Mora da je Rafa u uzasnoj formi..Edin TM87 je napisao/la:
Al' jos je prerano o tome, sad ce Rim, pa da vidimo jel' kriva plava sljaka il' su Djokovic i Nadal u uzasnoj formi...
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Uh kako sam srecan zbog danasnje pobjede
let's go Rog'
uglavnom nije ni bitno to u par bodova - nije nikakva prednost svakako a drugi a treci u par bodova - bitno da igra dobro
dobra stvar za ovu godinu je sto je u Rimu prosle ispao u R16, dok rafa i nole brane finale/titulu, s toga ako kiksaju malo ranije od SF bila bi to velika prilika rogera da se pravo privuce
a i ako ne kiksaju ako roger uzme i Rim bice mnogo bodova
a onda odbrana finala RG - to ce biti malo teze
al aj roger 
Samo da napomenem da je Del Potro posljednji put izgubio set 27. Marta. Ima dva uzastopno osvojena turnira bez izgubljenog seta, plus DC protiv Hrvatske, a i on će za 2-3 mjesta napredovati na ATP listi. Kako stvari stoje, Delpo će vrlo brzo stići tamo gdje realno i pripada = Top 5.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Kao sto sam i ocekivao Federer lagano protiv Fererra i nakon ove pobjede ima 13-0 protiv njega (mozda slijedeci 14 bude sretan kao i za Verdasca
) .Sto se sutrasnjih meceva tice ,prvi je Del Potro i Berdih ,oba igraca su u sjajnoj formi i ocekujem jedan odlican mec ,u 3 seta najvjerovatnije ali na kraju ocekujem pobjedu Del Potra .Koliko sam upratio Del Potro jos nema poraza na zemlji ove godine ,pa cak mislim da nema ni jedan set izgubljen u 10-11 meceva ( neka me ispravi neko ako sam fulio ovo ,neda mi se sad provjeravati ) ,tako da smatram i pored odlicnog Berdiha da ce Delpo slaviti i onda vidjet sta moze u finalu .A u finalu ocekujem i Federera jer smatram da ga Tipsarevic ne moze dobiti sutra ,i ako je veceras igrao odlicno ,i cijeli turnir dobro igra ,imam osjecaj kad izadje na teren i vidi Federera da ce mu to biti kraj .Ocekujem nesto slicno kao veceras ,6-4 6-3 za Rogera .
Mora da je to, a sto se tice Djokovica, tu je kriva samo sljakaKuko je napisao/la:Mora da je Rafa u uzasnoj formi..Edin TM87 je napisao/la:
Al' jos je prerano o tome, sad ce Rim, pa da vidimo jel' kriva plava sljaka il' su Djokovic i Nadal u uzasnoj formi...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Bože dragi, kakva je to samo elegancija, moč, fokus... To je nevidjeno!
Dobro reće jedan Engleski novinar: "There will always be new number one's, but there will never be another Roger Federer".
Dobro reće jedan Engleski novinar: "There will always be new number one's, but there will never be another Roger Federer".
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
A za Djokovica ne znam, debakl od Rafe, mucenje sa Gimenom, nista lakse ni s Wawrinkom i danas ovo.Edin TM87 je napisao/la:Mora da je to, a sto se tice Djokovica, tu je kriva samo sljakaKuko je napisao/la:Mora da je Rafa u uzasnoj formi..Edin TM87 je napisao/la:
Al' jos je prerano o tome, sad ce Rim, pa da vidimo jel' kriva plava sljaka il' su Djokovic i Nadal u uzasnoj formi...![]()
Samo neka nastavi u ovom ritmu. Odmah je ugodnije ovdje kod nas na forumu. Nema kvazinavijača, ipak se pokazalo da su gloryhunteri i ništa više. Samo premotajte ovaj topic 5-6 mjeseci unazad i sve će vam biti jasnoKuko je napisao/la:A za Djokovica ne znam, debakl od Rafe, mucenje sa Gimenom, nista lakse ni s Wawrinkom i danas ovo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Roger je danas bio nevjerovatan na svom servisu, svaka cast Ferreru i na ovih 8 gemova, mnogi bi na njegovom mjestu davno popustili u onakvoj situaciji kad je jasno da break ne moze napraviti taman da igraju 3 dana..
Zato je David godinama tu gdje jeste. Nema predaje.Kuko je napisao/la:svaka cast Ferreru i na ovih 8 gemova, mnogi bi na njegovom mjestu davno popustili u onakvoj situaciji kad je jasno da break ne moze napraviti taman da igraju 3 dana..
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Steta sto nema niti jednu masters titulu, zasluzio je.. ali ce tesko doci do nje, mozda je Rim ove sezone i posljednja prilika, mada su mu i tu sanse u promilima.Virtu4l je napisao/la:
Zato je David godinama tu gdje jeste. Nema predaje.
Čovjek je izgubio šest finala od Nadala, dva od Đokovića i jedno finale od Federera.Kuko je napisao/la:Steta sto nema niti jednu masters titulu, zasluzio je.. ali ce tesko doci do nje, mozda je Rim ove sezone i posljednja prilika, mada su mu i tu sanse u promilima.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
NEGODOVANJE ZBOG PODLOGE
Đoković: Ni ja se ne vraćam na plavu zemlju
Nakon Rafaela Nadala, najavu o preskakanju madridskog ATP Masters 1000 turnira iduće godine, ukoliko organizatori zadrže trenutnu plavu zemljanu podlogu, emitirao je i najbolji teniser svijeta i prošlogodišnji pobjednik tog turnira, Srbin Novak Đoković.
Nadalu i Đokoviću zajedničko je to što su i prije početka turnira izrazili veliko nezadovoljstvo zbog promjene podloge i postavljanje plave zemlje, a nakon izgubljenih mečeva ove sedmice su najavili kako se dogodine ne vraćaju u Madrid ukoliko organizatori ne vrate klasičnu, crvenu zemlju.
Nadal je to učinio nakon što ga je u četvrtak savladao sunarodnjak Fernando Verdascio 7-5 u trećem setu, iako je Nadal imao 5-2 i dvostruki break, a Đoković dan kasnije, također nakon poraza od svog sunarodnjaka, Janka Tipsarevića (7-6(2), 6-3), ali u četvrtfinalu.
"Želim ove sedmice zaboraviti što je prije moguće i okrenuti se nastupima na pravoj zemljanoj podlozi. Organizatori mogu raditi što žele, ali ukoliko ova podloga ostane, mene iduće godine nema na turniru", rekao je Đoković.
Za razliku od njih dvojice, Roger Federer je stigao do polufinala. Njemu plava zemlja očito ne smeta toliko. U četvrtfinalu je u 13. dvoboju protiv Španca Davida Ferrera upisao i 13. pobjedu, bilo je 6-4, 6-4. U polufinalu ga očekuje Janko Tipsarević.
"Ukoliko želite biti dobar igrač na zemljanoj podlozi, morate biti sposobni igrati u bilo kakvim uvjetima. Madrid se kockao s tom plavom zemljom. Ovdje je ionako uvijek bilo malo drukčije zbog visoke nadmorske visine. Trebamo sjesti s ostalim igračima i malo raspraviti o tome", veli Federer.
Švicarac je i sam potvrdio da su uvjeti u Madridu drugačiji od ostalih turnira.
"Jest, sklisko je, tu nema nikakve dvojbe, ali tako je bilo i proteklih godina. Organizatori još uvijek nisu uspjeli pronaći pravu ravnotežu. Posao nas, igrača, jest da se nastojimo što bolje prilagoditi uvjetima u kojima igramo", zaključio je Federer.
Nakon Rafaela Nadala, najavu o preskakanju madridskog ATP Masters 1000 turnira iduće godine, ukoliko organizatori zadrže trenutnu plavu zemljanu podlogu, emitirao je i najbolji teniser svijeta i prošlogodišnji pobjednik tog turnira, Srbin Novak Đoković.
Nadalu i Đokoviću zajedničko je to što su i prije početka turnira izrazili veliko nezadovoljstvo zbog promjene podloge i postavljanje plave zemlje, a nakon izgubljenih mečeva ove sedmice su najavili kako se dogodine ne vraćaju u Madrid ukoliko organizatori ne vrate klasičnu, crvenu zemlju.
Nadal je to učinio nakon što ga je u četvrtak savladao sunarodnjak Fernando Verdascio 7-5 u trećem setu, iako je Nadal imao 5-2 i dvostruki break, a Đoković dan kasnije, također nakon poraza od svog sunarodnjaka, Janka Tipsarevića (7-6(2), 6-3), ali u četvrtfinalu.
"Želim ove sedmice zaboraviti što je prije moguće i okrenuti se nastupima na pravoj zemljanoj podlozi. Organizatori mogu raditi što žele, ali ukoliko ova podloga ostane, mene iduće godine nema na turniru", rekao je Đoković.
Za razliku od njih dvojice, Roger Federer je stigao do polufinala. Njemu plava zemlja očito ne smeta toliko. U četvrtfinalu je u 13. dvoboju protiv Španca Davida Ferrera upisao i 13. pobjedu, bilo je 6-4, 6-4. U polufinalu ga očekuje Janko Tipsarević.
"Ukoliko želite biti dobar igrač na zemljanoj podlozi, morate biti sposobni igrati u bilo kakvim uvjetima. Madrid se kockao s tom plavom zemljom. Ovdje je ionako uvijek bilo malo drukčije zbog visoke nadmorske visine. Trebamo sjesti s ostalim igračima i malo raspraviti o tome", veli Federer.
Švicarac je i sam potvrdio da su uvjeti u Madridu drugačiji od ostalih turnira.
"Jest, sklisko je, tu nema nikakve dvojbe, ali tako je bilo i proteklih godina. Organizatori još uvijek nisu uspjeli pronaći pravu ravnotežu. Posao nas, igrača, jest da se nastojimo što bolje prilagoditi uvjetima u kojima igramo", zaključio je Federer.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
A mora se malo i brat Jankela poguratiEdin TM87 je napisao/la:Mora da je to, a sto se tice Djokovica, tu je kriva samo sljakaKuko je napisao/la:Mora da je Rafa u uzasnoj formi..Edin TM87 je napisao/la:
Al' jos je prerano o tome, sad ce Rim, pa da vidimo jel' kriva plava sljaka il' su Djokovic i Nadal u uzasnoj formi...![]()
"Indija,Pakistan..."
Moglo bi ga to 'guranje' skupo koštati.soba 39 je napisao/la:A mora se malo i brat Jankela pogurati
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jako mi je drago zbog njih dvojiceVirtu4l je napisao/la:NEGODOVANJE ZBOG PODLOGE
Inace, apeliram i na organizatore ostalih turnira da se stavi ova sljaka, pa da se pocne igrati tenis kakav se prije igrao...
Veceras najveci koji je krocio dere brata Jankelu
Neće,ove godine mastersi nisu prioritet.Neka brat Jankela proba n a guziti plachipickuVirtu4l je napisao/la:Moglo bi ga to 'guranje' skupo koštati.soba 39 je napisao/la:A mora se malo i brat Jankela pogurati
"Indija,Pakistan..."
Opet se vade na šljaku.
Šala naravno
Možda izjave Novaka i Rafe zvuče prepotentno i u neku ruku razmaženo, al' činjenica je da je promjena šljake uslijedila naglo, bez neke najave i pravog testa. Vidno je da se igrači katkad i ne trude da stignu neke loptice koje na normalnoj šljaci stižu, te da je plava šljaka dosta skliska, te tako igrač rizikuju povrede.
Međutim, ima tu i dobrih strana kao što je bolja vidljivost, promjene i noviteti kao što su niži odskok loptice i prilagođavanje ostalim igračima na touru. Također, svi teniseri imaju istu situaciju, tako da je svaki pojedinačno imao određeno vrijeme da se privikne na teren i ustali u formi.
Ispadanje Nadala i Đokovića jeste iznenađenje, a vidjet ćemo da li je to do šljake (kako oni kažu), ili je ipak u pitanju pad u formi. Rim i RG su vrlo blizu.
Možda izjave Novaka i Rafe zvuče prepotentno i u neku ruku razmaženo, al' činjenica je da je promjena šljake uslijedila naglo, bez neke najave i pravog testa. Vidno je da se igrači katkad i ne trude da stignu neke loptice koje na normalnoj šljaci stižu, te da je plava šljaka dosta skliska, te tako igrač rizikuju povrede.
Međutim, ima tu i dobrih strana kao što je bolja vidljivost, promjene i noviteti kao što su niži odskok loptice i prilagođavanje ostalim igračima na touru. Također, svi teniseri imaju istu situaciju, tako da je svaki pojedinačno imao određeno vrijeme da se privikne na teren i ustali u formi.
Ispadanje Nadala i Đokovića jeste iznenađenje, a vidjet ćemo da li je to do šljake (kako oni kažu), ili je ipak u pitanju pad u formi. Rim i RG su vrlo blizu.
Kad vec ne moze brat pichkicasoba 39 je napisao/la:Neka brat Jankela proba n a guziti plachipicku
VLASNIK I PROMOTOR ATP-A U MADRIDU
Plava zemlja ostaje, razmišljamo o fluorescentnim loptama
Ion Tiriac, vlasnik i promotor ATP Masters 1000 turnira u Madridu, priznao je da su tereni na plavoj zemljanoj podlozi uistinu suviše skliski.
Kralj zemlje Rafael Nadal i prvi svjetski reket, te prošlogodišnji pobjednik Novak Đoković najavili su kako iduće godine neće nastupiti na madridskom turniru ukoliko će se on i dalje igrati na kontroverznoj plavoj zemlji. Obojica su to učinili nakon poraza od svojih sunarodnjaka. Fernando Verdasco je dobio Nadala u španskom derbiju osmine finala, dok je Janko Tipsarević eliminirao Novaka Đokovića u srbijanskom derbiju četvrtfinala.
"Izvinjavam se jer su tereni stvarno preskliski. Željeli smo maksimalno smanjiti opasnost od povreda, od stradavanja gležnja. Zbog toga su eksperti za terene prevaljali baznu podlogu s previše pritiska. Plava zemlja koja je bila postavljena na vrh nije se ''stopila'' s bazom, zbog toga je sklisko. Iz dana u dan radimo na tom problemu. Uvjeravam vas, već iduće godine će igranje na plavoj zemlji igračima biti jednako ugodno kao i na tradicionalnoj, crvenoj", veli Tiriac.
Prema tome, plava zemlja ostaje, pa makar i bez Nadala i Đokovića na turniru. "Bilo bi mi jako žao ako ih ne bi bilo na turniru", kaže Tiriac.
Glasoviti Rumun, svojedobno menadžer Goran Ivaniševića, s kontroverzama, očigledno, ne misli stati.
"Sljedeće godine trazmišljamo o uvođenju fluorescentnih lopti, zelenih ili narančastih, koje bi tvorile još efikasniji kontrast u odnosu na plavu podlogu!".
Plava zemlja ostaje, razmišljamo o fluorescentnim loptama
Ion Tiriac, vlasnik i promotor ATP Masters 1000 turnira u Madridu, priznao je da su tereni na plavoj zemljanoj podlozi uistinu suviše skliski.
Kralj zemlje Rafael Nadal i prvi svjetski reket, te prošlogodišnji pobjednik Novak Đoković najavili su kako iduće godine neće nastupiti na madridskom turniru ukoliko će se on i dalje igrati na kontroverznoj plavoj zemlji. Obojica su to učinili nakon poraza od svojih sunarodnjaka. Fernando Verdasco je dobio Nadala u španskom derbiju osmine finala, dok je Janko Tipsarević eliminirao Novaka Đokovića u srbijanskom derbiju četvrtfinala.
"Izvinjavam se jer su tereni stvarno preskliski. Željeli smo maksimalno smanjiti opasnost od povreda, od stradavanja gležnja. Zbog toga su eksperti za terene prevaljali baznu podlogu s previše pritiska. Plava zemlja koja je bila postavljena na vrh nije se ''stopila'' s bazom, zbog toga je sklisko. Iz dana u dan radimo na tom problemu. Uvjeravam vas, već iduće godine će igranje na plavoj zemlji igračima biti jednako ugodno kao i na tradicionalnoj, crvenoj", veli Tiriac.
Prema tome, plava zemlja ostaje, pa makar i bez Nadala i Đokovića na turniru. "Bilo bi mi jako žao ako ih ne bi bilo na turniru", kaže Tiriac.
Glasoviti Rumun, svojedobno menadžer Goran Ivaniševića, s kontroverzama, očigledno, ne misli stati.
"Sljedeće godine trazmišljamo o uvođenju fluorescentnih lopti, zelenih ili narančastih, koje bi tvorile još efikasniji kontrast u odnosu na plavu podlogu!".
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.