ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

retro
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la retro » 12 maj 2012, 13:54

Tiriac odstupa sa mjesta direktora od sljedece godine, plava zemlja nema nista s tim.

Federeru se sve poklopilo, Tipsa njemu ne moze nista, a protiv Berdycha i Del Potra je uvijek znao.

Vrijeme je za 20. Masters.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 maj 2012, 20:22

Gledao sam Berdycha i Del Potra.
Dosta dobar Čeh, iako je Argentinac bolje ušao u meč. Jbt, kako su sijevali forehandi, to je fantastično. Odličan meč, barem za moj ukus. :mrgreen:
Spremni Del Potro može puno toga i stvarno ga je užitak gledati, posebno winnere iz trka (i danas ih je imao nekoliko). Ne znam, al' mislim da Berdych može iznenaditi Federera (lagano prošao Tipsarevića, prepustivši mu svega 5 gameova) u sutrašnjem finalu.
Čeh je sredio glavu (to smo već znali), a s obzirom kako su favoriti ispadali i šta se sve dešavalo na turniru u Madridu, onda eventualnu pobjedu Berdycha i ne trebamo gledati kao neko ekstremno iznenađenje. Mada, Fedex će imati dodatni motiv u vidu povratka na drugo mjesto, tako da će tu biti svega i svačega.
Nadam se meču u 3 seta, a navijaću za Berdycha.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 12 maj 2012, 22:43

20. znaci. :D 8-)

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 12 maj 2012, 23:05

majstor veceras i Janka dobio,sutra igra protiv vrlo nezgodnog Tomasa,ali vjerujem u pobjedu :)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 maj 2012, 23:16

U finalu su dva igrača koja su pokazala najviše ove sedmice. Možda je Berdych bio za nijansu bolji, što je sasvim nebitno za sutrašnje finale. Federer igra protiv čovjeka koji mu je nanio nekoliko veoma teških poraza, prije svih onaj na Olimpijadi iz 2004, kao i šokantni poraz na Wimbledonu prije dvije godine.

Berdychu će ovo biti treće Masters finale. U dva prethodna ima jednu pobjedu (Paris, 2005) i jedan poraz (Miami, 2010). Danas je Tomas pokazao izuzetnu mentalnu snagu, vrativši brejk zaostatka u prvom setu, dok je u drugom on bio taj koji je imao prednost brejka koju nije uspio zadržati do kraja seta, pa je oba seta riješio u taj brejku.

Federer će sutra igrati za preuzimanje drugog mjesta na ATP Rankings, dok će se Berdych u slučaju pobjede opasno približiti Tsongi na petoj poziciji, što bi ujedno i bio njegov renking karijere.

Dakle, puno toga je u igri. Dva igrača u sjajnoj formi i mislim da će ovo biti odličan meč. Po kladionicama, Roger je izraziti favorit, a njegova pobjeda se plaća koeficijentom @1,30.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 13 maj 2012, 00:01

I Tipsarevic pometen, sad slijedi Berdych. Iako Ceh igra odlicno, ne vidim nacin da dobije Rogera, koji se umorio u zadnja 3 meca k'o Berdych danas :lol:

20. masters titula i 2. mjesto na ATP 8-)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 13 maj 2012, 00:08

Austrijanac Samuel Groth izveo najbrši servis u istoriji tenisa

Australijski teniser Samuel Groth vlasnik je novog svjetskog rekorda po brzini servisa nakon što je na ATP čelendžeru u južnokorejskom Busanu odservirao lopticu brzinom od 263 kilometara na sat.

Groth, inače 340. na ATP listi, izgubio je meč od Bjelorusa Uladzimira Ignjatika, ali mu to nije zasmetalo da obori rekord koji je do sada držao hrvatski teniser Ivo Karlović.

Karlović je prošle godine u meču Davis kupa protiv Njemačke odservirao lopticu brzinom od 251 kilometara na sat.

Tokom duela u Južnoj Koreji Groth je imao servise koji su išli i 253,5 i 255,7 kilometara na sat
FORZA MARŠAL !!!

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 13 maj 2012, 00:16

Kakav je taj Groth parmak od igraca ,pa za njega je Karlovic izmislio tenis .Ima negdje klip tih njegovih servisa i vala meni se ne cine tako brzi ,osim ako nisu na klipu fulili nesto .

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 13 maj 2012, 00:17

Drvosjeca u pravom smislu te rijeci :lol:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 13 maj 2012, 00:21

[youtube][/youtube]

:lol:

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 13 maj 2012, 00:25

u pm :shock:

da nije šta u rodu sa Teksaškim rendžerom :lol:
FORZA MARŠAL !!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 maj 2012, 00:26

K'o da ga je Tursunov napravio :P
Voli te tvoje Sarajevo.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 13 maj 2012, 00:31

Kakav kajmačar :lol: , žali li se on na boju podloge inače? :lol: :mrgreen:
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 maj 2012, 00:35

Oxygen je napisao/la:Kakav kajmačar :lol: , žali li se on na boju podloge inače? :lol: :mrgreen:
Taj učestvuje na Mastersima kao ti i ja, ispred televizora :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 13 maj 2012, 00:39

Edin TM87 je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:Neka brat Jankela proba n a guziti plachipicku :mrgreen:
Kad vec ne moze brat pichkica :lol: :lol: :lol:
polako brate,duga je sezona.imaće se kad plakati :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 13 maj 2012, 00:41

soba 39 je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:Neka brat Jankela proba n a guziti plachipicku :mrgreen:
Kad vec ne moze brat pichkica :lol: :lol: :lol:
polako brate,duga je sezona.imaće se kad plakati :mrgreen:
Normalno, evo djokovic vec place i prijeti organizatorima, jer zna da gubi prvu poziciju lagano :lol: :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 maj 2012, 01:00

Federerov glavni cilj za ovu godinu je Wimbledon i Olimpijada u Londonu. Razmak između ova dva turnia će biti tri sedmice, što će biti veoma zanimljivo, jer ćemo u roku od mjesec dana imati dva 'ista' turnira.

Što se tiče Olimpijade, da se malo podsjetimo kako će se sve to odvijati. U glavni žrijeb ulazi 64 igrača, od toga, 56. ulaze po ATP Rankingu, šest mjesta će dodijeliti Olimpijski komitet u saradnji sa ITF-om, a ostala dva mjesta su rezervisana za pozivnice koje će biti upućene igračima 'malih' zemalja. Na predstojećoj Olimpijadi igrat će se na travi.

Osvajač Olimpijskih igara će osvojiti 750 ATP poena.

Mečevi će se igrati na dva dobijena seta, osim finalnog meča, koji će se igrati na tri dobijena seta, a u eventualnom petom setu se neće igrati taj brejk.

Ovdje imate kompletan pravilnik, pa ako nekoga zanima:
http://2012.itftennis.com/media/111275/111275.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S. Wimbledon je ponovo povećao nagradni fond. Ovaj put za nekih 10% i stvarno me zanima na kojoj cifri će se sve to zaustaviti, ako se uopšte zaustavi.
Voli te tvoje Sarajevo.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 maj 2012, 03:22

Nadam se ce Federer danas ostvariti novu pobjedu i uzeti novi trofej u svojoj bogatoj karijeri i tako imati odlican podsticaj pred RG i Wimbledon. Izgleda da se njemu najlakse bilo prilagoditi na toliko osporavanu plavu podlogu.

Inace mislim da su igraci na touru previse razmazeni.Uvijek imaju odredjene zamjerke, bilo koji turnir da je u pitanju. Npr. ne moge Schumacher, Alonso, Hamilton itd itd., reci da su odlicni vozaci jer znaju samo voziti po suhom, a po kisi nisu u stanju da bolid zadrze na stazi. Eh isto vazi za tenisere.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 maj 2012, 10:45

Federer će danas igrati za preuzimanje druge pozicije na ATP ljestvici, za koje mu treba pobjeda u finalnom okršaju protiv Berdycha. Pored toga, Roger će preskočiti barijeru od 70. miliona zarade sa ATP turnira.

"Nisam ni znao da ću biti broj dva ako pobijedim, to je za mene novost. Trenutno sam fokusiran na turnir, pokušavam igrati dobro i ostvariti što bolji plasman. Osjećam se sve bolje i bolje, a jučer su bili malo teži vremenski uslovi za igru, bilo je mnogo vjetra" - kaže Federer.

Treći nosilac će za protivnika imati Tomasa Berdycha, protiv kojeg ima omjer od deset pobjeda i četiri poraza, s' tim da je pobijedio u oba susreta na zemljanoj podlozi. Pobjedom bi došao do 20. masters titule u karijeri i izjednačio bi se Rafaelom Nadalom po broju osvojenih mastersa.

"Mislim da će biti težak meč. Berdych igra veoma dobro. Uslovi za igru su veoma brzi i to može biti prijetnja u finalu kao što je ovo. Očekujem brze poene i mnogo winnera. Nadam se da ću se moći pouzdati u svoj servis, a naša igra se poklapa u mnogim segmentima, jer imamo veoma slične udarce" nastavio je Federer.

Federer je u polufinalu bio bolji od Janka Tipsarevića, koji je dan ranije savladao prvog nosioca Novaka Đokovića.

"Federer je bio bolji i sasvim zasluženo je pobijedio. Roger se odlično prilagodio lošim vremenskim uslovima (vjetar), osim toga što je najboljih igrač, on se najbolje prilagođava svim neočekivanim situacijama na terenu" rekao je Tipsarević, i dodao "Bio je ovo odličan turnir za mene. Pobijedio sam nekoliko odličnih igrača, ali sam razočaran svojom današnjom igrom, mogao sam puno bolje"
Voli te tvoje Sarajevo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 13 maj 2012, 18:12

Kakav krkan ovaj Berdych :roll:

Ne mogu da vjerujem sta Roger nije iskoristio, igra Berdycha se svodi na udaranje loptice iz sve snage, svoj prvi servis roka iz snage, zato mu i ne ulazi, na Rogerov drugi servis iz sve snage, bekend iz sve snage, forhend iz sve snage, sto je najgore sve mu ulazi.

C'MON IGRACINO! 8-)

Kako god da igra Berdych, ne moze igrati bolje od najboljeg 8-)

1:1 u setovima, idemo po 20. titulu, kad vec ne moze United :lol:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.