, to koriste Berdych i Delpo u potpunosti, iskoristise otvaranje zrijeba i jedan od njih ce igrati finale :D

Tipsarevic - Djokovic
Janku odgovara podloga, dok Djokovicu ne odgovara, Tipsarevic je u puno boljoj formi, pogotovo u Madridu, vidjet cemo hoce li to biti dovoljno za pobjedu, a mozda ce i pustit zemljaku :mrgreen:

Ferrer - Federer
Ocekujem slicnu stvar sto se desila Nandu danas, dakle metla nakon strasno teskog meca, protiv Nicolasa je spasio 3 mec lopte, tako da bi trebalo biti Roger u 2 seta...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 11 maj 2012, 17:40

PostPostao/la Monolog dana 10 maj 2012, 23:28

Verdasco ide na Berdycha

hodža je napisao/la:ma zalomit će ga on večeras, i da ide na Gorčića izgubio bi sa nulom :lol: :lol:

:mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 11 maj 2012, 20:16

Nakon Nadala, opraštamo se i od Noleta. Fedex bi mogao osvojiti Madrid.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 maj 2012, 20:22

insider je napisao/la:Nakon Nadala, opraštamo se i od Noleta. Fedex bi mogao osvojiti Madrid.
Ih, jesi neiskusan, sad ce Djoko okrenut, barem se nadam, treba mi 2:1 tacan rezultat, 4,50 kv :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 11 maj 2012, 20:23

Edin TM87 je napisao/la:
insider je napisao/la:Nakon Nadala, opraštamo se i od Noleta. Fedex bi mogao osvojiti Madrid.
Ih, jesi neiskusan, sad ce Djoko okrenut, barem se nadam, treba mi 2:1 tacan rezultat, 4,50 kv :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pusti se kladionice, cvikeraš odličan, Nole griješi dosta i izgleda nervozno.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 maj 2012, 20:26

Govorim iz iskustva...

Uvijek sam i ja konto kad Djokovic/Nadal izgube prvi set, da je gotovo, al' izvuku se oni u iduca 2, ne bi me cudilo da tako i sad bude...

Doduse, nije tako kako kazes, Janko nije bio ni blizu brejka, dok je Djokovic imao 0/4... Al' TB je takav...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 11 maj 2012, 20:28

Nisu presudile Noletove greške, već odlična ofanzivna igra Janka. To je brza podloga, nema mjesta defanzivi, vineri su ti koji prave razliku, što je odlično i šteta je što tako nešto moramo gledati na "šljaci", a ne na podlogama na kojima bi trebalo.

Janko imao 22 vinera i 11 grešaka, a Nole 13 vinera i 9 grešaka. Sasvim zasluženo Janko vodi.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.