ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

SirAlexFerguson
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la SirAlexFerguson » 11 maj 2012, 20:57

Koliko je bodova na ovom turniru izgubio Nadal a koliko Nole? Hoće li Rafa pasti na broj 3
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 maj 2012, 21:04

Pih, precijenio sam kloca :evil: :evil: :evil: Ako Roger uzme, nece mi bit zao sto sam pao...

Lagano se Djokovic gubi, brani previse toga, da je smjena na vrhu neminovna, e sad, hocel' to bit Roger :mrgreen: Ostaje da se vidi, ako uzme turnir (Ferrer, Tipsarevic, Del Potro) itekako ce smanjiti zaostatak, u Rimu nista ne brani, svasta bi moglo biti...

Al' mislim da ni Roger nece uzet' turnir, jer su ovo 3 igraca u naletu, ne smije se opustiti ni jedne sekunde, mora protiv svakog prikazati igru od jucer protiv Gaskea, i onda ce biti blize prvom mjestu...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 11 maj 2012, 21:07

Virtu4l je napisao/la:Kada se Nadal žali da mu nešto ne odgovara, onda mu to stvarno ne odgovara, on ne glumi.

Dobili smo prvi polufinalni par, a to je okršaj Del Potra i Berdycha. Sjajno su odigrali ovo do sada, mada nisu imali neke mnogo strašne protivnike, tako da će obojici sutrašnji meč biti najteži do sada. Del Potro ima tri vezane pobjede nad Berdychom, a da pri tome nije izgubio niti set.

Sada bi mogao naići na mnogo jači otpor, jer mislim da Berdych trenutno ima najbolji servis od ovih igrača koji su ostali u turniru. Koliko sam upratio Monfilsu i Verdascu nije ponudio niti jednu brejk loptu, a ni Anderson ga nije brejknuo, dok se Del Potro ponekad malo patio na svom servisu. Mada mislim da će ipak Del Potro biti izraziti favorit u ovom meču.

U svakom slučaju, obojica su u veoma dobroj formi i trebali bi odigrati dobar meč.
Jel pucas neku ironiju ili ? :D

@sirAlexFerguson
Posto se ovaj turnir igra ranije nego prosle godine vec prosle hefte su svima oduzeti bodovi sa Madrida, tako da je u ovoj sedmici Rafa u "plusu" 90 bodova ali je ukupno u odnosu na prosli MAdrid zijanio oko 500 bodova.Razlika izmedju njega i Rogera je sad oko 1100 bodova.Ukoliko Roger osvoji Madrid i Rim uzima drugo mjesto, medjutim sanse za to su male.Mislim da ukoliko Rafa uzme Rim i RG da necemo vidjeti smjenu na 2 i 3 poziciji do WB.

@edine
Negdje sam vec procitao ali zaboravio.Sta brani Roger od prosle godine na ova dva turnira?
Je li 1/2 Madrida i 1/16 Rima ?

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 maj 2012, 21:13

samosarajvo je napisao/la:@edine
Negdje sam vec procitao ali zaboravio.Sta brani Roger od prosle godine na ova dva turnira?
Je li 1/2 Madrida i 1/16 Rima ?
Upravo to, dakle treb'o bi izac' dobar s ova dva turnira, eto da kazemo da se poslije RG-a nista nece promijeniti ili da ce se malo toga promijeniti (nadal osvaja, federer finale ili polufinale, djokovic isto), onda prelazimo na Wimbledon, gdje ce Roger napredovati 100% jos vise, brani samo cetvrfinale i mora ici preko, dok Djokovic i Nadal brane finale i titulu...

GO ROGER!

ps, insider, bio si upravu :) ;)

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 11 maj 2012, 21:21

Zasluzena pobjeda Tipsarevica ,igrao je hrabro i napadacki i to mu je i donijelo pobjedu .Na kraju meca nakon sto nije iskoristio 3 mec lopte i Djokovic u slijedecem gemu dosao do 2 brejk lopte mislio sam evo ga jos jedan preokret Novaka a pad Tipsija ,medjutim 2-3 odlicne serve i pobjeda na kraju .Sad slijedi Ferrer i Federer ,ja nesto mislim da ce Federer lagano do pobjede ,nije ovo klasicna sljaka da Ferer moze trckarati i stizati sve kao inace ,al vidjet cemo .Federer -Del Potro ce biti finale :D

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 maj 2012, 21:24

Ma uzima Federer lahko Ferrera, obicno to tako bude, kada igrac odigra dug mec prethodnog dana, a zatim ide na favorita... Tako je zavrsio i Gasquet, a znamo koliko Rogeru odgovara Davidova igra + ova sljaka, slican mec za Rogera k'o i jucer.

Samo ce protiv Tipsarevica i Delpa bit opasno tesko, ako se tu izvuce ni ta Samprasova sedmica nije nedostizna :D :D :D

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 maj 2012, 22:45

Bravo Jankela... Imao sam osjećaj... Jedan od rijetkih koji je 2 puta dobio Novaka od momenta kako je ovaj postao Br. 1 :?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 11 maj 2012, 22:47

Federer uzeo Ferrera,ajmo Fedex do titule 8-)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 maj 2012, 22:50

That's wha' I was talkin' abou' :mrgreen:

Rutinska pobjeda! Nije se Roger puno umorio, Ferrer nije mogao ni primirisati brejku, bez brejk lopte, Roger servirao odlicno i ako bude ovako raspolozen u polufinalu i finalu trebao bi uzeti turnir...

Ubacivao prvi servis u 78% slucajeva, sto je fantasticno, a vise je poena osvajao na drugi servis, cak 90% :shock: nego na prvi 86%... Tako da je Ferrer uzeo 4-5 poena na servis Rogera ukupno :mrgreen:

Da vidimo sad Jankelu :lol: :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 maj 2012, 23:02

Edin TM87 je napisao/la:That's wha' I was talkin' abou' :mrgreen:

Rutinska pobjeda! Nije se Roger puno umorio, Ferrer nije mogao ni primirisati brejku, bez brejk lopte, Roger servirao odlicno i ako bude ovako raspolozen u polufinalu i finalu trebao bi uzeti turnir...

Ubacivao prvi servis u 78% slucajeva, sto je fantasticno, a vise je poena osvajao na drugi servis, cak 90% :shock: nego na prvi 86%... Tako da je Ferrer uzeo 4-5 poena na servis Rogera ukupno :mrgreen:

Jankeli ide trenutno protiv nezgodnih mu rivala... Poslije 4 poraza dobio je i Simona, a prvu pobjedu protiv Novaka je takođe zabilježio poslije 4 poraza... Sutra je 5 meč između Fedexa i Jankele, a RF vodi 4-0.... Vrijeme je za skalpiranje...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2012, 23:02

Roger je odbranio prošlogodišnje polufinale. Novak je izgubio 820 bodova, Rafael je izgubio 510 bodova, a Roger bi osvajanjem turnira dobio 640. Dakle, ako Roger osvoji, od ponedjeljka bi to izgledalo ovako:

1. Đoković 11200
2. Federer 9160
3. Nadal 9105

EDIT: Evo, ispravio sam grešku.
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 11 maj 2012, 23:22, ukupno mijenjano 1 put.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 11 maj 2012, 23:05

Bit će u svakom slučaju jako zanimljivo
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2012, 23:06

S' tim da će i Novakovo mjesto biti ugroženo ukoliko ispadne prije polufinala, e onda bi baš zakuhali i Roland Garros bi sigurno donio promjene.
Voli te tvoje Sarajevo.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 11 maj 2012, 23:09

Federer ako osvoji Madrid ide na 2.mjesto :?:

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 11 maj 2012, 23:12

Kuko je napisao/la:Federer ako osvoji Madrid ide na 2.mjesto :?:
Čovjek ti gore sve fino objasni a ti ovako
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 11 maj 2012, 23:15

Cini mi se da ni covjek a ni ti ne uzimate u obzir da je Madrid vec skinut ove sedmice, a da ce isto to i Rim biti u Ponedjeljak. :lol: Roger je drugi ako osvoji, mozda je i finale dovoljno neda mi se racunat, u nekoliko je bodova, ali titula donosi drugo mjesto.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2012, 23:17

SirAlexFerguson je napisao/la:
Kuko je napisao/la:Federer ako osvoji Madrid ide na 2.mjesto :?:
Čovjek ti gore sve fino objasni a ti ovako
Sad sam ponovo računao, Nadalu treba oduzeti još 90 bodova, jer je ispao u trećem kolu, a ja sam ga računao od četvrt finala. Znači @Kuko je u pravu, Federer ide na drugo mjesto ako osvoji.

Finale mu neće biti dovoljno. Jer je između osvajača i finaliste razlika u 400 bodova.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2012, 23:20

Sad malo o mečevima.

Novak je odigrao loše, ponovo je na momente bio dekoncentrisan, a Janko je upravo te momente iskoristio. Spasio je 3-4 brejk lopte u prvom setu i onda dobio taj brejk. U drugom setu je iskoristio prvu brejk loptu (ako se dobro sjećam), pa je kasnije prokockao 0-40 za dupli brejk i to ga je malo poremetilo u servisu za meč, gdje je napokon pokazao da ima hrabrosti da odigra vrhunski kad je najteže. Janko je nakon Aussie Opena iz 2008. igrao još dva puta protiv Rogera i oba puta je pao bez ispaljenog metka. Mislim da će Federerov servis napraviti razliku u ovom meču.
Voli te tvoje Sarajevo.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 11 maj 2012, 23:26

Djokovic 11140
Federer 9430 ako osvoji (ako udje u finale 9030)
Nadal 9105

valjda nisam nista pogrijesio :)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 maj 2012, 23:27

DANTES je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:That's wha' I was talkin' abou' :mrgreen:

Jankeli ide trenutno protiv nezgodnih mu rivala... Poslije 4 poraza dobio je i Simona, a prvu pobjedu protiv Novaka je takođe zabilježio poslije 4 poraza... Sutra je 5 meč između Fedexa i Jankele, a RF vodi 4-0.... Vrijeme je za skalpiranje...
A inace su mu ta dvojica nezgodnih rivala naletili kada su bas bili u zivotnoj formi :lol: Prvi nije dobar s glavom, a druge dos'o na umjetnicko klizanje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Roger, ako ponovi nesto slicno kao protiv Gasqueta i Ferrera, dobija Tipsarevica lahko u 2 seta...

Ako prije Rollanda bude na 2. mjestu i izbjegne Rafu u polufinalu, mislim da bi mogao osvojiti i taj GS po drugi put :)

Al' jos je prerano o tome, sad ce Rim, pa da vidimo jel' kriva plava sljaka il' su Djokovic i Nadal u uzasnoj formi...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.